Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

Labai aiškiai paaiškinote apie lapelių mezgimą, tad gal ir man padėtumėte smile.gif noriu tokios kepuraitės savo leliukui, kepuraitę numezgiau, bet ragiukų nemoku pritvirtinti taip, kad styrotų... Man jie linksta.. verysad.gif
Gal kokia viela reiktų naudot?.. bet kazkaip ant leliuko galvos nesinori, kad kepurė su viela būtų... smile.gif
https://www.facebook...9...e=3
Atsakyti
QUOTE(boOoruze @ 2014 01 10, 11:11)
Labai aiškiai paaiškinote apie lapelių mezgimą, tad gal ir man padėtumėte smile.gif noriu tokios kepuraitės savo leliukui, kepuraitę numezgiau, bet ragiukų nemoku pritvirtinti taip, kad styrotų... Man jie linksta..  verysad.gif
Gal kokia viela reiktų naudot?.. bet kazkaip ant leliuko galvos nesinori, kad kepurė su viela būtų...  smile.gif
https://www.facebook...9...e=3

As ,kaip suprantu,sioje nuotraukoje megzta is storu siulu.Tad sumezgus juos tampriai,standziai,jie taip gali ir stovet.Kita mintis turbut galima prikist porolono gabaliuku g.gif
Atsakyti

jungiuosi su prasymu blush2.gif esu pradedancioji mezgeja, dievinu megztus dalykelius, bet paciai kazkaip tai laiko nebudavo uzsiimti tuo,tai noro, o dabar ir laiko ,ir noro turiu, bet va visiskai 'nedraugauju' su schemom doh.gif tiesiog ziuriu,skaitau ir nicnieko nesuprantu verysad.gif pas mane labiau regimoji atmintis,tai va jei kazka pamatau,tai labai nesunkiai atkartoju, o va schemu 'skaityti' visai nemoku. pradejau dukrytei megzti sarafaniuka, paprastuti, nieko ipatingo, ir va uzmaciusi uzsinorejau padaryt tas reglano rankoveles, bet ne neisivaizduoju kaip jas daryt. gal kazkas galetu aiskiai aprasyti,kaip jas daryti?

kol kas sarafaniukas atrodo taip,nes sustojau ties apykakle, nenumanau ka toliau daryt doh.gif
user posted image

noriu arba tu reglano rankoviu,arba dar internete uzmaciau va tokia apykakle
user posted image

kaip ji yra daroma?
Atsakyti
Diaaa atnesu is supermamu puslapiu aptarima:*nugerai, dabar ziurekim,- tikriausiai jinai megzta su uzsegimu nugaroj, nes labai arti kaklo,- apsimeti ant virbalu kontrastiniu siulu (nu, tuo ruzavu) mazdaug tiek akiu, kiek nori kad butu aplink platesniji gala,- 80? g.gif ziurint kokie ten tavo siulai. Tada pamezgi pora -trejeta eiliu pirmyn-atgal (abi puses gerosios) kokioj ketvirtoj eilej ismezgi 6 ar 8 akis, tada sumezgi 2 kartu, tada vel ismezgi 6 ar 8, ir vel 2 sumezgi,- ir taip aplink. Tada apsisuki ir vel mezgi tarkim, 5 eiles ir vel pakartoji siaurinimo procedura (6 ismezgi, 2 sumezgi,- aplink). Tada ismezgi viena ar 3 eiles (ziurint kokio plocio tos perpetes reik) ir pakeiti siula i pagrindine spalva (marga nuotraukoj). Ismezgi pora eiliu ir nuleidi akis. Gauni tokia apykakle. Nuo jos nugarines ir priekines dalies surenki akis pagrindiniu siulu (margu) ir mezgi zemyn.
Perpete gali megzti ir virbalais su valu kelias eiles ratu, o paskui atskirti,- bus tvarkingesnis uzsegimas...
tikiuosi, supratai.*
o cia paziurek iskarpa,reglano megzto is apacios ir ,kadangi turi regimaja atminti,mazdaug susidarysi vaizda,ten tos baltos sukneles labai graziai parodyta,kaip megzt reglana ir kaip jam rankoves.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2014 01 13, 16:40)
Diaaa atnesu is supermamu puslapiu aptarima:*nugerai, dabar ziurekim,- tikriausiai jinai megzta su uzsegimu nugaroj, nes labai arti kaklo,- apsimeti ant virbalu kontrastiniu siulu (nu, tuo ruzavu) mazdaug tiek akiu, kiek nori kad butu aplink platesniji gala,- 80? g.gif ziurint kokie ten tavo siulai. Tada pamezgi pora -trejeta eiliu pirmyn-atgal (abi puses gerosios) kokioj ketvirtoj eilej ismezgi 6 ar 8 akis, tada sumezgi 2 kartu, tada vel ismezgi 6 ar 8, ir vel 2 sumezgi,- ir taip aplink. Tada apsisuki ir vel mezgi tarkim, 5 eiles ir vel pakartoji siaurinimo procedura (6 ismezgi, 2 sumezgi,- aplink). Tada ismezgi viena ar 3 eiles (ziurint kokio plocio tos perpetes reik) ir pakeiti siula i pagrindine spalva (marga nuotraukoj). Ismezgi pora eiliu ir nuleidi akis. Gauni tokia apykakle. Nuo jos nugarines ir priekines dalies surenki akis pagrindiniu siulu (margu) ir mezgi zemyn.
Perpete gali megzti ir virbalais su valu kelias eiles ratu, o paskui atskirti,- bus tvarkingesnis uzsegimas...
tikiuosi, supratai.*
o cia  paziurek iskarpa,reglano megzto is apacios ir ,kadangi turi regimaja atminti,mazdaug susidarysi vaizda,ten tos baltos sukneles labai graziai parodyta,kaip megzt reglana ir kaip jam rankoves.

