Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

QUOTE(Luety @ 2016 01 14, 13:27)
Video labai aiskiai parodyta,kad reikia kabint nuo markerio tarp pirmos ir antros akies tarpe dviem eilem zemiau uz esancios akies siulo.Pasiimk siula ir stabdydama video bandyk ismegzt pati ir iseis puikjiai.

na teks pirma isbandyti ant juodrascio biggrin.gif
O gal galit patarti kaip cia man tas akis uzsimesti suaugusiojo megztiniui? mano supratimu reikia uzsideti nugaros akis, plius kokias 6 tikriausiai, peciams (x2) ir tada priekiui? megzti tuos pecius iki pacio peties galo, pradeti rankovytes platinima ir pradet megzti jau nugarytes ir priekio akis? ar taip suprantu? Nzn ar cia normaliai paaiskinau savo klausima doh.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2016 01 14, 09:43)
na teks pirma isbandyti ant juodrascio  biggrin.gif 
O gal galit patarti kaip cia man tas akis uzsimesti suaugusiojo megztiniui? mano supratimu reikia uzsideti nugaros akis, plius kokias 6 tikriausiai, peciams (x2) ir tada priekiui? megzti tuos pecius iki pacio peties galo, pradeti rankovytes platinima ir pradet megzti jau nugarytes ir priekio akis? ar taip suprantu? Nzn ar cia normaliai paaiskinau savo klausima  doh.gif  ax.gif

As nezinau,mieloji,bnemezgiau reglano niekada,vis svajoju pabandyt.Akis uzsimetu issimatavus modeli ir nusimezgus pavyzdeli,kiek akiu telpa 10cm ir kiek eiliu telpa 10 cm,tada dalinu,kiek sueina i mano matmeni po ta 10cm,nezinau ar aiskiai,o reglano nezinau.O ta metoda siulau megzt kart su ja ant juodrastiniu siulu,matysit kas gausis,manau,kad ji uzdejo tiek,kiek reikia
pusei reglano,maciau gale video.
Atsakyti
As dabar mezgu reg;ana nuo virsaus, ir nieko viskas gerai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

turiu tokia foto:

user posted image
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Konsultuojuosi čia jau ne pirmą kartą biggrin.gif Ketinu virbalais su valu megzti megztinį lygiuoju raštu, viskas kaip ir paprasta, bet man baimę kelia siaurinimas. Schema angliška, kaip ir išsiverčiau, bet noriu įsitikinti, ar gerai viską suprantu:

Dec as follows before 6 sts in the side: Beg 2 sts before marker, K 2 sts together.
Supratau, kad siaurinti likus 6 akims iki šono: megzti 2 akis iki žymelio, tada sumegzti 2 akis gerąja akimi. Ką tas beg čia reiškia? Anksčiau galvojau, kad čia beginning trumpinys g.gif Dabar man kažkaip nedera g.gif

Dec as follows after 6 sts in the side: Slip 1 st as if to K, K 1, psso.
Siaurinti išmezgus 6 akis nuo šono: nukelti 1 akį kaip gerą, 1 išmegzti gerąja akimi, pertraukti išmegztąją akį per nukeltąją.

O dabar platinimas:
Inc 1 st by making 1 YO. On next row K YO twisted.
Platinti užmetant vieną akį. Kitoje eilėje užmestą akį megzti persuktą.

Ar teisingai viską supratau ir išverčiau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2016 01 20, 12:17)
Sveikos  4u.gif Konsultuojuosi čia jau ne pirmą kartą  biggrin.gif Ketinu virbalais su valu megzti megztinį lygiuoju raštu, viskas kaip ir paprasta, bet man baimę kelia siaurinimas. Schema angliška, kaip ir išsiverčiau, bet noriu įsitikinti, ar gerai viską suprantu:

Dec as follows before 6 sts in the side: Beg 2 sts before marker, K 2 sts together.
Supratau, kad siaurinti likus 6 akims iki šono: megzti 2 akis iki žymelio, tada sumegzti 2 akis gerąja akimi. Ką tas beg čia reiškia? Anksčiau galvojau, kad čia beginning trumpinys  g.gif Dabar man kažkaip nedera  g.gif

Siaurinti išmezgus 6 akis nuo šono: nukelti 1 akį kaip gerą, 1 išmegzti gerąja akimi, pertraukti išmegztąją akį per nukeltąją.

