Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 16 tema

QUOTE(cibulis @ 2013 01 02, 20:00)
Iš abiejų skaičiavimų elektrą (gryna mistika) pašalinu.

O be reikalo. Jei tikrai gausis 15kW/m2 šilumos poreikis, tai elektra tikrai be konkurencijos pagal reikalingas investicijas. Nebūtina elektrinį radijatorių naudoti, galima normalų grindinį šildymą išsivedžioti ir elektrinį katiliuką pajungti. 137m2*15kW/m2=2055kW*0.5Lt=1027.5Lt per metus šildymui elektra. Padalinam iš šildymo sezono, 1027.5/6=171.25 Lt į mėnesį. Kaip už tokio ploto namą tikrai nėra brangu, plius žinant, kad sutaupyta ant šildymo sistemos apie 25000 Lt, tai tikrai visai patraukliai atrodo. Juk 25 metus elektra šildysitės tik už kitos šildymo sistemos įdiegimo kainą, po 25 m šildymo sistema suges, ją reikės keisti, atnaujinti, tai elektra, galima sakyti šildysitės nemokamai ir dar 25m ir t.t. ir t.t. smile.gif.

Aš šilumos siurbliu domiuosi, nes DEU prigązdintas ruošiuosi blogiausiam, veikmės pirmo PN variantui smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 01 02, 22:20)
O biesas kaip visą laiką knisa smegenis. Aš ėmiau Viliaus pateiktą skaičiuoklę.

Šildymo įrangos kainos - iš komercinių šios dienos pasiūlymų. Tai kur čia išsigalvojimas?

Man kyla įtarimas, kad galbūt ta skaičiuoklė turi klaidų.

Na,as kiek esu gaves samatu del geo tai niekur nemaciu uz medziagas ir pajungima virs 8 t.
O seip tai taip,as daznai knisu smegenis. Cia hobis toks. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 01 02, 21:27)
Grubiai suma turetu but 36k iranga + 30000kwh*0.5lt/3 elektra = 41k

Labai panašu į tiesą. Ta skaičiuoklė, kaip ir didžioji dauguma, eilinį kartą šh mala.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2013 01 02, 21:34)
Na,as kiek esu gaves samatu del geo tai niekur nemaciu uz medziagas ir pajungima virs 8 t.

Reikia žemės kolektorių glikoliu užpildyti, jo ten beveik kubas, o tai jau kainuoja ~1k Lt. Freonas, dar visokių smulkmenų. Nesistebiu, kad siurblio paleidimas gali kainuoti 5k Lt. 8k Lt, gal jau tikrai šiek tiek per daug. Beje, juk čia kažkas rašė, kad turi pasiūlymą ŠS su gręžiniais už 25k Lt.
Atsakyti
Klausiau Kaunieciu temoj, paklausiu ir cia, atsiprasau tu, kuriems klausimas susidubliuos. Tiesiog aktualus momentas...

Namo pelepe - nesildoma, ventiliuojama. Bus siltinama perdanga, naudojant ekovata.

Klausimas - kokia geriausia garo izoliacine plevele siulytumet naudot ir ar cia verta investuoti, ziurint is PN ar bent silto namo perspektyvos?

Is apacios suksiu OSB, kuri liesis prie pleveles, ant pleveles bus ekovata.

Gal is principo neteisingai, kad tarp pleveles ir OSB nepaliekamas oro tarpas?

Ziuriu as cia i KOMEX pleveles su aliuminio folija ir oro burbuliukais. Ar verta tokia deti?
Atsakyti
AD-tarpas teoriskai turetu buti-kitaip pavojus kad susukondensave garai pudys osb. Nors praktiskai ju ne velnio nera-sausa ir grazi ta plevele (bent pas mane ).Pats dejau alu reflex-kudoka , tautieciu gaminama zymiai rimtesne , bet ir kaina atitinkama...Ju yra ir daugiau , ekspromtu neprisimenu pavadinimu -bet pagrindine charakteristika -svoris, nuo ko priklauso ir kaina.Sonus prie muro tvirtinau kauciukiniu silikonu -pvz. geocel (ne visur yra pirkt)-rimciausias , elastorubas -jau skystesnis.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 01 02, 21:33)
O be reikalo. Jei tikrai gausis 15kW/m2 šilumos poreikis, tai elektra tikrai be konkurencijos pagal reikalingas investicijas.

Aš šilumos siurbliu domiuosi, nes DEU prigązdintas ruošiuosi blogiausiam, veikmės pirmo PN variantui smile.gif.

Labai teisingai. Aš irgi už elektrą. Bet skaičiavimai gali smarkiai skirtis nuo statybos rezultato, t.y. su PHPP suskaičiuos tuos 15 kWh, bet realybėje gali būti 25 ar 30 kWh.

Tokiu atveju elektra jau ne tokia patraukli. O kur dar karšto vandens ruošimas.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 01 02, 21:40)
Labai panašu į tiesą. Ta skaičiuoklė, kaip ir didžioji dauguma, eilinį kartą šh mala.

