QUOTE(mintas @ 2013 01 18, 11:23)
Neteisingai pasirinktas betono storis, tik 10 cm. Kiek žinau, visur rekomenduojamas betono storis yra 15 cm. Tad su tokio storio siena reikėtų lyginti.
Akytbetonį veltui nurašei. Nereikės namo statybai storesnių blokelių, nei 30 cm. Nenueik į kraštutinumus. Taigi, 30 cm akytbetonio su λ =0,095 turi R=3,16, apšiltinimo medžiagos su λ =0,04 reikės tiktai 27,4 cm storio, taip kad sienų varžai R=10, užteks 57,4cm storio sienos, kai tuo tarpu nevertinamos (tava sąlyga) varžos betoninei 15 cm storio sienai reikės 40cm apšiltinimo medžiagos sluoksnio ir bendras sienų storis bus 55cm. Taigi tokios termovaržos betoninė siena už akytbetonio sieną bus plonesnė tiktai 2,4 cm. Aš sakyčiau, kad tai beveik tokio pat storio sienos. Jei atsparumo gniuždymui užtenka 25 cm storio akytbetonio sienai, R=10 varžą galima būtų pasiekti su 54,5 cm storio siena, o tai net mažiau nei monolito atveju.
Taip kad nors statybinės medžiagos skiriasi iš esmės, galutinis variantas sumodeliuojamas labai panašus, todėl ir sakau, kad PN tinka turbūt visos statybinės medžiagos.
Betono storį prie savo planuojamo plano pritempiau, nors iš principo toks pritempimas tinkamas bet kuriai mažaaukštei statybai. Mano sklype užstatomas plotas mažas, kiekvienas papildomas cm man reiškia sumažėjusias patalpas, o ne sumažėjusį vejos plotą. Bet vis dėlto 10cm ne iš lempos. Šiame leidinuke 18 psl. rašoma: "Vienasluoksnės išorinės sienos - tai 100÷200mm storio C25/30 gelžbetoninės sienos..." Tiesiog pamąsčiau, jei 100 mm. netiktų vienaukščiam namui - tai kur tokias būtų galima pritaikyti daugiabutyje? Na bet čia galutinį žodį konstruktorius turės tarti.Akytbetonį veltui nurašei. Nereikės namo statybai storesnių blokelių, nei 30 cm. Nenueik į kraštutinumus. Taigi, 30 cm akytbetonio su λ =0,095 turi R=3,16, apšiltinimo medžiagos su λ =0,04 reikės tiktai 27,4 cm storio, taip kad sienų varžai R=10, užteks 57,4cm storio sienos, kai tuo tarpu nevertinamos (tava sąlyga) varžos betoninei 15 cm storio sienai reikės 40cm apšiltinimo medžiagos sluoksnio ir bendras sienų storis bus 55cm. Taigi tokios termovaržos betoninė siena už akytbetonio sieną bus plonesnė tiktai 2,4 cm. Aš sakyčiau, kad tai beveik tokio pat storio sienos. Jei atsparumo gniuždymui užtenka 25 cm storio akytbetonio sienai, R=10 varžą galima būtų pasiekti su 54,5 cm storio siena, o tai net mažiau nei monolito atveju.
Taip kad nors statybinės medžiagos skiriasi iš esmės, galutinis variantas sumodeliuojamas labai panašus, todėl ir sakau, kad PN tinka turbūt visos statybinės medžiagos.
Vis lieku įsitikinęs, kad norint pasiekti R10, iš akytbetonio nesudėsi plonesnio sumuštinio už 10cm gelžbetonio + šiltalas, jei apsiriboti λ =0,04. Jei neapsiriboti, gelžbetonis iš vis į vienus vartus akytbetoniui. Apie atsparumą gniuždymui net neverta kalbėti. Metro storio akytbetonio siena kaži ar prilygs 10cm gelžbetoniui. Dėl liaunumo (atsparumo išvirtimui), bent jau pas mane bet kuris sienos taškas nuo sienų susidūrimo (T, L, + formų sandūros) nutolęs max 3 m, taigi išvirsti neturėtų net nebaigęs stingti. Jau nekalbant apie išvirtimą po žiedo išliejimo.
