Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas po vyro mirties

QUOTE(malvinute @ 2013 01 04, 10:35)
Ir vėl suspaudė širdį... Mergaitės, kaip aš jo ilgiuosi... Kaip ilgiuosi... Ir kuo toliau - tuo labiau... Netgi nesistengiu apie jį negalvoti... Noriu. Nesvarbu, kad save kankinu, tiesiog negaliu kitaip...

Gal ir nereikia stengtis negalvoti, nesikankinti. Nepasislėpsi gi nuo savo širdies. Tas užsimiršimas iš lėto ateina savaime, kai nejučiom kurį vakarą atsigulus jau pagalvoji apie ką nors kita. Tai tikrai ne iš karto nutinka. Reikia savo liūdesį, skausmą, ilgesį išgyventi, pagaliau išsikalbėti, išsirašyti, išsiguosti. Buvo laikas, kai galvojau, ar ateis diena, kad bent penkias minutes apie jį negalvočiau. Dabar jau galiu.
Naujuosius sutikusi naujojo draugo draugijoj, jo draugų kompanijoj, tik kitą dieną pagalvojau, kaip būtume sutikę šiuos naujus, jei mano žmogus dar būtų buvęs. verysad.gif
Susidaro įspūdis, kad aš jau atsitiesiau? Visko būna. Vakar berymodama šiame forume, užmiršau apie jogos treniruotę, atsigulus 23 val. užmigau tik trečią ryto.
Jūsų kita situacija, kai yra bendri vaikučiai.
Atsakyti
QUOTE(Rene0 @ 2013 01 03, 15:27)
Po laidotuvių mano dukra nebuvo prie jo kapo, niekada ten jos nesivedu ir jau aišku iš jo vaikų elgesio, kad nebūsim kapo kaimynai, mano dukrai nereiks prižiūrėti kapo žmogaus, kuris 5 jos gražiausius metus (13-18m.) pavertė pragaru.
Gal ir jūsiškiai nekakojo chrizantemom, buvo paprasti mirtingieji? Kai tai pripažinsit, bus lengviau juos paleisti, bendrauti su kitais žmonėmis.

nei smerkiu jus nei teisinu, tik gaila vaiko kuriam nepasiseke nei su tevu nei su motina. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sistina: 04 sausio 2013 - 14:25
QUOTE(Sistina @ 2013 01 04, 15:24)
nei smerkiu jus nei teisinu, tik gaila vaiko kuriam nepasiseke nei su  tevu nei su motina.  g.gif

Gimdami vaikai tevu nesirenka smile.gif Kitas dalykas - panasu, kad Rene0 turi puikia supratinga dukra, kuri pripazino mamos teise i laime ir meile. Kad ir kaip sunkiai Rene0 teko laviruoti, atrodo, kad visgi jai pavyko, nes vaikas augo salia mamos, o ne pas teti. Juk tokio amziaus mergaite turejo galimybe pati spresti, kuriuos namus pasirinkti.
Atsakyti
Ar jūs tikite į gyvenimą po gyvenimo? Ar tikite, kad jūsų žmogus "ten" yra laimingesnis, negu buvo "čia"...? Ar tikite, kad yra tas "ten"...
Aš pradėjau skaityti pasakojimus žmonių, patyrusių klinikinę mirtą ir buvusius atgaivintus... Rašoma, kad nė vienas iš jų nesidžiaugė, kad juos atgaivino... Sako - ten nepalyginamai geriau... Kaip norisi tuo tikėti... Įtikėti... Norisi tikrai žinoti...
Atsakyti
QUOTE(malvinute @ 2013 01 04, 18:23)
Ar jūs tikite į gyvenimą po gyvenimo? Ar tikite, kad jūsų žmogus "ten" yra laimingesnis, negu buvo "čia"...? Ar tikite, kad yra tas "ten"...
Aš pradėjau skaityti pasakojimus  žmonių, patyrusių klinikinę mirtą ir buvusius atgaivintus... Rašoma, kad nė vienas iš jų nesidžiaugė, kad juos atgaivino... Sako - ten nepalyginamai geriau... Kaip norisi tuo tikėti... Įtikėti... Norisi tikrai žinoti...

