Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

QUOTE(vilnera @ 2016 02 23, 08:46)

O aš irgi su klausimu - kaip pailgint mezginio apačią, jei megzta nuo apačios, ir apačioje stulpeliai 2x2?  g.gif  Gal kas pasufleruotų..

Aš vaikučiui liemenę ilginau nukirpdama tą kraštelį sulpelių. Tiesiog vieną akutę prakirpau ties lygaus mezgimo pradžia (nes kūnas megztas lygiai), išardžiau tą eilę surinkdama akis, numezgiau kiek reikėjo ir primezgiau naują stulpelių kraštelį. Bet jei būtų didesnis mezginys galima ardant surinkt stulpelių akis ant atskiro virbalo ir paskui susiūt akis į akį kraštelį prie kūno wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Abelo @ 2016 02 23, 10:48)
Aš vaikučiui liemenę ilginau nukirpdama tą kraštelį sulpelių. Tiesiog vieną akutę prakirpau ties lygaus mezgimo pradžia (nes kūnas megztas lygiai), išardžiau tą eilę surinkdama akis, numezgiau kiek reikėjo ir primezgiau naują stulpelių kraštelį. Bet jei būtų didesnis mezginys galima ardant surinkt stulpelių akis ant atskiro virbalo ir paskui susiūt akis į akį kraštelį prie kūno wink.gif

Ačiū už idėją, nesu taip darius, bus proga išmokt smile.gif Mano megztinyje kūnas raštuotas, pynės, tai bandysiu per stulpelius kirpt ir tęst apačion, tik poros cm trūksta, bet tas matosi sad.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 23 vasario 2016 - 10:05
QUOTE(vilnera @ 2016 02 23, 09:46)
Jei norėsit to pailgėimo užapvalinto, - sutrumpintomis eilėmis - tiksliau, sutrumpintos bus prieky, kuri neilginsit, o megsit tik nugaros eiles, kiek jau ten norėsis.  O jei tiesiog stačiakampio ilgesnio nugaros daly - tai megst tik tą nugarinę dalį, kaip kad mezgasi paprastai nugara - po to, kai jau užbaigsit priekį.

O aš irgi su klausimu - kaip pailgint mezginio apačią, jei megzta nuo apačios, ir apačioje stulpeliai 2x2?  g.gif  Gal kas pasufleruotų..

Ačiū 4u.gif nebagalvojau iki sutrumpintų eilių varianto 😊
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2016 02 19, 15:43)
Tai tame ir problema, kad vienoje pusėje gaunasi pridėdinėti akis, nes, tiesiog, neri toliau, o kitoje nesigauna... Nežinau ar supratote...  blush2.gif

jūs gal nežinote kaip naują kvadratėlį padaryti? įmetu nuorodą http://www.crown6.org/publ/7-1-0-3542 4u.gif
Atsakyti
Reikia patarimo 4u.gif Turiu siūlų ir numačiusi megztiniui iš žurnalo, bet mezgu mezgu mėginuką ir man niekaip 10x10 neišeina, išeina daugiau doh.gif Mažinau mažinau virbalus ir vis vien neišeina. Tai jau tikriausiai siūlai per stori? Kaip dar galėčiau pritaikyt schemą? Kokie jūsų patarimai renkantis siūlus konkrečiai schemai?
Atsakyti
As nesuprantu,kam jums tas 10x10?Ant etiketes raso,kad pagal siu siulu stori ir pagal reikiamu virbalu stori pvz.36eiles ir 28 akys sudaro 10x10.Jei jums schemoj raso,kad sitas pvz.megztinis megztas tokiais tai siulais(pavadinimas)kuriu 50g yra 100mpvz.ir 36 eiles x28 akys,sudaro 10x10,jei tai sutampa su jusu siulu etikete,tai valio.Jei ne,uzsidedat pvz.30 akiu,ir pamezgat 30 eiliu i virsu,ir paziurit,kiek telpa akiu i 1 ar 10 cm ir kiek eiliu i 1 ar 10 cm.Tada issiskaiciuojat,kiek akiu ir eiliu ieina i 1cm,issimatuojat savo apimtis ir paziurit,kelis kartus jusu matmenyse tilps isskaiciuotu akiu skaicius .Pva man reikia 42cm.Mano pavyzdelyje 36ex28ak=10x10 reiskia kad 10cm=28akys,o 42cm bus 4,2x28=117,6 akys,tai uzsideciau 118,ar 117,ar viena kita daugiau ar maziau,kaip reiktu pagal rasta.Nezinau ar aiskiai bandziau aiskint,nes kitaip nesuprantu,kam jums tas 10x10.
Atsakyti
Gal galite patarti kaip reikia megzti pustas rankoves?
Atsakyti
Per norima vieta pridet palaipsniuj nemazai akiu,arba megzt sutrumpintomis eilemis.
Atsakyti
Mergaites, labas, turiu prasyma... Gal kas turite blizkutes ar tunikos ananasini rasteli... As pagooglinau, bet niekas man netiko... ax.gif Gal kas grazaus turite savo archyvuose? Labai labai prasau... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso Pieva 2010 @ 2016 04 08, 11:33)
Mergaites, labas, turiu prasyma... Gal kas turite blizkutes ar tunikos ananasini rasteli... As pagooglinau, bet niekas man netiko... ax.gif Gal kas grazaus turite savo archyvuose? Labai labai prasau... 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Virbalais ar vaseliu?Pagoogling rusu kalba,ismeta daug daugiau,siaip as neseivinu ananasu rastais nieko,man pats rastas skaudziai nusibodes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 08 balandžio 2016 - 14:39
QUOTE(Luety @ 2016 04 08, 15:32)
Virbalais ar vaseliu?Pagoogling rusu kalba,ismeta daug daugiau,siaip as neseivinu ananasu rastais nieko,man pats rastas skaudziai nusibodes.

Sutinku rastas jau atgyvenes, bet as jo uzsinorejau... taip pat manau jog garderobe reiketu man tureti ir mocheriniuke... Tiesiog dabar as taip noriu. Kaip ir suknute megzta is virsaus... zodziu noru labai daug... ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Labai daug pasigooglina rusiskai ivedus zodzius,bet sunku kitam isrinkt. rolleyes.gif
Atsakyti