Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 16 tema

QUOTE(cibulis @ 2013 01 13, 16:23)
Gal nevisai tiksliai išsireiškiau. Kiek kainuotų pastatyti 15 kWh namą ir 30 kWh namą aš nežinau, nes nėra skaičiuota sąmata.

Aš norėjau pasakyti, kad prieš visus PHPP skaičiavimus buvau susidaręs vaizdą iš ko norėčiau statyti namą ir koks apšiltinimo sluoksnis grindyse, sienoje ir stoge turi būti. Pagal mano įsivaizduojamus storius suskaičiavo ir pasirodė, kad pasiekiamas rezultatas yra tik 30 kWh, nors tikėjausi artimo 15 kWh (apie 15-20 ribose).

Dabar teks ieškoti problemos sprendimo būdų: architektūrinių ir techninių. O dažnas šių sprendimų gali branginti statybas. O be to labai greitai ir stipriai griežtinamos pastatų energijos suvartojimo klasės todėl geriau iš karto bandyti statyti kuo šiltesnį namą,

Pažiūrėjus į Cibulio namo parametrus, aišku, kad smarkiai kažko nelabai pagerinsi. Heating load 24 W/m2 reiškia, kad šildymo sistemos vis tiek reikia.
Tolimesnis bandymas mažinti šilumos nuostolius tarkim 1 kW, kainuos kur kas brangiau nei šildymo sistemos galingumo padidinimas 1 kW.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 01 14, 09:22)

Taigi grynai elektrą šildymui ir karšto vandens ruošimui reikia pamiršti visiems laikams. Šitiems dalykams reikia naudoti atsinaujinantį kurą.

Reikalavimas dėl pirminės energijos ekologiškumo taikomas tik A++.

Neskubėkite uždrausti elektros visiems laikams. smile.gif Ant stogo sumontavus saulės jėgainę ir parduodant ją Lesto, manau bus galima traktuoti, kad namas naudoja elektrą iš atsinaujinančių šaltinių. Tokios elektros, net ir A++ name galėsite naudoti kiek širdis geidžia.
Tik reikėtų nepamiršti numatyti vietos saulės elementams.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 01 14, 10:36)
1. Čia buvo pusiau juokais, pusiau rimtai. O be to norint pamatyti nestandartinius dalykus, reikia keisti mąstymą, žiūrėti vaiko akimis, viskuo stebėtis. Norėjau pasakyti, kad toks mano palyginimas ne visai korektiškas, bet visgi galimas.

2. Kuo tu labiau tiki: konstruktoriumi ar supermama? Aš labiau konstruktoriumi. Žinoma, dar galutiniai taškai dėl medžiagų nesudėlioti, bet pirminiams skaičiavimas aš parinkau būtent tokias.

As tai tikiu savo nuomone(kuri linksta prie vatos ir PIR,savo pinigine ir patirtim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 14, 09:45)
1. Pažiūrėjus į Cibulio namo parametrus, aišku, kad smarkiai kažko nelabai pagerinsi. Heating load 24 W/m2 reiškia, kad šildymo sistemos vis tiek reikia.
Tolimesnis bandymas mažinti šilumos nuostolius tarkim 1 kW, kainuos kur kas brangiau nei šildymo sistemos galingumo padidinimas 1 kW.

Papildyta:
2. Reikalavimas dėl pirminės energijos ekologiškumo taikomas tik A++.

Neskubėkite uždrausti elektros visiems laikams.  smile.gif  Ant stogo sumontavus saulės jėgainę ir parduodant ją Lesto,  manau bus galima traktuoti, kad namas naudoja elektrą iš atsinaujinančių šaltinių. Tokios elektros, net ir A++ name galėsite naudoti kiek širdis geidžia.
Tik reikėtų nepamiršti numatyti vietos saulės elementams.

1. Pažiūrėsim, ką galima išspausti. Aš pavyzdžiui, manau, kad vien keraminių plytų pakeitimas į akytbetonį duotų ženklią naudą. Tik vat akybtetonis man nelabai patinka dėl minkštumo ir įgeriamumo. Taip pat labai svarbu gerai padirbėti su langais: mažinti ir didinti plotus ir t.t.

2. Šiuo atveju kalbėjau, kad perkam elektrą iš tinklų, bet ne patys gaminam.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2013 01 14, 09:49)
As tai tikiu savo nuomone(kuri linksta prie vatos ir PIR,savo pinigine ir patirtim smile.gif

Gal galima plačiau: apie piniginę ir patirtį? Beje, man konstruktoriai dėl vatos stoge patarė tokį dalyką: reikia tiesiog naudoti kietesnę vata, kad ji nesukristų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 01 14, 10:54)
1. Pažiūrėsim, ką galima išspausti. Aš pavyzdžiui, manau, kad vien keraminių plytų pakeitimas į akytbetonį duotų ženklią naudą. Tik vat akybtetonis man nelabai patinka dėl minkštumo ir įgeriamumo. Taip pat labai svarbu gerai padirbėti su langais: mažinti ir didinti plotus ir t.t.

2. Šiuo atveju kalbėjau, kad perkam elektrą iš tinklų, bet ne patys gaminam.
Papildyta:

Gal galima plačiau: apie piniginę ir patirtį? Beje, man konstruktoriai dėl vatos stoge patarė tokį dalyką: reikia tiesiog naudoti kietesnę vata, kad ji nesukristų.

