Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

http://www.stranamam.ru/post/4281079/

Gal kas gali paaiskinti, kaip reikia ismegzti kakliuka?
Atsakyti
QUOTE(forestbird @ 2016 12 09, 12:14)
Sveiki,
radau patinkantį raštą http://www.stranamam.ru/post/9694769/
bet nesuprantu kaip daryt šią vietą:

Ажурный узор: число петепь кратно 3 * 1 кром. с каждой стороны. 1-й и 2-й р.: лиц. п. 3-й р.: 1 кром., 3 п. вместе лиц., оставить их на левой спице, провязать 1-ю из них лиц., затем следующие 2 п. вместе пиц.. снять их с левой спицы*, повторять от* до*, закончить 1 кром. 4-й р.: изн. п. Повторять с 1-го по 4-й р.

gal galėtumėt išversti. Ačiū smile.gif  smile.gif  smile.gif

Cia isverst nesunku,bet man cia kazkaip durnai gaunasi.Raso,kad tris akis sumegzt geraja akimi,palikt jas ant kairio virbalo,pirma is ju pramegzt geraja akimi,po to sekancias dvi sumegzt viena geraja,tada nuimt visas ant desinio virbalo.Pries ir po tu triju akiu,po viena pakrastine aki,kartot rasta tarp zvaigzduciu.Nesu mezgus,neisivaizduoju,cia sumegzt tris,bet ju nenukelt ir vel isnaujo pirmaja pramegzt geraja,o dvi sekancias sumegzt ir tada jau bus ismegzta?Zodziu bandykites,as nesuprantu,jei noresit,isversiu,kaip tekste is eiles.
Atsakyti
Sveikos,

gal kuri galės man atsakyti ką ne taip darau, kad darbeliai siaurėja? Iš tikrųjų siaurėja visi, nepriklausomai nuo rašto, kuriuos mėginu daryti, nors akių skaičius išlaikomas tas pats. Ir lyg ir neneriu tampriau, priešingai, stengiuosi vėliau kuo laisviau.. O tarp patarimų randu tik ką daryti kai akių skaičius mažėja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Weilire @ 2017 01 19, 09:49)
Sveikos,

gal kuri galės man atsakyti ką ne taip darau, kad darbeliai siaurėja? Iš tikrųjų siaurėja visi, nepriklausomai nuo rašto, kuriuos mėginu daryti, nors akių skaičius išlaikomas tas pats. Ir lyg ir neneriu tampriau, priešingai, stengiuosi vėliau kuo laisviau.. O tarp patarimų randu tik ką daryti kai akių skaičius mažėja  unsure.gif

Mezginys ar nerinys?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 01 19, 13:42)
Mezginys ar nerinys?

Nėrinys
Atsakyti
Nerinys dazniausiai siaureja,jei neneriate kilpele i kilpele,jei uzbaigus eile,neprineriat viena elementa pagal rasta kraste,uir jei pradejus nauja eilute neismezgat triju kilpeliu apsukimui.
Papildyta:
Dar siaureja,jei neriant ratu,permazai pridedat papildomu kilpeliu ar imezgat per mazai elementu i viena kilpele,kad ji isplest.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 01 19, 13:59)
Nerinys dazniausiai siaureja,jei neneriate kilpele i kilpele,jei uzbaigus eile,neprineriat viena elementa pagal rasta kraste,uir jei pradejus nauja eilute neismezgat triju kilpeliu apsukimui.
Papildyta:
Dar siaureja,jei neriant ratu,permazai pridedat papildomu kilpeliu ar imezgat per mazai elementu i viena kilpele,kad ji isplest.

Labai ačiū už atsakymą. Pamėginsiu daugiau kilpelių prie apsukimų padaryti.
Atsakyti
QUOTE(Weilire @ 2017 01 19, 11:03)
Labai ačiū už atsakymą. Pamėginsiu daugiau kilpelių prie apsukimų padaryti.

