Įkraunama...
Įkraunama...

Inhaliatoriai, inhaliacijos - 3

O kaip daznai ir su kuo dezinfekuojate inhaliatoriaus kaukes ir kitas detales? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgonse @ 2013 04 01, 09:11)
O kaip daznai ir su kuo dezinfekuojate inhaliatoriaus kaukes ir kitas detales? 4u.gif

perplaunu su muiluotu siltu vandeniu arba su pavalau su silicilo tirpalu, kaip man konsultantas sake siu daliu virinti negalima 4u.gif
Atsakyti
paziurejau as ta rusiska laidele apie inhaliacijas, ir noriu dar karta permesti "fishy" komentara, nes man lygiai tokie pat klausimai po tos laidos iskilo.
">
2012 12 12, 15:59

Peržiūrėjau šitą laidą, kurią kažkuri mamytė nurodė. http://video.komarov...-03-04-011.html
Esu mačiusi ne vieną šio gydytojo laidą. Visos vertos dėmesio ir atsako į daugelį klausimų trumpai ir aiškiai. Trumpai apibendrinsiu ką pasakoja apie inhaliacijas, nes sužinojau daug naujo.
- Išskiriamos inhaliacojs garu (pvz. virš puodo) ir aerozoliu (kompresoriniai, ultragarso inhaliatoriai).
- Garinės inhaliacijos skirtos viršutiniams kvepavimo takams (nosis, gerklė, esant laringitui...), kadangi išskiriamos dalelės stambios.
- Aerozolio inhaliacijos apatiniams kvėpavimo takams (bronchai, plaučiai), kadangi išskiriamos dalelės smulkios.
Vadinasi, mūsų perkami inhaliatoriai nuo slogos negelbsti taip išeina, nes sukuriamos aerozoliu dalelės labai smulkios, ar gerai suprantu?
- Garines inhaliacijas griežtai draudžiama atlikti kūdikiams iki metų (per siauri kvėpavimo takai, o ikimokyklinukams tik gydytojui paskyrus; esant bakterinei infekcijai (pvz. angina); esant ausies skausmui ar uždegimui; esant kraujo uždegimui.
- Trumpai tariant, garinės inhaliacijos skirtos tik skystinti gleives, kad neišeina atsikosėti.
- Daug kas diskutavo dėl inhaliacijų esant temperatūrai. Atsakymas - garinės inhaliacijos griežtai draudžiamos, nes garas karštas, o mes gi mušame temperatūrą, vėsiname kūną. Taip suprantu, kad inhaliatoriais naudotis galima esant temperatūrai.
- Garinės inhaliacijos efektyvios tik virusinės infekcijos pradžioje; esant optimaliai kambario drėgmei.
- Tėvai turi rūpintis, kad garinių inhaliacijų išvengti, nes jos susijusios su rizika: obstrukcija, ausų uždegimas, nusiplikymas ne tik veido, bet ir kvėpavimo takų.
- Laidoje viena mama paklausė, ar reikia inhaliuotis profilaktiškai. Gydytojas nusijuokė ir atsakė - argi profilaktiškai geriate vaistus nuo peršalimo? Taip darydamos mamos save nuramina, kad jos kažką daro, kad padėtų vaikui. Bet kokios inhaliacijos yra gydymo priemonė kaip vaistas.
- Kompresorinis arba ultragarso inhaliatorius - gydo ne inhaliatorius, o tai, kokius vaistus įpilame. Šitie inhaliatoriai gydo labai rimtas ligas (pvz. bronchinė astma), tad jei pas jus vaiko neturi problemų, geriau pinigus išleisti oro drėgmės palaikymui, nes tai ir sukelia gleivių išsausėjimą.
REZIUME: vyrai, padarykite viską, kad jūsų namuose būtų optimali oro drėgmė ir nupirkite moterims garinius inhaliatorius, kad jos taptų dar gražesnės biggrin.gif
Kaip jums šita informacija? Ar mamos, kurioss pirkote inhaliatorius, visų vaikučiai turi rimtesnių ligų, nei tik paprastas kosulys? O slogai jis išvis nereikalingas?>"
Mano sunus irgi daznai serga sloga, ir daznai ta sloga nusileidzia zemyn, prasideda kosuliukas bet gana dregnas, gerai atkosejamas, tik rytais buna isdziuvusi gleivine, nes bute karstas ir sausas oras. Pagal ta laida as pradejau abejoti ar isvis reikalingas mums inhaliatorius esant slogai ir dregnam kosuliui, esu tikra tik del vieno kad rytais jis tikrai pagelbeja ir sudrekina gleivine, bet lygaiai taip ta gleivine sudreksta ir nuo siltos arbatos.Turiu omron'a tai kaip supratau juo geriausiai gydyti tik gilias kvepavimo taku ligas tokias kaip plauciu uzdegimas, bronhitas. Gal visos tos inhaliacijos tik nusiraminimas man paciai kad kazka darau g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Gal kuri turite ar zinote, ar siuose inhaliatoriuose galima naudoti aliejukus?Na ta prasme i vandenuka ilasinti po kelis, tarkim eukalipto aliejaus lasiukus ir garinti ax.gif
http://www.ebay.co.u.....261200127686
Ir sitam
http://www.ebay.co.u.....261200127686
Buciau dekinga uz informacija 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Aš turiu klausimą : Ar galima inhaliuot jei vaikui yra temperatūros ir gerklė labai raudona, daugiau jokių simptomų? Jei galima, tai kaip dažnai?
Atsakyti
QUOTE(Kategoriška @ 2013 04 24, 05:48)
Sveikos smile.gif Aš turiu klausimą : Ar galima inhaliuot jei vaikui yra temperatūros ir gerklė labai raudona, daugiau jokių simptomų? Jei galima, tai kaip dažnai?

