Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 16 tema

QUOTE(arkava @ 2013 01 03, 09:26)
Tai kruopstūs architektai Jums suprojektuos, sudelios projekta, suskaiciuos viska. Kruopstus statybininkai ir Jus pats - statysit ir pastatysit.
Jei forumieciais  nepasitikima - kam tada cia 2-3 m ausint burnas  lotuliukas.gif  Niekaip nesuprantu  doh.gif
Apie projekto "geruma" - kiekvienas gi sprendzia savaip, taip pat kaip apie skanuma ir grazuma....

Pagal jūs išeina, kad viskas, kas pasakyta šiame forume yra 100 proc. tiesa ir būtent tik čia išsakytomis mintimis reikia vadovautis statant namą. Visiška nesąmonė ir absurdas. Šį forumą reikia skaityti kaip Lenino raštus, t.y. ne viską imti domėn.

O geras projektas yra geras, - ir viskas. Šiuo atveju aš kalbu ne apie kambarių dydžius ir jų išdėstymai, o kaip projekto stadijoje pasiekti energetiškai efektyvų namą. Ne kiekvienas Lietuvos architektas tai sugeba padaryti. Daugelis Lietuvos architektų yra tiesiog eiliniai erdvės dalintai.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 01 03, 09:41)
Kai baigsis virtualaus namo statybos imesk cia langu konstruktyva, labai noreciau paziuret ka siulo atestuoti konstruktoriai sandarumui ties langais smile.gif

Aš nusprendžiau daugiau neviešinti informacijos apie savo projektą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 01 03, 09:49)

Tai kad ir anksciau nieko neviesinai tik kelias demo nuotraukas is haus.lt svetaines smile.gif

Tavo pasisakymai meta seseli ant visu cia diskutuojanciu, asmenine patirti, su darbo specifika besidalinanciu zmoniu. Turi tik uzispyrusia nuomone kuri niekam neidomi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 03 sausio 2013 - 09:55
QUOTE(mintas @ 2013 01 02, 22:40)

Reikia žemės kolektorių glikoliu užpildyti, jo ten beveik kubas, o tai jau kainuoja ~1k Lt. Freonas, dar visokių smulkmenų. Nesistebiu, kad siurblio paleidimas gali kainuoti 5k Lt. 8k Lt, gal jau tikrai šiek tiek per daug. Beje, juk čia kažkas rašė, kad turi pasiūlymą ŠS su gręžiniais už 25k Lt.

Paziurejau i viena komercini pasiulyma. Gliukolis eina kartu su greziniu du greziniai po 60 metru 9000 litu. i tai ieina grezimo darbai,gliukolis,zondas.

katilines vamzdynas (varinis) 2000 litu,plius pajungimo darbai 2100. Cia skaiciuota astuoniu kilovaru siurbliui.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 01 03, 08:49)
Pagal jūs išeina, kad viskas, kas pasakyta šiame forume yra 100 proc. tiesa ir būtent tik čia išsakytomis mintimis reikia vadovautis statant namą. Visiška nesąmonė ir absurdas. Šį forumą reikia skaityti kaip Lenino raštus, t.y. ne viską imti domėn.

Ne 100 proc tiesa, bet jos daug - ir kiekvienas, bent kiek  skiriantis blokelius nuo IT procesoriaus atsirinks, kas jam aktualu ir tinka.
Jei samdau paslauga (projektavimo), tai as leidziu sau jos nebedubliuoti, o imtis kitu darbu.
Jei yra projektas (geras), o dar neissiaiskinta - su kaminu jis , ar ne - tai jau nu nzn..., nzn.

Info apie statybinius mazgus, ispildyma yra sociai - ii ir prisitaikai sau...
Bet kokiu atveju - sekmes Jums, ir lauksim nevirtualaus namuko vaizdo (bentkampo)...

