Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 8 tema

QUOTE(*** @ 2013 01 09, 22:47)
Nu tai ex bulviu lauka pakeiti paskirti i namu valda, padarai detaluji, isdalini sklypukais is kur kam zinot kas kadaise ten bulves sejo smile.gif

Va tas artojas galėjo imt ir pakeverzot už puslitrį kaimynui sutikimą statytis arčiau nei 3m nuo ribos smile.gif Kaunietis sako jamu tą sklypą, nesideriu, bet prie sklypo man dar raštišką sutikimą - va ir viskas oficialiai.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 09, 22:29)
Va tas artojas galėjo imt ir pakeverzot už puslitrį kaimynui sutikimą statytis arčiau nei 3m nuo ribos smile.gif Kaunietis sako jamu tą sklypą, nesideriu, bet prie sklypo man dar raštišką sutikimą - va ir viskas oficialiai.

Laisvai taip galėjo būti, tik tuomet parduodamas žemę artojas privalėjo apie tai informuoti gretimosios žemės savininką. Manau Civiliniame kodekse apie tai turėtų būti parašyta.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 01 09, 23:32)
Laisvai taip galėjo būti, tik tuomet parduodamas žemę artojas privalėjo apie tai informuoti gretimosios žemės savininką. Manau Civiliniame kodekse apie tai turėtų būti parašyta.

Ups, sorry, pamiršau doh.gif pinigai sumokėti ir jau išleisti - galų nebėr doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 09, 22:33)
Ups, sorry, pamiršau doh.gif pinigai sumokėti ir jau išleisti - galų nebėr doh.gif

smile.gif, jei labai panorėjus smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 01 09, 22:47)
smile.gif, jei labai panorėjus smile.gif.

klausimas butu toks, ar yra prasme galvoti apie koki nors SS, jei yra dujos, o statomas namas artimas PN? Na siltas namas..

Idomu butu, gal kas kokius skaiciavimus daretes...
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 01 09, 22:49)
klausimas butu toks, ar yra prasme galvoti apie koki nors SS, jei yra dujos, o statomas namas artimas PN? Na siltas namas..

Dujos jau įvestos į namą?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 01 09, 22:50)
Dujos jau įvestos į namą?

Dujos sklype. Nori-junkis, prasom.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 01 09, 22:51)

Tapati situacija. Manau dujos reikalauja maziausiai investiciju ir prieziuros norint sildytis siandien. O kai bus geo cop10 tada paziuresim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 01 09, 22:51)

Jei dujas lyginti su kinietišku šilumos siurbliu, tai įrengimas skirsis, bet nebaisiai. Eksploatacija atvirkščiai, ŠS bus pigesnė, bet su ŠS maisto ant dujinės viryklės nepasigaminsi.

Klausimas kaip intensyviai gaminate valgį g.gif . Tai irgi reikėtų įvertinti.

Paprašyk sąmatų, kiek kainuos dujinio šildymo įvedimas su dujų pajungimu ir kiek kainuos Šilumos siurblio įvedimas. Kai turėsi konkrečias kainas pačiam bus viskas aiškiau. Niekas tau negali tinkamai patarti, nes visi patarimai bus paremti ne tau asmeniškai prieinamomis šildymo įrangos įdiegimo kainomis. Priklausomai koks dujų katilas bus pasiūlytas, pasikoreguok šildymo kaštus.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 01 09, 23:49)

Aš kai prisimenu tavo prūdą, tai sau tikrai daryčiau vanduo-vanduo sistemą 4u.gif Porą šimtų metrų plastikinės šlangos skrūtkėse pariši po svarmenį ir į dugną - jau turi kolektorių. Jokių gręžinių, o efektyvumas nė kiek ne prastesnis nei 100m gręžinio. Jis tau ir šildytų, ir šaldytų - nereiktų jokių kasečių po gipsu. Dujos deja tik šildys.
Kiek tau iki vandens, 30m?40m? Mažu ekskavatorium prsikastum, nes reiktų kloti į min 1,5m gylį, nors tai dar gabalas papildomo horizontalaus kolektoriaus, iš jo irgi bus nauda 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 01 10, 08:28)
Tapati situacija. Manau dujos reikalauja maziausiai investiciju ir prieziuros norint sildytis siandien. O kai bus geo cop10 tada paziuresim smile.gif

O ką daryti su vėsinimu? Dujos padės? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 01 10, 09:38)
bet su ŠS maisto ant dujinės viryklės nepasigaminsi.

Man dujos - tik per gatvelę, arba nuo tėvų namo. Juk matei ant ko mes gaminame. Esu labai nustebintas indukcine kaitlente, net už dyką dujų duotų nekeisčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 10, 11:13)
Aš kai prisimenu tavo prūdą, tai sau tikrai daryčiau vanduo-vanduo sistemą 4u.gif Porą šimtų metrų plastikinės šlangos skrūtkėse pariši po svarmenį ir į dugną - jau turi kolektorių. Jokių gręžinių, o efektyvumas nė kiek ne prastesnis nei 100m gręžinio. Jis tau ir šildytų, ir šaldytų - nereiktų jokių kasečių po gipsu. Dujos deja tik šildys.
Kiek tau iki vandens, 30m?40m? Mažu ekskavatorium prsikastum, nes reiktų kloti į min 1,5m gylį, nors tai dar gabalas papildomo horizontalaus kolektoriaus, iš jo irgi bus nauda 4u.gif
Papildyta:

O ką daryti su vėsinimu? Dujos padės? biggrin.gif
Papildyta:

Man dujos - tik per gatvelę, arba nuo tėvų namo. Juk matei ant ko mes gaminame. Esu labai nustebintas indukcine kaitlente, net už dyką dujų duotų nekeisčiau 4u.gif

seip yra ir saldytuvu ( buitiniu) kurie dujomis kurenami. Gal jis toki pirks,ir vesinimui kanors.. blush2.gif
Atsakyti
Jei pas mus būtų buvusios dujos, apie geoterminį net mintis nebūtu kilusi 4u.gif
Atsakyti