Įkraunama...
Įkraunama...

Inhaliatoriai, inhaliacijos - 3

QUOTE(*Liutuxe* @ 2014 02 12, 13:02)
Pradžioje pyliau šaltą, tada pačiai dašuto šiltą pilti, bet niekas nepasikeitė, per minute tą skystį kompresorius atšaldo, net tas piltuvėlis šaltas pasidaro unsure.gif ar apskritai inhaliatoriai turi tokią savybę šiltus garus pūsti? g.gif  nes man tai pučia šaltesnius negu kambario temperatūros, gal čia koks gedimas pačio inhaliatoriaus? nes kažkaip įsivaizdavau, kad šilti garai turi būti... blush2.gif

šiltais garais virš puodo kvėpuokit mirksiukas.gif o čia ir turi būti šaltas garas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Matrisha @ 2014 02 12, 17:26)
šiltais garais virš puodo kvėpuokit  mirksiukas.gif o čia ir turi būti šaltas garas  4u.gif

bet kai mes gulėjom ligoninėje su plaučiu uždegimu ir eidavom į proceduras inhaliacijos, tai šilti garai buvo, todėl ir nesuprantu bairio, bijau vaikui duot kvepuot, kad tas šaltis nepakenktų, nes kelias min pakvepuoja ir nosis ledinė pasidaro ir pati bandžiau, net tą piltuvėlį šalta rankoj laikyti doh.gif ar čia visi aparatai taip dirba, reikia kvepuot šaltais garais ar mano negerai veikia? g.gif jau užknisau jaučiu su tuo pačiu klausimu, bet man tikrai dilema biggrin.gif ar čia važiuot keisti aparatą ar čia taip ir turi būt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liutuxe* @ 2014 02 12, 17:48)
bet kai mes gulėjom ligoninėje su plaučiu uždegimu ir eidavom į proceduras inhaliacijos, tai šilti garai buvo, todėl ir nesuprantu bairio, bijau vaikui duot kvepuot, kad tas šaltis nepakenktų, nes kelias min pakvepuoja ir nosis ledinė pasidaro ir pati bandžiau, net tą piltuvėlį šalta rankoj laikyti doh.gif  ar čia visi aparatai taip dirba, reikia kvepuot šaltais garais ar mano negerai veikia?  g.gif  jau užknisau jaučiu su tuo pačiu klausimu, bet man tikrai dilema biggrin.gif  ar čia važiuot keisti aparatą ar čia taip ir turi būt blush2.gif

Na aš irgi turiu toki pat kompresorini inhaliatorių kaip jusu, garas vesus,bet tikrai nesaldantis,pakvepavus nosis buna neatsalus bet slapia nuo garu, aisku vesiu garu ne siltu kaip kvepuojant virs puodo, ir nesuprantu kaip jis galetu atsaldyti garus, jei jie gaunami is ipilto skyscio paprasciausio suspausto oro pagalba, beja oras siurbiamasis aplinkos,jokio saldymo tame procese tikrai nera.
Atsakyti
QUOTE(*Liutuxe* @ 2014 02 12, 16:48)
bet kai mes gulėjom ligoninėje su plaučiu uždegimu ir eidavom į proceduras inhaliacijos, tai šilti garai buvo, todėl ir nesuprantu bairio, bijau vaikui duot kvepuot, kad tas šaltis nepakenktų, nes kelias min pakvepuoja ir nosis ledinė pasidaro ir pati bandžiau, net tą piltuvėlį šalta rankoj laikyti doh.gif  ar čia visi aparatai taip dirba, reikia kvepuot šaltais garais ar mano negerai veikia?  g.gif  jau užknisau jaučiu su tuo pačiu klausimu, bet man tikrai dilema biggrin.gif  ar čia važiuot keisti aparatą ar čia taip ir turi būt blush2.gif

tai gal jūs ten ledinį vandenį pilat? biggrin.gif pas mus pvz. ultragarsiniu kai mokė naudotis, pabrėžė, kad reikia pilti vos vos šiltą vandenį. bet ir su kompresoriniu irgi pildavau tokį pat.
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš apie inhaliatorius. Rinkausi tik iš kompresoriniu. Be to rinkausi toki, kuris galetu dirbti ilgesni laika be pertrauku, nes tie mazesni ir silpnesni, padirbe 15 min, turi pailset valanda.

