Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 16 tema

QUOTE(DEU @ 2013 01 19, 09:03)
Statyba iš monolito svarstytina, jei kaina būtų panaši į kitų konstrukcijų. Jokių didelių privalumų aš neįžvelgiu. Nebent tauposi laikas, vieta ar dar kažkas.

butent, kaip minejai, jei sienos is liktiniu su 30cm neoporo kvadrats kainuoja 250lt, tai monolitas geriausiu atveju turbut kainuos tiek plikas, be apsiltinimo.
Atsakyti
Kol kas PHPP skaičiavimuose vadovaujamės, kad namo sienos bus daromos iš keraminių plytų. Skaičiuotojas sakė, kad papildomai suskaičiuos ir dar vieną kitą sienų statybinę medžiaga.

Kokią kitą (ne keramines plytas) medžiagą pasiūlytumėte skaičiuoti? Aš galvoju, kad galbūt skaičiavimus dar atlikti su liktiniais klojiniais (EPS blokeliai), silikatiniais 24 cm Arko blokeliais arba skydinia konstrukcija?. Ta prasme kažkuria viena iš minėtų trijų medžiagų. Kokios būtų pastabos ir pasiūlymai?
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 18, 16:17)
Pamasčiau, kad liejama perdanga kainuoja brangiau nei pirktinė. Panašiai turėtų būti ir su sienomis. Betonikoje 15 cm vienasluoksnės monolitinės sienos m2 - 220 lt. Prieš ieškant kitų trūkumų susiskaičiuokite tiksliai kainą.

Tiksliai suskaičiuoti greitai nepavyks. Tiksliai tikriausiai tik po to, kai turėsiu projektą. Pradžiai galima primesti tai, tas žinoma. Pagrindinės medžiagos - C25/30 betonas su atvežimu ir pumpavimu ~32Lt/m², armatūra (armuojant 1%) ~17Lt/m². Viso 49. Tiek, kiek ArkoM18, 9 Lt brangiau nei ArkoM15 blokeliai. Darbai - preliminariai pradžiai primetam tiek, kiek ir už medžiagas. Sumoj galima tikėtis apie 100Lt/m².
Analogijos su pirktinėmis vs liejamoms perdangomis ar liejamais pamatais tiesiogiai netinka. Išlieti 10cm sienas sudėtingiau nei pamatus, reikalingas didesnis tikslumas, komunikacijų sudėjimas. Gerai būtų madwifi cituotas 130lt/m3 (13Lt/m²) rolleyes.gif Nors viską pačiam darant, gal ir įmanoma kažkiek priartėti.
Gamyklinės perdangos plokštės pigiau gaunasi nei liejamos vietoje, nes gamykloj viskas standartizuota - keletas standartinių formų, o gaminių iš jų tūkstančiais. Atvežimas - nedidelis skirtumas ką vežti - žvyrą, betoną ar gatavą plokštę. Sienų blokai - kiekviena jų nestandartinė. Masto ekonomija nebesigauna, todėl šiuo atveju vietoje lieti turėtų būti pigiau, nei gamykloje.
Tiesa bus kažkur per vidurį - tarp 13 ir 220 Lt/m². Neblogas tikslumas, ane smile.gif

QUOTE(Vilienė @ 2013 01 19, 00:12)
Gal pabludote - ziedas monolitui???? Sviestas sviestuotas? Ten visas pastatas jau yra ZIEDAS  biggrin.gif
Arenoje apdaila? Ner ten tokios  smile.gif  ten nuogas konstruktyvas, pakankamai lygiu klojiniu todel kaip visuomeninis statinys apdailos nereikalauja, pakankamai gerai atrodo. Bet ar tiks tokia apdaila nuosavamename - cia jau stiprus skonio klausimas.