Patirtis tokia. dirbu norvegijoje,renovuoju daug senu namu. ne paslaptis kad visi namai siltinti akmens vata. Man asmeniskai netgi sienose neteko matyti sukritusios vatos,nors girdejau kad visko pasitaiko.
kai snekama apie sukrituse vata ant perdangos tai man isvis sypsena kelia tie pasakymai. (nors as nebandau uzgincyti kad vata praranda su laiku savo savybes) kazkiek praranda,bet tai nera tragiska. pvz mano stogas 15 laipsniu. manau kad puikiai vata gules ir nieko jai neatsitiks. tik uzdesiu is virsaus priesvejine vata.tas tai be kalbu. O jei kietesne vata panaudojus tai isvis nera problemu. as vakar sedejau ir deliojaus kiek kas kainuotu,koks sumustinis pigiausias. Priejau isvados kad 28 cm vatos plius 10 cm PIR bus idealiausia.
man nelabai patinka neoporas tarp gegniu del ivairiu priezasciu. labiau patinka vata. O sandarumui bus PIR. sendiena gavau atsakyma,10 cm pir plokstes kvadratas kainuoja 45 litai. ( galvojau kad 60 kainuos) .
galeciau cia daug plestis,bet tai mano subjektyvi nuomone kurios nenoriu niekam kisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 14 sausio 2013 - 10:12

Kodel butent pir ? Kodel ne 15cm neoporo? Uz folija permoket 400lt/m3?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 01 14, 10:11)
Patirtis tokia. dirbu norvegijoje,renovuoju daug senu namu. ne paslaptis kad visi namai siltinti akmens vata. Man asmeniskai netgi sienose neteko matyti sukritusios vatos,nors girdejau kad visko pasitaiko.

O ar teko renovuoti kokių 45 laipsnių namo stogą? Kaip ten buvo reikalai su vata? Beje, kai renovuojat, kiek maždaug metų būna pastatams?
Atsakyti

Berods naudojai steico gegnes, kaip įspūdžiai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 01 14, 11:16)
O ar teko renovuoti kokių 45 laipsnių namo stogą? Kaip ten buvo reikalai su vata? Beje, kai renovuojat, kiek maždaug metų būna pastatams?

45 laipsniu neteko,nes pagrinde plokstesni stogai. O seniausias namas buvo 100 metu senumo. is medinio kaladeliu sumurytas. Taip,sumurytas.. Na bet mes apie stoga snekam. mano manymu siuolaikines medziagos yra kurkas geresnes uz tu laiku,tad nera ko bijoti sukritimo. Sienose tai taip,visko gali buti,o ant stogo vata guli,nestovi stacia.

p.s. jei reikalai butu buve blogi,tai net negalvociau apie vata.
p.s. laisvai galejau statyti karkasini nama,bet pasirinkau murini.. atmeciau tai ka daug kartu states ir pasirinkau ko nesu states. tai yra murinuko. Su karkasiniais perdaug niuansu ateitty...
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2013 01 14, 11:32)
Berods naudojai steico gegnes, kaip įspūdžiai.

Man labai patiko. dariau perdanga virs garazo. Stoguj nenaudosiu nes perbrangu. Dvigubai brangiau negu paprasta mediena.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 01 14, 11:15)
Kodel butent pir ? Kodel ne 15cm neoporo? Uz folija permoket 400lt/m3?

na,yra didelis skirtumas tarp PIR ir neoporo. pagrindinis mano kriterijus del ko pasirinkau tai vietos taupymas.Plius gatavai folija uzklijuota,belieka tik juostas uzklijuoti ir turi puiku sandaruma.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 01 14, 10:45)

Man labai patiko. dariau perdanga virs garazo. Stoguj nenaudosiu nes perbrangu. Dvigubai brangiau negu paprasta mediena.

O jų dydį pas pasiskaičiavai, ar prašei konstruktoriaus.
Atsakyti
Pas mane antram a irgi aukscio trukumas bet tie 5cm nieko nekeis. Perdangos konstrukcija kaip parodyta prisegtam faile. 15cm neoporas labai graziai sulenda prie 15cm murloto..

QUOTE(biesas66 @ 2013 01 14, 10:45)
na,yra didelis skirtumas tarp PIR ir neoporo.  pagrindinis mano kriterijus del ko pasirinkau tai vietos taupymas.Plius gatavai folija uzklijuota,belieka tik juostas uzklijuoti ir turi puiku sandaruma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 14 sausio 2013 - 11:44
QUOTE(*** @ 2013 01 14, 12:43)
Pas mane antram a irgi aukscio trukumas bet tie 5cm nieko nekeis. Perdangos konstrukcija kaip parodyta prisegtam faile. 15cm neoporas labai graziai sulenda prie 15cm murloto..

P man ir 5 cm yra nemazai. O realiai ir taip as jau is kambario 10 cm aukscio pagrobsiu,o jei dar 5 cm jau gaunas daug. Nors tas aukstis gal ir dzin. Su pir as manau paprasciausia padaryti idealu stogo sandaruma. 28 cm vatos ir desimt PIR bus puiki varza smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 01 14, 12:25)
P man ir 5 cm yra nemazai. O realiai ir taip as jau is kambario 10 cm aukscio pagrobsiu,o jei dar 5 cm jau gaunas daug. Nors tas aukstis gal ir dzin. Su pir as manau paprasciausia padaryti idealu stogo sandaruma.  28 cm vatos ir desimt PIR bus puiki varza smile.gif

Kaip ventiliacija vedziosi?
Atsakyti