Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 16 tema

QUOTE(DEU @ 2013 01 14, 11:55)
O jų dydį pas pasiskaičiavai, ar prašei konstruktoriaus.

Paskaiciavo imone kuri pardavineja sy produkta kai gavo projekta. projekta.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 01 14, 13:44)
Kaip ventiliacija vedziosi?

Virs lubu antram aukste.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 14 sausio 2013 - 13:05
QUOTE(biesas66 @ 2013 01 14, 13:02)
Virs lubu antram aukste.

Vamzdyna iki siltinant lubas vesi ar po?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 01 14, 14:11)
Vamzdyna iki siltinant lubas vesi ar po?

dar nezinau. pagal nuotaika priklausys. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2013 01 13, 17:20)
Tiesiog palyginau, kad 3 (!) kartus sumažinti namo šilumos nuostolis yra tas pats, kai vietoje elektrinių radiatorių investuoti į pati prasčiausią ŠS.

Jei žiūrėti į galutinę šildymosi kainą, šiltame name šildant elektra ir mažiau šiltame - šilumos siurbliu, šildymasis abiem atvejeis kainuos panašiai, bet, pabrangus elektros įkainiams, kai reikės mąstyti apie tai, kaip suinvestavus galima papildomai sutaupyti, išloš tas, kuris bus statęs šiltesnį namą.

Vėliau atpiginti šildymą, bus pigiau įsigyjant šilumos siurblį, nei namą padarant šiltesniu.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2013 01 14, 09:29)
Sorry cibuli,bet kazkaip iskreiptai mastai apie pasyvaus namo branguma. Negalima lyginti mazo PN su dideliu standartu. Lyginti reikia tokio pat dydzio namus.Netgi sakyciau toki pat projekta.  na bet tu pats supranti tai,tik...

beje,kodel stoguj pasirinkai vata,o ne kaip kad dauguma cia neopora?

O aš pilnai pritariu Cibulio išsakytai nuomonei.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 01 14, 09:36)
Kuo tu labiau tiki: konstruktoriumi ar supermama? Aš labiau konstruktoriumi. Žinoma, dar galutiniai taškai dėl medžiagų nesudėlioti, bet pirminiams skaičiavimas aš parinkau būtent tokias.

Čia kiekvieno reikalas, aš pavyzdžiui kas liečia vėdinima, pilnai pasitikiu SM`u, nori pasakyti, kad ten nekvalifikuota liaudis sėdi wink.gif? Ok, ok yra tam tikrų niuansų doh.gif , bet aš net vėdinimo techninį projektą pas SM narius dariausi ir galiu pasakyti, kad galutinis, popierinis variantas tenkina mano pakankamai įmantrius poreikius.
Atsakyti
Tai gal dar paprasčiau. Perki namelį ant ratų, varai į Ispaniją ir turi PN su 15 kWh/m2 per metus. O investicija 3 kartus mažesnė nei į standartinį namą.
bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 14, 14:40)
Tai gal dar paprasčiau. Perki namelį ant ratų, varai į Ispaniją ir turi PN su 15 kWh/m2 per metus. O investicija 3 kartus mažesnė nei į standartinį namą.
bigsmile.gif

Jei tas namelis panašios kvadratūros ir su panašiais patogumais, tai ant ratų oi kaip brangiau bus wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2013 01 13, 22:52)
Vadinasi - tuščios šnekos. Nieko naujo pridurti negalite.

Vadinasi jau žinojote - tai kam dar tokių nesąmonių klausinėjate?
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 01 14, 12:43)
Pas mane antram a irgi aukscio trukumas bet tie 5cm nieko nekeis. Perdangos konstrukcija kaip parodyta prisegtam faile. 15cm neoporas labai graziai sulenda prie 15cm murloto..

