Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

QUOTE(Luety @ 2016 04 09, 11:56)
Labai daug pasigooglina rusiskai ivedus zodzius,bet sunku kitam isrinkt. rolleyes.gif

http://samobranochka...jny-m-risunkom/
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2016 04 09, 13:56)
Labai daug pasigooglina rusiskai ivedus zodzius,bet sunku kitam isrinkt. rolleyes.gif

Aciu! Pasiziuresiu! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.
Norėčiau nusimegzti sau megztinį, bet visiškai nežinau nuo ko pradėti. gal kas nors turite kokį nors aprašymą iš kokios nors knygos ar žurnalo lietuvių kalba? arba žinote kokia nors nuoroda kur galėčiau pasiskaitinėti? norėčiau megzti virbalais su valu, kad nereikėtų susiuvinėti, megztinio modelis gali būti ir užmaunamas, arba susakstomas, būtu labai gerai, jai kas nors turite kardigano mezgimo aprašymą nuo pradžios iki galo.. ketinu megzti iš vasarinio siūlo ( sudėtis 100 proc. medvilnė) mano dydis 36 4u.gif 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretasim @ 2016 04 16, 14:39)
Sveikos.
Norėčiau nusimegzti sau megztinį, bet visiškai nežinau nuo ko pradėti. gal kas nors turite kokį nors aprašymą iš kokios nors knygos ar žurnalo lietuvių kalba? arba žinote kokia nors nuoroda kur galėčiau pasiskaitinėti? norėčiau megzti virbalais su valu, kad nereikėtų susiuvinėti, megztinio modelis gali būti ir užmaunamas, arba susakstomas, būtu labai gerai, jai kas nors turite kardigano mezgimo aprašymą nuo pradžios iki galo.. ketinu megzti iš vasarinio siūlo ( sudėtis 100 proc. medvilnė) mano dydis 36 4u.gif  4u.gif  ax.gif

Ieini i googla,parasai,virbalais megzti megztukai ir ieskai per vaizdinius,kuris tau patinka ir turi schemos aprasyma tau zinoma kalba(lietuvisku nerasi daug),o tada mezgi,prisitaikydama sau.Mezgimas nuo virsaus vadinasi reglanas,jei niekada nemezgusi jo,kazin ar taip jau paprasta bus,kad ir su aprasymu,nes reglanas reikalauja igudimo.
Atsakyti
QUOTE(Gretasim @ 2016 04 16, 15:39)
Sveikos.
Norėčiau nusimegzti sau megztinį, bet visiškai nežinau nuo ko pradėti. gal kas nors turite kokį nors aprašymą iš kokios nors knygos ar žurnalo lietuvių kalba? arba žinote kokia nors nuoroda kur galėčiau pasiskaitinėti? norėčiau megzti virbalais su valu, kad nereikėtų susiuvinėti, megztinio modelis gali būti ir užmaunamas, arba susakstomas, būtu labai gerai, jai kas nors turite kardigano mezgimo aprašymą nuo pradžios iki galo.. ketinu megzti iš vasarinio siūlo ( sudėtis 100 proc. medvilnė) mano dydis 36 4u.gif  4u.gif  ax.gif

Sveika. O būtinai tik lietuviškos schemos tinka? Aš kažkaip pastebėjus, kad angliškos būna daug detalesnės pradedantiems. Pas mus, kad prisitaikytum sau, jau turi "pagal nutylėjimą" daug žinot,pvz., kaip pasiskaičiuot tankumą ir jį pritaikyt rastai ir patikusiai schemai. Lietuviškose apskritai retai rašo tankumą. Rašo iškart kiek akių uždėt ir kaip megzt, bet jei neperskaičiuota, dažnai dydį sunkiai pataikysi.
Reglanas dažniausias būdas megzt nuo viršaus ir be siūlių, bet yra ir kitokių, kaip contiguous, arba kai pirma numezgami pečiai (antpečiai), po to prie jų jungiamos kitos dalys.
Jei tinka anglų kalba, tai rekomenduoju užsiregistruot raverly.com ir ten rasi daug nemokamų schemų su jau krūva numegztų pavyzdžių wink.gif ten kaip koks mezginių FB biggrin.gif arba dar galima paieškot drops siūlų puslapy (garnstudio.com), jie turi arskirą schemų, tarp jų ir nemokamų, skiltį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abelo: 16 balandžio 2016 - 20:45
QUOTE(Abelo @ 2016 04 16, 21:42)

drinks_cheers.gif Aš tai irgi pritarčiau, kad angliškos dažnai būna išsamesnės, ypač iš garnstudio, nusipirkau lietuvišką žurnalą, tai man, kai pradedančiai, per sunku, nes daug ką reikia daryt pagal nutylėjimą, o kai nemoki ir nesusigaudai, tai ne taip lengva. Garnstudio tai viskas surašyta, kur kaip kiek siaurint/platint ir pan. Aišku, galbūt anglų kalba, tai gali teks paverst truputį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2016 04 17, 13:18)
QUOTE(Abelo @ 2016 04 16, 21:42)

drinks_cheers.gif Aš tai irgi pritarčiau, kad angliškos dažnai būna išsamesnės, ypač iš garnstudio, nusipirkau lietuvišką žurnalą, tai man, kai pradedančiai, per sunku, nes daug ką reikia daryt pagal nutylėjimą, o kai nemoki ir nesusigaudai, tai ne taip lengva. Garnstudio tai viskas surašyta, kur kaip kiek siaurint/platint ir pan. Aišku, galbūt anglų kalba, tai gali teks paverst truputį 4u.gif

Ačiū labai visom 4u.gif bandysiu ieškot anglų kalba:))) thumbup.gif
Atsakyti
Gal kažkam bus naudinga https://www.youtube....h?v=5w-FXQRoPBs 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Man vel iskilo klausimas, tad keliu tema. Mezgu megztini virbalais su valu, akys gerosios, mezgu kaip iprastai. Atejo laikas nuleisti akis apykaklei, pazastims, nuleidau. Reikia likusias dalis megzti atskirai. Mezgu iprastai, bet akys skiriasi - mezgant su valu jos kaip persuktos. Ka daryti? Ar tai normalu? Ka ne taip darau?

Anksciau jau mezgiau megztini virbalais su valu, bet ten reikejo viska, t. y. rankoves ir pagrindine dali, sujungti ir megzti toliau virbalais su valu. Net neturiu po ranka to megztinio, negaliu paziuret, ar ten buvo koks skirtumas.

Aciu atsakiusioms.
Atsakyti
reikia kitaip kabinti virbala uz akies. Jei su valu-kaip persuktos, tai ir paprastais virbalais megzti persuktomis akimis
Atsakyti
QUOTE(Viksė @ 2016 06 16, 09:00)
reikia kitaip kabinti virbala uz akies. Jei su valu-kaip persuktos, tai ir paprastais virbalais megzti persuktomis akimis

Gerai, dabar jei megsiu paprastais virbalais, tai reikės megzti persuktomis akimis. O ką daryt, kad apskritai to mezginyje išvengti, kai mezgi virbalais su valu?
Atsakyti
kabinti aki is sono-nezinau kaip paaiskinti. Kai megsite, paziurekite kaip kabinant gaunasi persukta akis, o kaip ne
Atsakyti