Jei kasa jau sustreikavo tai tai visiems laikams deje. Nera taip kaip prie skrandzio opos pavyzdziui, kol uzgyna pasisaugai paskui gali normaliai maitintis. Prie kasos ligu pagerejimas bus tik tada kai kasa nebus dirginama, tai dieta. Zingsnis i sona ir turi vel. Bjaurybe, bet su laiku pripranti prie paprastesniomaisto ir visai gerai, Atrandi is naujo maisto skoni nksciau nemegau virtu morku o dabar pagamintas garpuodyje skanauju su malonumu. Visai kitoks skonis
QUOTE(anavjera @ 2013 01 20, 22:19)
Jei kasa jau sustreikavo tai tai visiems laikams deje. Nera taip kaip prie skrandzio opos pavyzdziui, kol uzgyna pasisaugai paskui gali normaliai maitintis. Prie kasos ligu pagerejimas bus tik tada kai kasa nebus dirginama, tai dieta. Zingsnis i sona ir turi vel. Bjaurybe, bet su laiku pripranti prie paprastesniomaisto ir visai gerai, Atrandi is naujo maisto skoni nksciau nemegau virtu morku o dabar pagamintas garpuodyje skanauju su malonumu. Visai kitoks skonis
nu va, o as naiviai tikejaus, kad pagydai kasa ir vel gali ryti picas sau:oh
eh.....
o morkos pagamintos garpuodyje tai nerealios
Papildyta:
Bet susiduriau dar su tokia beda : sventes, susiburimai, ir pan. nu, juk nesakysiu visiems kas karta, kad sorry pyrago nevalgysiu, nes man kasos uzdegimas paskutini karta prie vaisiu stalo tai sakiau - dietos laikausi. tai ir keistai ziurejo........ tai ka man daryti??? nesinori atrodyt ligone visu akyse, kuri negali valgyti...
siaip manau as jau kokius tris metus turiu bedu su kasa, gal tik mazesnes jos buvo putimas, rugstys, raugejimas,skausmai, nu zodziu as viska refliuksui nurasiau........ omeprazolius geriau tik va kai rudeni eme pykinti, tai kilo mintis, kad cia bus ne tik refliuksas..................
Papildyta:
QUOTE(Enija @ 2013 01 11, 13:51)
prasirgau kasa, gydytoja sakė kad nuo to prasidės visokios bėdos. Ko laukti?
o gi to, kad nebegalesi kirsti saslyku su alumi, nes po to gali ir ligoninej atsidurti
arba kitaip sakant - nu turesi visokiu virskinimo bedu jei nesilaikysi dietos ir valgysi ten riebalus tortus pan.......... tokiu atveju tu bedu bus.......
Sveikos kasininkes! Lucero, pilnai tave suprantu del draugu reagavymo Pati buvau megeja susiburimu, pagurksnoti kokio alkoholio. Nebuvau didele gerike bet ir ne abstinente. Buvo tikrai labai sunku priprasti prie visisko racijono pakeitimo :ax:Ir draugai vis sakydavo, ka, cia gal nuo gabaliuko nenumirsi, nuo keliu taureliu irgi. O dabar priprato ir pataiso tokiu valgiu kur galiu valgyti kad nesedeciau alkana Atradau kita privaluma, esu didele megeja sokti tai kas valgo kas geria o kas soka Atrask ka nors kas teiktu malonuma. Su laiku priprasi ir atrodys kad taip ir turi buti Tik maziau nervu nes tai taip pat uzmusa kasa, nes pasinervavus gaminasi daugiau jos sulciu
Gal patarsit ką daryti. Žodžiu jau kuris laikas po kasos uždegimo ir kaip sakė tuo metu gydžiusi gydytoja taip ir nutiko- pradėjo didėti cholesterolis.
Dabartinė apylinkės gydytoja padariusi tik vieną tyrimą griežtai liepė vartoti statinus. Tačiau paskaičiau kad jie derinyje su griežta dieta yra tiesus kelias į mirtį. Gydytoja nesileidžia į kalbas, maždaug rašykit kad atisakot gydymo ir toliau pas mane neikit, bet juk tai apylinkės pagal gyvenamą vietą gydytoja
Ar kas nors turit problemų su cholesteroliu?