Daugiau kazkiek nereikia,tik pvz.jei neriat stulpeliais su vienu uzmetimu,pabaiget eilute,ismezgat papildoma viena stulpeli su uzmetimu,apsukat ir ismezgat 3 pyneles kilpas,ir ji skaitot,kaip jau viena stulpeli su uzmetimu ir sekanti stulpeli su uzmetimu neriat ne i tos pyneles pagrinda,bet viena kilpele toliau.Tada viskas turetu but gerai.
Atsakyti
Schemoje nurodyta, kad turiu prideti abiejuose mezginio sonuose po 6 akis. Kaip man tai padaryti vienu metu? Nes jei baigiu mezgini ir tuomet uzdedu 6 akis, tai apsukusi mezgini, jas iskart ir ismezgu. Tokiu atveju kol nueinu iki mezginio galo ir ten uzdedu 6 akis, tai pirmosios jau buna viena eilute daugiau ismegztos, niekad nebus vienodos. Kaip uzdeti jas ir mezginio pradzioje ir gale tuo paciu metu tas akis?
Atsakyti

Aš taip ateinu su klausimu :4u:  Ką daryti, jei išskalbus mezginį, jis pasidaro per didelis? :unsure: Mezgu jau ne pirmą megztinį, bet pastebėjau, kad mezgu labai laisvai ir niekaip man kitaip neišeina, nes tada pradedu megzt nelygiai :oh:  Tai va, išskalbiau vaiko megztinį ir jis padidėjo kone dviem dydžiais. Sau jau ėmiau megzt mažesnį dydį, mažesniais virbalais. Ką dabar man su tuo megztiniu daryti? Galvoju išplaut karštesniam vandeny, bet ar jis nesumažės man iki minimumo?  :hmm: Siūlai gryna vilna. 

Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2017 01 25, 08:33)
<p>Aš taip ateinu su klausimu 4u.gif  Ką daryti, jei išskalbus mezginį, jis pasidaro per didelis? unsure.gif Mezgu jau ne pirmą megztinį, bet pastebėjau, kad mezgu labai laisvai ir niekaip man kitaip neišeina, nes tada pradedu megzt nelygiai doh.gif  Tai va, išskalbiau vaiko megztinį ir jis padidėjo kone dviem dydžiais. Sau jau ėmiau megzt mažesnį dydį, mažesniais virbalais. Ką dabar man su tuo megztiniu daryti? Galvoju išplaut karštesniam vandeny, bet ar jis nesumažės man iki minimumo?  hmm.gif Siūlai gryna vilna. </p>

Palikit išaugimui. O šiaip tai jau laikas būtų įprast pagal savo mezgimo laisvumą pavyzdėlius pasimegzti, išskalbt ir tik pagal juos skaičiuot, kiek reiks akių ir eilių. Kai įpranti, net minčių nekyla naujus siūlus ir raštus tiesiai 'ant mezginio' bandyt ;)
Papildyta:
QUOTE(Astii @ 2017 01 24, 22:42)
Schemoje nurodyta, kad turiu prideti abiejuose mezginio sonuose po 6 akis. Kaip man tai padaryti vienu metu? Nes jei baigiu mezgini ir tuomet uzdedu 6 akis, tai apsukusi mezgini, jas iskart ir ismezgu.  Tokiu atveju kol nueinu iki mezginio galo ir ten uzdedu 6 akis, tai pirmosios jau buna viena eilute daugiau ismegztos, niekad nebus vienodos. Kaip uzdeti jas ir mezginio pradzioje ir gale tuo paciu metu tas akis?

Apsukt į blogą pusę, uždët reikiamą kiekį ir megzt. Eilės pabaigoje - įprastai ;)
Atsakyti
Astii,taip ir dedasi.Pradedi megzt eilute,uzdedi 6 akis,jas ismezgi,tada mezginio gale uzdedi 6 akis ir ismezgi,arba pirma is blogosios puses pries pradedant mezgini ,uzdedi sesias akis,ismezgi jas,mezgini ir tada uzdedi vel 6 akis ir ismezgi.
Atsakyti