Įkraunama...
Įkraunama...

Inhaliatoriai, inhaliacijos - 3

šaltas garas kvepavimo takams praplėst, sudrėkint ir atlaisvint kvėpavimą, vaistams inhaliuot. karštas - gydo šiluma pvz. gerklės uždegimus, taip pat galima naudot ir kai kurių vaistų ar vaistažolių sukvėpavimui. funkcijos jų dažnai panašios, ar viens kitą papildo, svarbu tik, kad karšto garo negalima pakilus temperatūrai.

beje, pradėjo gerokai tarškėt mus ilgai gelbėjęs microlife NEB10, keturi metai jam, turbūt ir filtrus bei galvutę reik keist valyt, nes sunkiai garą begamina... tai tingėdami tvarkyt, nusipirkom šiandien pigų ultragarsinį, nežinau, kaip jis ilgai tarnaus, bet veikimo tylumo, aišku, su kompresoriniu nepalyginsi doh.gif dabar, skirtingai nei prieš keturis metus, gan nemažai jų jau radau tiek pat kainuojančių, kaip ir kompresoriniai. Anksčiau gerokai brangesni būdavo.
Atsakyti
Pasigirkit kokį aparatą nupirkot smile.gif Gal ir mes susigundysim.
Aš kaip tik šiuo metu esu paieškose. Žiūrinėjau kompresorinius, bet jeigu ultragarsinis tiek pat kainuoja, tai gal geriau ultragarsinį imti.
Atsakyti
QUOTE(Taniu @ 2013 09 17, 10:50)
Pasigirkit kokį aparatą nupirkot smile.gif Gal ir mes susigundysim.
Aš kaip tik šiuo metu esu paieškose. Žiūrinėjau kompresorinius, bet jeigu ultragarsinis tiek pat kainuoja, tai gal geriau ultragarsinį imti.

as kazkaip uz omronus. mes kompresorini pirkom su nuolaida va toki jie pigiau nei ultragarsiniai o kuo blogiau? kas turi ultragarsinius, kokie ju pliusai?
dirba musiskis siaip nelabai tyliai, bet as ijungiu garsiai multika tada sedi ir kvepuoja nes kitaip neissedi ilgai. dabar vel prasideda ligu sezonas, maniske uzkimus, reiks jungt ir kvepuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esu-mama: 17 rugsėjo 2013 - 12:54
merginos, o šitas geras?

http://kartu.lt/akci...as/akcija/omron

lyginant tarkim su šiuo:

http://www.hiperfarm...0877-63a8b29234

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
o ar su visais inhaliatoriais galima daryti ir inhaliacijas ir garinimus, naudoti tiek silta , tiek salta vandeni??
Atsakyti
Sveikos mamytes. Atbegu ir as pas Jus su klausimais. Mes (po ilgu ieskojimu ir lyginimu) isigijome si http://www.hiperfarm...1577-63a8b29234. Siaip man pagrindiniai momentai buvo geras daleliu ispurskimas, kaukytes ir vaikui,ir suaugusiam (ir vyras daznai serga), ir kad nebutu labai garsus. Ultragarsinius atmeciau del to,kad dauguma su baterijomis (kazkurios mamos minejo anksciau temoje, kad daug atsieina...) o jei jau mandresni, tai labai brangus. Taigi kazkaip manau,kad issirinkau viena geriausiu kainos ir kokybes santykiu ax.gif
Na ir dabar bedos smile.gif vaikas paniskai jo bijo doh.gif Garsas tikrai nera didelis, taciau mano mazasis apskritai bijo panasiu burzgimu, tad inhaliacijos proceduros pagal garsa primena mazu maziausiai skerdimo procedura... Ir zinokit inhaliuoju ir galvoju - ar nedarau blogiau (gerkle mazajam, rodos, tik labiau uzkimsta). Kita vertus zinau savo vaika - pripras per kuri laika. Taciau kaip galiu jam padeti dabar? Gal kuri kokiu metodu turit/zinot/naudojat?
Ir dar: pagrindine musu liga - sloga, kuri vos prasideda, tuoj pat "gula" ant gerkles. Ir nebesuprantu - rodos kvepuoja per nosi miegodamas, bet pabudes po miego siaubingai loja, tarsi visai gerkle isdziuvusi butu. TAip kelis kart ir viskas - tylu, ramu,toliau tik nosis bega. Laringita turejome pries pora menesiu, tai to lojimo jau bijau kaip velnias kryziaus verysad.gif Sloga buvo pirmom dienom rugsejo (vos isejom i lopseli), taip pat su tuo "palojimu" buvo, dabar po savaites ramybes ir vel tas pats - snd jau snarglys ir per miegus vis "lojanciai" ikvepia. Buvom pas daktare, sake tiesiog sloga ir vos gerklyte raudona, jokios panikos nekelia. O man baisu vistiek. Kolkas duodu kvepuoti tik juoduotos druskos, bet manau, kad reiktu ko rimciau,ar ne?
Kaip manote, ar tokiam daznam sirgimui ir tokiai mazojo buklei gali tureti itakos didziule dregme kambaryje ir pelesis? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 23, 14:32)
Sveikos mamytes. Atbegu ir as pas Jus su klausimais. Mes (po ilgu ieskojimu ir lyginimu) isigijome si http://www.hiperfarm...1577-63a8b29234. Siaip man pagrindiniai momentai buvo geras daleliu ispurskimas, kaukytes ir vaikui,ir suaugusiam (ir vyras daznai serga), ir kad nebutu labai garsus. Ultragarsinius atmeciau del to,kad dauguma su baterijomis (kazkurios mamos minejo anksciau temoje, kad daug atsieina...) o jei jau mandresni, tai labai brangus. Taigi kazkaip manau,kad issirinkau viena geriausiu kainos ir kokybes santykiu  ax.gif 
Na ir dabar bedos  smile.gif  vaikas paniskai jo bijo doh.gif  Garsas tikrai nera didelis, taciau mano mazasis apskritai bijo panasiu burzgimu, tad inhaliacijos proceduros pagal garsa primena mazu maziausiai skerdimo procedura... Ir zinokit inhaliuoju ir galvoju - ar nedarau blogiau (gerkle mazajam, rodos, tik labiau uzkimsta). Kita vertus zinau savo vaika - pripras per kuri laika. Taciau kaip galiu jam padeti dabar? Gal kuri kokiu metodu turit/zinot/naudojat?
Ir dar: pagrindine musu liga - sloga, kuri vos prasideda, tuoj pat "gula" ant gerkles. Ir nebesuprantu - rodos kvepuoja per nosi miegodamas, bet pabudes po miego siaubingai loja, tarsi visai gerkle isdziuvusi butu. TAip kelis kart ir viskas - tylu, ramu,toliau tik nosis bega. Laringita turejome pries pora menesiu, tai to lojimo jau bijau kaip velnias kryziaus  verysad.gif  Sloga buvo pirmom dienom rugsejo (vos isejom i lopseli), taip pat su tuo "palojimu" buvo, dabar po savaites ramybes ir vel tas pats - snd jau snarglys ir per miegus vis "lojanciai" ikvepia. Buvom pas daktare, sake tiesiog sloga ir vos gerklyte raudona, jokios panikos nekelia. O man baisu vistiek. Kolkas duodu kvepuoti tik juoduotos druskos, bet manau, kad reiktu ko rimciau,ar ne?
Kaip manote, ar tokiam daznam sirgimui ir tokiai mazojo buklei gali tureti itakos didziule dregme kambaryje ir pelesis?  verysad.gif

