kas gali pasakyti kodėl A++ name grindų ir sienų varžos vienodos?
nerandu logikos
QUOTE(MCH @ 2013 01 16, 09:51)
Aš tik supaprastinau ir parašiau žodį grindys, bet įstatyme ta vieta apibrėžta taip: "Šildomų patalpų atitvaros, kurios ribojasi su gruntu" ir "Perdangos virš nešildomų rūsių ir pogrindžių ". Bet iš esmės tai vienas ir tas pats.
QUOTE(cibulis @ 2013 01 16, 09:50)
Man tik pikta ant valstybinių institucijų, kad nauji energetiniai reikalavimai galioja nuo sausio 9 d., bet niekas paprastai ir aiškiai nepateikia pavyzdžiu, koks turi būti C1 ir C2 rodiklis A+ ar A++ namui.
Labas rytas. O tau nekils klausimų, už ką tu moki sertifikuotojui tokius pinigus, kai ir pats viską pasidaryti gali Čia specialiai taip daroma, juk net tą lentelę kad susikrapštytum, ne vieną valandą turėjai praleisti, kad iš skirtingų vietytų galėtum sudėlioti viską į vieną krūvą. Didžioji dauguma žmonių, net šitų galų nesuvedę nusispjaus ir mokės pinigus įsivaizduodami, kad tai labai sudėtinga ir tikrai verta mokamų pinigų.
Papildyta:
QUOTE(MCH @ 2013 01 16, 09:51)
Sunku pasakyti. Iš esmės, jei tai šildomos grindys, tai kaip ir viskas tvarkoje, bet jei nešildomos, o patalpos šildomos pavyzdžiui oru, tai tokia grindų varža tikrai neproporcionaliai, kitų atitvarų apšiltinimo atžvilgiu, per didelė.
Gal pamatė, kad ankstesnės, skirtingos rekomendacijos šildomų ir nešildomų grindų atžvilgiu nepasiteisino, todėl subendrino ir visiems siūlo grindis apsišiltinti vienodai, o jau norėsi įsirengti grindinį šildymą ar nenorėsi, niekam neįdomu.
QUOTE(mintas @ 2013 01 16, 10:05)
O tau nekils klausimų, už ką tu moki sertifikuotojui tokius pinigus, kai ir pats viską pasidaryti gali Čia specialiai taip daroma
Nemanau, kad specialiai ir nemanau, kad ta programa bus reikalinga tik sertifikavimui. Ji ne ką mažiau bus reikalinga ir architektui (ar architekto padejėjui skaičiuotojui), kad dar namo kūrimo stadijoje suskaičiuoti ir optimizuoti namą taip, kad jis tenkintų norimą pasiekti klasę.
Puikus pavyzdys yra mano namas. Pasiekus sienų U-0,1, stogo U-0,07, susidėjus gerus langus nėra garantijos, kad pasiekiama 15 kWh. Toliau vyksta optimizavimas, kad namas pasiektų užsibrėžtą energijos suvartojimą. Vat tuomet PHPP ar naujai kuriama lietuviška programa yra puikus įrankis. Be to, tikiuosi, kad lietuviška programa bus pigesnė nei vokiška PHPP. Beje, PHPP dabar kainuoja 554 Lt.
QUOTE(cibulis @ 2013 01 16, 10:22)
Beje, PHPP dabar kainuoja 554 Lt.
Tikrai gera naujiena. Tokios pinigų sumos prieš porą metų tikrai nebūčiau pagailėjęs.
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 15, 23:55)
Tik pamažinkite, arba dėkite link'ą - *** ne visi prie 50" ekrano sėdi
Tai gal pas jus plansete ar koks ultrabook su 10" vaizduokliu
QUOTE(*** @ 2013 01 16, 15:25)
Tai gal ne pas mane vieną? Ar čia postai kuriami siauram rateliui bendraminčių, kurie ir privalo pasirūpinti atitinkama istrižaine?
Nebandžiau, bet neabejoju kad tie puslapiai su lentelėm smartfono ekrane yra visiškas bardakas
Daug patogiau įdėti nuorodą į lenteles, kurios atsidarytų atskiram lange, o jei jos kokiam pvz pdf ar jpg formate - ir skirtingose programose...
