Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 8 tema

QUOTE(Kava&arbata @ 2013 08 27, 18:32)
Noriu, kad butu silta, nedaug kainuotu ir nereiktu tarnauti sildymo sistemai.

Ne nuo to galo pradedate. Jei norite, kad būtų įgyvendinti jūsų suminėti reikalavimai, pirmiausia reikia galvoti apie šiltą, labai šiltą namą. Šiuo atveju labai svarbus dalykas yra projektas.

Tuomet šildymo sistema bus iš esmės beveik nesvarbi.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 27, 22:19)
Ne nuo to galo pradedate. Jei norite, kad būtų įgyvendinti jūsų suminėti reikalavimai, pirmiausia reikia galvoti apie šiltą, labai šiltą namą. Šiuo atveju labai svarbus dalykas yra projektas.

Tuomet šildymo sistema bus iš esmės beveik nesvarbi.

Kol kas numatytas labai siltas namas, net zidinio atsisakem (dabar jau galvojam gal kaip alternatyva palikti), rekupercine sistema bus. Taciau megstam daug silumos ir daug karstu voniu smile.gif Apie 200 kv.
Gal as ir labai jau cia placiai uzklausiau, bet kaip sakiau - nenoriu tarnauti sildymo sistemai. Bet sudomino ir oras-oras ar vanduo - oras, nes nereikia greziniu, tai gal ir kaina gautusi mazesne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2013 08 27, 21:26)
Kol kas numatytas labai siltas namas, net zidinio atsisakem (dabar jau galvojam gal kaip alternatyva palikti), rekupercine sistema bus. Taciau megstam daug silumos ir daug karstu voniu  smile.gif Apie 200 kv.
Gal as ir labai jau cia placiai uzklausiau, bet kaip sakiau - nenoriu tarnauti sildymo sistemai. Bet sudomino ir oras-oras ar vanduo - oras, nes nereikia greziniu, tai gal ir kaina gautusi mazesne  g.gif

Pas granulininkus jau buvot, tai nueikit pas geotermininkus ir aerotermininkus, tada padarykit isvadas, kurias, nebudama pikciurna, galesit parasyti cia. Mes visi labai lauksim.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 08 27, 22:41)
Pas granulininkus jau buvot, tai nueikit pas geotermininkus ir aerotermininkus, tada padarykit isvadas, kurias, nebudama pikciurna, galesit parasyti cia. Mes visi labai lauksim.

Tai pirmiausia pakeiskite temos pavadinima, jei jau cia nieko negalima paklausti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 27 rugpjūčio 2013 - 21:58
QUOTE(Kava&arbata @ 2013 08 27, 22:26)
Kol kas numatytas labai siltas namas, net zidinio atsisakem (dabar jau galvojam gal kaip alternatyva palikti), rekupercine sistema bus. Taciau megstam daug silumos ir daug karstu voniu  smile.gif Apie 200 kv.
Gal as ir labai jau cia placiai uzklausiau, bet kaip sakiau - nenoriu tarnauti sildymo sistemai. Bet sudomino ir oras-oras ar vanduo - oras, nes nereikia greziniu, tai gal ir kaina gautusi mazesne  g.gif

Oras,oras,oras vanduo sistemos aisku pigesnes,bet menesio saskaita bus didesne. Atsipirkimas lygtai trumpoesnis. O jei lysite po zeme,iskart brangesne sistema,mazo energijos poreikio namui sakoma kad net neatsiperka.
As daug nesiparindamas pasirinkau sistema kuri man duotu minimalia mokesciu ymoka uz silta vandeni ir sildyma.
Kazkada zavejausi granuliniu kol nepradejau skaiciuoti. Investicija didfele,silumos islaidos taippat. O pigiausias sildymo budas malkinis pecius smile.gif Bet jau teks murzinom rankom pavaikscioti biggrin.gif
Jus nepykit ant forumieciu,niekas nenori jusu izeisti ir uzsipulti. Ne kiekvienas supranta kad galbut klausima uzdave zmogus,menkai nusimanantis,todel ir klausia.O ne del sportinio intereso.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2013 08 27, 21:56)
Tai pirmiausia pakeiskite temos pavadinima, jei jau cia nieko negalima paklausti.