Del inhaliatoriaus baimes, tai maniske irgi bijo garsu, tad bandziau ja apgauti, pirkau vaikiska, stai toki : user posted image

Ir kaina visai nedidele, ir suaugusiem kaukiu yra. Zodziu negaliu atsidziaugt, nes jai labai patinka tie zaisliukai, buna net nesergant uzsimano pakvepuot wub.gif O jus gal bandykit pati ka nors numeistrauti, nupirkit maziuka zaisliuka, rysku, ji kazkaip pritvirtinkit prie inhaliatoriaus. Koks amzius vaiko? Ar kalbantis? :Papasakokit, kad zaisliukai gydo, pakvepuos ir geriau jausis, gali po proceduros saldaini pazadet ar filmuka.

Pelesis tikrai gali. Pirmiausia kazkaip ji naikinkit ir salinkit jo susidarymo priezasti. Ar vaiko sloga buna skysta? bespalve? Ar daznai ciaudi? Pulmumologe mums sake, kad jei ciaudi kelis kart is eiles, gali buti alergija. Bjaurus dalykas tas pelesis, patys turim. Tik isijungia sildymas, iskart pas dukra nosis uzburksta, pradeda koset. Ir po menesi ir ilgiau koseja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kategoriška: 23 rugsėjo 2013 - 15:14
Sveikos,
gal patarsit ir man. Nusipirkau elektrinį inhaliatorių ir jau guli užmirštas pora metų...
Nežinau ką į jį pilti... Vaistinėj tik brontex siūlo, bet mes nekosėjam, pagrinde sloga ir gerklė užkimus. Pasiskaičiau šią temą , kad Nacl naudoja, nusipirkau ir galvoju, ar tikrai toks, nes parašyta, kad leisti į veną ir dar receptinis... Jei tinkamas, tai ar jo nereikia skiesti? O kad būtų šiltas garas, tai pašildyti?
Nes man tikrai daug geriau būti prie karštų puodų, nei šaltą orą inhaliatorium kvėpuoti... Arba aš kažko nemoku...
Būsiu dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 23, 13:32)
Sveikos mamytes.