O dabar platinimas:

Ar teisingai viską supratau ir išverčiau?  g.gif

Pagal mane teisingai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 20 sausio 2016 - 16:19
QUOTE(GammaOrionis @ 2016 01 20, 14:17)
Sveikos  4u.gif Konsultuojuosi čia jau ne pirmą kartą  biggrin.gif Ketinu virbalais su valu megzti megztinį lygiuoju raštu, viskas kaip ir paprasta, bet man baimę kelia siaurinimas. Schema angliška, kaip ir išsiverčiau, bet noriu įsitikinti, ar gerai viską suprantu:

Supratau, kad siaurinti likus 6 akims iki šono: megzti 2 akis iki žymelio, tada sumegzti 2 akis gerąja akimi. Ką tas beg čia reiškia? Anksčiau galvojau, kad čia beginning trumpinys  g.gif Dabar man kažkaip nedera  g.gif

O dabar platinimas:

Ar teisingai viską supratau ir išverčiau?  g.gif

Kaip ir viską gerai supratot, tik dėl pirmo. Kaip suprantu, megsite ratu. Tai dėsit po žymeklį šonams. Tada mažint reikės pradėt ne likus 6 akims iki šoninio žymeklio, o likus 8 akims. Kaip suprantu, schema siūlys įsidėti žymeklį siaurinimo vietoj, t.y. 6 akys iki šoninio žymeklio, ir sumegzt tas dvi akis reiks prieš siaurinimo žymeklį (beg tai beggin prieš tą antrą žymeklį). Jei skaičiuojant nuo šoninio,tai pirmas 2 akis iš 8 prieš šoninį žymeklį. Žodžiu, kad tarp siaurinimo vietų būtų 12 išmegztų akių (6 į vieną šoną nuo šoninio ir 6 į kitą), kad viskas vyktų simetriškai smile.gif

Tikiuos, supratot, ką norėjau pasakyt... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Abelo @ 2016 01 20, 17:08)
Kaip ir viską gerai supratot, tik dėl pirmo. Kaip suprantu, megsite ratu. Tai dėsit po žymeklį šonams. Tada mažint reikės pradėt ne likus 6 akims iki šoninio žymeklio, o likus 8 akims. Kaip suprantu, schema siūlys įsidėti žymeklį siaurinimo vietoj, t.y. 6 akys iki šoninio žymeklio, ir sumegzt tas dvi akis reiks prieš siaurinimo žymeklį (beg tai beggin prieš tą antrą žymeklį). Jei skaičiuojant nuo šoninio,tai pirmas 2 akis iš 8 prieš šoninį žymeklį. Žodžiu, kad tarp siaurinimo vietų būtų 12 išmegztų akių (6 į vieną šoną nuo šoninio ir 6 į kitą), kad viskas vyktų simetriškai smile.gif

Tikiuos, supratot, ką norėjau pasakyt...  blush2.gif

Va ir man taip atrod,bet nebuvau tikrta. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2016 01 20, 19:42)
Va ir man taip atrod,bet nebuvau tikrta. wub.gif

Džiugu, kai nuomonės sutampa drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki, mezgu stai toki megztuka mazyliui.
www.garnstudio.com/pattern.php?id=5448&cid=17

Tai antras mezginys su reglano rankovem, taciau sikart mezgama nuo apacios, ir dar yra uzsegimas...

Jau turiu rankoves, ir kuna, susiveriau viska ant vienu virbalu, ir stop masina ties punktu YOKE.

