QUOTE(cibulis @ 2013 01 13, 16:23)
Gal nevisai tiksliai išsireiškiau. Kiek kainuotų pastatyti 15 kWh namą ir 30 kWh namą aš nežinau, nes nėra skaičiuota sąmata.
Aš norėjau pasakyti, kad prieš visus PHPP skaičiavimus buvau susidaręs vaizdą iš ko norėčiau statyti namą ir koks apšiltinimo sluoksnis grindyse, sienoje ir stoge turi būti. Pagal mano įsivaizduojamus storius suskaičiavo ir pasirodė, kad pasiekiamas rezultatas yra tik 30 kWh, nors tikėjausi artimo 15 kWh (apie 15-20 ribose).
Dabar teks ieškoti problemos sprendimo būdų: architektūrinių ir techninių. O dažnas šių sprendimų gali branginti statybas. O be to labai greitai ir stipriai griežtinamos pastatų energijos suvartojimo klasės todėl geriau iš karto bandyti statyti kuo šiltesnį namą,
Aš norėjau pasakyti, kad prieš visus PHPP skaičiavimus buvau susidaręs vaizdą iš ko norėčiau statyti namą ir koks apšiltinimo sluoksnis grindyse, sienoje ir stoge turi būti. Pagal mano įsivaizduojamus storius suskaičiavo ir pasirodė, kad pasiekiamas rezultatas yra tik 30 kWh, nors tikėjausi artimo 15 kWh (apie 15-20 ribose).
Dabar teks ieškoti problemos sprendimo būdų: architektūrinių ir techninių. O dažnas šių sprendimų gali branginti statybas. O be to labai greitai ir stipriai griežtinamos pastatų energijos suvartojimo klasės todėl geriau iš karto bandyti statyti kuo šiltesnį namą,
Pažiūrėjus į Cibulio namo parametrus, aišku, kad smarkiai kažko nelabai pagerinsi. Heating load 24 W/m2 reiškia, kad šildymo sistemos vis tiek reikia.
Tolimesnis bandymas mažinti šilumos nuostolius tarkim 1 kW, kainuos kur kas brangiau nei šildymo sistemos galingumo padidinimas 1 kW.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 01 14, 09:22)
Taigi grynai elektrą šildymui ir karšto vandens ruošimui reikia pamiršti visiems laikams. Šitiems dalykams reikia naudoti atsinaujinantį kurą.
Reikalavimas dėl pirminės energijos ekologiškumo taikomas tik A++.
Neskubėkite uždrausti elektros visiems laikams. Ant stogo sumontavus saulės jėgainę ir parduodant ją Lesto, manau bus galima traktuoti, kad namas naudoja elektrą iš atsinaujinančių šaltinių. Tokios elektros, net ir A++ name galėsite naudoti kiek širdis geidžia.
Tik reikėtų nepamiršti numatyti vietos saulės elementams.