QUOTE(Milao @ 2013 01 18, 01:22)
Mastau kad ten geriau butu glikoli po tuo skydu sukti, ne ora.
Tik kiek tos saules ziema...
Ne hobiu tema cia, tai ir apie rusio nauda rasiau tik is energetines puses. Kur kitur jei ne rusy tilptu didele akumuliacine talpa?
Kaip, Viliene, toks issukis?
Glikolis jau arčiau teisybės, bet pats rašote kiek žiemą saulės... todėl glikolio vieta ne ant sienos, bet po žeme - ir nesvarbu kiek tos saulės
Jei rūsys tik dėl akumuliacinės, tai paskaičiuokume, kiek kainuos ta akumuliacinė
ir ar nepraeis noras tokios pigios talpos
Ką į tai Jūsų teta?
Taip, slidės ir šalmai tikrai daug vietos neužima, tilps bet kur ir be rūsio
Iššūkis jau ne originalus, čia tokį Audrių iš UK turėjom - profą klojininką...
Idėja ne bloga, tik nematau nė per nago juodymą privalumo prieš liktinius. Kiek teko matyti monolitinių pastatų (dabar esu Alta Badia; visi keltuvų pastatai monolitas) tai dar nebuvo tokio, kad nuėmei klojinius ir be tinkavimo nuglaistei ir nudažei - nebent grubokas sienų vaizdas neprieštarauja dizaino supratimui.
Termomasę galima padaryti ne tik atitvarose: grindys, perdangos, pertvaros. Man to tikrai užtenka, net ir nesigilinant kiek akumuliuoja sienos per 5cm EPS. Kas dėl sandarumo - termovizija parodė tik mažytį broką pirmos eilės, siūle matyt pagavo betono, daugiau su sienomis jokių bėdų. Todėl nuimami ar liktiniai klojiniai man atsakymas labai aiškus.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2013 01 18, 01:22)
Daro Lietuvoj su siaudu uzpildais, bent jau bande, nezinau kaip jiem besiseka. Bet cia gal labiau ant ekologijos nedejusiem.
Gal šiaudas ir gera medžiaga, bet dabar viskas kaip š.. ant šakių - pakelta ant ekologijos
Kaip sekta - mes vieninteliai statome ekologišką būstą
O jau moliu drėbtoj trobelėj tai tik už bausmę gyvenčiau
Šiaudo vieta kogeneracinės elektrinės katile
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 01 18, 09:18)
Apie 10k litu kazkur. Stebejau kaip netoliese pastate toki nedideli prekybos centra. Bac bac keli stulpai, apskardino su primontuotu pir, + kruva vitrinu prieky
10kLt čia tonos kaina ar prekybcentrio montažo?
Norėtumėte metalo karkase apkaltu sandwich gyventi? Kur jūsų architektūrinis polėkis, juk nuolat akcentuojate dizaino svarbą
Pramoninei, visuomeninei statybai su dideliais tarpatramiais plienas ir geržbetonis kol kas be konkurencijos