Ar atsirastu kuri turinti kantrybes bent uzvesti mane ant kelio, nes jau antra dien kaip ne krust is vietos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaitu: 22 sausio 2016 - 13:32
Luety, Abelo, ačiū 4u.gif Bandau megzt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaitu @ 2016 01 22, 12:30)
Sveiki, mezgu stai toki megztuka mazyliui.
www.garnstudio.com/pattern.php?id=5448&cid=17

Tai antras mezginys su reglano rankovem, taciau sikart mezgama nuo apacios, ir dar yra uzsegimas...

Jau turiu rankoves, ir kuna, susiveriau viska ant vienu virbalu, ir stop masina ties punktu YOKE.

Ar atsirastu kuri turinti kantrybes bent uzvesti mane ant kelio, nes jau antra dien kaip ne krust is vietos...

o ko butent nesupranti?
suverti visas akis ant vienu virbalu. pasizymeti zymekliais reglano takelius (priekis, zymeklis, rankove, zymeklis, nugara, zymeklis, rankove, uzsegimas) mezgini pradeti nuo desnes puses, mezgant is abieju pusiu)
mezgini pradeti sumezgant 3 akis (kaip suprantu tas sumezgimas reikalingas uzsegimui) is abieju pusiu. megzti M2 rastu pries tai ismezgant/nukeliant krastine aki. siuo rastu megzti ir rankoves.
kai mezginys pasiekia nurodytus cm, pradeti megzti M3 rastu. MEZgant kiekvienoje eileje is gerosios puses sumegzti po viena aki reglano takeliui t.y.y pries ir po zymeklio. kartoti siaurinima nurodyta kiek kartu kas antroje eileje. o paskui nurodyta kiek sykiu kiekvienoje eileje.
paskui jau nurodyta kaip ismegzti kakla
Atsakyti
QUOTE(Dolitukeee @ 2016 01 22, 15:39)
o ko butent nesupranti?
suverti visas akis ant vienu virbalu. pasizymeti zymekliais reglano takelius (priekis, zymeklis, rankove, zymeklis, nugara, zymeklis, rankove, uzsegimas) mezgini pradeti nuo desnes puses, mezgant is abieju pusiu)
mezgini pradeti sumezgant 3 akis (kaip suprantu tas sumezgimas reikalingas uzsegimui) is abieju pusiu. megzti M2 rastu pries tai ismezgant/nukeliant krastine aki. siuo rastu megzti ir rankoves.
kai mezginys pasiekia nurodytus cm, pradeti megzti M3 rastu. MEZgant kiekvienoje eileje is gerosios puses sumegzti po viena aki reglano takeliui t.y.y pries ir po zymeklio. kartoti siaurinima nurodyta kiek kartu kas antroje eileje. o paskui nurodyta kiek sykiu kiekvienoje eileje.
paskui jau nurodyta kaip ismegzti kakla

Pasimetu toj vietoj, kai is 264 akiu, gale turi likti 62. Dydis 92.

Pirma eile: suimu 3 akis, ties likusiais 3 zymekliais sumezgu po2 akis, tai -9 akys.
Antra eile: apsuku, mezgu blogoj pusej, tai suimu dar 3 akis.
Trecia eile: geroji puse, dabar ties 4 zymekliais suimu po 2 akis, tai vienoj eilej sumazeja po -8 akis... taip kartoju 15 k., paskui dar 6.
Reziume man gaunasi 264-9-3-8akys*20k=92a. O turi likti 62...
Sakyciau kazko nedadarau ar nesuprantu kur raso
AT THE SAME TIME when piece measures 24-26-30 (34-38) cm / 9½"-10 1/4"-11 3/4" (13 3/8"-15") slip the middle 14-18-22 (22-22) sts on front piece (i.e. 7-9-11 (11-11) sts on each side of marker mid front) on a stitch holder for neck and complete each side separately. Bind off to shape the neckline at the beg of every row from mid front: 2 sts 1 time and 1 st 1 time. After all dec for raglan and neck are complete there are approx 54-58-62 (62-62) sts left on needle and piece measures approx 28-30-34 (38-42) cm / 11"-11 3/4"-13 3/8" (15"-16½") up to shoulder. Slip sts on a stitch holder and work the raglan edges before the neckline.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaitu: 22 sausio 2016 - 15:51