Na čia tik pamąstymai apie skaitančiųjų komfortą
QUOTE(*** @ 2013 01 16, 15:25)
Gerai būtų 10"... Ragelis su 4,3" Ant tokio žiūrint, jei kuriam temos puslapy pasitaiko koks platesnis paveiksliukas, tai automatiškai šriftas mažinamas, kartais iki nebeįskaitomo. Nori skaityti - braukyk po kiekvienos eilutės kairėn-dešinėn-kairėn-dešinėn. Lentelė su excel daryta? Ar nebūtų kompaktiškesnė, jei stulpelius su eilutėm vietom sukeisti? Copy / Paste Special / Transpose. Čia tik pasiūlymas ateičiai. Tos pačios perdarinėt nereikia.
Kadangi PN reikalavimų ir rekomendacijų plonybės ar monetarinė politika nelabai manęs domina, tai pasinaudojau puikia proga kurį laiką patylėti. O ir nesupyko niekas ant manęs dėl to. Tuo labiau kad turėjau veiklos su architekte.
O dėl u-wert - gal kas žinot kaip oro tarpą įdėti?
Rūsys be abejo būtų apšiltintas iš išorės. Tarp perdangos ir šildomų grindų - be abejo polistirolas. Tik neapsisprendžiau ar šiltinti rūsio lubas ir sienas iš vidaus. Primečiau kad 1a sienos į perdangą remsis maždaug 3,5m2 plotu. Šilumos nuostoliai sienomis žemyn į perdangą sudarys apie 100 W. Dydis, palyginamas nebent su vienomis STR'inėmis lauko durimis. Jei lyginti su rūsio nauda - skaičiuoti skirtumą tektų ne procentais ir net ne kartais - o eilėmis (10^1, 10^2, 10^3?)
QUOTE(cibulis @ 2013 01 10, 10:30)
Aš manyčiau, kad ne visai teisingas žingsnis rinktis architektę pagal jūsų nurodytą kriterijų. Aš ieškočiau pirmiausia žmonių, kurie supranta apie pasyvius, saulės architektūros namus, o ne rinkčiausi tuos, kurie projektavo namus jūsų kvartale.
O kokius architektūros principus į projektą gali įnešti architektas, kurių aš pats negaliu įnešti? Namo orientacija, langų koncentravimas į pietų pusę, sketchup modeliavimas, nuostolių skaičiavimas u-wert'u ir excel'iu. Kas dar? Langų ploto optimizavimas centimetrais PHPP pagalba kažkaip man neša į Vilienės minėtą bandymą įžvelgti musę dramblio fone. Man savaime suprantama - didėjant langų plotui šiaurėje vienareikšmiškai didėja nuostoliai. Pietuose - pritekėjimai maždaug lygūs nuostoliams. Ar ne geriau pritekėjimus ir nuostolius spręsti iš esmės - na kad ir tokiu ar panašiu būdu. O čia galutinei namo išvaizdai suformuoti labiau pasitarnaus meninė architektės siela, nei PHPP.O dėl u-wert - gal kas žinot kaip oro tarpą įdėti?
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 10, 10:57)
Nuo rūsio neatkalbinėsiu, nors tai nesąmonė. O garažas rūsyje tai jau išvis tragedija
Dėl rūsio atkalbinėjimo - tikrai neverta. Be rūsio nematau jokių kitų galimybių kaip pasiekti tuos 1,5 kWh/m2a šildymui ir karšto vandens ruošimui. O va dėl garažo rūsyje - galima sakyt kad jau pavyko atkalbėt Tik šiuo atveju gal labiau teta įtakos padarė nei Vilienė. Tiesa tetos argumentas "atrodys nekaip" kai pagalvoji mažų turėtų būti abejotinas tokiam technačiui kaip aš, bet įtaką padarė Rūsys be abejo būtų apšiltintas iš išorės. Tarp perdangos ir šildomų grindų - be abejo polistirolas. Tik neapsisprendžiau ar šiltinti rūsio lubas ir sienas iš vidaus. Primečiau kad 1a sienos į perdangą remsis maždaug 3,5m2 plotu. Šilumos nuostoliai sienomis žemyn į perdangą sudarys apie 100 W. Dydis, palyginamas nebent su vienomis STR'inėmis lauko durimis. Jei lyginti su rūsio nauda - skaičiuoti skirtumą tektų ne procentais ir net ne kartais - o eilėmis (10^1, 10^2, 10^3?)