Iki šiol skolindavomes iš draugu Omron c28p, tačiau pati apžiūrėjus visus siulomus, ir surinkus daugiausia pliusu nusipirkau Microlife Neb 10A.
Palyginimui šie du minėti inhaliatoriai:
Pagal techninius duomenis ir pasiklausius Microlife(ML) garsas siektiek mazesnis (ML - 52dBa, Omron (Om) - 60dBa, nors išputimo greitis beveik vienodas ML netgi greitesnis - 0,55ml/min., Om - 0,5 ml/min).
Kaina: ML su akcija galima nusipirkti uz 154 Lt (pvz. vaistine.lt), Om pigiausiai radau 176 Lt.
Talpa: didesne ML -12 ml, Om - 7 ml.
Garantija: Microlife 5 metai, omron - 3 metai.
Antgaliai: ML tikrai nėra mažiau, netgi daugiau. Kažkas sakė kad nėra vien tik pro nosi kvepuot antgalio, tai tikrai yra ir šis antgalis.
Ir dar ML pliusas super dalykas nosies praplovimo purkstukas, ten per ji purskia toki tirstesni gara. Pati isbandziau su didele sloga kai buvau. Duskos vandeniu labai gera praplaut nosi, o tas garas toks malonus, ir tas antgalis turi talpa kur surenka visa isbegusi skysti is nosies.
Dėklas: Om - turi tašyte, į kuria viska reikia sutalpinti, visus antgalius ir aparata ir laidus. Ten dar reikia ziuret kaip supakuoti, nes gali kitaip ir netilpti viskas, be to tašyte minkšta medziagine, gali ir pasižeisti ar susipausti, jei blogai kur padėsi. ML visi priedai susideda i pačio aparato skyreli spec tam skirtą po plastikiniu standziu dangciu, ir laidui vieta speciali yra, labai kompaktiškai susideda, o krepšelio nėra, bet vežantis galima įsidėt i bet kokį maišelį ar tašytę nebijant kad kokios dalys išbyrės.
Kas dar. Man ML indeli su vandeniuku ir kaukyte laikyti pasirodė patogiau, nei Om ypač vaikui, ir uždarymas supilus skysti ptogesnis, nes užsisuka, be baimės kad nukris pavertus, Om, toks silpnesnis uždarymas, vaikas pats atsidaryt galėdavo.
Šiuo metu nebepamenu kokius dar pastebėjimus galėčiau parašyti smile.gif .

Tikrai nepeikiu OM, naudojome ir buvo gerai, bet dėl patogumo, ir kitu išvardytų pliusų rinkausi ML.
Tikiuosi kazkam padėjau.
Atsakyti
sveikos 4u.gif
Galėjau ir anksčiau jus paskaityt doh.gif nusipirkom šiandien OMRON c28P, dar nebandžiau, bet paskaičius kelias žinutes susidariau nuomonę, kad Microlife geresni. Tad visai susibalamūtinau. o tai kiti inhaliatoriai garina šiltais garais? ir gal žinote ar šiam tinka eteriniai aliejai, nes nerandu info 4u.gif ir dar klausimėlis kokiu santykiu maišot druskos tirpalą?
Atsakyti
QUOTE(Vi83 @ 2014 02 14, 10:43)
Pasidalinsiu ir aš apie inhaliatorius. Rinkausi tik iš kompresoriniu. Be to rinkausi toki, kuris galetu dirbti ilgesni laika be pertrauku, nes tie mazesni ir silpnesni, padirbe 15 min, turi pailset valanda.

Iki šiol skolindavomes iš draugu Omron c28p, tačiau pati apžiūrėjus visus siulomus, ir surinkus daugiausia  pliusu nusipirkau Microlife Neb 10A.
Palyginimui šie du minėti inhaliatoriai:
Pagal techninius duomenis ir pasiklausius Microlife(ML) garsas siektiek mazesnis (ML - 52dBa, Omron (Om) - 60dBa, nors išputimo greitis beveik vienodas ML netgi greitesnis - 0,55ml/min., Om - 0,5 ml/min).
Kaina: ML su akcija galima nusipirkti uz 154 Lt (pvz. vaistine.lt), Om pigiausiai radau 176 Lt.
Talpa: didesne ML -12 ml, Om - 7 ml.
Garantija: Microlife 5 metai, omron - 3 metai.
Antgaliai: ML tikrai nėra mažiau, netgi daugiau. Kažkas sakė kad nėra vien tik pro nosi kvepuot antgalio, tai tikrai yra ir šis antgalis.
Ir dar ML pliusas super dalykas nosies praplovimo purkstukas, ten per ji purskia toki tirstesni gara. Pati isbandziau su didele sloga kai buvau. Duskos vandeniu labai gera praplaut nosi, o tas garas toks malonus, ir tas antgalis turi talpa kur surenka visa isbegusi skysti is nosies.
Dėklas: Om - turi tašyte, į kuria viska reikia sutalpinti, visus antgalius ir aparata ir laidus. Ten dar reikia ziuret kaip supakuoti, nes gali kitaip ir netilpti viskas, be to tašyte minkšta medziagine, gali ir pasižeisti ar susipausti, jei blogai kur padėsi. ML visi priedai susideda i pačio aparato skyreli spec tam skirtą po plastikiniu standziu dangciu, ir laidui vieta speciali yra, labai kompaktiškai susideda, o krepšelio nėra, bet vežantis galima įsidėt i bet kokį maišelį ar tašytę nebijant kad kokios dalys išbyrės.
Kas dar. Man ML indeli su vandeniuku ir kaukyte laikyti pasirodė patogiau, nei Om ypač vaikui, ir uždarymas supilus skysti ptogesnis, nes užsisuka, be baimės kad nukris pavertus, Om, toks silpnesnis uždarymas, vaikas pats atsidaryt galėdavo.
Šiuo metu nebepamenu kokius  dar pastebėjimus galėčiau parašyti smile.gif .

