Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

Gal kuri paaiškins 4u.gif

Rankovių išėmimas ir mezgimas
When piece measures 28 cm, cast off 6 mid under sleeve and work back and forth on needle until finished measurements. Then cast off at beg of every row in each side: 2 sts 2 times and 1 sts 1 time, then cast off 2 sts in each side until piece measures 33 cm, finally cast off 3 sts 1 time in each side. Cast off remaining sts, piece measurer 34 cm.

Man nelieka akiu. Isimu tas 6 akis pazasciai ir kada reik pradet sumegzt akis? Is karto? Akiu yra 40, jei 2 sts 2 times in each side, tai jau netenku 8, lieka 32, tada 1 sts 1 time, lieka 30 ir net nepasiekus 33 cm man jau nera isvis akiu. Kur darau klaida?
Atsakyti
Labas :)
Aš tai suprantu, taip kaip Jūs. O Jūsų eilučių tankis (row gauge) atitinka nurodytą aprašyme? Jei nelabai,t.y. reikia daugiau eilučių nei sako aprašymas pasiekt 10cm, tai gal dėl to nepasiekiat tų 33cm. Mano sprendimas būtų padaryt sumažinimus iki 30akių, tada sekančius mažinimus daryt rečiau, ne kiekvienos eilės pradžioj,o kas antrą ar kas ketvirtą eilę. Taip pailgės viskas ir gal liks akių, kai numegsit 33cm. Taip pat pakoreguot priekio dalis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abelo: 04 rugsėjo 2016 - 07:39
QUOTE(Abelo @ 2016 09 04, 08:33)
Labas :)
Aš tai suprantu, taip kaip Jūs. O Jūsų eilučių tankis (row gauge) atitinka nurodytą aprašyme? Jei nelabai,t.y. reikia daugiau eilučių nei sako aprašymas pasiekt 10cm, tai gal dėl to nepasiekiat tų 33cm. Mano sprendimas būtų padaryt sumažinimus iki 30akių, tada sekančius mažinimus daryt rečiau, ne kiekvienos eilės pradžioj,o kas antrą ar kas ketvirtą eilę. Taip pailgės viskas ir gal liks akių, kai numegsit 33cm. Taip pat pakoreguot priekio dalis.

Aciu 4u.gif As taip ir galvoju, kad reik tada ne kiekvienoj eilutej siaurint. Bandysiu. Akiu skaicius lygiai kaip aprasyme. Ziuresiu, kas iseis g.gif
Atsakyti
Vis dar mezgu šį vaikišką megztuką. Niekaip nesuprantu, kaip megzti tą apykaklę schmoll.gif

Worked back and forth on circular needle size 4 mm from mid front. Start by knitting up sts on the left side of the 14-14-14-16-16 sts cast off mid front - knit up with moss green inside 1 st as follows: Approx. 22 to 30 sts up to shoulder, insert a marker, approx. 20 to 28 sts over back piece, insert a marker and 22 to 30 sts down along the other side of neck (do not knit up over the 14-14-14-16-16 sts cast off mid front) = approx. 64 to 88 sts.

Ar čia reikia pradėti nuo akių surinkimo ar kaip? Ar tiesiog megzti paprastai, po to prisiūti? Kaip suprantu paėmus virbalus su valu pradėti nuo priekio vidurio. O po to megzti 22-30 akių iki peties, įdėti žymeklį, tada 20-28 nugaroje, vėl pažymėti ir 22-30 akių iki kitos priekio pusės. Gal kuri padės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2016 09 19, 11:08)
Vis dar mezgu šį vaikišką megztuką. Niekaip nesuprantu, kaip megzti tą apykaklę  schmoll.gif

Worked back and forth on circular needle size 4 mm from mid front. Start by knitting up sts on the left side of the 14-14-14-16-16 sts cast off mid front - knit up with moss green inside 1 st as follows: Approx. 22 to 30 sts up to shoulder, insert a marker, approx. 20 to 28 sts over back piece, insert a marker and 22 to 30 sts down along the other side of neck (do not knit up over the 14-14-14-16-16 sts cast off mid front) = approx. 64 to 88 sts.