Kažkaip tai hidroizoliacijos nematyti po murlotu???
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 01 14, 14:25)
Čia kiekvieno reikalas, aš pavyzdžiui kas liečia vėdinima, pilnai pasitikiu SM`u, nori pasakyti, kad ten nekvalifikuota liaudis sėdi wink.gif

Žinoma, kad galima supermama pasitikėti, bet tikrai ne 100 proc.
Atsakyti
Yra patiesta mida.

QUOTE(Vilienė @ 2013 01 14, 15:01)
Kažkaip tai hidroizoliacijos nematyti po murlotu???

Atsakyti
Suintrigavo mane diskusija verta - neverta turint geoterminį statyti labai šiltą namą. Nusprendžiau paaukot pora valandų matematikai. Už pagrindą paėmiau savo namą. Jis nėra labai tinkamos formos PN, nes vieno aukšto ir gan pailgas. Todėl atitvarų varžų didinimas mano atveju kiek brangesnis nei dviejų aukštų kubo.
Tikslas buvo sužinoti kiek kainuoja tokio namo pagerinimas nuo A iki A+ ir iki A++ klasių, bei kiek sutaupoma energijos tai padarius.
Su skaičiavimais čia labai nesiplėsiu. Įvertinau kiek kainuotų papildomas sienų, stogo ir grindų šiltinimas, geresni langai ir rekuperatorius. Šildymo sistema geoterminis šilumos siurblys. Kaina vienoda visais atvejais nes 6 kW pakanka, net A klasės namui, o mažesnio galingumo nelabai yra. Teisybės dėliai reikėtų paminėti, kad A++ name ta sistema dirbtų mažiau ir ilgiau tarnautų, o gal ir pigesnę pavyktų rasti.
Jei namo namas būtų A klasės suvartotų 45 kWh/m2 per metus, A+ 34 kWh/m2 per metus, A++ 24 kWh/m2 per metus.
Pagerinti nuo A iki A+ papildomai kainuotų 12 - 13 tūkstančių.
Pagerinti nuo A iki A++ kainuotų 27 - 29 tūkstančius.
Šildantis geoterminiu siurbliu su COP 4, prie dabartinių elektros kainų per 20 metų A++ namas sutaupytų apie 8000 lt lyginant su A, o A+ apie 4000 lt lyginant su A.
Vis tik labai realu tikėtis, kad jau po kokių 5 - 10 metų elektra kainuos mažiausia dvigubai brangiau. Todėl tas kainas reikėtų dauginti mažiausia iš dviejų.
Neteisinga būtų skaičiuoti, kad polistirolas tarnaus tik 20 metų. Manau namo apšiltinimas turėtų tinkamai atlikti savo funkcijas bent 40 metų.

Šildantis geoterminiu namo pagerinimas nuo A iki A++ atsipirktų per 40 metų jei elektros 1 kWh kainuotų 1 lt. Jei elektros kilovatas vidutiniškai per tuos metus kainuotų 2 lt atsipirkimas būtų 20 metų.
A pagerinimas iki A+ tokiomis pačiomis sąlygomis atsipirktų atitinkamai per 30 ir 15 metų.

