QUOTE(DEU @ 2013 07 17, 14:37)
Kol kas turiu tik gręžinį. Planuota buvo 1 x 100 m. Bet dėl techninių kliučių už tą pat kainą padarė 2x60 m. Maždaug 30 metrų turėtų būti vandeningame sluoksnyje. Užpylė skaldele, garantija standartinė 5 metai. Iš ko pagamintas vamzdis kurį sukišo į gręžinį, tiesą sakant nelabai gilinausi, tik atkreipiau dėmesė, kad jis kelis kartus brangesnis už tą kurį naudojo įvadui į namą.
Šildymo poreikis neturėtų viršyti 4 - 5 kW. Lietuvoje surinkto šilumos siurblio kaina mano supratimu turėtų kainuoti 10 - 12 t. plius boileris. Viessmann apie 17 t viskas viename su integruotu boileriu. Gręžinys 5 - 6 t. Pajungimas dar kokia 2 t.
Tokia kaina man atrado labai reali, namui su tokiu šildymo poreikiu. Brangiau visada galima rasti. Kažkam reikia geresnio brendo, kažkam 500 l boilerio, kažkam ilgesnio kolektoriaus apsidraudimui.
Planavau 1 x 100 m. grezini. Irengiau 80+90m grezinius. Tarp greziniu turi buti 10m. Vienas gilesnis, kad subalansuoti srautus. Uzpildytas "maistiniu" gliukoliu. Mokejau po 65lt/m minus 400 litu nuolaida. Uz ivada i katiline prase 600 litu, bet buvo isalas tai po menesio pats pasidariau. Naudoti Plonasieniai PE vamzdziai, isores diametras 40.
Zemes dali atliko uz 400 litu. Po grindu betonu uzdejo "sulydomas" alkunes 4vnt. Iprastos sriegines netinka, nes gliukolis - ne vanduo ir prasisunkia. Prekybos centruose tokiu nera. Turi buti su i vamzdi ikisama gilze ir tuomet uzsukama. Virs grindu naudojamas storasienis polietileno vamzdis.
Dar papildomai pirko manometrus, balansinius ventilius, siek tiek gliukolio, kad pilnai uzpildyti kontura. Viso uz, neatsimenu, ~700 litu. Dar reikes issipletimo indo ir armaturos prijungimui prie siurblio.
Tuomet prikompresino iki 3 atm. Po keliu savaiciu slegis nukrito iki beveik 1atm. Tai normalu, nes vamzdziai nuo slegio issiplecia.
Pries jungiant prie siurblio patikrins, kad gliukolio uzsalimo riba butu ne maziau 18 laipsniu.
Turejau pasiulyma Nibe siurbliui uz 22,000. Pirkau WOLF uz 19,500. Meistras sake, kad WOLF tokio pat lygio kaip ir NIBE. Paminejo dar kelis, kuriu kainos 1,5 karto didesnes. Taip pat paminejo ir kelis zemesnio lygio siurblius. Atsimenu Junkers. Del Viesman bijau suklysti.
Parodoje siule lietuviska uz pigiai. Buvau susigundes. Bet kai pradejau destyti poreiki mazos energijos cirkuliaciniams siurbliams, svelniam paleidimui, automatikai... Kaina soktelejo iki 22,000 su pastatymu ir paleidimu.
Su meistru sutarta, kad viska uzbaigs uz 1,400 litu plius medziagos pagal saskaita.
Komplekte pirkau ir WOLF rekuperatoriu, valdoma bendrai su silumos siurbliu, uz bendra 25,500 kaina. Tai identiskas Renovent Excellent is tos pacios gamyklos, kontroliuojant, kad ir kainos butu identiskos.
Mano namo teoriniai namo silumos nuostoliai maziau 5kW, bet galu gale pasirinkau 10kW galingumo silumos siurbli. "Permokejau" apie 10% daugiau. Na ir greziniu prigreziau beveik 2 kartus daugiau, "permokant" dar kokius 4,000. Namas 186m2 sildomo ploto.
Viso uz tokias "permokas" gautusi kieto kuro katilas su akumuliacine talpa.