Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

QUOTE(bazuka @ 2015 06 01, 19:52)
Gelbėkit  help.gif
pasimezgiau mėginuką iš Biržų lininių siūlų ( dėjau 3 gijų 2 siūliukus), mezginukas eina skersas  gun_rifle.gif ką daryt? Gal yra kokia "paslaptis" , kad neskersuotų? Norėjau lygiu raštu, tik prieky truputį kiauraraščio, tai žiauriai  doh.gif ripsu pamėginau šonus megzt, o vidury kiauraraštį, tai lyg tiek neskersuoja, bet gal yra dar koks būdas pastatyt mezginį į vietą, nelabai noriu viso megztuko ripsint.

O bandėt tą skersą mėginuką iškalbt ir patampyt? Kartais skalbimas padeda nuo skersavimo.
Atsakyti
Man su Vernito pusvilne siek tiek padejo siulu pervyniojimas. Kazkiek nueme sukruma
Atsakyti
Ačiū, išskalbiau, išsitiesino thumbup.gif labai nustebino toks siūlų ''elgesys'', praktiškai nereikėjo net tampyt.
Atsakyti
QUOTE(bazuka @ 2015 06 02, 15:18)
Ačiū, išskalbiau, išsitiesino  thumbup.gif labai nustebino toks siūlų ''elgesys'', praktiškai nereikėjo net tampyt.

Puiku smile.gif kaip ten sako, "vanduo gydo" mirksiukas.gif turėkit omeny, kad gali ir susitraukt mezginys, tai matuokit meginuka paskalbus taip, kaip skalbsit gamini (ar tik rankom, ar mesit i skalbimo masina).
Atsakyti
Sveikos, norejau paklausti kodel neriant vaseliu kartais nerinys garbanojasi? Siuo metu neriu skrybelaite, tai jau matau "garbanas". Rasau, jog kartais, nes neriu tikrai daug ir taip buna retai. Vaselis siulu stori atitinka, todel nesuprantu kame cia saknys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2015 06 12, 17:56)
Sveikos, norejau paklausti kodel neriant vaseliu kartais nerinys garbanojasi? Siuo metu neriu skrybelaite, tai jau matau "garbanas". Rasau, jog kartais, nes neriu tikrai daug ir taip buna retai. Vaselis siulu stori atitinka, todel nesuprantu kame cia saknys  ax.gif

Kartais neriant pagal instrukcijas, naudojam ne tokį patį siūlą, todėl išeina per tankiai ir darosi garbanos. O dar kartais skirtingus siūlus, dėl jų skirtingo slidumo, nevienodu įtempimu suneriam.

Mano pasiūlymas būtų pasikoreguot instrukcijas pagal save, jei išeina (neriant ratu paprastai garbanojasi, kai per daug stulpelių prineriam į ankstesnę eilutę, pertankiai), arba tiesiog bandyt pakeist vašelio dydį, net jei dabar jis yra rekomenduojamo ant siūlų pakuotės.
Atsakyti
QUOTE(Abelo @ 2015 06 12, 20:42)
Kartais neriant pagal instrukcijas, naudojam ne tokį patį siūlą, todėl išeina per tankiai ir darosi garbanos. O dar kartais skirtingus siūlus, dėl jų skirtingo slidumo, nevienodu įtempimu suneriam.

Mano pasiūlymas būtų pasikoreguot instrukcijas pagal save, jei išeina (neriant ratu paprastai garbanojasi, kai per daug stulpelių prineriam į ankstesnę eilutę, pertankiai), arba tiesiog bandyt pakeist vašelio dydį, net jei dabar jis yra rekomenduojamo ant siūlų pakuotės.

Aciu uz pagalba blush2.gif pagal instrukcijas reikejo nerti 2 dydzio vaseliu, tai pakeiciau i 1.75 dyzio vaseli ir tikrai labai padejo 4u.gif Garbanojosi vos vos tiktai. Tai jau pabaigiau nerti skrybelaite ir susiduriau su dar didesne problema. Niekaip neiseina jos graziai iskrakmolinti. skrybeles krastai suglebe. Skrybele atrodo kaip kokia lepse doh.gif . Krakmolino du kartus mama, trecio jau nebebandys. schmoll.gif Gal yra koks specialus krakmolas skrybelems? ax.gif Esu dukrai nunerusi ne viena skrybele, bet jas lengviau krakmolinti, nes skrybele mazesne ir krastai trumpesni. Esu maciusi skrybeliu, nertu is labai plonu siulu, ir jos idelios formos budavo. Niekaip nesuprantu kaip taip galima padaryti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2015 06 20, 08:21)
Aciu uz pagalba blush2.gif pagal instrukcijas reikejo nerti 2 dydzio vaseliu, tai pakeiciau i 1.75 dyzio vaseli ir tikrai labai padejo  4u.gif Garbanojosi vos vos tiktai. Tai jau pabaigiau nerti skrybelaite ir susiduriau su dar didesne problema. Niekaip neiseina jos graziai iskrakmolinti. skrybeles krastai suglebe. Skrybele atrodo kaip kokia lepse  doh.gif . Krakmolino du kartus mama, trecio jau nebebandys.  schmoll.gif Gal yra koks specialus krakmolas skrybelems?  ax.gif Esu dukrai nunerusi ne viena skrybele, bet jas lengviau krakmolinti, nes skrybele mazesne ir krastai trumpesni. Esu maciusi skrybeliu, nertu is labai plonu siulu, ir jos idelios formos budavo. Niekaip nesuprantu kaip taip galima padaryti.  blush2.gif

Esu girdejus,kad jas standina su lipalu.Tik nezinau ar dregnas,atrodo,kad taip,ismozoja lipalu ir palieka ant formos,o krastus padetus ant kazko pagal tai,kokia norit firma krastu.Gal pasigooglinkit?http://www.supermama.lt/forumas/lofiversion/index.php/t68013.html

ten pat postas....Man viena mezgeja pasakojo, kad gerai standina lipalas. Reikia lipala praskiesti su vandeniu pamirkyti mezgini ir istempti. Krakmolas tai paskui nubyra, baltina, o nuo lipalo mezginys buna nekietas, o kaip guminis. Dabar numezgiau didele staltiese, bet bijau bandyt, dar sugadinsiu. Gal kuri naudojat lipala, gal zinot, kaip ji reikia skiesti......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 20 birželio 2015 - 19:47
mergaites, kovoju su anglisku nerimo schemos aprasu... iki 5 eiles nuneriau, toliau neisikertu, kaip turi but, nes ziurint i foto, kazkas atrodo ne taip. gal galite pagelbet?

http://www.momsloveo...owerAfghan.html
Atsakyti
QUOTE(ziogelis2 @ 2015 06 22, 18:22)
mergaites, kovoju su anglisku nerimo schemos aprasu... iki 5 eiles nuneriau, toliau neisikertu, kaip turi but, nes ziurint i foto, kazkas atrodo ne taip. gal galite pagelbet?

http://www.momsloveo...owerAfghan.html

pati paklausiau, pati, nesulaukusi patarimu, radau atsakyma smile.gif
gal kada kam prireiks, grazi saulegraza 4u.gif
https://www.youtube....h?v=PBfl38KchFw
Atsakyti
Gal galit patart, kokio dydzio vaseli rinktis 6-8mm "virvei"?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Labai reikia Jūsų patarimo. Apie siūlus neišmanau nieko biggrin.gif Noriu nusinerti lovatiesę. Kokius siūlus geriausia naudoti? Kokią medžiagą reikėtų dėti antroje pusėje, nes pati lovatiesė daugiau kiauraraščiu. Be galo lauksiu Jūsų patarimo ax.gif
Atsakyti