Taip, kad klausimas čia slidus ir visi pasirinkimai gana panašūs. Ir vienu ir kitu atveju gaunasi panaši galutinė suma.
Geoterminiu siubliu pagaminto kWh kaina viena mažiausių. Turint kitokią šildymo sistemą gaminančią šilumą brangiau, papildomas šiltininmas atsiperka greičiau.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 14, 20:14)
Suintrigavo mane diskusija verta - neverta turint geoterminį statyti labai šiltą namą. Nusprendžiau paaukot pora valandų matematikai. Už pagrindą paėmiau savo namą. Jis nėra labai tinkamos formos PN, nes vieno aukšto ir gan pailgas. Todėl atitvarų varžų didinimas mano atveju kiek brangesnis nei dviejų aukštų kubo.
Tikslas buvo sužinoti kiek kainuoja tokio namo pagerinimas nuo A iki A+ ir iki A++ klasių, bei kiek sutaupoma energijos tai padarius.
Su skaičiavimais čia labai nesiplėsiu. Įvertinau kiek kainuotų papildomas sienų, stogo ir grindų šiltinimas, geresni langai ir rekuperatorius. Šildymo sistema geoterminis šilumos siurblys. Kaina vienoda visais atvejais nes 6 kW pakanka, net A klasės namui, o mažesnio galingumo nelabai yra. Teisybės dėliai reikėtų paminėti, kad A++ name ta sistema dirbtų mažiau ir ilgiau tarnautų, o gal ir pigesnę pavyktų rasti.
Jei namo namas būtų A klasės suvartotų 45 kWh/m2 per metus, A+ 34 kWh/m2 per metus, A++ 24 kWh/m2 per metus.
Pagerinti nuo A iki A+ papildomai kainuotų 12 - 13 tūkstančių.
Pagerinti nuo A iki A++ kainuotų 27 - 29 tūkstančius.
Šildantis geoterminiu siurbliu su COP 4,  prie dabartinių elektros kainų per 20 metų A++ namas sutaupytų apie 8000 lt lyginant su A, o A+ apie 4000 lt lyginant su A.
Vis tik labai realu tikėtis, kad jau po kokių 5 - 10 metų elektra kainuos mažiausia dvigubai brangiau. Todėl tas kainas reikėtų dauginti mažiausia iš dviejų.
Neteisinga būtų skaičiuoti, kad polistirolas tarnaus tik 20 metų. Manau namo apšiltinimas turėtų tinkamai atlikti savo funkcijas bent 40 metų.

Šildantis geoterminiu namo pagerinimas nuo A iki A++ atsipirktų per 40 metų jei elektros 1 kWh kainuotų 1 lt.  Jei elektros kilovatas vidutiniškai per tuos metus kainuotų 2 lt atsipirkimas būtų 20 metų.
A pagerinimas iki A+ tokiomis pačiomis sąlygomis atsipirktų atitinkamai per 30 ir  15 metų.

Taip, kad klausimas čia slidus ir visi pasirinkimai gana panašūs. Ir vienu ir kitu atveju gaunasi panaši galutinė suma.
Geoterminiu siubliu pagaminto kWh kaina viena mažiausių. Turint kitokią šildymo sistemą gaminančią šilumą brangiau, papildomas šiltininmas atsiperka greičiau.

Taip paprastai matematiškai skaičiuojant, žinoma, kad geoterminio pasirinkimas lyg ir nubraukia papildomo šiltalo dėjimą. Bet...
Reikia žiūrėti kiek toliau. Dabar jūs statotės namą ir skaičiuojate sistemų atsipirkimą, po 10,20,40 metų.
O pasvarstykite, kuris namas bus vertingesnis jeigu:
* Jūsų šeimos pajamos sumažėja(niekas to neplanuoja, bet niekas nėra apdraustas)
* Jeigu nuvilnija hiperinflacija
* Jeigu po 5, 10 metų jūs norėsite parduoti namą. Naują pirkėja žymiai labiau domins mažesnė sąskaitą už energijos suvartojimą, nei tai kad namas priskirtas A+ ar A++(ir savininkas sugebėjo išsiversti be šildymo sistemos)
* Namo atitvaros po truputį praradinės savo šilumos varžą, sandarumą

Tie papildomi ~10-15 kLt, kurie reikalingi, kad jūsų šiltame name atsirastų geoterminis, vietoj oras-oras ar vien elektros tėra 3-5% namo statybos sąmatos.

Mano įsitikinimu, namą reikia statytis protingai šiltą, maksimaliai sandarų ir panaudoti našiausią šildymo sistemą. Geras sandarumas ir gera šilumos varža leis pasirinkti mažesnio galingumo šilumos siurblį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Igr540: 14 sausio 2013 - 20:12
QUOTE(DEU @ 2013 01 14, 19:14)

Gal išduosi paslaptį, kaip suskaičiavai, kiek konkrečiai turi atitinkamos klasės namas naudoti kWh šildymui?
Atsakyti