Visas pastatas nėra žiedas. Viskas, kas žemiau langų ir durų viršaus - atskiri segmentai. Virš langų/durų - jau žiedas. Tą žiedą ir turėjau omeny.
Dėl arenos apdailos - sekantis terminologijos nesusipratimas. Jei lygiai nušlifuota ir palikta atvira matoma - o kodėl to nevadinti apdaila? Tuo labiau kad mum abiem patiko thumbup.gif Jei namie tokios gautųsi, apsi... iš laimės ir nušpakliavęs nudažyčiau smile.gif Apsi... ir špakliavimo prašau per daug nesieti vieno su kitu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 01 19, 13:55)
Tiksliai suskaičiuoti greitai nepavyks. Tiksliai tikriausiai tik po to, kai turėsiu projektą. Pradžiai galima primesti tai, tas žinoma. Pagrindinės medžiagos - C25/30 betonas su atvežimu ir pumpavimu ~32Lt/m², armatūra (armuojant 1%) ~17Lt/m². Viso 49. Tiek, kiek ArkoM18, 9 Lt brangiau nei ArkoM15 blokeliai. Darbai - preliminariai pradžiai primetam tiek, kiek ir už medžiagas. Sumoj galima tikėtis apie 100Lt/m².
Analogijos su pirktinėmis vs liejamoms perdangomis ar liejamais pamatais tiesiogiai netinka. Išlieti 10cm sienas sudėtingiau nei pamatus, reikalingas didesnis tikslumas, komunikacijų sudėjimas. Gerai būtų madwifi cituotas 130lt/m3 (13Lt/m²)  rolleyes.gif  Nors viską pačiam darant, gal ir įmanoma kažkiek priartėti.

kodel netinka pamatistu kainos palyginimui? taip gal sienu klojinai ir sudetingesni, daugiau darbo, bet atkrenta poliu grezimas ir kiti zemes darbai. bet kuriuo atveju pas pamatistus kubo kaina kazkur prasideda nuo 700Lt/m3 tai ir reik orientuotis i panasia ar didesne kaina ? bet jau ir su sita kaina matosi kad nieko neislosi lyginant net su liktiniais.
Atsakyti
Neaiškiausia vieta yra klojiniai. Dėl jų labiausia ir reikėtų domėtis. Lyg ir mačiau kažkur, kad nuomos kaina 4 lt/m2 dienai. Juos reikia atvežti ir surinkti. Po to viską išardyti ir išvežti. Darbo beveik dvigubai daugiau nei su ligtiniais. Nežinau ar realu prasisukti per kokias dvi savaites.
Kažkaip jaučiu, kad klojinių nuomos kaina, gali stipriai sugadinti nuotaiką. Na bet geriau neburti iš kavos tirščių, o pasiskambinti į vieną kitą firmelę ir tiksliai išsiaiškinti. Galima drąsiai ir be projekto.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 19, 15:39)
Neaiškiausia vieta yra klojiniai. Dėl jų labiausia ir reikėtų domėtis. Lyg ir mačiau kažkur, kad nuomos kaina 4 lt/m2 dienai. Juos reikia atvežti ir surinkti. Po to viską išardyti ir išvežti. Darbo beveik dvigubai daugiau nei su ligtiniais. Nežinau ar realu prasisukti per kokias dvi savaites.
Kažkaip jaučiu, kad klojinių nuomos kaina, gali stipriai sugadinti nuotaiką. Na bet geriau neburti iš kavos tirščių, o pasiskambinti į vieną kitą firmelę ir tiksliai išsiaiškinti. Galima drąsiai ir be projekto.

