Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 16 tema

QUOTE(*** @ 2012 12 30, 15:33)
As apie granulini negalvoju pas mane dujos.

Tiesiog manau kad yra gerai tureti du silumos saltinius dar geriau kad atsarginis apsieitu be elektros.

Patarti zmogui atsisakyti kaminu su viltim kad sukisus 30k+ uz geotermini namie bus silta ir tai bus pigiau nei sildantis elementariai elektra yra drasu. Reikia ziureti i aplinkybes. Vienas ziek dyzelio gauna. Kitas turi daug laisvo laiko ir antsvorio. Dar pas kita hata ant ezero kranto ar turi savo miska.. Man vat praktiskai uz dyka dujas atvede po nosim.. O vat ypac kruopsciai sandarindamas nama baigiu uzs****, del rezultato nesu tikras..

Na už dyką, kaip sako patarlė, ir arklys arklio nepakaso.
Tu sudėk, kad ir tuos kelis tūkstančius už atvedimą, katilą, kaminą, boilerį, siurbliukus ir kitą smulkmę. O dujų kW tai jau apie kokius 26 cnt gaunasi. Sutinku, kad daug visokių aplinkybių kiekvienas turi įsivertinti, bet ar dujos geriausias pasirinkimas taip pat reikėtų gerai pasiskaičiuoti.

Papildyta:
Dar perskaičiavau, reali dujų kaina net 33 cnt/kWh. Net kažkaip nesitiki.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 12 30, 15:45)
O kaip tos problemos kur uzsikemsa greziniai? Uzsala, pareina patys siurbliai.. Labai jau nemazai visokiu defektuotu irenginiu aukcionuose pasimato.. Apie koki ilgaamziskuma gali sneket kai realiai technologija pas mus naudojama vos keleta metu..

Nenustebciau jai geo grezinius, grezinius ateity apmokestins smile.gif

Užsikimšti - dalykas neįmanomas, ten įleidžiamas uždaras kontūras, kuriuo cirkuliuoja ne grunto vanduo, bet glikolis.
Užšala tik siurbliai be apsaugų...tokių nežinau iš kur gauti. Kiek technologija pas mus naudojama yra visiškai nesvarbu, principas elementarus - kai aš beveik prieš 40m gimiau jau kampe burzgė alalogišku principu veikusi OKA III biggrin.gif Nevarykite sau baimės 4u.gif

Nenustebsiu kai apmokestins ne žalios energijos šaltinius (gręžinius bei kolektorius) bet CO2 kvotas ėdančius kaminus! Taip lyg jau atsitikę Latvijoje...
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 12 30, 15:57)
Tai kaip suprantu uz vandens grezinius moketi reikia?

Privačiam asmeniui - ne, tik juridiniai naudotojai už gręžinio vandenį moka kaip už gamtos išteklius, ir tai už vandenį, bet ne už energiją...
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 12 30, 16:12)
Sunkiai suvokiu kaip imanoma ~150m2 kad ir labai sandaria patalpa sildyt pvz +22 kai lauke -10 ir moket maziau kaip 500lt.. Negi tai tikrai realu?

Mes vis dar gyvi ir sveiki, 4 asmenų šeima 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 12 30, 16:33)
Patarti zmogui atsisakyti kaminu su viltim kad sukisus 30k+ uz geotermini namie bus silta ir tai bus pigiau nei sildantis elementariai elektra yra drasu.

Na tada aš ne drąsus, aš - beprotis lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 12 30, 16:47)
Dar perskaičiavau, reali dujų kaina net 33 cnt/kWh. Net kažkaip nesitiki.

Vienintelė paguoda - SGD terminalas (konkurencija rinkoje) bei kada nors vistiek ir į LT ateis skalūnų dujų gavyba...bet iki to reiks dagyventi, pageidautina šiltai ir komfortiškai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 30 gruodžio 2012 - 16:29
QUOTE(DEU @ 2012 12 30, 15:24)
Jei galvočiau, kad galima pastatyti tikrą pasyvų namą Lietuvoje, tai tikrai rinkčiausi elektrą.

Sakinys vertas 2012 metų Pasyvių namų temos citatos titulo. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 12 30, 14:45)
O kaip tos problemos kur uzsikemsa greziniai?

užsiteršia geriamam vandeniui naudojami gręžiniai, šildymui į gręžinį įleidžiamas U formos vamzdis, kuris nieko iš grunto į vamzdžio vidų neprileidžia, užsiteršimas neįmanomas.
Atsakyti
Liko dar viena para ir Vilius eis žiūrėti, kiek prisuko elektros per gana šaltą gruodį. Jei gerai pamenu, tai lapkritį šildymas kainavo apie 250-300 Lt. Ar tiesa, Viliau?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 12 30, 15:33)
O vat ypac kruopsciai sandarindamas nama baigiu uzs****, del rezultato nesu tikras..

