Labai neidomios diskusijos uzsiveise apie realias statybas daugiau prasom
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 09, 21:36)
Galima čia keiktis ir xujaiktis, ar galim gaut ne tik nuo moderatorės, bet ir nuo etikos komisijos?
Jeigu čia apie bezdalus, tai vėlgi primenu, kad tokią terminologiją įvedė Edas. AŠ tik jam atsakiau jo kalba. Žinoma, pasielgiau gal ir ne visiškai gražiai, bet kaip sakė mano lietuvių kalbos mokytojas žodis "šūdas" yra normalus lietuvių kalbos žodis. Beje, jis tai padarė "Moki žodį, žinai kelią" laidos metu per LTV. Tai buvo prieš kokius 15-20 metų. Vat tada buvo didesnis šokas tautai, ne šiuo atveju mano pavartotas žodis ar dabartinis Ramanausko ir Ačo susižodžiavimas.
Sveiki
Pribrendo ir man reikalas prisijungti prie šios bendruomenės, kadangi pačiam statybos ant nosies. Pasyvaus namo koncepcija šiuo metu atrodo patraukliausia. Nesakau kad statysiu 100% pasyvaus reikalavimus atitinkantį namą, bet ketinu panaudoti nemažai pasyvaus namo statybos (gal tiksliau projektavimo) principų. Na, kaip ir dauguma čia bendraujančių
Pirmi mano postai buvo vėdinimo temoje, bet diskusijai pradėjus krypti į klausimus, kurie su vėdinimu nesusiję, tai manau tikslinga būtų perkelti į platesnę pasyvaus namo temą.
Laipiojimas į rūsį (taip, be langų ir be nuostolių dėl jų) kur nėra gyvenamų patalpų ir laipiojimas į antrą aukštą kur dažniausia būna visi miegamieji ir vonia - kiek skirtingi dalykai. KKK neplanuoju, dviratį pasiimti beveik pusę metų neaktualu, o vasarai gal reiks pagalvoti apie stoginę patvory. Ir vėl EVOY lieka kaltu dėl šio sumanymo Iš 120 m2 ploto kokius 20 ar daugiau skirti garažui - mintis nepasirodė pati patraukliausia, taigi dviračių garaže nepakabinsi, nes jo paprasčiausiai nebus. Galbūt rūsy, jei pavyks konstruktoriui išspręsti nuvažiavimą. Jei ne - apsieisiu, nematau jokios problemos.
Saulės pritekėjimai - tai būtent dėl jų iš dviejų dominusių pasirinkau truputį mažesnį, bet geriau orientuotą sklypą. Iš pietryčių sklypas kiek didesnis, taigi yra vilties kad ten irgi vienaaukštis bus pastatytas, o iš pietvakarių - gatvė. Garantuota, kad mažiausiai 20 metru į pietvakarius nebus nieko. Po vidurdienio saulė beveik garantuota, o iki vidurdienio ji vis tiek mažiau "kaloringa". Be to, pritekėjimus labiau stengsiuosi gaudyti stogu, o ne langais.
Pribrendo ir man reikalas prisijungti prie šios bendruomenės, kadangi pačiam statybos ant nosies. Pasyvaus namo koncepcija šiuo metu atrodo patraukliausia. Nesakau kad statysiu 100% pasyvaus reikalavimus atitinkantį namą, bet ketinu panaudoti nemažai pasyvaus namo statybos (gal tiksliau projektavimo) principų. Na, kaip ir dauguma čia bendraujančių
Pirmi mano postai buvo vėdinimo temoje, bet diskusijai pradėjus krypti į klausimus, kurie su vėdinimu nesusiję, tai manau tikslinga būtų perkelti į platesnę pasyvaus namo temą.
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 09, 02:01)
Komforto supratimas - labai suprantamas. Tik negi tas pats supratimas toleruoja laipiojimą į rūsį??? Patalpas be langų? O gal vis tik geriau lipti link Dangaus, į viršų?
Jūs gal ubartas ir kiekvienai savaitės dienai turite po atskirą dviratį, ir jie niekaip netipls, kad ir ant garažo sienos? Jei cypdamas lenda - gal nuolat bus kaimyno dangoraižio šešėlyje? gal geriau pusantro-dviejų aukštų (juk aukštyn lipimas finale prilygsta lipimui į rūsį) bet su nuosava saule nuo ryto iki vakaro, nemokamais pritekėjimais?