Viskas cia normaliai, rekomendavau apsilankyti pas specus todel, kad jie paskaiciuos silumos nuostolius ir parinks atitinkamas sistemas, o tada bus galima palyginti kainas. Kol mes cia maloniai snekuciuojames, garantuoju - gausit viena kita pasiulyma i AZ.
Atsakyti
Pasiulymu, tai prisirinkau, bet teta esu ukiska lotuliukas.gif lotuliukas.gif , bet supratau, kad geoterminis yra komfortiskas sildymas. Suprantu kaip veikia visos sistemos teoriskai, bet noriu isgirsti praktisku patarimu. Pasiulymus raso visi labai grazius. Ar tikrai prisils man namas pvz. su oras-vanduo, kai ziema labai salta g.gif ar ta sistema isvis issijungs (cia matyt i kita tema reik lysti).
Kai jau pasistatysiu kazkokia sistema, tai galesiu ateiti ir savo nuomone issakyti smile.gif
Na ir as ilgai domejausi granuliniu, bet ten daug dalyku mane gasdina, vien jau 6 t granuliu laikyti doh.gif, taciau geotermija atpigo ir tikrai tu pasiulymu kainos ne kosmines, tik va reik issirikti ta vieninteli buda.
Kaip ir liko tik 2: oras-vanduo ir gruntas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 27 rugpjūčio 2013 - 22:18
QUOTE(Kava&arbata @ 2013 08 27, 22:16)
Pasiulymu, tai prisirinkau, bet teta esu ukiska  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , bet supratau, kad geoterminis yra komfortiskas sildymas. Suprantu kaip veikia visos sistemos teoriskai, bet noriu isgirsti praktisku patarimu. Pasiulymus raso visi labai grazius. Ar tikrai prisils man namas pvz. su oras-vanduo, kai ziema labai salta  g.gif ar ta sistema isvis issijungs (cia matyt i kita tema reik lysti).
Kai jau pasistatysiu kazkokia sistema, tai galesiu ateiti ir savo nuomone issakyti  smile.gif
Na ir as ilgai domejausi granuliniu, bet ten daug dalyku mane gasdina, vien jau 6 t granuliu laikyti doh.gif, taciau geotermija atpigo ir tikrai tu pasiulymu kainos ne kosmines, tik va reik issirikti ta vieninteli buda.

Gal sitoj temoj atmeskim tuos kurenamus sildymosi saltinius. Mano kuklia nuomone, geotermas universalesnis ir labiau tinka musu klimatui. Orui - vandeniui reik silto (ne tik suprojektuoto, bet taip ir pastatyto namo) ir aukstesnes temperaturos lauke. Jei klystu - pataisykit. Mane irgi masina zemesne pastarosios sistemos kaina, bet zinia, pigu ir gerai nebuna..
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 08 27, 23:21)
Gal sitoj temoj atmeskim tuos kurenamus sildymosi saltinius. Mano kuklia nuomone, geotermas universalesnis ir labiau tinka musu klimatui. Orui - vandeniui reik silto (ne tik suprojektuoto, bet taip ir pastatyto namo) ir aukstesnes temperaturos lauke. Jei klystu - pataisykit. Mane irgi masina zemesne pastarosios sistemos kaina, bet zinia, pigu ir gerai nebuna..

Taigi, bet kiek domejausi, labai daznai aptinku tokia info, kad tie greziniai issikvepia g.gif o oras-vanduo - kad prie didelio minuso bus kajuk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 27 rugpjūčio 2013 - 22:29
QUOTE(Kava&arbata @ 2013 08 27, 22:27)
Taigi, bet kiek domejausi, labai daznai aptinku tokia info, kad tie greziniai issikvepia  g.gif o oras-vanduo - kad prie didelio minuso bus kajuk.

Velgi, mano manymu, jei jau vandens greziniai neissikvepia, tai ir geoterminiai neturetu. Vasara, jei pajungt juos ant vesinimo (kolkas apie tai nieko nesuprantu), jie grezinius dar ir pasildo.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 08 27, 23:34)
Velgi, mano manymu, jei jau vandens greziniai neissikvepia, tai ir geoterminiai neturetu. Vasara, jei pajungt juos ant vesinimo (kolkas apie tai nieko nesuprantu), jie grezinius dar ir pasildo.

Manau tu sistemu (jei gerai isirengti), tai kaina tik ant paciu greziniu ir mazeja g.gif Bet vasara noresis, kad vandenuka sildytu, tai negi dar kazkaip reiks sildyti. O su oru ar nekaukia tas agregatas lauke? Nu zodziu blaskausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2013 08 27, 23:27)
Taigi, bet kiek domejausi, labai daznai aptinku tokia info, kad tie greziniai issikvepia  g.gif o oras-vanduo - kad prie didelio minuso bus kajuk.

Taip nutinka, kai gręžinys parinktas per mažo galingumo konkrečiam namui.
Atsakyti