Dar visa ta geri neprosal saugot.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 01 19, 16:26)
Dar visa ta geri neprosal saugot.. smile.gif

Geras būtų anekdotas. Supili vieną dieną visą betoną. Ryte ateini klojiniai nurinkti, o ant pamatų apdžiūvusi betono krūva. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 19, 16:35)
Geras būtų anekdotas. Supili vieną dieną visą betoną. Ryte ateini klojiniai nurinkti, o ant pamatų apdžiūvusi betono krūva.  thumbup.gif

Kelias dienas ji gali guleti nesurinkti arba isardyti. Bent man perdangai nuoma surase ypac baisia ju kaina, tai ir saugojau su alum ir saslykais vasara keleta naktu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 19 sausio 2013 - 16:45
QUOTE(madwifi @ 2013 01 19, 16:32)
kodel netinka pamatistu kainos palyginimui? taip gal sienu klojinai ir sudetingesni, daugiau darbo, bet atkrenta poliu grezimas ir kiti zemes darbai. bet kuriuo atveju pas pamatistus kubo kaina kazkur  prasideda nuo 700Lt/m3 tai ir reik orientuotis i panasia ar didesne kaina ?
700Lt/m3 būtų 70 Lt/m². Jei padaro kas už tiek su viskuo, nebėr ką daug mąstyt. Gaunasi panašu į mūro kainą. Bet mūras būtų bent 5 cm storesnis, o mano atveju 1cm siena pastorinti reiškia 1m² mažiau patalpų vidaus ploto. Negera nuojauta, kad norės daugiau.
QUOTE(DEU @ 2013 01 19, 16:39)
Neaiškiausia vieta yra klojiniai. Dėl jų labiausia ir reikėtų domėtis. Lyg ir mačiau kažkur, kad nuomos kaina 4 lt/m2 dienai. Juos reikia atvežti ir surinkti.
Klojiniai - 2 Lt/m² + PVM para. Tikriausiai už vienos sienos pusės klojinį, reiškia kvadratas kainuos apie 5 Lt.
Audžiu kiek kitokią mintį - pasigaminti klojinius iš OSB + skarda. Kvadratas iš abiejų pusių kainuos apie 50 Lt. Bet naudojant tuos pačius nuo pat rūsio iki stogo, jie savo darbą atliks kokius 5 kartus, o galų gale galės atsigulti ant perdangos sijų. Skarda atspindės IR spindulius, OSB laikys vatą ir vatos klojėją. Taigi finale klojiniai gautųsi nemokami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milao: 19 sausio 2013 - 17:07
QUOTE(Milao @ 2013 01 19, 17:05)
700Lt/m3 būtų 70 Lt/m². Jei padaro kas už tiek su viskuo, nebėr ką daug mąstyt. Gaunasi panašu į mūro kainą. Bet mūras būtų bent 5 cm storesnis, o mano atveju 1cm siena pastorinti reiškia 1m² mažiau patalpų vidaus ploto. Negera nuojauta, kad norės daugiau.
Klojiniai - 2 Lt/m² + PVM para. Tikriausiai už vienos sienos pusės klojinį, reiškia kvadratas kainuos apie 5 Lt.
Audžiu kiek kitokią mintį - pasigaminti klojinius iš OSB + skarda. Kvadratas iš abiejų pusių kainuos apie 50 Lt. Bet naudojant tuos pačius nuo pat rūsio iki stogo, jie savo darbą atliks kokius 5 kartus, o galų gale galės atsigulti ant perdangos sijų. Skarda atspindės IR spindulius, OSB laikys vatą ir vatos klojėją. Taigi finale klojiniai gautųsi nemokami.

Na tai reikėtų palinkėti daug kantrybės, sveikatos ir ištvermės. 4u.gif Tikrai prireiks.

Jei pasiruošęs viską statyti savo rankom tai gal labiausia tiktų karkasinis arba liktinių klojinių namas.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 19, 19:21)
Na tai reikėtų palinkėti daug kantrybės, sveikatos ir ištvermės.  4u.gif  Tikrai prireiks.
Jei pasiruošęs viską statyti savo rankom tai gal labiausia tiktų karkasinis arba liktinių klojinių namas.