O geras projektas yra geras, - ir viskas. Šiuo atveju aš kalbu ne apie kambarių dydžius ir jų išdėstymai, o kaip projekto stadijoje pasiekti energetiškai efektyvų namą. Ne kiekvienas Lietuvos architektas tai sugeba padaryti. Daugelis Lietuvos architektų yra tiesiog eiliniai erdvės dalintai.
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 01 03, 09:12)
1. Na, 8 kWh siurblį perša jų pardavėjai. Kol realia neperku, tai ir nesiginčiju su jais. Jų argumentas: vis tiek pasyvaus nepastatysi, tai imk su atsarga.

Tikro pasyvaus namo maksimalus šildymo poreikis nesiekia nė 2 kW, realaus Lietuviško tarkim kokie 4 kW. Jau 6 kW galingumo siurblys su atsarga. Pats turėjai pasiūlymą tokiam siurbliui su viskuo 26 t. Bet tu dedi 8 kW už 36 t, nes taip pasakė pardavėjas. Tai gal tu paskambink tam pardavėjui dar kartą ir paklausk kiek tavo namas suvartos elektros ir tuomet lygink. Turėtų būti kažkur apie 60 kWh/m2 per metus.

Papildyta:

3. Skaičiavimuose įtraukiau būtent pabrangusias elektros kainas. Konkrečiai elektrą - 0,5 Lt. Kokios gali būti kainos po 5-10 metų nežino nei Kubilius, nei Sekmokas, nei Grybauskaitė, nei Butkevičius

Tai pofik, kad nežino vis tiek tu turėsi mokėti. Tai gal įsimesk į skaičiuoklę palyginimui ir didesnę sumą.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 01 03, 09:49)

O nebaisu, kad su ta projektuotojų komanda bus kaip ir su geo pardavėju. Pasakys, kad padarė patį pasyviausią projektą, pasiims pinigėlius, o kai pasistatysi tai paaiškės kad šildymui reikia 3 kartus daugiau energijos. Gal jau laikas po truputėlį pradėk galvoti savo galva.
Dabar kaip maldą kartoji, kad išgelbės tik geras projektas. Labai geras projektas gal sumažins šildymo išlaidas kokia 10 procentų lyginant su normaliu projektu. Ir ką tai pakeis jei šildymo poreikis nuo 40 kWh/m2 pasidarys 36 kWh/m2. Visa tai šiokią tokią prasmę turi šildantis vien elektra, bet jei bus granulinis tai koks skirtumas plius minus 50 kg granulių.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 01 03, 09:55)
Tai kad ir anksciau nieko neviesinai tik kelias demo nuotraukas is haus.lt svetaines smile.gif

Tavo pasisakymai meta seseli ant visu cia diskutuojanciu, asmenine patirti, su darbo specifika besidalinanciu zmoniu. Turi tik uzispyrusia nuomone kuri niekam neidomi.

nevaryk, tau apie jo architekta tik pasvajot.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 01 03, 12:18)
Paziurejau i viena komercini pasiulyma. Gliukolis eina kartu su greziniu du greziniai po 60 metru 9000 litu. i tai ieina grezimo darbai,gliukolis,zondas.

Paklausk, o kodel ne vienas o du geziniai?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2013 01 03, 12:49)
Paklausk,  o kodel ne vienas o du geziniai?

turbut mazesnis pasipriesinimas varinet silumnesi per 60m kilpa nei per 100m.
Atsakyti
Aš skaičiais nežongliruoju. Man namą projektuoja atestuoti PHPP planuotojais. Jais labiau pasitikiu nei jūsų sapalionėmis. Kaip tik šiuo metu vyksta PHPP skaičiavimai.

P.S. O visas šis anot jūsų žongliravimais skaičiais buvo tik dėl to, kad lengviau apsispręsčiau: su kaminu statyti namą ar be kamino.

Niekada ne patikėsiu, kad projektuotojas galėtu pateikti tokias nesąmones, apie kurias čia rašinėjate.

Papildyta:
QUOTE(korida @ 2013 01 03, 12:49)
Paklausk,  o kodel ne vienas o du geziniai?