Paskutinėm mano turimomis žiniomis buvo namo sienų apšiltinimo putplasčiu etapas. Iš šios žinutės supratau, kad mano žinios pasenusios. Kas padaryta po sienų šiltinimo? Kokiame etape statybos dabar?

Pas mane vakar 1a grindis išbetonavo smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 12 30, 18:44)
Liko dar viena para ir Vilius eis žiūrėti, kiek prisuko elektros per gana šaltą gruodį. Jei gerai pamenu, tai lapkritį šildymas kainavo apie 250-300 Lt. Ar tiesa, Viliau?

Ryt bus toks vaizdelis : vienoj rankoj naujametinis "kapinių vanduo", kitoj - tušiukas skaitikliui nurašinėti biggrin.gif ir prieš pat dvyliktąjį laikrodžio dūžį tiksliai užfiksuosim kaip mano skaitikliui baigėsi 2012-ieji 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 30, 17:55)
Ryt bus toks vaizdelis : vienoj rankoj naujametinis "kapinių vanduo", kitoj - tušiukas skaitikliui nurašinėti biggrin.gif  ir prieš pat dvyliktąjį laikrodžio dūžį tiksliai užfiksuosim kaip mano skaitikliui baigėsi 2012-ieji 4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na taip tiksliai nereikia.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 12 30, 18:39)
Sakinys vertas 2012 metų Pasyvių namų temos citatos titulo.  drinks_cheers.gif

Geriau pamąstykime kiek kitaip: paskaičiuokime DEU būsimo "ne PN Lietuvos sąlygomis" nuostolius prie vidutinės šildymo sezono temperatūros, pabandykime įvertinti saulės bei vidinius pritekėjimus ir rezultatą padalinkime iš 160m2. Ar tik ne pasirodys, kad DEU, bent jau teoriškai, yra ne teisus?
Kitas būdas - jo nuostolius prie vidinės šildymo sezono temperatūros padalinkime kad ir iš kuklių 3 - tokį COP tikrai jo geo išspaus, ir iš 160m2. Ir vėl palyginkime su "tituluota" citata 4u.gif
Atsakyti
Man taip niekas ir neatsakė: kokios sistemomis, įrenginiais žadate šildyti savo pasyvius namus?

Man reikia apsispręsti: daryti kaminą ar ne?

Jei namas bus su kaminu, tai šildymo sistema granulės.
Jei be kamino, šilumos siurblys su gręžiniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 gruodžio 2012 - 19:24
QUOTE(cibulis @ 2012 12 30, 19:21)
Man taip niekas ir neatsakė: kokios sistemomis, įrenginiais žadate šildyti savo pasyvius namus?

Man reikia apsispręsti: daryti kaminą ar ne?

Jei namas bus su kaminu, tai šildymo sistema granulės.
Jei be kamino, šilumos siurblys su gręžiniu.

Pas mane kamino nėra. Anksčiau planavau šildytis tik elektra, dabar galvoju šildymui naudoti saulės kolektorius ir geoterminį ŠS. Geoterminio lauko kolektorius jau paklotas, dabar ieškau geoterminio ŠS. Kaip ir Vilienė prioritetu laikydamas įrenginio kainą, dairausi kinietiško produkto.

Ką tau daryti apsispręsi pats, savo siūlymų nekartosiu, paminėsiu tik vieną faktą apie kurį matau čia nebuvo užsiminta. Granuoles turėsi laikyti šiltai, tai reiškia kad turėsi jas laikyti name šildomose patalpose, nes jos labai kritiškai reguoja į drėgmę.

Jei į šiltas patalpas, kuriose stovi granuolinis katilas atneši atšalusių granulių laikytų lauke, ant jų greitai kondensuosis patalpų ore esanti drėgmė ir granuolės sušlaps. Tokių granuolių deginti negalėsi, kol jos neišdžius, o tai tikrai užtruks ilgai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 gruodžio 2012 - 19:54
QUOTE(mintas @ 2012 12 30, 19:53)
Pas mane kamino nėra. Anksčiau planavau šildytis tik elektra, dabar galvoju šildymui naudoti saulės kolektorius ir geoterminį ŠS. Geoterminio lauko kolektorius jau paklotas, dabar ieškau geoterminio ŠS. Kaip ir Vilienė prioritetu laikydamas įrenginio kainą, dairausi kinietiško produkto.

Kokios kinietiškų įrenginių kainos? Arba - į kokią sumą žadi tilpti, kokį galingumą imsi?
Atsakyti