Pritariu - visiška nesąmonė.
Atsakyti
QUOTE(apievata @ 2013 01 02, 22:24)
AD-tarpas teoriskai turetu buti-kitaip pavojus kad susukondensave garai pudys osb. Nors praktiskai ju ne velnio nera-sausa ir grazi ta plevele (bent pas mane ).Pats dejau alu reflex-kudoka , tautieciu gaminama zymiai rimtesne , bet ir kaina atitinkama...Ju yra ir daugiau , ekspromtu neprisimenu pavadinimu -bet pagrindine charakteristika -svoris, nuo ko priklauso ir kaina.Sonus prie muro tvirtinau kauciukiniu silikonu -pvz. geocel (ne visur yra pirkt)-rimciausias , elastorubas -jau skystesnis.

ghmm, tai gal ta plevele rimtai deti po OSB - pas mane ten tvirtinsis visokios ventiliacijos ir paskui gerokai zemiau gipsas. Aisku, tik plevele tokiu atveju labai jau susibadys, nes i ja viskas tvirtinsis ir labai saugot reiks.
Atsakyti
Suskaičiuosiu primityviai.

Granulinis - 25 600 Lt.
Šilumos siurblys (žemė) - 36 132 Lt.
Šilumos siurblys (oras) - 27 600 Lt.
Elektra: 3500 Lt.

Jei energijos poreikis - 15 kwh, o plotas 137 - per metus reikia 2055 kWh energijos.

Šilumos siurblys (žemė). NVK imu - 3. Per 15 metų su pačia įranga kainuos apie 41 372 Lt.
Granulinis per šildymo sezoną suvalgys apie 500 kg granulių. 1 tona - apie 600 Lt. Vadinasi - viso per 15 metų apie 30 100 Lt.
Elektra per 15 metų - apie 18 913 Lt.
Šilumos siurblys (oras) manau NVK yra apie 2. Tokiu atveju per 15 metų išeina apie 35 306 Lt.

1. Elektra - apie 19 000 Lt.
2. Granulės - apie 30 000 Lt.
3. Šilumos siurblys (oras) - apie 35 000 Lt.
4. Šilumos siurblys (žemė) - apie 41 000 Lt.
Atsakyti
Tas visas skylutes uzklijavau tokia pilka lipnia (na nesveikai)juosta , t.y. ir laidus prakisau, ir kur ventiliac. laikikliai. Pacia plevele t.p. su ja perklijavau (soninius sudurimus) -nes jinai vis tiek persidengia . Nors is nuorodos al juosta ko gero pigesne.Kur ja det -sunku patart , nes jei neduok die susidarys ekovatoj rasos taskas , tai dregme gali sekmingai keliaut ir zemyn.Cia nepadares nesuzinosi..
Atsakyti
QUOTE(apievata @ 2013 01 02, 22:45)
Tas visas skylutes uzklijavau tokia pilka lipnia (na nesveikai)juosta

kas per juosta galima nuoroda?
Atsakyti
Aleksoto turguj pirkau-tai turetu but gan paplitus. Tamsiai pilka , virsus lengvai blizgantis , gan tampri , panasi i gumuota. Bet dirbt , kol ipranti , tai eina na - limpa prie visko ir nesveikai . Nepamenu , ar tik ne rusu gamybos(o gal ir maisau).
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 01 02, 22:38)
Suskaičiuosiu primityviai.

Granulinis - 25 600 Lt.
Šilumos siurblys (žemė) - 36 132 Lt.
Šilumos siurblys (oras) - 27 600 Lt.
Elektra: 3500 Lt.

Jei energijos poreikis - 15 kwh, o plotas 137 - per metus reikia 2055 kWh energijos.

Šilumos siurblys (žemė). NVK imu - 3. Per 15 metų su pačia įranga kainuos apie 41 372 Lt.
Granulinis per šildymo sezoną suvalgys apie 500 kg granulių. 1 tona - apie 600 Lt. Vadinasi - viso per 15 metų apie 30 100 Lt.
Elektra per 15 metų - apie 18 913 Lt.
Šilumos siurblys (oras) manau NVK yra apie 2. Tokiu atveju per 15 metų išeina apie 35 306 Lt.
1. Elektra - apie 19 000 Lt.
2. Granulės - apie 30 000 Lt.
3. Šilumos siurblys (oras) - apie 35 000 Lt.
4. Šilumos siurblys (žemė) - apie 41 000 Lt.

Manau vyručiai čia keletas esminių netikslumų įsivėlę.

1. Kam imti 8 kWh šilumos siurblį kai kalbate apie maksimalų šildymo poreikį 2 - 3 kW prie -25. Paimkite realaus dydžio geoterminį ir kaina bus tie paties 25 000 lt. Brendinis geras siurblys viskas viename su boileriu ir puikiu valdymu 15 - 18 t., 80 - 100 m gręžinys 5500 - 6500.
2. Bus Lietuvos rekordas jei jums pavyks pasiekti 30 kWh/m2 per metus. Manau kur kas realiau būtų orientuotis į 40. Galima tikėtis, svajoti, melstis gal pasiseks. Bet skaičiuoti tikrai reikėtų žemiškus Lietuviškus skaičius.
3. Elektra jau šį mėnesį pabrango 10 procentų. Reikėtų orientuotis į kainas kurios bus bent po 5 - 10 metų. Naivu tikėtis, kad tokios ir liks.
Atsakyti