Tai paprasta - reklaminiame buklete parašyta, kad vidutiniam namui reikia 120m gręžinio (retai skaičiuojama kiek kiekvienu konkrečiu atveju reikia iš tikro), tačiau, pagal LR įstatymus gręžiniams virš 100m reikia specialaus leidimo - tad, daro 2 po 60m. ir nesuka galvos.
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2013 01 03, 16:08)

Tai paprasta - reklaminiame  buklete parašyta, kad vidutiniam namui reikia 120m gręžinio (retai skaičiuojama kiek kiekvienu konkrečiu atveju reikia iš tikro), tačiau, pagal LR įstatymus gręžiniams virš 100m reikia specialaus leidimo - tad, daro 2 po 60m. ir nesuka galvos.

Tai kuris efektingiau dirbs ar tas kur virs simto metru(apie 120m) ar tie 2 po 60m?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 03 sausio 2013 - 14:28
Aš kol kas bandau įgyvendinti tik 1 ir 2 punktus, nes kaip jau sakiau: bet kuris namas prasideda nuo gero projekto...

Papasakosiu apie savo pažintį su realiom statybom.

Kaip ir pridera, pirmiausiai pasidariau pamatų konstruktyvą. Susiradau statybų įmonę, pasirašėm sutartį, kad jie man pagal konkretų, jiems duotą konstruktyvą padarys pamatus, sukirtom rankom ir pradėjom statybas. Atvažiuoju į statybų aikštelę, žiurių į išgręžtas duobes poliams kalbuos su darbininkais ir tik obas, iš jų sužinau, kad dydžiai neatitinka projekto, darbininkai sako, kad darėm viską kaip nurodė darbų vadovas. skambinu darbų vadovui, o tas pasirodo net nežino detalių, kas projekte paskaičiuota doh.gif .

Tai vat, kokie pas mus statybininkai. Tu padarai namų darbus gerai, parengi idealų projektą, o statybininkai, jie juk ir taip žino kaip reikia statyti. Ir stato, net nežvilgtelėje į tavo projektą lotuliukas.gif .

Arba viską pats turi daryti, kad būtum tikras, kad pagal projektą viskas daroma, ar bent jau stovėt prie statybininkų su liniuote, nivelyrų ir viską matuoti, pastoviai kontroliuoti. Aš nusprendžiau, kad man lengviau pačiam viską daryti, nei koliotis su statybininkais. Statybininkai vis tiek tau nematant ką nors nusuks, padarys ne taip kaip reikia.
Atsakyti
Va, va - ir tokiu atveju daug...

Jauciu, cibulis nusigraus nagus, kaip jo idealus projektas liks tinkamai neigyvendintas (ranku - irgi) smile.gif))

QUOTE(mintas @ 2013 01 03, 13:53)
Papasakosiu apie savo pažintį su realiom statybom.

Kaip ir pridera, pirmiausiai pasidariau pamatų konstruktyvą. Susiradau statybų įmonę, pasirašėm sutartį, kad jie man pagal konkretų, jiems duotą konstruktyvą padarys pamatus, sukirtom rankom ir pradėjom statybas. Atvažiuoju į statybų aikštelę, žiurių į išgręžtas duobes poliams kalbuos su darbininkais ir tik obas, iš jų sužinau, kad dydžiai neatitinka projekto, darbininkai sako, kad darėm viską kaip nurodė darbų vadovas. skambinu darbų vadovui, o tas pasirodo net nežino detalių, kas projekte paskaičiuota  doh.gif .

Tai vat, kokie pas mus statybininkai. Tu padarai namų darbus gerai, parengi idealų projektą, o statybininkai, jie juk ir taip žino kaip reikia statyti. Ir stato, net nežvilgtelėje į tavo projektą  lotuliukas.gif .

Arba viską pats turi daryti, kad būtum tikras, kad pagal projektą viskas daroma, ar bent jau stovėt prie statybininkų su liniuote, nivelyrų ir viską matuoti, pastoviai kontroliuoti. Aš nusprendžiau, kad man lengviau pačiam viską daryti, nei koliotis su statybininkais. Statybininkai vis tiek tau nematant ką nors nusuks, padarys ne taip kaip reikia.

Atsakyti