Kiek esu girdejusi, tai esant aukstesnei nei 37,5 temperaturai nerekomenduojama inhaliuoti.
Atsakyti
sveikos,turbut niekas nepaneigs ,kad inhaliatoriai siu laiku geris smile.gif mes visad tik pajutus ,kad puola slogyte ar virusiukas ,pakvepuojam ir neretai isvengiam ligos,uzkertam tam kelia mirksiukas.gif dazniausiai naudojame nugazuota mineralini,nacl ir arbateles padarau is vaistazoliu,jas truputi praskiedziu ir puikiai sukvepuojam(ciobrelius,ramuneles ir kt.),izanga jau parasiau biggrin.gif bet turiu klausimuka ar naudojate eterinius aliejukus ,daug skirtingos informacijos,vienur raso ,kad galima,kitur ,kad ne...nebandziau,bet gal nieko blogo aparaciukui nenutiks nuo eter.aliejuku,nes nuo arbateliu tikrai niekas nenutiko??? inhaliatorius omron toks,gal kas toki turite ir bandete aliejukus?
http://www.hiperfarm...0877-63a8b29234
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sonca1: 03 gegužės 2013 - 10:24
QUOTE(sonca1 @ 2013 05 03, 11:22)
sveikos,turbut niekas nepaneigs ,kad inhaliatoriai siu laiku geris smile.gif mes visad tik pajutus ,kad puola slogyte ar virusiukas ,pakvepuojam ir neretai isvengiam ligos,uzkertam tam kelia mirksiukas.gif dazniausiai naudojame nugazuota mineralini,nacl ir arbateles padarau is vaistazoliu,jas truputi praskiedziu ir puikiai sukvepuojam(ciobrelius,ramuneles ir kt.),izanga jau parasiau biggrin.gif bet turiu klausimuka ar naudojate eterinius aliejukus ,daug skirtingos informacijos,vienur raso ,kad galima,kitur ,kad ne...nebandziau,bet gal nieko blogo aparaciukui nenutiks nuo eter.aliejuku,nes nuo arbateliu tikrai niekas nenutiko??? inhaliatorius omron toks,gal kas toki turite ir bandete aliejukus?
http://www.hiperfarm...0877-63a8b29234