O kokiu budu norisi? Patirti klinikine mirti ar iseiti is gyvenimo? Atsiprasau uz kvaila klausima, nes noras irgi jusu truputuka... Mes visi tai suzinosim tik savo laiku, ir kito kelio zinoti nera rodos ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(malvinute @ 2013 01 04, 17:23)
Aš pradėjau skaityti pasakojimus  žmonių, patyrusių klinikinę mirtą ir buvusius atgaivintus... Rašoma, kad nė vienas iš jų nesidžiaugė, kad juos atgaivino... Sako - ten nepalyginamai geriau... Kaip norisi tuo tikėti... Įtikėti... Norisi tikrai žinoti...

Manasis taip pat buvo patyręs klinikinę mirtį. Pasakojo jautęs palengvėjimą, buvę ramu, šviesu, gera, nelikę jokios mirties baimės. Ir vėliau, kelis kartus reanimavus, sakydavo, kad jau buvo atlėgęs visas skausmas, o tu vėl mane grąžinai. verysad.gif
Sirgdamas sakydavo, kad žino kas tai yra ir visai nebijo mirti, tik gaila mane palikti verysad.gif

Čia turi pati pasirinkti, tikėti ar netikėti. Aš savo žmogaus pasakojimu niekada neabejojau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sistina @ 2013 01 04, 14:24)
nei smerkiu jus nei teisinu, tik gaila vaiko kuriam nepasiseke nei su  tevu nei su motina.  g.gif

Aš esu supermama, turiu superdukrą, o jis buvo supertėtis savo vaikams. supermama.gif

Ponas Dievas neatostogauja, kad kam tektų imtis jo darbo. angel_not.gif

Niekas, negyvenęs mano gyvenimo, neturi teisės mane smerkti, ar, ačiū Dievui, nesmerkti, o tik įkišti į netikusių mamų maišą ir užrišti schmoll.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rene0 @ 2012 12 31, 21:22)
Forumas tęsiasi, tik atvertėm naują puslapį smile.gif

Galiu pabūti tavo būrėja ir pasakyti, kad turėsi dar laimingų akimirkų dienų ir metų, kad rasi sau artimą žmogų. Kodėl taip drįstu tvirtinti? Tarkim, statistika. Pasidairyk aplink, kaip po kiek laiko gyvena savo gyvenimus panašaus likimo žmonės. Kažkaip atsitiesia, išsilaižo, praskauda ir vėl sugeba juokauti, juoktis, šokti.  Tai kodėl tu taip nesugebėsi? Ateis ir į tavo namus noras gyventi, rasis ateities planai, jau minėjai ir smalsumą: o kas bus toliau.
Net gražią legendą apie gulbių ištikimybę ornitologai neigia. Pasiblaško metus, gal antrus, žuvus partneriui, o paskui, žiūrėk, jau nauja vada mirksiukas.gif Gamta nemėgsta tuštumos. Ir mes, jei nesugebėsim susitaikyt su netektimis, juk karta po kartos išnyktume. 
Mintis išeiti iš gyvenimo lengva pakeisti mintimi, kad gali gi šiek tiek čia pabūti, kol ateis tavo eilė. Juk mūsų gyvenimas tai tik mirksnis amžinybėj ir tavo žmogus juk gali luktelėt, kol tu ateisi čia pabuvus tai, kas skirta tau. O gal kas ir gero nutiks wink.gif
Mamakubu teisi. Reikia galvoti pozityviai ir tikėtis geriausio. Žinai posakį: įsikalbėti ligą. Kai kažko blogo tikiesi, tai ir gauni. O jei esi tikras, kad viskas bus gerai, tai ir bus. Kaip tik ta tema dabar skaitau nemažai literatūros. Stenkis valdyti mintis. Puoselėk gražias vizijas. Po mažą žingsnelį. Ir žiūrėk, po metų kitų mes jau kitam forume plepam apie saukelnes  4u.gif