Del tos baimes, kad mazoji gali bijot inhaliuotis, ir pirkom si http://images.search...;hspart=Babylon Yra kauke kudikiams ir suaugusiems.Dukryte labai ji myli, visada glosto, kartais ir siaip papraso pasigarinti (aisku nesiinhaliuojam kai neserga) smile.gif Tik is pradziu to garso issigando ir jis juda truputeli, tai vis sakom, kad pingvinukas pas ja ateina smile.gif Labai dziaugiuosi nepagailejus truputi daugiau pinigeliu (kainavo 80 euru su atsiuntimu).
Kad ne taip bijotu, galit per pacia procedura ijungti megstama filmuka, arba pats vaikiukas gali duoti pakvepuoti pirma jums, paskui mylimam zaisliukui ir pan., tuomet jam bus drasiau, kai matys, kad visi "pasigarino", nes kazkur skaiciau, kad vaikas nelabai supranta, kodel kazka daro jam vienam.Tai mes visada kiek imanoma isbandom visi (duodam kad dukryte kazka padarytu mums), kad jai drasiau butu smile.gif Galit ir koki megstama zaisliuka pritvirtinti prie pacio inhaliatoriaus, jei negaila, galite leist ir kokias lipdukais pati aparata apklijuoti.
Del lojimo, tai ir mums taip buna, tik as jau nebedelsiu, tik pasidaro kosejimas panasus i lojima (pirma karta nezinojau, tad teko su greitaja i ligonine isvaziuoti, nes dusti pradejo), tai dabar iskart duodam pakvepuoti arbatos su keliais pusu pumpurais arba arbatos nuo persalimo, mums padeda.

QUOTE(Naira @ 2013 09 23, 15:16)
Sveikos,
gal patarsit ir man. Nusipirkau elektrinį inhaliatorių ir jau guli užmirštas pora metų...
Nežinau ką į jį pilti... Vaistinėj tik brontex siūlo, bet mes nekosėjam, pagrinde sloga ir gerklė užkimus. Pasiskaičiau šią temą , kad Nacl naudoja, nusipirkau ir galvoju, ar tikrai toks, nes parašyta, kad leisti į veną ir dar receptinis... Jei tinkamas, tai ar jo nereikia skiesti? O kad būtų šiltas garas, tai pašildyti?
Nes man tikrai daug geriau būti prie karštų puodų, nei šaltą orą inhaliatorium kvėpuoti... Arba aš kažko nemoku...
Būsiu dėkinga  4u.gif

Nuo slogos as darau inhaliacijas su arbatom nuo persalimo, kartais pamaisau su pusu pumpurais, praeina per pora dienu (inhaliuojames 3 kartus per diena, po 3-4 minutes).
Atsakyti
Aciu, merginos, uz operatyvuma! Na inhaliatoriu tai jau nupirkau toki, koki nupirkau, kolkas nekeisim ax.gif (ta geltona omrona maciau, o pingvinuko, deja, jokio smile.gif ). Tiesiog jau zinodama savo vaika neleidau pinigu papildomiem pribumbasams biggrin.gif kai prasideda procedura, zviegia kaip nuplikytas doh.gif nei filmukai, nei zaisliukai, nei musu su teciu kvepavimas nepadeda smile.gif aisku, ranku nenuleidziam, dedames abu kaukes, rodom, aiskinam, leidziu rankyte ta gara paliest. Bet vistiek didziosios pastangos buna sutelkiant jegas ji islaikyti smile.gif mazius beveik dveju, o toks stiprus,kad laikyt reikia dviese, ypac kai dar adrenalinas plusteli biggrin.gif Siaip as bet kokiu atveju kiek imanoma arciau kaukyte laikau, ispurskia garus gerai - manau, vistiek kazkiek to gerio gauna, kaip manot? g.gif
Pusys!! Tiksliai, kaip as neprisiminiau pati doh.gif nuo vaikystes si reikala atsimenu. Reiks nusipirkt. O siaip as irgi jau jokiu budu nieko nedelsiu. Pirmas snargliukas ir griebiu vaistinele. Po laringito priepuolio isigijau homeopatinius lasiukus Phospor Homacord (kazkuri mamyte pagyre sioje temoje), tai lyg ir lengviau pernesa mazius sloga(nezinau, ar tai nera tiesiog isitikinimas smile.gif ).
kazkaip apskritai del tokio savijautos tikrau daug kaltes verciu pelesiui verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 23 rugsėjo 2013 - 19:16
Sveikos,
o tas natrio chloridas, kuris pilamas i inhaliatoriu, galioja tik 12 valandu? tokia didele talpa nusipirkau, ir jau rytoj mest reiktu? Ir ar toki nusipirkau, nes raso, kad leisti i vena wub.gif
busiu dekinga, jei atsakysit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2013 09 24, 20:28)
Sveikos,
o tas natrio chloridas, kuris pilamas i inhaliatoriu, galioja tik 12 valandu? tokia didele talpa nusipirkau, ir jau rytoj mest reiktu? Ir ar toki nusipirkau, nes raso, kad leisti i vena  wub.gif
busiu dekinga, jei atsakysit  4u.gif

As kaip tik siandien taip pat ji nusipirkau ir neseniai pamaciau, kad raso, jog atidarius talpa, jis galioja tik 12 valandu doh.gif as va vakar pasirasinejau su jumis, o sianakt jau priepuolis laringito uzpuole verysad.gif vis delto, kai mano maziukas taip bijo kolkas to inhaliatoriaus, tai susilaikiau ir jo nejungiau verysad.gif
Atsakyti