Ar čia reikia pradėti nuo akių surinkimo ar kaip? Ar tiesiog megzti paprastai, po to prisiūti? Kaip suprantu paėmus virbalus su valu pradėti nuo priekio vidurio. O po to megzti 22-30 akių iki peties, įdėti žymeklį, tada 20-28 nugaroje, vėl pažymėti ir 22-30 akių iki kitos priekio pusės. Gal kuri padės  4u.gif

Smagu,kad nepasiduodat, o stengiatės pabaigt 4u.gif
Mano supratimu, tai prirenkat akis nuo kairio krašto, neliečiant tų vidurio horizontalių akių. Žymeklius sudėliočiau,taip kaip sakot ir po to tose vietose reikia pridėt papildomas akis mezgant. Kai jau bus reikiamo ilgio, užbaigiat ir, abu kraštus sudėjus prie megztinio kaklo centrinės dalies, prisiūnat.
Nežinau,ar kažką išėjo suprast 4u.gif sėkmės!
Atsakyti
help
esu pradedanti mezgeja smile.gif savo dukrytei numezgiau salika rastas geros akys blogos akys. bet labai nusivyliau krastai susisuko tai salikas dvigubai susiaurejo...
kokiu budu galima numezgti sali kad nesisuktu krastai, siulai mezgami su 3mm storio virbalais. norisi paprasto rasto bet kad platus salis gautusi.
prasau padekite unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kraisle @ 2016 11 13, 19:38)
help
esu pradedanti mezgeja smile.gif savo dukrytei numezgiau salika rastas geros akys blogos akys. bet labai nusivyliau krastai susisuko tai salikas dvigubai susiaurejo...
kokiu budu galima numezgti sali kad nesisuktu krastai, siulai mezgami su 3mm storio virbalais. norisi paprasto rasto bet kad platus salis gautusi.

Reikejo megzt gerosiomis akimis is abieju pusiu,tada butu krastai buve lygus ir gaminys nesusisukes.Pabandykit. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 13 lapkričio 2016 - 22:09
Arba bent kraštines 3 akis atvirkščiai išmegzt
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2016 11 14, 09:28)
Arba bent kraštines 3 akis atvirkščiai išmegzt

kaip skaitosi atvirksciai? ax.gif

dekui visos uz pagalba, bandysiu kita salikeli megzti
Atsakyti
QUOTE(kraisle @ 2016 11 14, 16:36)
kaip skaitosi atvirksciai? ax.gif

dekui visos uz pagalba, bandysiu kita salikeli megzti

Blogosios akys,isvirkscios akys-vienas ir tas pats,tik kitaip vadina ivairus saltiniai.
Atsakyti
QUOTE(kraisle @ 2016 11 13, 21:38)
help

galit trimis kraštinėmis akimis įrėmint - pvz., 1nukelt, 1g, 1išv < raštas> 1 išv, 1g, 1išv. Trys kraštinės akys kiekvienoj eilėj kartojasi, raštą galit rinktis kokį tik norit.

Dar vienas būdas - nukeliant kraštines akis ir jas išmezgant išvirkščioj pusėj. Pvz., mezgat 1g, 1išv ir taip per visą eilę. Tai kraštines gerąsias akis tiesiog perkelt ant dešinio virbalo mirksiukas.gif

Na, bet mezgant 1gx1išv reiktų ir kiek daugiau akių užsimesti, nei rekomenduoja ant etiketės mezgant lygiuoju raštu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, tik pradejau megzti. Susiradau paprasta schemute, bet nesuprantu, kodel eilutes sonose rasomos 1,3,5,7 ir t.t. Kur dingo lyginiai skaiciai? Kaip tas schemas skaityti?
Atsakyti