Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos uždegimas

QUOTE(Lucero @ 2013 05 13, 08:54)
Sveikos.... man aciu Dievui priepuoliniu skausmu beveik nebuna... bet yra slykstus pykinimas..... dabar va valgiau ledu... padauginau as ju, tai jetau vel pykinaaaaaa............ pykinimas ir pilvo putimas, pilvas kaip nestukes...

o kaip jum su svoriu? man tas svorio kritimas baugina...... bijau valgyt.... sad.gif dar pasinervinu ir viskas.... bandziau p[agerti eglonili(tipo ramina pilvo nervus) tai nzn ar jauciu kazkoki poveiki g.gif bet ir nebegeriu daugiau.... o prie situ bedu alijosiaus preparatus galima vartoti? kiek zn jis labai gerai, bet man lyg klazkas sake kad prie kasos bedu netinkamas jis...
o jus daretes zarnyno endoskopija?

as nebezinau ka man daryti...

O sportas ar padeda prie tokiu problemu?
Atsakyti
Man nekrenta, nes as is nervu daug valgau ir po to kenciu baisius pykinimus ir remeni doh.gif lol....
dariausi zarnyno, daugiau gyvenime nedarysiu, nors suleido nuo skausmo, bet rekiau kaip skaudejo. nieko nerado.

sporto prie kasos uzdegimo reikia kuo maziau, na pilvo pvz atsilenkimu kokiu ne ne..... begti va gali....

ar tu dareis pilvo echoskopija?
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 05 13, 09:06)
Man nekrenta, nes as is nervu daug valgau ir po to kenciu baisius pykinimus ir remeni doh.gif lol....
dariausi zarnyno, daugiau gyvenime nedarysiu, nors suleido nuo skausmo, bet rekiau kaip skaudejo. nieko nerado.

sporto prie kasos uzdegimo reikia kuo maziau, na pilvo pvz atsilenkimu kokiu ne ne..... begti va gali....

ar tu dareis pilvo echoskopija?

dare man visus rytimus, ir kraujo, ir slapimo ir pilvo echo, ir skrandzio.. skrandi isvarza I-II lygio, nu neuzsidarineja tas ir kyla viskas.... o pilvo putimas labai budavo, dar jau nk nes atsirinkineju maista.... ir kaune chirurgas isciupinejo ta visa zarnyna mano sako nu nk nesijaucia kad butu.... as irgi atrodo prisikimstau, buvo jau lyg kilstelejes siektiek svoris nes vel kimsau ir bandeles ir t.t. bet pasekoje to, vel pykinimas, blogumas, silpnumas, kartumas burnoi ir t.t.t vat man irgi buna nuo remens pykinimas, siaip aciu D kad dar nevemiu, bet kaip vakar tai prastai jau buvo, nes atrodo net temperaturos pakyla doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2013 05 13, 07:15)
dare man visus rytimus, ir kraujo, ir slapimo ir pilvo echo, ir skrandzio.. skrandi isvarza I-II lygio, nu neuzsidarineja tas ir kyla viskas.... o pilvo putimas labai budavo, dar jau nk nes atsirinkineju maista.... ir kaune chirurgas isciupinejo ta visa zarnyna mano sako nu nk nesijaucia kad butu.... as irgi atrodo prisikimstau, buvo jau lyg kilstelejes siektiek svoris nes vel kimsau ir bandeles ir t.t. bet pasekoje to, vel pykinimas, blogumas, silpnumas, kartumas burnoi ir t.t.t  vat man irgi buna nuo remens pykinimas, siaip aciu D kad dar nevemiu, bet kaip vakar tai prastai jau buvo, nes atrodo net temperaturos pakyla  doh.gif