Brangiosios... blush2.gif
Kiekviena raso zinute,isgyvendama individualia jausmu audra. mane trupuciuka guodzia,kai randu toliau pazengsiu nasliu zinuciu unsure.gif tik velgi,pasikartosiu,daugiau sio forumo dalyviu - su atzalom,ko negaleciau pakomentuot,ir belieka ieskot to pacio likimo nuskriaustu nasliu,bet zinau,kad tokiu cia yra - kurios labai labai labai norejo leliuku ir labai arti buvo ju tikslo,tik va ties finiso linija jie visi nutruko.. schmoll.gif

Gyvenu kolkas toki laikotarpi,kada netikiu niekuo..Belieka tiketis,kad kazkodel kazkas dar atsitiks gero mano zemiskam gyvenime.nors kitavertus,pagalvojus realiai,argi kiekvienas asmuo,prarades artima zmogu,nusipelne del to nerealios laimes??Juk zmoniu mirsta begales..O as dabar ypac tai matau ir lengvai galiu skaicuot,kiek zmoniu (seimu) aptiko nelaime,daug kas ju neteko,kaip ir as..greitukes man patapo fobija sad.gif

Man dar laaabai tolokai apie sauskelnes,nepykit,jei kam nors pasirodys,kad neivertinau paguodos - vertinu viska,ka issakot! Ir nedrisciau kaltint,jeigu jusu nuomone man neitiktu: tai nei jusu - nei mano kalte. as priimu visokia paguoda,tik ja viliuos ivertinsiu sau skirtu laiko tarpu unsure.gif

Labai noreciau prasukt laika ta nerealia laiko masina, ir pasakyt,kad man maziau skauda...bet tokia netekti patyrus,nezinau,net kaip pazistamiems ar draugams paaiskint,kurie tikisi,kad po puses metu jau tureciau jaustis geriau.
As pati maniau,kad jausiuos geriau,o viskas atrodo tik blogyn,nes problemu sprendimo vis mazeja,ir isivyrauja rutina,kuri man yra visiskai svetima,ir joje nera nieko mielo...
Nieko nera ziauriau,kaip neturet nieko mielo,gyvenant kasdienybe..Tokiu atveju,labai sunku surast tikslu,del ko verta toliau gyvent sita purvina zemiska gyvenima... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(malvinute @ 2013 01 02, 21:08)
Dieną keičia diena, savaitę - savaitė, aš jau aštuntą mėnesį skaičiuoju. O šios vasaros tai  iš vis neprisimenu. Tuštuma ir chaosas. Nebeatsirenku, kas vyko šią, o kas - praeitą...  Kai pagalvoji - aštuoni mėnesiai atrodo lyg ir nemažai... Buvo diena, kai skaičiau jūsų laiškus ir svajojau, kada aš jau būsiu pusmetį praegzistavusi... O dabar su nerimu laukiu metinių... Negi visada taip ir bus atskaitos taškai - mirties diena, pusmetis, gimtadienis, pažinties sukaktis, Kalėdos, Velykos... Ir su nerimu teks laukti - sugebėsiu "tai" išgyventi, ar ne...
Mielosios, ar jūsų negraužia skausmas, kad blėsta jo atvaizdas, kad pradedat užmiršti, kokios buvo jo akys, rankos... O gal čia aš viena tokia... Taip graužiu save, kad nebuvau jam tokia gera, kokios jis buvo vertas. Nemokėjau parodyti jausmo, nebuvau iš tų, kuri gali be priežasties prieiti, apkabinti, pabučiuoti... O jis buvo katinas. Mėgo glaustytis, apkabinti, pabučiuoti... Ir iš manęs jam to labai reikėjo... Jaučiuosi tokia jo neverta...

Neatsilieku ir as..Man puse metu (kazkas naujo,tai ne keli menesiai!),skambejo ziauriai..ir dar teko dirbt ta diena..Daug kolegu stebisi,laiko mane be galo stipria,kaip po tokios netekties dar isvis sugebu likti svetimoj saly,vienisa,eit kaip niekur nieko i darba...
Viskas butu buve visiskai kitaip,jeigu keli menesiai atgal...O dabar turiu stipria atsakomybe (nesusijusia su nauja gyvybe)..Bet laikau tai geruoju likimo vingiu..O likimas man rozes spyglius kisa i kelia smile.gif Butent tai,ko troskau labiausiai - su tuo susiduriu savo gyvenime dazniausiai..Bet siuo atveju tebandau suprast Dievo siunciama uzdavini,kuri,kaip suprantu,privalau iveikt visiskai viena... schmoll.gif

Bet tikrai ir as bijau sulaukt musu gimtadieniu,kurie buvo vienas salia kito ;( Ir kuo toliau eina laikas,tuo man skaudziau,kad tie prisiminimai blesta..ir zinok,malvinute,net ir as suprantu,kad save kaltinti,praradus artima zmogu - yra normalu.pati tai stebejau savo artimuju skausme.tai tiesiog yra zmogiska.

Zinoma,kad ir as randu daugybe akimirku,kada ivertinu,kad per mazai jam rodziau meiles,demesio,galejau ir daugiau,bet visa tai yra netiesa! Tai tik lygis,kuriame isgyvenam ta sirdimi neaprepiama skausma. Kiekvienas,kiek panasia situacija isgyvenes asmuo stengias save tai pateisinti..Rasti atsakyma tame.Bet laikas slenka,musu aplinka keiciasi,tiek klausimai,tiek atsakymai..

As irgi mielai dabar uzmigciau meskos miegu,ir atsikelciau po maziausiai pusmecio,o dar mieliau isvis neatsikelciau..smalsumas baigia nuzudyt,kas laukia po mirties..Ok,visi drasina,guosdami,kad JAM ten gerai..O as pagalvojau apie kita medalio puse..O ar jiems,musu brangiausiems zmoguciams,rupi,kaip mums sioj buitiskoj,pilnoj problemu zemelej,tenka isgyvent?? Juos tai pasieme neprasytus i roju,o jeigu mes,neatlaike ilgesio brangiausio zmogaus,pasitrauktume is purvinos zemes,tai gautume amzinybe skausmo??

Kazkokia cia man neteisybe dvokia... unsure.gif
Atsakyti
siandien sapnavau, kad jis man skambina. sapne suglumau - kaip jis skambina, jeigu jo nebera? atsiliepiau. taip,tai jo balsas...kreipesi jis i mane taip,kaip niekas kitas nesikreipia..kaip as to pasiilgau..jis sake,kad jam viskas gerai, kad mes dar susitiksim,ir tada jau niekas musu neisskirs. verysad.gif
tikesiu Dievu vien del vilties kada nors dar susitikti verysad.gif
Kas nors nutinka:dukryte ka nors naujo ismoksta, pasako nauja zodi ,noriu imt telefona , skambint jam ir viska pasakot..negaliu patiket,kad jis nebegrys..negaliu
kartais pro langa,matau ji einanti gatve.tik geriau isiziurejus pamatau kad ten ne jis..suspaudzia sirdi,kai dukryte eidama miegoti buteliuka padeda po pagalve - tai jis ja ismoke. o kai mazyle pasako, tetes neeer, tai norisi plaukus nusiraut.ji kiekviena diena pasako,kad jo nera.. verysad.gif
kaukiu ir is nevilties,liudesiu,ir is pykcio..kaip jis galejo mus palikti?juk mergytes dar tokios mazos..
kalbejau su jo seserim,tai ji pasake tik tiek,kad jis be proto mane mylejo.jei mylejo,kodel paliko?..
Atsakyti
QUOTE(kantrilot @ 2013 01 06, 23:46)
siandien sapnavau, kad jis man skambina. sapne suglumau - kaip jis skambina, jeigu jo nebera? atsiliepiau. taip,tai jo balsas...kreipesi jis i mane taip,kaip niekas kitas nesikreipia..kaip as to pasiilgau..jis sake,kad jam viskas gerai, kad mes dar susitiksim,ir tada jau niekas musu neisskirs. verysad.gif 
Kas nors nutinka:dukryte ka nors naujo ismoksta, pasako nauja zodi ,noriu imt telefona , skambint jam ir  viska pasakot..negaliu patiket,kad jis nebegrys..negaliu
kartais pro langa,matau ji einanti gatve.tik geriau isiziurejus pamatau kad ten ne jis..suspaudzia sirdi,kai dukryte eidama miegoti buteliuka padeda po pagalve - tai jis ja ismoke. o kai mazyle pasako, tetes neeer, tai norisi plaukus nusiraut.ji kiekviena diena pasako,kad jo nera.. verysad.gif 
kaukiu ir is nevilties,liudesiu,ir is pykcio..kaip jis galejo mus palikti?juk mergytes dar tokios mazos..
kalbejau su jo seserim,tai ji pasake tik tiek,kad jis be proto mane mylejo.jei mylejo,kodel paliko?..

