Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 8 tema

QUOTE(Vilienė @ 2013 07 02, 12:02)
Rėmų neduoda, labai brangiai transportas - kaip ir boileriui. Ideda kompresorių, su šilumokaičius, truputi varinio d22 vamzdžio, keturias greitas jungtis ir babiną laido, na dar aišku pajungimo schemos bei manual. O jūs ką - greitaeigio užsimanėte už 1250usd???

jei tau reikalingas tik kompresorius ir silumokaitis tai cia nieko tokio smile.gif bet prie ko tu toliau tai jungsi?
Atsakyti
QUOTE(Linaseko @ 2013 07 02, 13:21)
jei tau reikalingas tik kompresorius ir silumokaitis tai cia nieko tokio smile.gif bet prie ko tu toliau tai jungsi?

Prie vandentiekio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 07 02, 12:27)
Prie vandentiekio lotuliukas.gif

nesuprantu paaiskink man biggrin.gif
mes kaip jungiam tai silumokaiti jungiam su valdymo sasaja lygiagreciai jau i esama sistema ar tai kieto kuro katilas ar dujinis o kaip tu ten zadi niekaip nesuprantu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Linaseko @ 2013 07 02, 13:31)
nesuprantu paaiskink man biggrin.gif
mes kaip jungiam tai silumokaiti jungiam su valdymo sasaja lygiagreciai jau i esama sistema ar tai kieto kuro katilas ar dujinis o kaip tu ten zadi niekaip nesuprantu biggrin.gif

Gal nebeteršiam temos savais juokeliais, užpyks aplinkiniai. Manau mudu viens kitą puikai supratom ir nieko aiškint nebereikia.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 07 02, 12:35)
Gal nebeteršiam temos savais juokeliais, užpyks aplinkiniai. Manau mudu viens kitą puikai supratom ir nieko aiškint nebereikia.

Et tos moteris biggrin.gif, bet jei reiks kompresoriaus su silumokaiciu suveiksiu tau uz 3X1250usd smile.gif ir bus japonas ne kitaitsas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linaseko @ 2013 07 02, 09:03)
...jei pagaili pinigu rimtesniam be naturalaus vejelio, be akutes kuri mato zmogu ir neleidzia gauti tiesioginio oro srauto tai aisku gali ir nebut to tokio komforto...kurio maži kastai isirengiant.

Man tai nedera pacituoto teiginio pradžia su pabaiga.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 07 02, 09:18)
Bet per 30 metų iš esmės bus patirtos vienodos išlaidos.

Vis tik manau, kad su dujomis rizika didesnė. Jau dabar keleriopai brangiau mokam už dujas nei moka slovakai. Dujų kainą Lietuvoje leme ne tik rinkos dėsniai bet ir politiniai sprendimai. Būtent dėl to ir Vilienė purtosi dujų.

Su malkomis, elektros kaina situacija šiek tiek patikimesnė. Nors ir čia kainas pastumdyti gali politiniai sprendimai, bet tikėtina, kad kainos bus stabilesnės.

Geoterminis ir saulės šildymas, nors šiandien neturi jokių privalumų, mano nuomone artimu laiku jų įgaus dėl Europos Sąjungos politikos atsinaujinančių energijos resursų klausimu.

Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 07 02, 10:43)
Alergija nuo siurblio???

Alergija pasireikšti gali ne tik dėl fizinių savybių bet ir psichinių wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Linaseko @ 2013 07 02, 13:37)
Et tos moteris biggrin.gif, bet jei reiks kompresoriaus su silumokaiciu suveiksiu tau uz 3X1250usd smile.gif ir bus japonas ne kitaitsas smile.gif

O laidų babina? O varinis vamzdis? biggrin.gif ar jie bus irgi japonai? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 07 02, 13:24)
O laidų babina? O varinis vamzdis? biggrin.gif  ar jie bus irgi japonai? lotuliukas.gif

Kazkas sake baigem, bet negali uzbaigt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 07 02, 12:51)
Man tai nedera pacituoto teiginio pradžia su pabaiga.
Papildyta:
Būtent dėl to ir Vilienė purtosi dujų.

Su malkomis, elektros kaina situacija šiek tiek patikimesnė. Nors ir čia kainas pastumdyti gali politiniai sprendimai, bet tikėtina, kad kainos bus stabilesnės.

Papildyta:
Alergija pasireikšti gali ne tik dėl fizinių savybių bet ir psichinių wink.gif

Pamenu zmones mokedavo 20-30k vien uz galimybe atsivest dujas nuo kaimyno.. Didziajai daugumai ir dabar apie duju ivada galima tik pasvajot, gi pas mazuma namu valdos sklypai..

Asmeniskai man uz visas politines paziuras, megstu nemegstu svarbiau kiek man dabar kainuoja sildytis siandien sia minute ir kiek tam turesiu isleisti dabar. Sildymo sistemos as nedrysciau isvis zodziu investicija vadint..

Va ka byloja praeitis tarkim su auto kuru, tai benzas neapsimoka, visi ant dyzeliu persoka, tada pabrangsta dyzelis, tada susimeta zmones dujas ir iskart brangsta dujos. Esme kad niekad nebus kazko pigaus, tuoj kasnors sugebes tuom pasinaudot..
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 07 02, 14:38)
Pamenu zmones mokedavo 20-30k vien uz galimybe atsivest dujas nuo kaimyno.. Didziajai daugumai ir dabar apie duju ivada galima tik pasvajot, gi pas mazuma namu valdos sklypai..

Asmeniskai man uz visas politines paziuras, megstu nemegstu svarbiau kiek man dabar kainuoja sildytis siandien sia minute ir kiek tam turesiu isleisti dabar. Sildymo sistemos as nedrysciau isvis zodziu investicija vadint..

Va ka byloja praeitis tarkim su auto kuru, tai benzas neapsimoka, visi ant dyzeliu persoka, tada pabrangsta dyzelis, tada susimeta zmones dujas ir iskart brangsta dujos. Esme kad niekad nebus kazko pigaus, tuoj kasnors sugebes tuom pasinaudot..

vasara praeita norejau vestis sako 60Lt metras, o man reikejo 260metru tai nusprendziau kad vyrykle bus gera ir elektrine smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linaseko: 02 liepos 2013 - 15:00
QUOTE(*** @ 2013 07 02, 15:38)
Pamenu zmones mokedavo 20-30k vien uz galimybe atsivest dujas nuo kaimyno..

Jei amžius leidžia pabandykite prisiminti tuos laikus, kai dujas gaudavo už abonentinį mokestį, jokių skaitliukų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 07 02, 15:38)
Esme kad niekad nebus kazko pigaus, tuoj kasnors sugebes tuom pasinaudot..

ES remia atsinaujinančia energetiką. Buvo nutarta remti mažo galingumo saulės jėgaines ir atsirado, kas spėjo tuo pasinaudoti. Vėliau pasikeitė politikai ir naujieji nusprendė, kad toks rėmimas per brangiai kainuoja, tai projektą pristabdė.

Bet esmė ta, kad ES krypties reikės laikytis, nors ir įjungus "stabdžius". Niekur nedings politikai, turės remti, tiek ŠS, tiek saulės kolektorius tiek saulės jėgaines.

Jei yra galimybė, tereikia palaukti metelius kitus ir galėsit naudotis atsinaujinančiais šaltiniais palankesnėmis sąlygomis.

Vat dėl ŠS, kiek žinau, planuojama arba subsidija perkant įrenginį, arba subsidija naudojamai elektros energijai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 liepos 2013 - 16:05