Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 16 tema

QUOTE(cibulis @ 2013 01 18, 08:46)
Čia gerą mintį pakišai. Gal vertėtų užpurkšti ne tik ties langais, bet ir prieš murlotą ir kitose sąramų vietose.

Niekas nedraudžia. Jei tik nori, tiesa pakalbėk su darbininkais kiek jie už pakankamai kruopštų ir nemažai laiko reikalaujantį darbą papildomai užsiprašys, nes pusdienis geras išeis ant tokio darbo. Arba gal pats su balionėliu prasineši, tada iš vis tik balionėlių kaina apsiribosi, o ir darbas tikrai nėra sunkus.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 01 18, 09:57)
Monolito storį imam 10cm

Aš irgi manau, kad akumuliacinė namo savybė yra gėris smile.gif.

Betono nesirinkau, nes man absoliučiai nesusijusiam su statybomis, atrodė, kad betoninės konstrukcijos namą labai sudėtinga išlieti ir kaina bus nereali. Dabar kai jau su statybomis šiek tiek susipažinau, betono bijau mažiau smile.gif.

Neteisingai pasirinktas betono storis, tik 10 cm. Kiek žinau, visur rekomenduojamas betono storis yra 15 cm. Tad su tokio storio siena reikėtų lyginti.

Akytbetonį veltui nurašei. Nereikės namo statybai storesnių blokelių, nei 30 cm. Nenueik į kraštutinumus. Taigi, 30 cm akytbetonio su λ =0,095 turi R=3,16, apšiltinimo medžiagos su λ =0,04 reikės tiktai 27,4 cm storio, taip kad sienų varžai R=10, užteks 57,4cm storio sienos, kai tuo tarpu nevertinamos (tava sąlyga) varžos betoninei 15 cm storio sienai reikės 40cm apšiltinimo medžiagos sluoksnio ir bendras sienų storis bus 55cm. Taigi tokios termovaržos betoninė siena už akytbetonio sieną bus plonesnė tiktai 2,4 cm. Aš sakyčiau, kad tai beveik tokio pat storio sienos. Jei atsparumo gniuždymui užtenka 25 cm storio akytbetonio sienai, R=10 varžą galima būtų pasiekti su 54,5 cm storio siena, o tai net mažiau nei monolito atveju.

Taip kad nors statybinės medžiagos skiriasi iš esmės, galutinis variantas sumodeliuojamas labai panašus, todėl ir sakau, kad PN tinka turbūt visos statybinės medžiagos.

Keisis tik kaina. Nors akytbetonis ir viena pigiausių statybinių medžiagų, bet teisingo sumuštinio sulipdymas gali pareikalauti nemažai lėšų, tad vertinant finansinę pusę reikėtų įvertinti galutinio varianto įrengimo kaštus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 sausio 2013 - 10:29
QUOTE(madwifi @ 2013 01 18, 00:51)
o kas blogai su plieniniu karkasu mazaaukstej statyboj, negrazu ar per brangu?

Man grožis kaip tik plieno, ypač nerūdyjančio, pusėje 4u.gif
Kaina - manau medis tikrai pigiau ir mažaaukštėje statyboje 4u.gif paprasčiau pritaikomas.
Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2013 01 18, 00:54)

PAN sistema man patinka drinks_cheers.gif yra Latvijoje gamykla, "manonamas" žada būtent tokį statyti - tikiuosi jau greit pamatysime kaip tai vyksta
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 01 18, 09:57)
Prašau padėti man kas galit nuimti rožinius akinius, nes šiuo metu tikrai monolitas man atrodo kaip tikras išganymas smile.gif

Kiek kainuoja monolito sienos m2?
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 01 18, 01:22)
Mastau kad ten geriau butu glikoli po tuo skydu sukti, ne ora.
Tik kiek tos saules ziema...

Ne hobiu tema cia, tai ir apie rusio nauda rasiau tik is energetines puses. Kur kitur jei ne rusy tilptu didele akumuliacine talpa?

Kaip, Viliene, toks issukis?

Glikolis jau arčiau teisybės, bet pats rašote kiek žiemą saulės... todėl glikolio vieta ne ant sienos, bet po žeme - ir nesvarbu kiek tos saulės 4u.gif

Jei rūsys tik dėl akumuliacinės, tai paskaičiuokume, kiek kainuos ta akumuliacinė doh.gif ir ar nepraeis noras tokios pigios talpos blink.gif Ką į tai Jūsų teta? smile.gif
Taip, slidės ir šalmai tikrai daug vietos neužima, tilps bet kur ir be rūsio 4u.gif

Iššūkis jau ne originalus, čia tokį Audrių iš UK turėjom - profą klojininką...
Idėja ne bloga, tik nematau nė per nago juodymą privalumo prieš liktinius. Kiek teko matyti monolitinių pastatų (dabar esu Alta Badia; visi keltuvų pastatai monolitas) tai dar nebuvo tokio, kad nuėmei klojinius ir be tinkavimo nuglaistei ir nudažei - nebent grubokas sienų vaizdas neprieštarauja dizaino supratimui.
Termomasę galima padaryti ne tik atitvarose: grindys, perdangos, pertvaros. Man to tikrai užtenka, net ir nesigilinant kiek akumuliuoja sienos per 5cm EPS. Kas dėl sandarumo - termovizija parodė tik mažytį broką pirmos eilės, siūle matyt pagavo betono, daugiau su sienomis jokių bėdų. Todėl nuimami ar liktiniai klojiniai man atsakymas labai aiškus.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2013 01 18, 01:22)
Daro Lietuvoj su siaudu uzpildais, bent jau bande, nezinau kaip jiem besiseka. Bet cia gal labiau ant ekologijos nedejusiem.