Labukas Dole o tau gyditojai ar paiskino kad del isvarzos skrandzio turi labai riboti maisto kieky negalima nei daug privalgyt ir prigerti o ypac gazuotu . kiek suprantu turi refliuksa su juo irgi turi maziau valgyti ir negalima jokiu riebalu ir sunkiai virskinamo maisto . jei tau butu bent kiek kasos problemos tai rodytu kraujo tyrimai . As pati turiu visa puokste ligu ir refliuksa ir isvarza skrandzio kasos uzdegima letiny neveiksnia tulzy zarnyno saaugas , labai populiaria DZS . prasidedanty artrita del jo negaliu gerti vaistu stipriu nes skrandis labai regajuoja . Ir dabar jau inkstai pradejo slubuoti . Gelbejuos as vaistais ir maistas tik sviezus ir garintas . jau ismokau taip gyventi ir nebekeikiu nieko nes nieks padet negali kaip tik as pati . Kai pas zmogu yra daug ligu sunku astsekti kuris organas streikuoja . mano kasa pasireiskai man ir nuo fizinio darbo . buna silpna pykina vemiu viduriuoju negaliu nei pagert vandenc ar arbatos viska isvemiu tokiom dienom nevalgau nieko ilsiuosi yra tikrai labai sunku . yra toks posakis skanus maistas yra nuodas . neskanus maistas yra sveikata . tai tuom ir bandau save maitinti . O tu ar vaistus geri nuo gerlo ir nuo rugsties ?
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2013 05 13, 09:52)
yra toks posakis skanus maistas yra nuodas . neskanus maistas yra sveikata .

tokia tiesa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2013 05 13, 09:52)
Labukas Dole o tau gyditojai ar paiskino kad del isvarzos skrandzio turi labai riboti maisto kieky negalima nei daug privalgyt ir prigerti o ypac gazuotu . kiek suprantu turi refliuksa su juo irgi turi maziau valgyti ir negalima jokiu riebalu ir sunkiai virskinamo maisto . jei tau butu bent kiek kasos problemos tai rodytu kraujo tyrimai . As pati turiu visa puokste ligu ir refliuksa ir isvarza skrandzio kasos uzdegima letiny neveiksnia tulzy  zarnyno saaugas , labai populiaria DZS . prasidedanty artrita del jo negaliu gerti vaistu stipriu nes skrandis labai regajuoja . Ir dabar jau inkstai pradejo slubuoti . Gelbejuos as vaistais ir maistas tik sviezus ir garintas . jau ismokau taip gyventi ir nebekeikiu nieko nes nieks padet negali kaip tik as pati . Kai pas zmogu yra daug ligu sunku astsekti kuris organas streikuoja . mano kasa pasireiskai man ir nuo fizinio darbo . buna silpna pykina vemiu viduriuoju negaliu nei pagert vandenc ar arbatos viska isvemiu tokiom dienom nevalgau nieko ilsiuosi yra tikrai labai sunku . yra toks posakis skanus maistas yra nuodas . neskanus maistas yra sveikata . tai tuom ir bandau save maitinti . O tu ar vaistus geri nuo gerlo ir nuo rugsties ?

Labuka.... gazuotu praktiskai visiskai nebegeriu, nes jai isgeriu tada atrodo net atsirugti sunku, atrodo "isaus" ten viskas smile.gif viena karta nakti tai net isbudau nes lyg uzspringau net, toks lyg padusinimas buna, grynai nuo rugsciu.... geriu visokius, gerai padedavo Lanobax, omeprazolio negaliu gert, pykina nuo jo, dar nolpaza kartais isgeriu, turiu domperidono extra atvejui jai pykinimas ir t.t.t siaip ismatos geltonos spalvos... sakau kada koses valgau ir labai prisiziuriu viskas pakankamai gerai, tik tas svoris pakrenta.... o kaip kazin zuvu taukai? juos vartoju, gal ir negerai.... siaip daktarai nlb ka paaiskino0 del tos isvarzos, sake nk smile.gif jiem ziuriu viskas nk, tik kad varytum nuo ju kuo toliau smile.gif man dar chirurgas 3 ligonionej kai buvau sake, gali būti irgi saaugu nes pirmas vaikas gime CP, nors echo kai ziurejo nk nematyti... sakau, jai kazkas prasideda skaudet tai tada atrodo jau ir viska skauda.. ir nesuprantu delko koju tinimas? man kai echo dare kazko del desinio inskto klause, bet sako jai spaudimas neaukstas tai sake nk nera smile.gif nu krc smile.gif bet kai pagalvoju, blembacki nesikeikus... 27 metu ir tokios problemos, tai kas veliau bus? ir vyras pyksta ant manes nes as nlb ka stengiuosi keisti.... nzn merginos.. blogiausia kad panikuoju del visko, o tada is viso paranoja prasideda ir tik lauki kada kur suskaudes, ir ciupinejuosi ta pilva doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2013 05 13, 11:36)
.. geriu visokius, gerai padedavo Lanobax, omeprazolio negaliu gert, pykina nuo jo, dar nolpaza kartais isgeriu,