Jūs gal ubartas ir kiekvienai savaitės dienai turite po atskirą dviratį, ir jie niekaip netipls, kad ir ant garažo sienos? Jei cypdamas lenda - gal nuolat bus kaimyno dangoraižio šešėlyje? gal geriau pusantro-dviejų aukštų (juk aukštyn lipimas finale prilygsta lipimui į rūsį) bet su nuosava saule nuo ryto iki vakaro, nemokamais pritekėjimais?
Laipiojimas į rūsį (taip, be langų ir be nuostolių dėl jų) kur nėra gyvenamų patalpų ir laipiojimas į antrą aukštą kur dažniausia būna visi miegamieji ir vonia - kiek skirtingi dalykai. KKK neplanuoju, dviratį pasiimti beveik pusę metų neaktualu, o vasarai gal reiks pagalvoti apie stoginę patvory. Ir vėl EVOY lieka kaltu dėl šio sumanymo Iš 120 m2 ploto kokius 20 ar daugiau skirti garažui - mintis nepasirodė pati patraukliausia, taigi dviračių garaže nepakabinsi, nes jo paprasčiausiai nebus. Galbūt rūsy, jei pavyks konstruktoriui išspręsti nuvažiavimą. Jei ne - apsieisiu, nematau jokios problemos.
Saulės pritekėjimai - tai būtent dėl jų iš dviejų dominusių pasirinkau truputį mažesnį, bet geriau orientuotą sklypą. Iš pietryčių sklypas kiek didesnis, taigi yra vilties kad ten irgi vienaaukštis bus pastatytas, o iš pietvakarių - gatvė. Garantuota, kad mažiausiai 20 metru į pietvakarius nebus nieko. Po vidurdienio saulė beveik garantuota, o iki vidurdienio ji vis tiek mažiau "kaloringa". Be to, pritekėjimus labiau stengsiuosi gaudyti stogu, o ne langais.
QUOTE(mintas @ 2013 01 09, 22:48)
O tu pabandyk viešai parašyti bet kokią rasinę neapykantą kurstančią ar į kitą konstitucijos ir BK saugomą vertybę nukreiptą žinutę ir palauk truputį. Nesistebėk jei sekančią dieną tavo namų duris išvers juodomis uniformomis apsivilkę pareigūnai, tave nusives su savimi, kompiuterį irgi išsineš. Po to greičiausiai teismai, laisvės atėmimo vieta, nebent nelabai pavojingas būsi pasirodęs, tuomet gal ir lygtiniu teistumu bus apsiribota.
Siūlau susilaikyti nuo tokių minčių ? Beje, net ir įžeidus, kitą žmogų, bet kurioje interneto svetainėje, ir taip pakenkus jo garbei ir orumui yra galimybė patraukti tokius asmenis teisinėn atsakomybėn.
Siūlau susilaikyti nuo tokių minčių ? Beje, net ir įžeidus, kitą žmogų, bet kurioje interneto svetainėje, ir taip pakenkus jo garbei ir orumui yra galimybė patraukti tokius asmenis teisinėn atsakomybėn.
Na minėtieji politikieriai nei tautinės, nei rasinės (aparatas, kuriuo buvo pavadintas butkevičius, juk ne rasė ir tautybė ) nekurstė, tai kodėl mes tai turėtume taip daryti? Jei kokį veikėją pavadintume "į užpakalį sušukuotais plaukais" tai bus tik chuliganiškas chamiškumas, kas LR BK yra px.
Ne tame esmė - klausiau kam prilyginamas SM forumas - blogui ar veidukų knygai?
Abejoju, kad tiedu pradės teistis ir teisme įrodynėti įžeidimus... nors įdomu būtų pažiūrėt kuom baigtųsi
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 01 09, 23:03)
Ramanausko ir Ačo susižodžiavimas.
Ačas sau ramiai raseinius valdo, semiasi kišenius čia Cibuli kitas žinomas Lietuvos diedas - RAČAS
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2013 01 09, 23:05)
Galbūt rūsy, jei pavyks konstruktoriui išspręsti nuvažiavimą.
Ir Jūs drįstate su tokiu briedu, šiek tiek pamaskuotu žodeliu "galbūt" veržtis į šią šventą PN temą???
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2013 01 09, 23:05)
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad tie pritekėjimai yra labai reikšmingi. Deja, bet popietinė saulė kažkodėl mažiau efektyvi - man pikas būna nuo 11 iki 13 val, po 14val gruodžio mėnesį kolektoriaus cirkuliacinis zyzia žymiai rečiau.
