QUOTE(Milao @ 2013 01 16, 21:02)
O kokius architektūros principus į projektą gali įnešti architektas, kurių aš pats negaliu įnešti? Namo orientacija, langų koncentravimas į pietų pusę, sketchup modeliavimas, nuostolių skaičiavimas u-wert'u ir excel'iu. Kas dar? Langų ploto optimizavimas centimetrais PHPP pagalba kažkaip man neša į Vilienės minėtą bandymą įžvelgti musę dramblio fone. Man savaime suprantama - didėjant langų plotui šiaurėje vienareikšmiškai didėja nuostoliai. Pietuose - pritekėjimai maždaug lygūs nuostoliams. Ar ne geriau pritekėjimus ir nuostolius spręsti iš esmės - na kad ir tokiu ar panašiu būdu. O čia galutinei namo išvaizdai suformuoti labiau pasitarnaus meninė architektės siela, nei PHPP.
Visiskai palaikau tave. Nesulaukiu Cibulio ultra pasyviu mazgu, konstruktyvo..
QUOTE(DEU @ 2013 01 16, 21:37)
Ir pasyvumas neturėtų užgožti estetikos ir komforto.
Manau siltas ir grazus namas retas reiskinys
QUOTE(cibulis @ 2013 01 16, 21:49)
Aš įsitikinau, kad šilto namo projektą lemia ne tik smulkmenos, bet ir tų smuklmenų darni visuma. Tarkim, A++ namui rekomenduojama, kad sienų U būtų 0,10, stogo 0,08, grindų 0,10 ir t.t. Ir jei jūs galvojate, kad visus minėtus kriterijus mechaniškai sudėjus į namą tikrai pasieksite A++ klasę, tai jūs labai klystate, nes...
... atskirų detalių visų tikrai negarantuoja gero produkto.
Turi būti visumą optimizuojanti, suderinanti, detales į darnią vienybę suliejanti sistema. Šiuo atveju tai atlieka PHPP. Dabar gi žinau, kad panaši programa kuriame ir Lietuvoje. Tačiau kol jos nėra, galime naudotis PHPP.
... atskirų detalių visų tikrai negarantuoja gero produkto.
Turi būti visumą optimizuojanti, suderinanti, detales į darnią vienybę suliejanti sistema. Šiuo atveju tai atlieka PHPP. Dabar gi žinau, kad panaši programa kuriame ir Lietuvoje. Tačiau kol jos nėra, galime naudotis PHPP.
Cia kurios rinkoje detalas nedera tarpusavyje?