Paskaityk mano gedejimo pradzia, pamatysi, kad ir as sirdau ant gyvenimo, Dievo, net ir Jo uz tai, kad likau viena su vaikais. Ir kad del ju labiausia plysta sirdis... As turejau geriausia drauga, kuriam paskambindavau pasakyti menkiausia smulkmena, praradusi ji, praradau pagrinda is po koju. Dar ir dabar kartais paskauda, bet tikrai nebe taip, o gal as paprasciausia neleidziu saves skaudinti, blokuoju. Neturiu pasikabinusi jo nuotrauku, jo daiktus isnesiau trecia diena po laidotuviu. Taciaunvaikai laisvai gali pasiimti foto albumus pavartyti, jei paklausia, jau paaiskinu apie teti, bet sunkiai. Skauda vis dar... Kada nors, kai busiu labai stipri, vaikams esu pazadejusi parodyti vestuviu video. Jie to laukia.. Zinai, mes laimingos ta prasme, kad likome su maziukais ant ranku... Jie teti atsimins tik tiek, kiek papasakosi tu. Nes juk mums, suaugusiems, prisiminimai blesta, tai is vaiku atminties daugiau tiketis negalima. Ir todel musu vaikai laimingi, nes jie negali ilgetis to, ko neprisimena... Ziauru, bet tai tiesa. Zinau, kad dabar labai sunku, net ir dviese auginant pametinukus kartais stogas paciuozia, bet Tau pavyks, Tu stipri. Apkabinu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kantrilot @ 2013 01 06, 23:46)
Kas nors nutinka:dukryte ka nors naujo ismoksta, pasako nauja zodi ,noriu imt telefona , skambint jam ir  viska pasakot..negaliu patiket,kad jis nebegrys..negaliu

Superinis sapnas! thumbup.gif
O siaip tai ir as daznokai jeigu sapnuoju,tai susigaudau,kad kazkas nerealaus,juk jo jau nebera,kaip jis cia gali buti..kiekvienam su juo sapnuotam sapne taip,nuo pat pirmo sapno jo netekus suvokiu,kad tai negali buti realu,bet ir toliau sapnuoju istorija rolleyes.gif
Dziaugiuos,kad pradejau su juo kontaktuot sapnuose,nes kuri laiko tarpa kazkodel buvo didelis atstumas ir supratimas,kad jis kazkur toli..niekad manes nematydavo sapne,nesnekedavo su manim,kaip nematoma as jam buvau,o taip noredavau pakalbet..tai toki sapnai labai skaudindavo.Bet kazkas pasikeite,pradejo jis su manim bendraut sapnuose,ka nors veikiam kartu,snekames..O liudniausia,kad paskutini karta susapnavau,kas jis sugrizo. Zinojau,kad buvo mires,bet tai atseit pasibaige ir grizo su manim toliau gyvent musu bendrose svajonese schmoll.gif

Ir man dar kai kada vaidenas ant svetimu vyru maniskis..ziurek tai plauku spalva panasi,tai rubas panasus..tai jausmas lyg kas su plaktuku vozteltu per sirdi..
Jo,tikrai sunkoka suvokt,kad niekada nebepamatysim savo mylimuju,man vis dar uzeina netikejimo akimirkos,kazkaip vis dar noris kokiu nors budu su juo susisiekt,tai sms parasyt,tai paskambint...jau taip pasiilgau jo balso,taip truksta jo patarimu,nuomones.. schmoll.gif

Ka jau padarysi,teks pacioms rast atsakymus,o galu gale,ne visi jie ir egzistuoja apskritai. taigi nori nenori teks susitaikyt,kad tu atsakymu kai kur ir nebus mastau.gif
Gal kaip nors atsilaikysim,net nezinau... unsure.gif
Atsakyti