QUOTE(ed@ @ 2013 01 06, 21:50)
1) Jei nepastebėjote, ankstesnė diskusija buvo apie tai statyti kaminą ar ne. Visų tipų ŠS tinka kaip alternatyva.
2) Kokia prasmė šnekėti apie atskirą xxx-vanduo namo šildymui ir atskirą - geriamo vandens pašildymui?? Sudėjus abu poreikius piko metu, gausime ~5kW. Mažiausias, pvz., Daikino modelis, jei gerai pamenu - 4.3 кВт.
3) Lietuvoje yra keletą firmų, surinkinėjančių ŠS pagal užsakymą. Labai norint, galite užsakyti tokį daiktą su mažiausiu kompresoriumi, kuris sugebą pagaminti tik 2Kw šilumos.
2) Kokia prasmė šnekėti apie atskirą xxx-vanduo namo šildymui ir atskirą - geriamo vandens pašildymui?? Sudėjus abu poreikius piko metu, gausime ~5kW. Mažiausias, pvz., Daikino modelis, jei gerai pamenu - 4.3 кВт.
3) Lietuvoje yra keletą firmų, surinkinėjančių ŠS pagal užsakymą. Labai norint, galite užsakyti tokį daiktą su mažiausiu kompresoriumi, kuris sugebą pagaminti tik 2Kw šilumos.
1. Neabejotinai tinka. Tik replikavote į postą, kuriame buvo kalbama tik apie A2W ir W2W. Todėl nereiktų lyginti su A2A.
2. Prasmė didelė. Žiūrėkite temos pavadinimą. Aš naktį pasišildau grindis ir per dieną prie -8...-10C prarandu max 1 laipsnį, tuomet man ŠS galės 5 boilerius sušildyti, čia aš ne apie du atskirus ŠS bet apie galios sumavimą. Paspaust k ir W yra sunkiau nei padaryti copy/paste nuo rusiško Daikin aprašymo?
3. Senokai teko bendraut, paliko slogų įspūdį, o ir jūsų atsiliepimus pamenu apie klaipėdos kontarą...ačiū, tegul turisi, rasim kas pigiau tris kart padaro...tiksliau jau radom, liko išsirinkt
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 01 06, 22:10)
Nagi pats matai, kad nesąmonė, jei per mėnesį prisuki elektros už 600 Lt. Todėl ir ieškai kiniškų ŠS, kad sumažinti išlaidas. Žaidimas su rekupo tenais ir liks tik žaidimu.
Tie tenai iš esmės skirti ne šildymui, o pašildyti įeinantį orą, kad esant žemoms tempratūroms rekūpas neužledėtų ir šaibom neišlėktų.
Tie tenai iš esmės skirti ne šildymui, o pašildyti įeinantį orą, kad esant žemoms tempratūroms rekūpas neužledėtų ir šaibom neišlėktų.
Cibuli, kai rašote apie esmę, įdėmiai perskaitykite į ką atsakinėjate. Tenas stovi tiekiamo Į PATALPAS, ne ĮREKUPĄ, oro pašildymui, būtent orui, kuris sušilęs rekupe dėl šilumokaitos, ortakiais keliauja į kambarius. Jis nė trupučio nesaugo rekupo nuo "šaibom išlėkt" nes stovi už šilumokaičio
600Lt yra All incl. Atmetus visą elektros įrangą, manau nėr labai daug šildymui...aišku galima būtų ir pamiršti ŠS... jei nežinočiau už kiek aš galiu tai gauti O apie žaidimą tai nesupratau...