Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

QUOTE(ditė. @ 2015 11 22, 17:46)
Taip ir galvoju,bet nežinau kaip megzt ax.gif ,kad gražus kraštas būtų apnert vašeliu,nes manau megzt iš karto ir užsegimo kraštą,poto,trumpintom eilėm apykaklę,ir paskutinę eilutę apnert,ar kaip kitaip?

Tikriausiai, kad gerai galvojat. Galima bandyt paieškot kokios schemos,kad ir kitoks pats megztinis butu, imt tik apykaklę. Aš pati nesu tokios mezgus. Tik principą įsivaizduoju, tai konkrečiau kažką patart negaliu blush2.gif
Atsakyti
Ačiū ir už tiek mirksiukas.gif ,ieškojau,bet neradau nieko tinkamo.Ką gi kursiu pati smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaitu @ 2015 10 02, 21:09)
Tai va, kad cia tik ausys, siuvinejimo rastas ir uodega FREE, o kunelio nera:(

Čia yra visokių žvėrukų aprašymai.
Atsakyti
QUOTE(Miketukas1 @ 2015 11 25, 22:09)
a-ūūū, mezgėjėlės

Gal geriau pabandykit skelbimu lentoj prie randarbiu paklaust mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal galite padeti su megztinio nugaros priekaklio ir peciu mezgimu 4u.gif Nenoriu pridaryt nesamoniu, o megztini mezgu pirma karta biggrin.gif Parasyta Then cast off the middle 18 sts for neck and finish each shuolder separately. Loosely cast off all stats when piece measures 58 cm.

As supratau, kad nuo vidurio sumegzti 18 akiu ir megzti, kol pasieks 58 cm, tada uzbaigti. Ar ne taip supratau? Man kelia abejoniu, kad taip staigiai reik sumegzt 18 akiu g.gif Vienoj eilutes pusej? Nors priekaklis nera lb ovalus pagal schema.

Dar vienas klausimas del tos kitos puses mezgimo. As ja perkeliu ant kito virbalo ir tada ivedu kita siula ar jau reik but ivedus? g.gif

I ka dar atkreipti demesi?

Aciu atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2015 12 22, 10:39)
Gal galite padeti su megztinio nugaros priekaklio ir peciu mezgimu  4u.gif Nenoriu pridaryt nesamoniu, o megztini mezgu pirma karta  biggrin.gif Parasyta Then cast off the middle 18 sts for neck and finish each shuolder separately. Loosely cast off all stats when piece measures 58 cm.

As supratau, kad nuo vidurio sumegzti 18 akiu ir megzti, kol pasieks 58 cm, tada uzbaigti. Ar ne taip supratau? Man kelia abejoniu, kad taip staigiai reik sumegzt 18 akiu  g.gif Vienoj eilutes pusej? Nors priekaklis nera lb ovalus pagal schema.

Dar vienas klausimas del tos kitos puses mezgimo. As ja perkeliu ant kito virbalo ir tada ivedu kita siula ar jau reik but ivedus?  g.gif

I ka dar atkreipti demesi?

Aciu atsakiusioms  4u.gif

Sveika. Jei angliška ištrauka apie nugaros mezgimą, tai truputį ne taip.
Vertimas: Tuomet nuleiskite vidurines 18 akių kaklui ir užbaigsite pečius kiekvieną atskirai. Laisvai nuleiskite likusias dalis (t.y. pečius), kai visas ilgis (nuo uždėto krašto) bus 58cm.
Komentaras smile.gif nežinau kiek iš viso turit akių nugarai, tarkim kad 38. Tada pamezgat 10 akių, nuleidžiat 18 akių, mezgat likusias 10 akių iki eilutės krašto. Taip atsiras įlinkimas kakliukui. O pečiams bus likę po 10 akių kiekvienoj pusėj.
Dėl perkėlimo. Aš jei mezgu vaikams ir viską turiu ant pakankamai ilgo (pvz.,80 cm) valinio virbalo, tai tingiu perkėlinėt ant papildomų siūlų smile.gif palieku viską ant to valo ir mezgu kur man reikia tik perstumdama tą patį virbalą. Pvz., čia mano mezgta liemenė, kurios nugara jau baigta ir susiruošta megzt kairią priekio pusę
user posted image
Tai Jūsų atveju, kai nuleisit tas vidurines akis, niekur nieko neperkelčiau, o megzčiau petį iš pvz. tų 10 paskutinių akių (nežinau, kiek ten bus pas jus). Pabaigus jį, kito peties akys jau bus ant virbalo thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Abelo @ 2015 12 22, 23:55)

Aciu uz paaiskinima 4u.gif Is pradziu irgi taip galvojau, po to prisiskaiciau tarybiniu knygu, o ten viskas taip sunkiai doh.gif Man dar kol kas sunku su tais virbalais su valu biggrin.gif Bet neturiu tinkamo dydzio, cia mezgama labai dideliais, bijau, kam matysis, tai darysiu paprastais. Laukiu is aliexpress virbalu su valu rinkinio, gal nebus labai kreivi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2015 12 23, 10:22)
QUOTE(Abelo @ 2015 12 22, 23:55)