Ačiū, neabejoju kad prireiks, nors visko statyti savo rankom ir neplanuoju. O klojinių gamyba atrodo kurkas paprastesnis darbas nei saulės kolektorių gamyba, kuriuos jau esu gaminęs. Bet va dėl betono liejimo, tai kuo daugiau skaitau statybinių medžiagų vadovėlį, tuo labiau atrodo kad pats tik į pagalbinius tetikčiau blush2.gif Nors gal ten specialiai taip, kad betkas nepradėtų smile.gif
Karkasinis ir liktinių klojinių variantai neimponuoja dėl termomasės neturėjimo. O kiek esu skaitęs apie karkasinius, tai susidariau nuomonę, kad karkasinis yra technologiškai žiauriai sudėtingas variantas. Aišku jei nori ne šiaip tekšt plekšt, o gero namo. Daug labiau nei kiti statybos būdai priklauso nuo statytojo kompetencijos. Pats tokios neturiu, o aplink ne ant kiekvieno kampo karkasiniai, vadinasi kompetentingą, patyrusį statytoją lengva rasti nebus. O va betonas - net 10 cm sienos atsparumas gniuždymui bus kokius 10 kartų didesnis nei minimalus būtinas. Neįsivaizduoju koks žiaurus turi būti liapsusas, kad griūtų 1 aukšto gelžbetoninis namas.
PS - tai tik mano subjektyvi statybų patirties neturinčio nuomonė, nesiūlau niekam iš to daryti išvadų
PPS - mano nuomonė nebūtinai sutampa su mano nuomone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 01 19, 21:13)
Ačiū, neabejoju kad prireiks, nors visko statyti savo rankom ir neplanuoju. O klojinių gamyba atrodo kurkas paprastesnis darbas nei saulės kolektorių gamyba, kuriuos jau esu gaminęs. Bet va dėl betono liejimo, tai kuo daugiau skaitau statybinių medžiagų vadovėlį, tuo labiau atrodo kad pats tik į pagalbinius tetikčiau blush2.gif Nors gal ten specialiai taip, kad betkas nepradėtų smile.gif
Karkasinis ir liktinių klojinių variantai neimponuoja dėl termomasės neturėjimo. O kiek esu skaitęs apie karkasinius, tai susidariau nuomonę, kad karkasinis yra technologiškai žiauriai sudėtingas variantas. Aišku jei nori ne šiaip tekšt plekšt, o gero namo. Daug labiau nei kiti statybos būdai priklauso nuo statytojo kompetencijos. Pats tokios neturiu, o aplink ne ant kiekvieno kampo karkasiniai, vadinasi kompetentingą, patyrusį statytoją lengva rasti nebus. O va betonas - net 10 cm sienos atsparumas gniuždymui bus kokius 10 kartų didesnis nei minimalus būtinas. Neįsivaizduoju koks žiaurus turi būti liapsusas, kad griūtų 1 aukšto gelžbetoninis namas.
PS - tai tik mano subjektyvi statybų patirties neturinčio nuomonė, nesiūlau niekam iš to daryti išvadų
PPS - mano nuomonė nebūtinai sutampa su mano nuomone smile.gif

Jeigu skaičiuojate monolitą, tai iškart vertinkitės ne 100 storį, bet 150. Toks storis reikalingas dvigubam armavimui, nes antraip armatūra stovės viena šalia kitos ir mažės jos darbo efektyvumas + darant pačiam neišeis 100 proc. išlaikyti minimalų apsauginį betono sluoksnį, todėl vietomis armatūra gali išlįsti į sienos paviršių. Tokias plonas sienas (100) gali pagaminti tik gamykloje ir taikydami spec. priemones. Taip pat reikia atkreipti dėmesį, kad sienai dažnai pavojingiausia yra ne gniuždymas, o klupimas (vertimas į šoną), todėl stiprumas ir stabilumas būtinas ebejomis kryptimis. Tas galioja ir mūrui parenkant blokelių storį, todėl nereik apsigauti, kad su Arko 15 kelsi sienas ir vargo nejausi. Labai jau nenori konstruktoriai po tokiais sprendiniais parašo dėti smile.gif Normalioms mūro sienoms minimali riba realiai yra 200, o 250 konstruktoriui visiškai užtikrina ramų miegą smile.gif.
Atsakyti