Didžiausias Evoy briedas:
Energijos poreikis vien tik šildymui: mažiau 10 kWh/m² per metus.
Skaičius 10 turėtų būti parašytas taip: šildymo krūvis - iki 10 W/m². O tai reiškia ne ką kitą, kad pasiekus tokį krūvį įmanomas namo šildymas vien oru (taip, šildymas, o ne ventiliacija, kaip pats sakai, - prierašas skliausteliuose, pastaba Mintui).
Kad suklydo - faktas, bet kad aš kažką tokio tvirtinau tai nebent savam sapne matėt Dabar pabuskit ir galvokite blaiviai.
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 09, 20:49)
Kad suklydo - faktas, bet kad aš kažką tokio tvirtinau tai nebent savam sapne matėt Dabar pabuskit ir galvokite blaiviai.
Pasitaisiau.
QUOTE(cibulis @ 2013 01 09, 20:37)
Mintai, Mintai, bliamba, bliamba.
Kad pagaliau išbristum iš tamsybių į kurias tave įstumė Evoy ir visiems tiems, kurie per googlą ateis į supermamą ieškoti išganymo apie pasyvų namą, pateikiu informaciją iš pirmų Passivhaus Insitut lūpų.
Prašom: Passive house requirements.
Vienas iš reikalavimų:
U-values of opaque exterior components must be less than 0.15 W/(m²K).
Kad pagaliau išbristum iš tamsybių į kurias tave įstumė Evoy ir visiems tiems, kurie per googlą ateis į supermamą ieškoti išganymo apie pasyvų namą, pateikiu informaciją iš pirmų Passivhaus Insitut lūpų.
Prašom: Passive house requirements.
Vienas iš reikalavimų:
U-values of opaque exterior components must be less than 0.15 W/(m²K).
Didelis dėkui kad pagaliau pateikei nuorodą, kuria vadovaujiesi.
Bet tame lape tėra rekomendacijos.
OK, pateiksiu dar vieną šaltinį, kuriuo manau patikėsi, kad aš buvau teisus.
Atsiversk knygą, kuri pateikiama kartu su PHPP 2007 skaičiuokle. Tikiuos dėl šioje knygoje pateiktos info patikimumo abejonių nekils.
Tai vat. Puslapis pažymėtas 14 numeriu. Pavadinimas įžanga, ir jame 2.1 punktas kalba apie pasyvaus namo kūrimą ir išvardinti tos pačios rekomendacijos, į kurias nuorodą davėt mano cituojamame laiške. Čia parašyta, kad kuriant pasyvų namą reikia atsižvelgti į šias rekomendacijas.
Atsiverčiam 23 numeriu pažymėtą puslapį. Vat jame yra 3.1 skyrius kurio pavadinimas "Pagrindiniai sertifikavimo kriterijai"
Paryškintu tekstu yra įrašyti tiktai trys kriterijai:
1. Energijos poreikis šildymui mažiau 15 kWh/m² per metus
2. Sandarumas: ne daugiau n50 = 0,6/h (prie sudaryto 50 Pa viršslėgio, oras neturėtų pasikeisti daugiau kaip 0,6 vidaus tūrio per valandą)
3. Bendras energijos suvartojimas: mažiau 120 kWh/m² per metus
Čia būtent ir yra tie vieninteliai reikalavimai, kuriuos turi atitikti namas kad galėtų gauti PN sertifikatą. Pasiskaitykit daugiau tą punktą, jai manim netikit.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 01 09, 20:47)
Didžiausias Evoy briedas:
Skaičius 10 turėtų būti parašytas taip: šildymo krūvis - iki 10 W/m². O tai reiškia ne ką kitą, kad pasiekus tokį krūvį įmanomas namo šildymas vien oru (taip, šildymas, o ne ventiliacija, kaip pats sakai, - prierašas skliausteliuose, pastaba Mintui).
Teisingai. Čia vienas iš pačių didžiausių briedų. Dar ir vandens pašildymą iš kažkur prisigalvojo. Tai irgi nesamonė.
QUOTE(mintas @ 2013 01 09, 16:15)
Parodyk nors vieną šaltinį, kuriame teigiama, kad pasyviam namui yra keliami atitvarų varžos reikalavimai.
passivehouse.us irgi patvirtina mano žodžius:
Tikrai įdomu, kokiu šaltiniu remiesi, teigdamas, kad pasyviame name yra keliamas reikalavimas sienų varžai
passivehouse.us irgi patvirtina mano žodžius:
Tikrai įdomu, kokiu šaltiniu remiesi, teigdamas, kad pasyviame name yra keliamas reikalavimas sienų varžai
Apie šaltinius
Pirminis šaltinis yra oficialus PASSIVE HAUSE INSTITUTE.
Dar yra toks oficialus šaltinis kaip PASSIPEDIA.
Oficialesnių, pirmesnių šaltinių šioje žemėje apie PN nėra.