sita aprasyma as irgi buvau susiradusi, bet nuosirdziai pasakysiu- ne velnio nesupratau smile.gif be to, noriu daryti vientisa, ta prasme be uzsegimo,drauge dukrytei tokia apykakle sarafanui mezge vientisa,labai graziai ziurisi, ta apykakle aisku tik didesne gautusi, kad per galva apvilkt gautusi

as ne tik su schemom nedraugaujau, bet ir su rusu kalba blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diaaa: 13 sausio 2014 - 17:10
Sveikos. Noreciau nusimegzti megztini, gal koki oversized g.gif Gal koki modeliuka rekomenduotumet nesudetinga? Sunkiausiai man isiminet kakla, nuleidinet rankoves unsure.gif Gal kazkoks yra idomus fainas ir tt, ir lb lengvas megztinukas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 01 13, 16:43)
Sveikos. Noreciau nusimegzti megztini, gal koki oversized g.gif  Gal koki modeliuka rekomenduotumet nesudetinga? Sunkiausiai man isiminet kakla, nuleidinet rankoves unsure.gif  Gal kazkoks yra idomus fainas ir tt, ir lb lengvas megztinukas?  blush2.gif

Ar su rusu kalba bendrauji?
Atsakyti
Sveikos, merginos, gal kuri zinote kaip cia primegztos rankoves?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(dideee @ 2014 01 23, 20:09)
Sveikos, merginos, gal kuri zinote kaip cia primegztos rankoves?

Man atrodo megzta is virsaus .Sujungi abi dalis mezginio ir ties viduriu surenki be skyluciu po 4 akis is abieju sujungimo siules pusiu.tada ismezgi jas ir gale eiles izmezgi dar viena aki,apsuki mezgini ir mezgi blogosiomis,gale ismezgi viena aki,vel apsuki,pirmos ismegzt nereikia,ja nukeli,ir taip mezgi iki galo,kol susijungia pazasteje.Turiu paaiskinima rusu kalboj,jei nesuprasit,ka aiskinau.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2014 01 24, 00:17)
Man atrodo megzta is virsaus .Sujungi abi dalis mezginio ir ties viduriu surenki  be skyluciu po 4 akis is abieju sujungimo siules pusiu.tada ismezgi jas ir gale eiles izmezgi dar viena aki,apsuki mezgini ir mezgi blogosiomis,gale ismezgi viena aki,vel apsuki,pirmos ismegzt nereikia,ja nukeli,ir taip mezgi iki galo,kol susijungia pazasteje.Turiu paaiskinima rusu kalboj,jei nesuprasit,ka aiskinau.

sveiki, matau esate patyrusi mezgeja,
noriu megzti megztuko prieki, bet apacia labai graziai apvaleja, uzdeti reikia 10 akiu, po to
raso, kad eiles vidiniuose krastuose tolygiai uzdeti po 4 akis 4 kartus, padariau, nu puciasi mezginys, didinau kas 2 eile, kaip parasyta,
ka darau ne taip? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 01 24, 12:15)
sveiki, matau esate patyrusi mezgeja,
noriu megzti megztuko prieki, bet apacia labai graziai apvaleja, uzdeti reikia 10 akiu, po to
raso, kad eiles vidiniuose krastuose tolygiai uzdeti po  4 akis 4 kartus, padariau, nu puciasi mezginys, didinau kas 2 eile, kaip parasyta,
ka darau ne taip? verysad.gif

Nesvarbu,kad puciasi ant virbalu.Tas apvalejimas ir mezgasi ,kad suapvaletu,o kai nuimsit nuo virbalu,jis bus graziai apvalus .As taip mezgiau megztini su prailginta ir uzapvalinta nugaros apacia,ji gaunasi ilgwesne nei priekis,tai putesi labai,o paskui labai graziai uzsiapvalino .
Atsakyti
Gal galetumete man padeti, niekur nerandu sio megstuko rastelio schemutes, buciau labai dekinga smile.gif
user posted image
Atsakyti