Langus be reikalo nuvertinate, aš gailiuosi, kad IIa mano pietiniai tokie kuklūs - per Ia vitriną šilumos ateina labai daug
QUOTE(Milao @ 2013 01 09, 22:05)
Galbūt rūsy, jei pavyks konstruktoriui išspręsti nuvažiavimą.
Dėl rūsio turiu kitą mintį. Pradžiai sklype reikėtų padaryti grunto tyrimus ir nustatyti kokiame lygyje laikosi gruntinis vanduo. Na to sužinojumui, galima ir aplinkinių kaimynų, turinčių šulinius pasiklausinėti, ar kaimynų su jau pastatytais namais, bent vienas iš jų grunto tyrimus greičiausiai bus atlikęs.
Jei vanduo negiliai, tai tikrai nesiūlau lysti į požemius. Oi brangu bus išlikti sausam.
Jei vanduo giliai, tai rūsys nors ir teigiama kad brangus dalykas, bet pamatus įrenginėti vis tiek reikia ir jei pasirinkti pamatai juostiniai, tai rūsys gaunasi beveik už dyką. Problema ta, kad pilnai neapšiltinti juostiniai pamatai, pagal mano skaičiavimus (nesu šios srities profas, galiu klysti) yra patys švaistūniškiausi. Bet yra technologijos, kaip juos apšiltinti pilnai, tam dedamas didelio atsparumo XPS`as po pamato padu. Ar gal iš vis, kokį PP po rūsiu galima pasidaryti , na bet tada kaina kyla dar labiau .
Žodžiu viskas įmanoma, bet visi sprendimai turi savo kainą. Kaip ir su vėdinimu .
QUOTE(mintas @ 2013 01 09, 23:18)
Bet yra technologijos, kaip juos apšiltinti pilnai, tam dedamas didelio atsparumo XPS`as po pamato padu. Ar gal iš vis, kokį PP po rūsiu galima pasidaryti , na bet tada kaina kyla dar labiau .
Mintai, bandai įžiūrėti skruzdėlę dramblio fone. Prie ko tie pilni šiltinimai, jei vienoj rūsio sienoj bus 2,5x2 skylė VARTAIS vadinama??? Ką ten beprišiltinsi? Ar tie vartai bus kaip į šaldymo kamerą - super šilti ir hermetiški, už kokius 30.000Lt?
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 09, 22:23)
Mintai, bandai įžiūrėti skruzdėlę dramblio fone. Prie ko tie pilni šiltinimai, jei vienoj rūsio sienoj bus 2,5x2 skylė VARTAIS vadinama??? Ką ten beprišiltinsi? Ar tie vartai bus kaip į šaldymo kamerą - super šilti ir hermetiški, už kokius 30.000Lt?
Ups, užsifiksavo, kad garažo nedarys ir pro akis praslydo, kad pats pacitavau "nuvažiavimą" .
Visa mano litanija apie rūsį be garažo.
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 09, 23:16)
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad tie pritekėjimai yra labai reikšmingi. Deja, bet popietinė saulė kažkodėl mažiau efektyvi - man pikas būna nuo 11 iki 13 val, po 14val gruodžio mėnesį kolektoriaus cirkuliacinis zyzia žymiai rečiau.
Langus be reikalo nuvertinate, aš gailiuosi, kad IIa mano pietiniai tokie kuklūs - per Ia vitriną šilumos ateina labai daug
Nuo maždaug 11-12 namas turėtų būti visiškai išlindęs iš bet kokio įmanomo šešėlio. Dalinai išlindęs dar kiek anksčiau. Tai ši žinutė ne nuliūdino, o kaip tik pradžiugino Asmeninė praktika iš kolektoriaus ant tėvų namo - iki 11 val. naudos nulis. Tiesa ten orientacija ne tiesiai į pietus, truputį vakariau.Langus be reikalo nuvertinate, aš gailiuosi, kad IIa mano pietiniai tokie kuklūs - per Ia vitriną šilumos ateina labai daug
QUOTE(mintas @ 2013 01 09, 23:18)
Dėl rūsio turiu kitą mintį. Pradžiai sklype reikėtų padaryti grunto tyrimus ir nustatyti kokiame lygyje laikosi gruntinis vanduo. Na to sužinojumui, galima ir aplinkinių kaimynų, turinčių šulinius pasiklausinėti, ar kaimynų su jau pastatytais namais, bent vienas iš jų grunto tyrimus greičiausiai bus atlikęs.