lanobax yra omeprazolis.... vienas geresniu sitas
Atsakyti
Sveikos... o veikia tas kasos uzdegimas kitus organus ? pvz sirdi,akis,galva.... g.gif
siandien taaaip pykina ir pucia pilva doh.gif vakar varskeciu padauginau ... sad.gif
zinokit man rusiskas pankreatinas isvis neveikia..... o pangrolis gana brangus, nevisad iperku...
Atsakyti
Labukas mergaites, jus vis rasot, kad kraujas rodo kasos uzdegima, o kas konkreciai? Amilaze? Ar dar kas? Mano ir amilaze ir lipaze -norma, CRB irgi. Siandien padare dar viena echo ir vel kasa nieko nerodo, tik tas akmuo tulzies puslej, bet jis toks tikrai neatrodo piktybinis, nieko neuzspaudes, pluduriuoja sau. Daugiau nieko nerado. Bet kliniskai man tikrai panasu i pankreatita, tik va nebuna tokiu kartejimu kaip jus rasot, nevemiu, praktiskai turbut net ir nepykina. Su maistu irgi nesuprantu - vakar issiviriau grikiu, suvalgiau dubenuka - kaip ir nieko, tada po kokiu 3 val., dar tu paciu grikiu, nu ir kad isiskaudo, bet taip rodos vos ne iskarto sureagavo. O gal tada sakau tie grikiai cia isvis ne prie ko...Is vis nesuprantu ka reik valgyt, per ta laika, kol as stengiuos dietintis, man skausmai tik dazneja ir stipreja...nesuprantu. Ir fermentus geriau pangroli, mezyma - nieko ne geriau...
Nesuprantu kas man yra... O jum kai skauda skauda po kelias valandas ar gali visa diena mausti, ar skauda parycias?
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2013 05 15, 11:02)
Labukas mergaites, jus vis rasot, kad kraujas rodo kasos uzdegima, o kas konkreciai? Amilaze? Ar dar kas? Mano ir amilaze ir lipaze -norma, CRB irgi. Siandien padare dar viena echo ir vel kasa nieko nerodo, tik tas akmuo tulzies puslej, bet jis toks tikrai neatrodo piktybinis, nieko neuzspaudes, pluduriuoja sau. Daugiau nieko nerado. Bet kliniskai man tikrai panasu i pankreatita, tik va nebuna tokiu kartejimu kaip jus rasot, nevemiu, praktiskai turbut net ir nepykina. Su maistu irgi nesuprantu - vakar issiviriau grikiu, suvalgiau dubenuka - kaip ir nieko, tada po kokiu 3 val., dar tu paciu grikiu, nu ir kad isiskaudo, bet taip rodos vos ne iskarto sureagavo. O gal tada sakau tie grikiai cia isvis ne prie ko...Is vis nesuprantu ka reik valgyt, per ta laika, kol as stengiuos dietintis, man skausmai tik dazneja ir stipreja...nesuprantu. Ir fermentus geriau pangroli, mezyma - nieko ne geriau...
Nesuprantu kas man yra... O jum kai skauda skauda po kelias valandas ar gali visa diena mausti, ar skauda parycias?