As irgi turiu toki pati inhaliatoriu, taciau Jusu vietoje jokiu budu nenaudociau eterinio aliejaus su juo, bet tikrai ne del to kad sugadinsiu aparata o del to kad sis inhaliatorius vaistams padeda pasiekti giliuosius kvepavimo takus, plaucius, bronchus, is mano matytos rusu laidos as suspratau kad tokie inhaliatoriai yra priemone vaistui patekti tiesiogiai i giliuosius kvepavimo takus, tai manau kad eterinis aliejus jiems padarytu daugiau zalos nei naudos, su eteriniu aliejumi galima inhaliuotis karstais garais kai jie patenka i virsutinius takus. Tai yra mano subjektyvi nuomone, bet manau kad su tokiu medicininiu prietaisu reiktu naudotis labai atsakingai, nes kalba eina apie sveikata.Rekomenduociau perziureti rusiska laidele apie inhaliacijas, labai daug info joje, man ji labai padejo suprasti kas kaip. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgonse @ 2013 05 03, 16:14)
As irgi turiu toki pati inhaliatoriu, taciau Jusu vietoje jokiu budu nenaudociau eterinio aliejaus su juo, bet tikrai ne del to kad sugadinsiu aparata o del to kad sis inhaliatorius vaistams padeda pasiekti giliuosius kvepavimo takus, plaucius, bronchus, is mano matytos rusu laidos as suspratau kad tokie inhaliatoriai yra priemone vaistui patekti tiesiogiai i giliuosius kvepavimo takus, tai manau kad eterinis aliejus jiems padarytu daugiau zalos nei naudos, su eteriniu aliejumi galima inhaliuotis karstais garais kai jie patenka i virsutinius takus. Tai yra mano subjektyvi nuomone, bet manau kad su tokiu medicininiu prietaisu reiktu naudotis labai atsakingai, nes kalba eina apie sveikata.Rekomenduociau perziureti rusiska laidele apie inhaliacijas, labai daug info joje, man ji labai padejo suprasti kas kaip. thumbup.gif

reikes pasiziurineti laideliu,na kas del to kad sis inhaliatorius vaistams padeda pasiekti giliuosius kvepavimo takus, plaucius, bronchus,tai jie visi atlieka sia funkcija ,na ir nzn ar eliejai pakenktu,su kitais aparaciukasi(kitu gamintoju)aliejukus naudoja,jie padeda greiciau pasveikti
dar stai ka radau,aprasyme parasyta saltos inhaliacijos 3-5 min,vadinasi galima,tik ar aparatas neuzsikims(filtriukai)
http://www.hiperfarm...7910-9f791ef1c3
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sonca1: 03 gegužės 2013 - 14:49
Seniau darydavau inhaliacijas NaCl ir lašiukas eukalipto eterinio aliejaus, mano irgi toks Omron aparatas, tikrai neužsikimšo, tik paskaičiau, kad kai kuriem vaikam eteriniai aliejai gali sukelti alergijas, bronchų spazmus, tai nebedariau daugiau, nors mano mergytei reakcijos nebuvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reburd: 03 gegužės 2013 - 17:17
Gal kas turit sita nauja inhaliatoriu, idomu kom jisai skiresi nuo NEB 10?Kad galima naudoti eterinius aliejus?
https://www.hiperfar...4117-63a8b29234
Atsakyti
 ! 
Šiame skyrelyje skelbimai draudžiami, prašome jai neteršti temos. Asmeniniams skelbimams skirta tema yra čia:

Skelbimų tema: medicininės priemonės

Joje gali skelbtis tiek ieškantys, tiek atiduodantys ar parduodantys.

Primenu, kad tema skirta tik asmeniniams sklebimams, mainyti/atiduoti/dovanoti/parduoti savo vaikams nebereikalingas priemones: ortopedinę techniką, spec. batukus, inhaliatorius, inhaliacines tarpines, priemones atopiniam dermatitui ir kt.

Forume draudžiama pirkti/parduoti/platinti/dovanoti/mainyti receptinius ar nereceptinius vaistus, kontraceptikus, vitaminus ar kitus maisto papildus, vaikiškus mišinėlius, maisto produktus, ir pan.

Papildyta:
QUOTE(jurgonse @ 2013 04 01, 12:12)
paziurejau as ta rusiska laidele apie inhaliacijas, ir noriu dar karta permesti "fishy" komentara, nes man lygiai tokie pat klausimai po tos laidos iskilo.
">
2012 12 12, 15:59

Vadinasi, mūsų perkami inhaliatoriai nuo slogos negelbsti taip išeina, nes sukuriamos aerozoliu dalelės labai smulkios, ar gerai suprantu?

Tinka ir slogai, jei yra kelių rūšių lašelių režimai - pas mus NEB10 ir ten yra tris padėtys - stambūs lapeliai (slogai), vidutiniai ir smulkiausi. Pati naudojau slogai ir tikrai galiu pasakyti skirtumas yra kurią padėtį nustatai - stambiausieji lašeliai nusėda netoli, nosyje, nosiaryklėje.
Atsakyti