Aciu uz paaiskinima 4u.gif Is pradziu irgi taip galvojau, po to prisiskaiciau tarybiniu knygu, o ten viskas taip sunkiai doh.gif Man dar kol kas sunku su tais virbalais su valu biggrin.gif Bet neturiu tinkamo dydzio, cia mezgama labai dideliais, bijau, kam matysis, tai darysiu paprastais. Laukiu is aliexpress virbalu su valu rinkinio, gal nebus labai kreivi lotuliukas.gif

Tai tada teks perkelt kažkur tas vieno peties akis. Aš kadangi laaaabai nemėgstu siūt blush2.gif tai mezgu daugiausia be siūlių arba kur jų minimaliai (pvz., tik pečiai). Tai valiniai virbalai pas mani valdo thumbup.gif turiu tik kelis dydžius, kurie man einamiausi smile.gif kažkaip rinkinio neprireikė smile.gif o kodėl turėtų būt kreivi? biggrin.gif bus puikūs! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Abelo @ 2015 12 23, 22:49)
o kodėl turėtų būt kreivi?  biggrin.gif bus puikūs!  mirksiukas.gif

Zinant kinu gamybos ypatumus, tai visko gali but lotuliukas.gif Bet su tais valiniais, tai reikia zymekliais zymet, ar ne? Kai dar nemoku, tai atrodo sunkus tas apvalus mezgimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2015 12 24, 09:30)
Zinant kinu gamybos ypatumus, tai visko gali but  lotuliukas.gif Bet su tais valiniais, tai reikia zymekliais zymet, ar ne? Kai dar nemoku, tai atrodo sunkus tas apvalus mezgimas  doh.gif

Kiek esu girdėjus, tai kreivi nebūna mirksiukas.gif va tik, kad kartais nutrūksta valas ties sujungimu su virbalu, tai teko girdėt. Bet taip būna ne tik kinietiškiems doh.gif žymekliai pas mane tai tokios kilputės iš siūlų likučių biggrin.gif ją tiesiog užneri ant virbalo ir perstumi, kai mezgi. Tikrai nieko sudėtingo wink.gif o galima ir nežymėt, tikmtada reiks žinot, kur pradžia,ir kai ateis laikas atskirt kažkokias dalis ar sumezginėt siaurinant ar pridėt platinant, tai reiks skaičiuot akis kiekvienoj eilutėj. Tai su žymekliais patogiau wink.gif žinai, kad likus trim akim iki žymeklio siaurini (ar bet kiek, kiek schemoj rašo) ir nereik suskaičiuot kokio 80 nuo pradžių, o kitoj eilutėj atsimint,kad jau tik 79 ir pan. ax.gif žodžiu, man žymiai sunkiau susiūt dalis, nei megzt viską apvaliai. O dar ir pasimatuot eigoj galima thumbup.gif aišku, jei kokia didesnė kliurka, tai tenka daug išardyt, negu pvz., mezgant kitą dalį galėtum pasiaurint ar paplatint. Savi pliusai, savi minusai wink.gif

Gražių ramių švenčių ir dailių mezginių! 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės. Moku megzti tik reglaną nuo viršaus be siūlių, ne tai kad moku, bet tiesiog myliu blush2.gif Ir pamaciau nauja mezgimo metoda CONTIGUOUS. suprantu, kad jis mezgamas taip pat nuo virsaus ir be siuliu. radau ne mazai info kaip ji megzti, tik problema, kad angliskai as nei bum bum verysad.gif youtube prisiziurejau vaizdines medziagos, bet irgi nelabai ka suprantu. gal kas nors kur nors esat mate aprasyma, ar kokia schema lietuviu kalba? O gal kas jau ir isbandete? Ieskau kas man galetu patarti, pamokyti kur cia tas akytes kabinti? Būčiau be galo dėkinga 4u.gif

https://www.youtube....h?v=gjlx9iowMZc
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2016 01 14, 09:15)
Sveikutės. Moku megzti tik reglaną nuo viršaus be siūlių, ne tai kad moku, bet tiesiog myliu  blush2.gif  Ir pamaciau nauja mezgimo metoda CONTIGUOUS. suprantu, kad jis mezgamas taip pat nuo virsaus ir be siuliu. radau ne mazai info kaip ji megzti, tik problema, kad angliskai as nei bum bum  verysad.gif  youtube prisiziurejau vaizdines medziagos, bet irgi nelabai ka suprantu. gal kas nors kur nors esat mate aprasyma, ar kokia schema lietuviu kalba? O gal kas jau ir isbandete? Ieskau kas man galetu patarti, pamokyti kur cia tas akytes kabinti? Būčiau be galo dėkinga  4u.gif

https://www.youtube....h?v=gjlx9iowMZc

Video labai aiskiai parodyta,kad reikia kabint nuo markerio tarp pirmos ir antros akies tarpe dviem eilem zemiau uz esancios akies siulo.Pasiimk siula ir stabdydama video bandyk ismegzt pati ir iseis puikjiai.
Atsakyti