Sveiki
pradejau dometis geoterminiu sildymu, kyla klausimas, jeigu dingsta elektra ilgesniam laikui, nekalbu apie 1val ar 1 diena, ka daryti tada
QUOTE(brigitauskas @ 2013 02 25, 13:21)
Sveiki
pradejau dometis geoterminiu sildymu, kyla klausimas, jeigu dingsta elektra ilgesniam laikui, nekalbu apie 1val ar 1 diena, ka daryti tada
Yra toks dalykas kaip generatorius Ir si problema isspresta ne tik kelioms valandoms, bet ir paroms.
QUOTE(brigitauskas @ 2013 02 25, 13:21)
Sveiki
Daryti reikia ne tada, bet iki to - namas turi būti šiltas ir sandarus, tuomet 1d be elektros yra ne didelė problema
Kiek dažnai pas jus dingsta elektra ilgesniam nei 1d laikotarpiui? Ir kur gyvenate kad taip būna? Vienkiemyje miško glūdumoj?
Gyvensiu ne misko gludumoj, mieste Bet vieni draugai "uzparino" su elektros dingimu. (jie dujomis sildosi ) As irgi visom keturiom uz geotermini, dar perskaitysiu visas jusu temeles, ir reikia kuo greiciau apsispresti
QUOTE(biesas66 @ 2013 02 25, 08:56)
...du greziniai po 60 metru,man buvo pasiulyti uz 9000(su gliukoliu ir atvedimu i nama),dabar matau dar pigiau galima pasidaryti. Pajungimas 2000 Pajungimo detales 2000 plius boileris 3500. Tai kur cia tie 50 t?
Gal galite parasyti firma (galima ir i az), kuri siūlo tokias kainas
Musu 50+ t. samata: lauko darbai (2x100 greziniai ir kt.), katilas (14kW),boileris 400 ltr. katilines irengimas su medziagom visom,abieju namo aukstu grindinio sildymo sistemos isvedziojimas, kalibravimo darbai, zodziu viskas nuo... iki. Kad veliau nebūtų kaltų ieškojimo Nes kiek teko pasiaiškinti, tai didesnių problemu atsiranda naudojant toki šildymo būda pas tuos, kurie darėsi visus darbus atsirai.
Taip kad nereikia lyginti tik tusciu skaiciu, nes horizontalaus ir vertikalaus irengimo kastai skirtingi.
QUOTE(brigitauskas @ 2013 02 25, 13:54)
Gyvensiu ne misko gludumoj, mieste Bet vieni draugai "uzparino" su elektros dingimu. (jie dujomis sildosi ) As irgi visom keturiom uz geotermini, dar perskaitysiu visas jusu temeles, ir reikia kuo greiciau apsispresti
Man elektra dingsta kokius tris kart metuose, bet max 2-3 valandoms. Net ir para be elektros būtų išgyvenama, nors nepatogumai rimti bet ne tragiški. Todėl šis punktas tikrai ne esminis. Beje, jūsų draugai irgi pasiruošę elektros dingimui - cirkuliacinis prie dujinio tikrai turi alternatyvų maitinimo šaltinį.
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 25, 14:12)
Man elektra dingsta kokius tris kart metuose, bet max 2-3 valandoms. Net ir para be elektros būtų išgyvenama, nors nepatogumai rimti bet ne tragiški. Todėl šis punktas tikrai ne esminis. Beje, jūsų draugai irgi pasiruošę elektros dingimui - cirkuliacinis prie dujinio tikrai turi alternatyvų maitinimo šaltinį.
o tai gal galit is savo patirties didziausius minusus ir pliusus parasyti geoterminio
mano vienas is reikalavimu, kad nama nepriziuredama galeciau palikti ziemos sezonu menesiui-dviem. ar geoterminis manes nepaves?
Geoterminis yra visiškai autonomiška sistema, automatizuota - todėl drąsiai galėsite palikinėti kad ir metams.
QUOTE(kristal @ 2013 02 25, 12:56)
Nes kiek teko pasiaiškinti, tai didesnių problemu atsiranda naudojant toki šildymo būda pas tuos, kurie darėsi visus darbus atsirai.
Tuo atveju, jei viską darė skirtingos firmos, lengviau kaltę permesti kitam, bet jei galima sutaupyti 10k-20k Lt darbus darant atskirai, tai ar nemanot, kad sutaupytų pinigų užteks ir rimtesniam remontui.
Beje, galiu paguosti, kad net visus darbus darant vienai firmai, nereiškia, kad už remontą nereikės mokėti patiems. Vat vienam pažystamam, firma įrengė geoterminį, ir po kelių metų sugedo ŠS kompresorius. Kaip paaiškėjo, užšalo glikolis, kas iššaukė kompresoriaus gedimą. Už remontą (kompresoriaus keitimą) žmogus buvo priverstas sumokėti ~7k-8k Lt. Štai Jums ir "viską padarė viena firma", beje, ten šeimoje yra vienas teisininkas - advokatas. Taip kad teisinius dalykus manau išmano geriau nei dauguma iš mūsų.
Be to neatmeskit firmos bankroto galimybės. Jei yra galimybė sutaupyti 10k-20k Lt, tikrai siūlau taip ir daryti.
QUOTE(brigitauskas @ 2013 02 25, 14:40)
o tai gal galit is savo patirties didziausius minusus ir pliusus parasyti geoterminio
mano vienas is reikalavimu, kad nama nepriziuredama galeciau palikti ziemos sezonu menesiui-dviem. ar geoterminis manes nepaves?
Nebent dingtu elektra savaitei Bet jei pasidarai prieiga internetu prie siurblio valdymo,gali matyti viska,ir atitinkamai reaguoti. Nors tiesa pasakius nepamenu kada buvo dingus elektra aplamai,nebent kokia audra prauztu ir dingtu elektra kokiai parai,bet jusu sildomos grindys dar ilgai palaikys siluma name.
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 25, 01:32)
Uz siurbli moketi 25t - save negerbti
Gal galite parasyti koki siurbli kokybiska galima gauti zymiai pigiau ir svarbiausia kur?
Beje, tai ar parasysite, mieli kolegos, KAS daro geoterminio irengimo darbus kokybiskai ir pigiai???
Visi tik komentuoja kad galima sutaupyti 10 - 20 t. ,o nieko konkretaus neparaso Man kartais jau atrodo, kad visi tik pakalbeti moka, o kai reikalas prieina iki konkretumo, tai tyla....
QUOTE(kristal @ 2013 02 25, 21:33)
Gal galite parasyti koki siurbli kokybiska galima gauti zymiai pigiau ir svarbiausia kur?
Beje, tai ar parasysite, mieli kolegos, KAS daro geoterminio irengimo darbus kokybiskai ir pigiai???
Visi tik komentuoja kad galima sutaupyti 10 - 20 t. ,o nieko konkretaus neparaso Man kartais jau atrodo, kad visi tik pakalbeti moka, o kai reikalas prieina iki konkretumo, tai tyla....
Na kad ir Energysave made in China su skandinavišku įpakavimu - tikrai kainuos toli ne 25t. Yra ir daugiau variantų, kad ir iš kinijos tiesiogiai, bet jei siurbliuose nesigaudot tai geriau ieškoti ne taip toli
Ieškote stebuklo ir kokybiškai ir dar pigiai