Labi man visad rodo emilaze . Man pries prasidedant kasos uzdegimuj budavo skausmai duobutei ir desiniam sone kur tulzis yra niekad neskaudedavo kairio sono . O skausmai nepaledzia po kialias dienas kai ysiskausta buna sakes bent jau man tik lasines tegelbeja ir morfijus nes jokie kiti nuskausminami neveikia . mano nuomone tau akmenukas visas problemas duoda ir juk dar pas tave yra sutirstejusi tulzis tas irgi gan stipriai ytakoja sveikata . siaip jei kraujas nerodo uzdegimo kasos jo ir nera pas tave . as pangrolio negeriu as vartoju kreona 25000 . tris kart dienoj ir donperidona taip pat 20 min pries valgy tris kart dienoj . ir aisku nuskausminamieji . o ar tavo skarandis yra sveikas .
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2013 05 15, 19:12)
Labi man visad rodo emilaze . Man pries prasidedant kasos uzdegimuj budavo skausmai duobutei ir desiniam sone kur tulzis yra niekad neskaudedavo kairio sono . O skausmai nepaledzia po kialias dienas kai ysiskausta buna sakes bent jau man tik lasines tegelbeja ir morfijus nes jokie kiti nuskausminami neveikia . mano nuomone tau akmenukas visas problemas duoda ir juk dar pas tave yra sutirstejusi tulzis tas irgi gan stipriai ytakoja sveikata . siaip jei kraujas nerodo uzdegimo kasos jo ir nera pas tave . as pangrolio negeriu as vartoju kreona 25000 . tris kart dienoj ir donperidona taip pat 20 min pries valgy tris kart dienoj . ir aisku nuskausminamieji . o ar tavo skarandis yra sveikas .

Oi, renatele, kaip stipriai tau uzeina, kad reikia ir morfijaus ir lasiniu verysad.gif. Taip, skarandis sveikutelis, rijau zarna pries savaite-visiskai nieko nerado. As irgi dar galvojau, kad gal opa kokia bus... Bandziau as irgi gerti Pangroli, Mezyma, bet kad butu nuo ju geriau - nepastebejau. O kas tas donperidonas? Nuo ko jis? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistukas: 16 gegužės 2013 - 09:28
Sveikos.Prisiruosiau ir as sioj temutej pasireiksti,nes bandau pati sau pripaisyti kasos uzdegima,gal ne kiek pati,kiek zolininke man ji pripaise.Beje man viskas prasidejo po apendicito operacijos pries 2 metus,zodziu pilvo putimas,skausmas po sonkauliais,rūgstis burnoj,vaiksciojantis skausmas pilve konors uzvalgius,geltonos ismatos,viduriai kaitaliojasi,tai kieti,tai skystesni.Padaryta N tyrimų:pries metus kolonoskopija,pries menesi daryta skrandzio endoskopija,echoskopija,amilaze,kepenu fermentai,cukrus,bendras kraujas su CRB,nu niekas nerodo jokiu pakitimu.Tai kas man yra?Su maistu taip pat vargstu,tai tas tai anas netinka,jau seniai negeriu kavos,jokio alkoholio,nieko rauginto,marinuoto,jokiu pieno produktu,saldumynu,keciupo,majonezo,obuoliu ir t.t.Kas galejo atsitikti man po tos nelemtos apendicito operacijos?Daktarai,kaip susitare visi DZS.Bet as tai netikiu.Jau lenkiu link to,kad gal koki magnetini rezonansa pasidaryti.Bet ar jis gali aptikti letini kasos uzdegima?Ir kokiais keliais iki jo prieit?Nes gydytojai tai siuntimo neduos,nes nemato reikalo,o savo noru,susimokant uz tyrima,ar galima taip?
Atsakyti