Tikrai nepeikiu OM, naudojome ir buvo gerai, bet dėl patogumo, ir kitu išvardytų pliusų rinkausi ML.
Tikiuosi kazkam padėjau.

gerai, kad sugalvojau paieskoti informacijos cia smile.gif uzsakiau savo vaikuliams is vaistine.lt gerokai pigiau ML inhaliatoriu. Tikiuosi pades, nes sirdis plysta girdint kaipa nesustodami kosti....
Atsakyti
QUOTE(jurgiuksx @ 2014 02 22, 20:08)
ir gal žinote ar šiam tinka eteriniai aliejai, nes nerandu info  4u.gif

Manau, kad inhaliatoriams eteriniai aliejai netinka - jais tik virš bliūdo garintis galima. Inhaliatoriams tinka spiritiniai ar vandeniniai tirpalai. Pagrįsti savo nuomonės neturiu kuom, tačiau, jei gerai prisimenu mano ultragasinio inhaliatoriaus instrukcijoje parašyta, kad aliejai netinka. Matyt dėl savo klampumo unsure.gif .
Atsakyti
Nusipirkome štai tokį inhaliatorių http://www.efarma.lt...neb10-microlife bet jau kaip garsiai jis veikia, tai siaubas, ūžia kaip koks dulkių siurblys ant visų namų. Kas naudojatės inhaliatoriais ar pas jus irgi garsiai jie veikia, ar čia tik šitas toks. Sakau reikės skambinti į garantinį pasiklausti ar čia taip turi būti, nes kai įjungi, tai vaikas net nenori artintis koks baubimas iš tos dėžės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dameri @ 2014 03 30, 12:58)
Nusipirkome štai tokį inhaliatorių http://www.efarma.lt...neb10-microlife bet jau kaip garsiai jis veikia, tai siaubas, ūžia kaip koks dulkių siurblys ant visų namų. Kas naudojatės inhaliatoriais ar pas jus irgi garsiai jie veikia, ar čia tik šitas toks. Sakau reikės skambinti į garantinį pasiklausti ar čia taip turi būti, nes kai įjungi, tai vaikas net nenori artintis koks baubimas iš tos dėžės  g.gif

kompresoriniai visi garsiai veikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dameri @ 2014 03 30, 11:58)
Nusipirkome štai tokį inhaliatorių http://www.efarma.lt...neb10-microlife bet jau kaip garsiai jis veikia, tai siaubas, ūžia kaip koks dulkių siurblys ant visų namų. Kas naudojatės inhaliatoriais ar pas jus irgi garsiai jie veikia, ar čia tik šitas toks. Sakau reikės skambinti į garantinį pasiklausti ar čia taip turi būti, nes kai įjungi, tai vaikas net nenori artintis koks baubimas iš tos dėžės  g.gif

turim kaip tik toki ir esam patenkinti, garsas aisku yra, bet nei man nei vaikam jis netrukdo 4u.gif
Atsakyti
Mamytes, ar gydant laringita galima naudoti salto oro inhaliatoriu? g.gif gal kuri susiduret su sia liga ir bandet gydyti vaikiuka inhaliatorium? man kazkaip keista.... snargliukai bega, siek tiek balsas pakimes, kosulis... o gydymas inhaliatoriumi blink.gif o juk laringitas - tai balso stigu uzdegimas kitaip tariant.
Atsakyti