Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 8 tema

QUOTE(biesas66 @ 2013 01 10, 11:15)
seip yra ir saldytuvu ( buitiniu) kurie dujomis kurenami. Gal jis toki pirks,ir vesinimui kanors..  blush2.gif

Taip Biesai, tu esi visiškai teisus, yra ir dujinių ŠS. Bet abejoju, kad nors vienas yra LT...nesigilinau, kiek jis pranešesnis už elektrinį, bet tikriausiai pranašesnis, nes kitaip negamintų.
Atsakyti
Kiek esu susidūrusi, tai dujiniai statomi ten kur nėra visai arba pakankamai elektros.
Atsakyti
Kad visai nėra elektros, bet yra dujos - variantas keistai atrodantis smile.gif bet yra nepakankamai - čia jau suprantamiau. Ypač jei galia didelė, pramoninė.
Atsakyti
Na,tas dujinis tai cia jau ekstrymas labiau lotuliukas.gif ,bet varijantas.
Papildyta:
QUOTE(jova @ 2013 01 10, 11:24)
Jei pas mus būtų buvusios dujos, apie geoterminį net mintis nebūtu kilusi 4u.gif

Ir butumet per menesi mokeje po 600 uz sildyma..Arba daugiau.. ax.gif

Pas mane kitoj gatves pusej dujos,bet kazkotai negundo... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 10 sausio 2013 - 11:26
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 01 09, 22:49)
klausimas butu toks, ar yra prasme galvoti apie koki nors SS, jei yra dujos, o statomas namas artimas PN? Na siltas namas..

Idomu butu, gal kas kokius skaiciavimus daretes...

Galvoti visada verta.
Dujų kWh kaina šiuo metu apie 30 cnt. Geoterminio 10 - 12 cnt. Pora pažystamų turi dujas, bet nusipirko oras - vanduo papildomai.

Mano namo šildymo poreikis panašus. Pats ilgai suku galvą kuri sistema labiau tiktų. Lyg ir apsisprendžiau dėl geoterminio. Šiaip kiek aš skaičiavau tai viską tiksliai įvertinus beveik visų šildymo sistemų 1 kWh kaina tokiam namui gaunasi panaši. Visos sistemos turi pliusų ir minusų. Reikėtų gerai pagalvoti kokie paties prioritetai - ekonomiškumas, komfortas, praktiškumas ar dar kas.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 10, 12:25)
Galvoti visada verta.
Dujų kWh kaina šiuo metu apie 30 cnt. Geoterminio 10 - 12 cnt. Pora pažystamų turi dujas, bet nusipirko oras - vanduo papildomai.

Aš irgi šią savaitę sužinau, kad šiemet prie mano sklypo atves dujas. Tačiau jos manęs visiškai negundo. Kol kas dar 100 proc. neapsisprendžiau, bet manau, kad savo name net kamino nedarysiu. Ta prasme jo greičiausiai nebus net projekte.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 01 10, 13:34)
Aš irgi šią savaitę sužinau, kad šiemet prie mano sklypo atves dujas. Tačiau jos manęs visiškai negundo. Kol kas dar 100 proc. neapsisprendžiau, bet manau, kad savo name net kamino nedarysiu. Ta prasme jo greičiausiai nebus net projekte.

Ne bus projekte - tada gausi pateikti vėdinimo projektą jei netyčia prireiktų statybos leidimo biggrin.gif arba nupiešti kaminą, tik projekte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 10, 13:02)
Ne bus projekte - tada gausi pateikti vėdinimo projektą jei netyčia prireiktų statybos leidimo biggrin.gif  arba nupiešti kaminą, tik projekte smile.gif

Man kažkaip nereikėjo nei vieno, nei kito. unsure.gif
Atsakyti
Man teko kaminą nusipiešti su prierašu "natūralus vėdinimas", nes kitaip reikėjo mechaninio vėdinimo projekto.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 10, 13:14)
Man teko kaminą nusipiešti su prierašu "natūralus vėdinimas", nes kitaip reikėjo mechaninio vėdinimo projekto.

Pas mane įrašyta mechaninis vėdinimas, bet projekto nereikėjo. Gal pasikeitė reikalavimai.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 10, 10:13)
O ką daryti su vėsinimu? Dujos padės? biggrin.gif

Vakaru pusei langu mazuma tai mastau kad grynai saules itakojamo perkaitimo neturetu buti. Pietu puse visa seseliuojama. Dabar bute turiu svetaine miegamaji ir darbo kamb i vakarus, problema tikrai aktuali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 01 10, 12:34)

Mano projekte kaminas yra, jis skirtas vėdinimo sistemai smile.gif, architektas sakė, kad kitaip negarantuoja, kad pavyks gauti leidimą, bet ir jo nedariau smile.gif. Vis tiek mechaninė ventiliacija stovės. Iš kitos pusės, šiai dienai ten 110mm kanalizacijos vamzdis įdėtas komunikacijoms, dabar atlieka natūralios ventiliacijos funkciją smile.gif.
Atsakyti