Klausiau achitektės, kuri tame kvartale ne vieną namą projektavo, tai ji nežino nei vieno kuris ten būtų daręs grunto tyrimus. Kiek toliau gyvena draugai, jie darė gręžinį, sakė pirmi 10m. - žvyras. O už ~300m. apie 7m. aukščio šlaitas. Turiu šansų, kad vandenys bus žemai. Bet vis tiek be geologinio tyrimo manau nerizikuosiu. Gal žinot kur geresnę kainą Kaune gaut?QUOTE(Vilienė @ 2013 01 09, 23:23)
Jei vis dėlto garažas rūsy bus įmanomas, vartus galvoju dėti paprasciausius metalinius dvivėrius. O iš vidaus prištabeliuoti polistirolo. Kartą ar 2 per žiemą nurinkti polistirolą ir vėl sudėti nematau problemos. Tikrai neturiu minčių kasdien mašiną varinėti į garažą.
QUOTE(Milao @ 2013 01 09, 23:41)
Jei vis dėlto garažas rūsy bus įmanomas, vartus galvoju dėti paprasciausius metalinius dvivėrius. O iš vidaus prištabeliuoti polistirolo. Kartą ar 2 per žiemą nurinkti polistirolą ir vėl sudėti nematau problemos. Tikrai neturiu minčių kasdien mašiną varinėti į garažą.
aš matau problemą. Šioje nupasakotoje situacijoje, ties garažo vartais garantuotas šalčio tiltelis.
QUOTE(Milao @ 2013 01 09, 22:05)
Po vidurdienio saulė beveik garantuota, o iki vidurdienio ji vis tiek mažiau "kaloringa". Be to, pritekėjimus labiau stengsiuosi gaudyti stogu, o ne langais.
Esu skaitęs vieno Lietuvos mokslininko darbus, kad pro langus patenkanti (į namo vidų) daug geresnė rytų ir pietų pusės. Saulės kolektoriams - greičiausiai atvirkščiai: pietų ir vakarų pusės. Daug paprasčiau yra pasukti reikiama linkme saulės kolektorius, nei namą. Todėl geriau tinkamai iš karto sodinti namą, nei namą derinti prie kolektorių. Šiuo atveju siūlyčiau paskaičiuoti namą su PHPP programa. Šilto namo projektui tai labai tinkamas įrankis.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2013 01 09, 23:41)
Klausiau achitektės, kuri tame kvartale ne vieną namą projektavo.
Aš manyčiau, kad ne visai teisingas žingsnis rinktis architektę pagal jūsų nurodytą kriterijų. Aš ieškočiau pirmiausia žmonių, kurie supranta apie pasyvius, saulės architektūros namus, o ne rinkčiausi tuos, kurie projektavo namus jūsų kvartale.
QUOTE(Milao @ 2013 01 10, 00:41)
Gal žinot kur geresnę kainą Kaune gaut?
Na ir mintys kauniečio galvoje...
Nuo rūsio neatkalbinėsiu, nors tai nesąmonė. O garažas rūsyje tai jau išvis tragedija Gyvenau 20m su garažu pusrūsyje - ne rūsyje, bet pusrūsyje, tai puikiai žinau visus džiaugsmus PN su rūsiu bent jau evoy sapnuose įmanomas, bet jei garažas rūsyje, tai apie PN ar bent kažką panašau galite iš kart pamiršt ir net nesvajot. Arba tas garažas turi kainuoti kokius 50.000 - super vartai ala šaldymo kameros, visiška ~R7...8 garažo izoliacija nuo likusio pastato
QUOTE(mintas @ 2013 01 09, 21:20)
Atsiverskit su PHPP 2007, skaičiuokle duodamos knygos 23 numeriu pažymėtą puslapį .
Pasirodo, kad abu buvome teisūs. Tik kaip tame posakyje: vienas apie ratus, kitas apie batus. Tu kalbėjai apie reikalavimus sertifikavimui, o aš apie reikalavimus ir patarimus, kurie rekomenduojamu projektuojant namą.
Todėl labai gerai būtų tuos du dalykus atskirti.
Jei projektuojate A++ (pasyvų namą), pasyvių namų institutas rekomenduoja laikytis šių reikalavimų (ar patarimų).
O jei ruošiesi namą sertifikuoti kaip pasyvų, tuomet iš esmės reikia įvykdyti tik 3 Minto nurodytus kriterijus. Nors realiai sertifikavimas pareikalaus krūvos popierių.