QUOTE(mintas @ 2013 07 17, 17:01)
Negi freonas-oras šilumokaičiai yra pigesni nei freonas vanduo?
Manau kad pigesni, bet ne ženkliai. Freonas - vanduo dažniausiai plokšteliniai, ten slėgiai didesni ir plokštelių jungimo būdas komplikuotesnis, freonas - oras tai prie vamzdinio gyvatuko didelio ploto aliuminį plokštelinį šilumokaitį prideda, paprastesnė gamyba mano akimis, maža nesandarumo tikimybė. Bet skirtumas manau ne ženklus.
Papildyta:
cirkuliaciniai siurbliai geoterminį gali pabranginti
maksimum ant 1000 Lt, jie juk perkami ne vienetais.
Oho kad nupigo Pico! Prieš pusantrų metų džiaugiausi radęs už 630PLN kai tėviškės pasiūlymai nuo 900 ir į viršų buvo. Beje, jei tas pats siurblys be "navaroto" LCD displėjaus ir skaitiklio - dar žymiai pigesnis. O kam mums navarotas ŠS???
Pritariu, negali stipriai branginti
Papildyta:
Aš mielai įsigyčiau tokį patį automatikos kiekį turintį geoterminį. Kad boileryje vandenį palaikyti užduotų temperatūrų ribose, nemanau, kad reikia daug automatikos.
Mano nuomone visi automatikos privalumai prasideda nuo inverterių kompresoriuje, ventiliatoriuose ir siurbliuose, kai pagal kompresoriaus sūkius tenka reguliuoti ir EEV, ir siurblius su ventiliatoriais, ir ketureigį ir t.t. Dėl valdymo precizikos "išlaužiami" geri rezultatai - ekonomija taupant centus galų gale išvirsta litais, dešimtim, šimtais ir atsiperkamumu, neskaitant komforto - ir reikiamos galios, ir triukšmo lygio. Čia tik mano, tolimo nuo automatizacijos ir elektronikos, nuomonė, pagrįsta asmenine ŠS deklaruojamų parametrų analize.
Papildyta:
Paleistų geoterminius ŠS už panašią kainą, kaip orinukus, masiškumas būtų ne ką jau ir mažesnis.
Mes gyvename perversmo metus. Kiek LT yra pastatų, kuriems 5kW orinuko kaip ir užtenka? Arba 3kW geoterminio? Kokia šių įrenginių paklausa? Vienetai! Bet tie vienetai greit virs dešimtim, šimtais ir tūkstančiais. O su orinukais viskas paprasčiau, juos naudoja plačiai šiltesnio nei vidutinio klimato šalys jau seniai, todėl paklausa milžiniška, pasiūla neatsilieka, vien pietryčių azijoj kiek tokių instaliuota, instaliuojama ir bus instaliuota
Jei būčiau radęs tinkamos galio įrenginį jau galėčiau pateikti realią patirtį - deja, ne taip viskas paprasta.
Papildyta:
Lietuvos rinka iš vis iškreipta.
Tik iliustracijai - tas pats Stratos Lenkijoje tik
548PLN kas dabartiniu kursu 446Lt.