Be abejo iš bet kurios medžiagos galima pastatyti PN, bet tai neuždraudžia padiskutuot "kas geriausias"
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 18, 12:11)
Glikolis jau arčiau teisybės, bet pats rašote kiek žiemą saulės... todėl glikolio vieta ne ant sienos, bet po žeme - ir nesvarbu kiek tos saulės
Jei rūsys tik dėl akumuliacinės, tai paskaičiuokume, kiek kainuos ta akumuliacinė ir ar nepraeis noras tokios pigios talpos Ką į tai Jūsų teta?
Taip, slidės ir šalmai tikrai daug vietos neužima, tilps bet kur ir be rūsio
Iššūkis jau ne originalus, čia tokį Audrių iš UK turėjom - profą klojininką...
Idėja ne bloga, tik nematau nė per nago juodymą privalumo prieš liktinius. Kiek teko matyti monolitinių pastatų (dabar esu Alta Badia; visi keltuvų pastatai monolitas) tai dar nebuvo tokio, kad nuėmei klojinius ir be tinkavimo nuglaistei ir nudažei - nebent grubokas sienų vaizdas neprieštarauja dizaino supratimui.
Termomasę galima padaryti ne tik atitvarose: grindys, perdangos, pertvaros. Man to tikrai užtenka, net ir nesigilinant kiek akumuliuoja sienos per 5cm EPS. Kas dėl sandarumo - termovizija parodė tik mažytį broką pirmos eilės, siūle matyt pagavo betono, daugiau su sienomis jokių bėdų. Todėl nuimami ar liktiniai klojiniai man atsakymas labai aiškus.
O man glikolis po žeme, ant stogo ar ant sienų visiškai neprieštrauja vienas kitam. Renkuosi ne "ARBA", o "IR". Beje dar bajeris su glikoliu ant sienų - jei lauke -20, o iš po žemės glikolį pumpuojam tiesiai į sienas, namas jaučiasi tarsi +5 laipsniu aplinkoje, atitinkami ir nuostoliai. 2in1 - ir kolektorius, ir šildytuvas Jei rūsys tik dėl akumuliacinės, tai paskaičiuokume, kiek kainuos ta akumuliacinė ir ar nepraeis noras tokios pigios talpos Ką į tai Jūsų teta?
Taip, slidės ir šalmai tikrai daug vietos neužima, tilps bet kur ir be rūsio
Iššūkis jau ne originalus, čia tokį Audrių iš UK turėjom - profą klojininką...
Idėja ne bloga, tik nematau nė per nago juodymą privalumo prieš liktinius. Kiek teko matyti monolitinių pastatų (dabar esu Alta Badia; visi keltuvų pastatai monolitas) tai dar nebuvo tokio, kad nuėmei klojinius ir be tinkavimo nuglaistei ir nudažei - nebent grubokas sienų vaizdas neprieštarauja dizaino supratimui.
Termomasę galima padaryti ne tik atitvarose: grindys, perdangos, pertvaros. Man to tikrai užtenka, net ir nesigilinant kiek akumuliuoja sienos per 5cm EPS. Kas dėl sandarumo - termovizija parodė tik mažytį broką pirmos eilės, siūle matyt pagavo betono, daugiau su sienomis jokių bėdų. Todėl nuimami ar liktiniai klojiniai man atsakymas labai aiškus.
Apie Audrių iš UK negirdėjau, jis kažkuriose senesnėse PN temose reiškėsi? Reiks paieškot. Jei padėtumėt, būčiau dėkingas.
Kai Alta Badia buvau, statybos dar tolimose svajonėse buvo. Net nepasakyčiau ten keltuvų pastatai iš monolito ar šiaudų Gražaus betono užbaigimo taip toli nereik ieškot - Žalgirio arenoje betonas vyraujanti apdailos medžiaga. Kiek tai kainavo jau atskiras klausimas.
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 18, 12:11)
Šiaudo vieta kogeneracinės elektrinės katile
Kaip pirštu į akį QUOTE(Loreciukaz @ 2013 01 18, 13:28)
o kaip i monolitine siena ruosiates tvirtinti rozetes? nusisausit...
o laidai? monolita kalkiniu tinkuoti nesamone, o gipsinis nesigaus nes laidu neuzdengs...
Visi kanalai laidams, rozečių ir jungiklių dėžutės - į klojinius prieš pilant betoną. Galbūt net vamzdynai...
o laidai? monolita kalkiniu tinkuoti nesamone, o gipsinis nesigaus nes laidu neuzdengs...