QUOTE(Milao @ 2013 01 16, 21:02)
Medžiagų grupė angliškai: Various, vokiškai: Verschiedenes
Papildyta:
O kokius architektūros principus į projektą gali įnešti architektas, kurių aš pats negaliu įnešti? Namo orientacija, langų koncentravimas į pietų pusę, sketchup modeliavimas, nuostolių skaičiavimas u-wert'u ir excel'iu. Kas dar? Langų ploto optimizavimas centimetrais PHPP pagalba kažkaip man neša į Vilienės minėtą bandymą įžvelgti musę dramblio fone. Man savaime suprantama - didėjant langų plotui šiaurėje vienareikšmiškai didėja nuostoliai. Pietuose - pritekėjimai maždaug lygūs nuostoliams. Ar ne geriau pritekėjimus ir nuostolius spręsti iš esmės - na kad ir tokiu ar panašiu būdu. O čia galutinei namo išvaizdai suformuoti labiau pasitarnaus meninė architektės siela, nei PHPP.
Jei pats domiesi, nieko labai gero nepatars. Tik nereikėtų pamiršti, kad namą stataisi ne vien dėl mažų šildymo sąnaudų. Ir pasyvumas neturėtų užgožti estetikos ir komforto.
Langų ploto optimizavimas centimetrais PHPP pagalba kažkaip man neša į Vilienės minėtą bandymą įžvelgti musę dramblio fone.
O čia galutinei namo išvaizdai suformuoti labiau pasitarnaus meninė architektės siela, nei PHPP.
O čia galutinei namo išvaizdai suformuoti labiau pasitarnaus meninė architektės siela, nei PHPP.
Aš įsitikinau, kad šilto namo projektą lemia ne tik smulkmenos, bet ir tų smuklmenų darni visuma. Tarkim, A++ namui rekomenduojama, kad sienų U būtų 0,10, stogo 0,08, grindų 0,10 ir t.t. Ir jei jūs galvojate, kad visus minėtus kriterijus mechaniškai sudėjus į namą tikrai pasieksite A++ klasę, tai jūs labai klystate, nes...
... atskirų detalių visų tikrai negarantuoja gero produkto.
Turi būti visumą optimizuojanti, suderinanti, detales į darnią vienybę suliejanti sistema. Šiuo atveju tai atlieka PHPP. Dabar gi žinau, kad panaši programa kuriame ir Lietuvoje. Tačiau kol jos nėra, galime naudotis PHPP.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2013 01 16, 21:37)
pasyvumas neturėtų užgožti estetikos ir komforto.
Devyni amatai - dešimtas badas, t.y. kai bandai vienu metu siekti kelių skirtingų tikslų, rezultatas gali būti šiek tiek kreivas. Aš nesakau, kad pasyvumas namas turi būti šlykštus, bet geriau rinktis vieną kryptį: pasyvumą arba grožį.
QUOTE(DEU @ 2013 01 16, 22:37)
Medžiagų grupė angliškai: Various, vokiškai: Verschiedenes
Jėga, ir angliškai yra. Visi linkai SM kuriuos mačiau vokiškai atsidarydavo, net nesitikėjau. Nebreiks vokiečių mokintis. Kolkas.QUOTE(cibulis @ 2013 01 16, 22:49)
Devyni amatai - dešimtas badas, t.y. kai bandai vienu metu siekti kelių skirtingų tikslų, rezultatas gali būti šiek tiek kreivas. Aš nesakau, kad pasyvumas namas turi būti šlykštus, bet geriau rinktis vieną kryptį: pasyvumą arba grožį.
Gal nereikia taip totaliai tik juoda arba balta. Galima ir kompromisą rasti. Net būtina sakyčiau. Kad ir mano minėtame linke kolektorius visai nepagadino bendro vaizdo. Nors tiesą sakant nelabai ten ir tebuvo ką gadinti