QUOTE(cibulis @ 2013 01 09, 21:16)
Apie šaltinius
Atsiverskit su PHPP 2007, skaičiuokle duodamos knygos 23 numeriu pažymėtą puslapį .
QUOTE(mintas @ 2013 01 09, 21:16)
1. Bet tame lape tėra rekomendacijos.
2. Atsiversk knygą, kuri pateikiama kartu su PHPP 2007 skaičiuokle. Tikiuos dėl šioje knygoje pateiktos info patikimumo abejonių nekils.
2. Atsiversk knygą, kuri pateikiama kartu su PHPP 2007 skaičiuokle. Tikiuos dėl šioje knygoje pateiktos info patikimumo abejonių nekils.
1. Na, žodis "requirements" yra verčiamas kaip reikalavimai. Be to, tai oficialus šaltinis.
2. Prieš 5 minutes knygą daviau kaimynui. Jis irgi stato namą. Bandys skaičiuoti, kas išeis. Prieš atiduodamas kaip tik tą 14 psl. žiūrėjau, bet gerai turinio nepamenu. Greičiausiai tu teisus, kad tame PHPP knygos puslapyje toks punktas (reikalavimas) neįrašytas.
Manau, kad laikas nutraukti šį šiek tiek tuščia ginčą.
Mane daug labiau domina, koks Lietuvoje turi būti namas, kad gautų A++ sertifikatą. Aš noriu tokio sertifikato. Visgi esu lietuvis, o ne vokietis.
Tik nesenai Cibulis šaukė "užteks teorijos" o dabar kad įnikot į tą beprasmį terminologijos karą Gal jau užteks? Nes vienam stryženo o kitam goleno, pešiojetės visai be tikslo... nebeįdomu
QUOTE(cibulis @ 2013 01 09, 21:23)
Mane daug labiau domina, koks Lietuvoje turi būti namas, kad gautų A++ sertifikatą. Aš noriu tokio sertifikato. Visgi esu lietuvis, o ne vokietis.
Tuomet kartoju nuorodą į vieną vietą surinktus visus A++ reikalavimus.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 09, 21:25)
Tik nesenai Cibulis šaukė "užteks teorijos" o dabar kad įnikot į tą beprasmį terminologijos karą Gal jau užteks? Nes vienam stryženo o kitam goleno, pešiojetės visai be tikslo... nebeįdomu
Nepyk, bet manau, kad nereikėtų palikinėti tokių grubių klaidų išsamiausiame Lietuvoje PN temą nagrinėjančiame žinių šaltinyje.
QUOTE(mintas @ 2013 01 09, 22:30)
Nepyk, bet manau, kad nereikėtų palikinėti tokių grubių klaidų išsamiausiame Lietuvoje PN temą nagrinėjančiame žinių šaltinyje.
Prisiminus "šūdų karą", Greitai ir Račą, kyla klausimas - o SM forumas tai visuomeninė informavimo priemonė ala Račo blogas, ar toks pats nereikšmingas internetinis projektas kaip veidų knyga? Galima čia keiktis ir xujaiktis, ar galim gaut ne tik nuo moderatorės, bet ir nuo etikos komisijos?
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 09, 21:36)
Prisiminus "šūdų karą", Greitai ir Račą, kyla klausimas - o SM forumas tai visuomeninė informavimo priemonė ala Račo blogas, ar toks pats nereikšmingas internetinis projektas kaip veidų knyga? Galima čia keiktis ir xujaiktis, ar galim gaut ne tik nuo moderatorės, bet ir nuo etikos komisijos?
O tu pabandyk viešai parašyti bet kokią rasinę neapykantą kurstančią ar į kitą konstitucijos ir BK saugomą vertybę nukreiptą žinutę ir palauk truputį. Nesistebėk jei sekančią dieną tavo namų duris išvers juodomis uniformomis apsivilkę pareigūnai, tave nusives su savimi, kompiuterį irgi išsineš. Po to greičiausiai teismai, laisvės atėmimo vieta, nebent nelabai pavojingas būsi pasirodęs, tuomet gal ir lygtiniu teistumu bus apsiribota.
Siūlau susilaikyti nuo tokių minčių ? Beje, net ir įžeidus, kitą žmogų, bet kurioje interneto svetainėje, ir taip pakenkus jo garbei ir orumui yra galimybė patraukti tokius asmenis teisinėn atsakomybėn.
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 09, 21:25)
Apie teoriją aš kalbėjau konkrečiu atveju: Edas varė apie orinį šildymą ir pasisiūlė pateikti skaičiavimus. Tai ir parašiau, kad gana teorijos (nes ir tu, Viliau, su Edu į tokią polemiką buvai įsitraukęs), o duodam skaičius. Nes šiame forume labai trūksta konkrečių faktų. Teorijos - milijonas, bet faktų iš gyvenimo - trūksta.