QUOTE(makita @ 2013 05 21, 08:13)
Žinot, skaitau ir kraujas verda. Pykstu ant tų jūsų neatsakingų vyrų. Užteko parašą padėt, užteko nueit pas notarą 5 minutem ir būtų sutaupyta krūva laiko ir nervų. Meilė ir įsipareigojimai turėtų būti ne žodžiais, o darbais įrodomi. Nekalbu apie santuoką, bet neduot mylimam vaikui pavardės....
Bet jau toks tas gyvenimas. Kaip džiaugiuosi, kad neteko man to patirti. Natashiuz, būk stipri, būtinai įrodysi tiesą. Rene*, tavo situacija tirkai nepavydėtina, bet išgyvenai. Gaila, kad tik iš savų klaidų mokomės, o kas nutiko Onytei ar Petriukui, galvojam, mums niekada nenutiks, nes mes kitokie... O mano uošvienė apkaltino mane, kad vyro nebuvau priregistravusi pas save namuose, po mirties nortarė jai pasakė, kad jis benamis.... absurdas, bet kaip skaudėjo
Taip, atrodo, svarbiausia žmogus, meilė, nuoširdūs jausmai. o tvarkytis dokumentus atrodo nepadoru, lyg nepasitikėtum, lyg tik ir galvotum, kaip gyvensi, kai jo nebus. Ir testamentų rašymas pas mus dar nėra prigijęs. tada, atrodo, paskubins tavo mirtį, kad turtus gautų ir t.t. Kaip mano uošvis, amžiną jam atilsį, kad sakė, po manęs, kad ir tvanas, pjaukitės, riekitės, dalykitės žemes. Tada tuoj po laidotuvių, susėdo visi šeši su antrom pusėm. Ir nutarė, kas kaip. Nebuvo galima gaišti nė dienos, nes buvo ūkis, gyvuliai, kuriuos kažkas turėjo perimti, prižiūrėti. pasidalino, ne būtinai po lygiai, bet broliškai. Vyriausia sesė perėmė namus su pažadu neparduoti, o laikyti, kad visi galėtų susirinkti, kaip ir anksčiau. jau dešimt metų, o namai yra, nežinau, kiek ten labai visi renkasi, kai nebėra to branduolio- senelio, o aš jau nebe brolienė. bet nereikėjo jokių teismų ar kitokių velniavų, netgi rimtesnių apkalbų nebuvo.
Manasis taip pat nebuvo priregistruotas, nes tam butui dar nebuvo suteiktas adresas. aš tuo užsiėmiau jam sergant, adresą suteikė, bet jo priregistruoti be jo negalėjau, jis jau negalėjo išvykti iš ligoninės, buvo per silpnas. Kad benamis, niekas neminėjo, bet teisme marti sugebėjo sumalti, esą, aš reikalavau priregistruojama, spaudžiau jį, atseit, kišau kažkokius dokumentus mirštančiam pasirašyti. tik ta šlapia vištelė neturėjo sveikos nuovokos, kad priregistruoti nebuvo jokios teorinės galimybės, kai nėra adreso, ir nei jis neregistruotas. Ir kaip teismai už tokius melagingus parodymus, kai prisieki sakyti tiesą ir tik tiesą, o girdi tik išgalvotus šmeižtus, iš piršto laužtas istorijas, netaiko jokių baudų. Juk tai grynas tyčiojimasis iš institucijos.