QUOTE(malvinute @ 2013 01 02, 20:08)
Dieną keičia diena, savaitę - savaitė, aš jau
aštuntą mėnesį skaičiuoju. O šios vasaros tai iš vis neprisimenu. Tuštuma ir chaosas. Nebeatsirenku, kas vyko šią, o kas - praeitą... Kai pagalvoji - aštuoni mėnesiai atrodo lyg ir nemažai... Buvo diena, kai skaičiau jūsų laiškus ir svajojau, kada aš jau būsiu pusmetį praegzistavusi... O dabar su nerimu laukiu metinių... Negi visada taip ir bus atskaitos taškai - mirties diena, pusmetis, gimtadienis, pažinties sukaktis, Kalėdos, Velykos... Ir su nerimu teks laukti - sugebėsiu "tai" išgyventi, ar ne...
Kai sukako
aštuoni mėnesiai po jo mirties, pirmą kartą mintyse aš jam
parodžiau vidurinį pirštą: matai, mano dukra gali garsiai kalbėti, netgi garsiai juoktis šiuose namuose.
Jis mane mylėjo visa širdimi.
Esu tuo tikra.
Lygiai taip pat nekentė mano dukters. Jei ji bandydavo man ką pasakyt, jis pertraukdavo. Kai ji nueidavo miegot, jis pagarsindavo tv iki begalybės, nors pats nepakentė garso. Niekur jos negalėjau vežtis, nei į savo giminę, nei lankyti galudienės močiutės. Negalėjau jos nuvežt į mokyklą, ar parvežt po pamokų, net jei jai teko laukti 4 val., o aš būčiau užtrukus tik pusvalandį. Man nepaklusus jis
tikrai susirgdavo: širdies blokada, priešinfarktinė būsena. (Du infarktus buvo jau persirgęs, tikrai reikėjo tausoti širdelę). Nuolat nusileisdavau aukodama dukrą, nenorėdama jo prarasti. Jis dažnai mane veždavosi į restoranus, bet išvažiuodavom 5 min. prieš grįžtant dukrai, o grįždavom, kai ji jau miegodavo. Su ja pakalbėdavau tik tlf. jam nuėjus į tualetą. Širdo, kai pasikeičiau mokėjimą planą, kuriuo su dukra galėjau kalbėti nemokamai. Tyčiojosi iš jos, kad dėvi pižamą. Jis mėgo keliauti, norėjo aprodyti man visa kas gražu, visur su manim pabuvot, pavaišint gardumynais. Tuo tarpu mano dukra viena sėdėjo namie, valgė tik likučius, ką aš paslėpdavau jos stalčiuje. Nupirkęs ką nors skanaus, namie mane vaišino ir nurinkdavo nuo stalo, kai prieidavo dukra. Kalbos ir maldavimai buvo bevaisiai. Sakiau, jei mane myli, kaip gali taip nekęst mano vaiko, juk tai kaip nekęsti mano dešinės rankos. Sakiau, geriau jau namo parsivesčiau meilužį. Sakė, geriau. Net butą, kurį pirkom perpus susidėję pinigus, jis registravo savo vardu, nes negalėjo pakęsti minties,kad po manęs jis atiteks namo dukrai. Net nebuvo svarbu, kad bename mane palieka jau dabar. Dėl to teko pusantrų metų tąsytis po teismus su jo paveldėtojais.
Po laidotuvių mano dukra nebuvo prie jo kapo, niekada ten jos nesivedu ir jau aišku iš jo vaikų elgesio, kad nebūsim kapo kaimynai, mano dukrai nereiks prižiūrėti kapo žmogaus, kuris 5 jos gražiausius metus (13-18m.) pavertė pragaru.
Gal ir jūsiškiai
nekakojo chrizantemom, buvo paprasti mirtingieji? Kai tai pripažinsit, bus lengviau juos paleisti, bendrauti su kitais žmonėmis.