Gal šiaudas ir gera medžiaga, bet dabar viskas kaip š.. ant šakių - pakelta ant ekologijos doh.gif Kaip sekta - mes vieninteliai statome ekologišką būstą doh.gif O jau moliu drėbtoj trobelėj tai tik už bausmę gyvenčiau biggrin.gif
Šiaudo vieta kogeneracinės elektrinės katile lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 01 18, 09:18)
Apie 10k litu kazkur. Stebejau kaip netoliese pastate toki nedideli prekybos centra. Bac bac keli stulpai, apskardino su primontuotu pir, + kruva vitrinu prieky smile.gif

10kLt čia tonos kaina ar prekybcentrio montažo? smile.gif
Norėtumėte metalo karkase apkaltu sandwich gyventi? Kur jūsų architektūrinis polėkis, juk nuolat akcentuojate dizaino svarbą biggrin.gif
Pramoninei, visuomeninei statybai su dideliais tarpatramiais plienas ir geržbetonis kol kas be konkurencijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 18, 10:49)
Kiek kainuoja monolito sienos m2?

ka reiskia m2? koks sienos storis? tai isiviazduoju primesk kiek kainuos reikalingas kiekis betono ir kiek klojiniai. gal cia orientacijai +- tiktu pamatistu ikainiai, kubais skaiciuojant?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 18 sausio 2013 - 12:17
o kaip i monolitine siena ruosiates tvirtinti rozetes? nusisausit...
o laidai? monolita kalkiniu tinkuoti nesamone, o gipsinis nesigaus nes laidu neuzdengs...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 18, 11:11)
Norėtumėte  metalo karkase apkaltu sandwich gyventi? Kur jūsų architektūrinis polėkis, juk nuolat akcentuojate dizaino svarbą biggrin.gif
Pramoninei, visuomeninei statybai su dideliais tarpatramiais plienas ir geržbetonis kol kas be konkurencijos 4u.gif

nu kodel, vakaruose tas vadinamas "curtain wall" labai populiari sistema ir netik visuomeniniamas dideliems pastatams. Kuo gerai - nesantis plienininis ar kitoks karkasas visai nepriklausomas nuo pastato "odos". Po kokiu 20m, paskeitus technologijom ar poreikiam gali ramiai "issinert" ir apvilkt nauja. O is ko tas apvalkalas bus tai jau platus dirvonas fantazijoms. Kad ir tam paciam archdaily galima rast kruva superiniu moderniu priv. namu su atviru plieniniu karkasu viduje. atrodo tikrai gerai pvz derinyje su medziu.
Papildyta:
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 01 18, 12:28)
o kaip i monolitine siena ruosiates tvirtinti rozetes? nusisausit...
o laidai? monolita kalkiniu tinkuoti nesamone, o gipsinis nesigaus nes laidu neuzdengs...

na pvz fabrike betonikoj ar pan gaminant betoninius skydus namams, islieja visa tas vietas rozetems ir kabeliams turbut vamzdzius ilieja, tiksliai nezinau, bet problemu nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 18 sausio 2013 - 13:00
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 18, 11:11)
Norėtumėte  metalo karkase apkaltu sandwich gyventi? Kur jūsų architektūrinis polėkis, juk nuolat akcentuojate dizaino svarbą biggrin.gif

Ja ja cia prekybcentrio armaturos t kaina smile.gif gal dar kiek paskaninau.. Apie dizaina niekad nieko nesu akcentaves, noreciau dizaino matomai buciau states dvislaiti. Modernioje architekturoje individualus ir pramoninis dizainas sakyciau labai jau suartejo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 18 sausio 2013 - 12:44
QUOTE(madwifi @ 2013 01 18, 12:17)
ka reiskia m2? koks sienos storis? tai isiviazduoju primesk kiek kainuos reikalingas kiekis betono ir kiek klojiniai. gal cia orientacijai +- tiktu pamatistu ikainiai, kubais skaiciuojant?

Tai ir aš panašiai įsivaizduoju. Bet aiškiau būtų litais, nei tik pasamprotavimais. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 18, 13:00)
Tai ir aš panašiai įsivaizduoju. Bet aiškiau būtų litais, nei tik pasamprotavimais.  smile.gif

na pvz is temos "pamatai":
"uz darba mokesiu 4000 lt o uz medziagas apie 10.000 lt
cia 37 poliai 30cm diam, 1,8 mtr gylio + rostverkas 70 mtr 30cmx60cm.
poliams gaunas ~7 m3, rostverkui apie 14 m3. Kaina be zvyro uzpylimo ir apsiltinimo."
666Lt :/ uz kuba.
galima ir pigiau smile.gif :
"nesuprantu kas cia keisto... paprasta matematika...
pamatas 60m *0,3*1,5 = 27m3 betono,
siam kiekiui paruosti reikejo 5 t cemento uz 2000 lt.
zvyro 1.5 masinos ~500 lt (masinos po 18m3)
medienos 1m3 ~500lt
ir mini eskavatoriui 300Lt
dar liko alui bei varztams taigi viso ~3500Lt
pamata ispyleme tryse per 2 dienas, viena savaitgali iki zemes pavirsiaus kita i apalupkes, betono maisykle turejome ir elektros i kaina neskaiciavome "
130lt/m3 !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 18 sausio 2013 - 14:01
QUOTE(*** @ 2013 01 18, 12:42)
Modernioje architekturoje individualus ir pramoninis dizainas sakyciau labai jau suartejo smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti