Sveikutės,
Parsisiunčiau tapkyčių schemą, https://www.etsy.com...search_type=all ir nesuprantu, kaip nert Schema anglų kalba, šiaip turių įvairių chemų, problemų nekilo, jei ko nesuprasdavau, vistiek pati išsiaiškindavau, na o su šita man be šansų. Gal kas galėtumėt padėt? Skolinga nelikčiau
Sveikos,
gal kuri turit vezliuko nindzes schemute?
dekui
gal kuri turit vezliuko nindzes schemute?
dekui
Sveiki,
mezgejos reikia jusu pagalbos:) esu pradedancioji ir nesuprantu tokio parasymo: "tuo pat metu 5 eileje pradekite platinti: desiniajame kraste kas 6 eiles 6 kartus pridekite po aki. Kairiajame kraste 11 ir 12 eilese karta pridekite po aki. Turi buti 36 akys".
Mezgini pradejau nuo 28 akiu.
1) desinysis ir kairysis krastas tai cia ziurint is gerosios mezginio puses?
kad kairiam kraste pridet po aki tai suprantu, o kaip su desiniu krastu? Kaip suprantu numezgus nuo 5 eiles dar 12 eiliu turi buti viso 36 akys.
Tai man 6-sesiose eilese vis dadet po aki desiniam kraste ir paskui 2 kairiam?
28+6+2=36
Paaiskinkit man
Aciu
mezgejos reikia jusu pagalbos:) esu pradedancioji ir nesuprantu tokio parasymo: "tuo pat metu 5 eileje pradekite platinti: desiniajame kraste kas 6 eiles 6 kartus pridekite po aki. Kairiajame kraste 11 ir 12 eilese karta pridekite po aki. Turi buti 36 akys".
Mezgini pradejau nuo 28 akiu.
1) desinysis ir kairysis krastas tai cia ziurint is gerosios mezginio puses?
kad kairiam kraste pridet po aki tai suprantu, o kaip su desiniu krastu? Kaip suprantu numezgus nuo 5 eiles dar 12 eiliu turi buti viso 36 akys.
Tai man 6-sesiose eilese vis dadet po aki desiniam kraste ir paskui 2 kairiam?
28+6+2=36
Paaiskinkit man
Aciu
Taip, ziureti is gerosios puses. Desiniajame kraste kas 6 eiles 6 kartus pridedate po aki. Vadinasi, nuo 5-tos eiles- 5, 11, 17, 23, 29 ir 35 eileje prideti po 1 aki. Kairiame kraste prideti po aki 11 ir 12 eilese. Numezgus 35 eiles turi buti 36 akys
QUOTE(Viksė @ 2014 11 10, 14:27)
Taip, ziureti is gerosios puses. Desiniajame kraste kas 6 eiles 6 kartus pridedate po aki. Vadinasi, nuo 5-tos eiles- 5, 11, 17, 23, 29 ir 35 eileje prideti po 1 aki. Kairiame kraste prideti po aki 11 ir 12 eilese. Numezgus 35 eiles turi buti 36 akys
o tai i 12 cm mezgini kiek mazdaug gali tilpti eiliu, mezgant trikotazo rastu 3 nr. virbalais? Nes 35 eiles jau cia plius dar 7 atnaros, viso 42 eiles? Ar cia ne per daug eiliu 12 cm meginio?
nezinau, ka Jus ten mezgate, bet taip parasyta: 5 eileje pradekite platinti: desiniajame kraste kas 6 eiles 6 kartus pridekite po aki
QUOTE(Viksė @ 2014 11 10, 16:16)
nezinau, ka Jus ten mezgate, bet taip parasyta: 5 eileje pradekite platinti: desiniajame kraste kas 6 eiles 6 kartus pridekite po aki
sliauztukus leliukui. Nu pabandysiu, pagal jusu aprasyma pasidariau schemute, ziuresiu kas gausis.
Aciu
Visiskai "aklai" nemegzkite pagal aprasyma. Jei aprasymas padarytas pagal mezgini is pakankamai plonu siulu, tai tikrai i 12 cm gali tilpti 35 eiles. Jei Jus mezgate is storesniu siulu, reikia viska persiskaiciuoti proporcingai. Gal tada ir uzdeti reikes ne 6, o tik 4 akis is desines ir ne kas 6, o kas, pvz., 4 eiles
Sveikos. Čia šitose temose nešmėžuoju, todėl net nežinau į kurią eiti, kad sužinoti tai, ko man dabar reikia. Žodžiu, moku visokių ten fintų mezgimo, tik nežinau vieno tokio dalyko (turbūt paprasta, bet man kažkaip pilki vingiai blokuojasi, kai apie tai pradedu galvot, matyt bloga karma kliudo ). Kaip padaryt paprastą tą dalyką, kur megztinio viršus vienoj pusėj normaliai, o kitoj - pasmukęs ir petys vienas nuogas beveik? Jei kas pasakys - liksiu dėkinga visą likusį gyvenimą
daryti didesne (platesne) kaklo iskirpte ir patraukti truputi nuo vieno peties zemyn Tai pats paprasciausias budas