Dabartinė apylinkės gydytoja padariusi tik vieną tyrimą griežtai liepė vartoti statinus. Tačiau paskaičiau kad jie derinyje su griežta dieta yra tiesus kelias į mirtį. Gydytoja nesileidžia į kalbas, maždaug rašykit kad atisakot gydymo ir toliau pas mane neikit, bet juk tai apylinkės pagal gyvenamą vietą gydytoja
Ar kas nors turit problemų su cholesteroliu?
as turejau
virsijo norma
laikausi dietos,
jau po poros sav cholesterolis grizo i normas
negerkit tu vaistu... dieta dieta dieta , jokiu riebalu ir jis nukris!!
virsijo norma
laikausi dietos,
QUOTE(Lucero @ 2013 01 23, 20:01)
as turejau
virsijo norma
laikausi dietos,
virsijo norma
laikausi dietos,
labi as turiu holesteroly man butent is po umaus kasos uzdegimo ir atsirado . ir varoju butent vaistus holesteroluj mazinti nes man dietos nepadejo ir nepadeda . liucera tau gerai kad su dietom jy numusai .
Labutės.
Cerucalis baisiai populiarus mūsų bėdutėms vaistukas.
Paskaičiau infrmacinį lapelį, bet man nelabai aišku kaip jis veikia ir ką ten mūsų viduj gero padaro? Kad pykinimą mažina - žinau. Bet kaip jis tai daro?
Gal kas labiau suprantat...
Cerucalis baisiai populiarus mūsų bėdutėms vaistukas.
Paskaičiau infrmacinį lapelį, bet man nelabai aišku kaip jis veikia ir ką ten mūsų viduj gero padaro? Kad pykinimą mažina - žinau. Bet kaip jis tai daro?
Gal kas labiau suprantat...
QUOTE(Lucero @ 2013 01 08, 10:59)
Labas rytas
o as siom dienom atradau, kad kasai kartais visai nereikia blogai uzvalgyt, kad imtu skaudet.... uztenka gerai pastresuoti, kad kasa imtu skaudeti doh.gif darau as isvada, kad nuo nervu kasa kencia taip pat kaip skrandis...
o as siom dienom atradau, kad kasai kartais visai nereikia blogai uzvalgyt, kad imtu skaudet.... uztenka gerai pastresuoti, kad kasa imtu skaudeti doh.gif darau as isvada, kad nuo nervu kasa kencia taip pat kaip skrandis...
Labai geras pastebejimas,kad nuo nervu gali kasos veikla sutrikti.Ne veltui yra sakoma,kad kasa-antroji zmogaus sirdis,taip man ir gydytoja sake.
QUOTE(anavjera @ 2013 01 21, 23:15)
Sveikos kasininkes! Lucero, pilnai tave suprantu del draugu reagavymo Pati buvau megeja susiburimu, pagurksnoti kokio alkoholio. Nebuvau didele gerike bet ir ne abstinente. Buvo tikrai labai sunku priprasti prie visisko racijono pakeitimo :ax:Ir draugai vis sakydavo, ka, cia gal nuo gabaliuko nenumirsi, nuo keliu taureliu irgi. O dabar priprato ir pataiso tokiu valgiu kur galiu valgyti kad nesedeciau alkana Atradau kita privaluma, esu didele megeja sokti tai kas valgo kas geria o kas soka Atrask ka nors kas teiktu malonuma. Su laiku priprasi ir atrodys kad taip ir turi buti Tik maziau nervu nes tai taip pat uzmusa kasa, nes pasinervavus gaminasi daugiau jos sulciu
As irgi jumis visas suprantu,bet nesuprantu tu draugu,kurie nesupranta,kad kitas serga,atrodo,kad jie tai jau nemirtingi ar niekada niekuo nesirge.Deje,bet kai yra problemu su kasa,tai galima ir nuo taureles numirti.Ir esu tuo isitikinus,darbe per baliuka man ikyriai isiule sauso vyno,nors gurksneli ir net pasake,kad nemandagu neisgert uz jubiliates sveikata.Isgeriau gurksni,bet kita diena darbe nebepasirodziau,nes visa nakti pravemiau kraujais ir paskui teko atsirgti ir sedet ant dietos gan ilgai.Tai po to,man nusisvilpt i kitu nuomone.Ir zinoma,nuo to laiko apie sausa vyna net isgirdus man uzeina panika.
QUOTE(infinity78 @ 2013 01 30, 16:42)
As irgi jumis visas suprantu,bet nesuprantu tu draugu,kurie nesupranta,kad kitas serga,atrodo,kad jie tai jau nemirtingi ar niekada niekuo nesirge.Deje,bet kai yra problemu su kasa,tai galima ir nuo taureles numirti.Ir esu tuo isitikinus,darbe per baliuka man ikyriai isiule sauso vyno,nors gurksneli ir net pasake,kad nemandagu neisgert uz jubiliates sveikata.Isgeriau gurksni,bet kita diena darbe nebepasirodziau,nes visa nakti pravemiau kraujais ir paskui teko atsirgti ir sedet ant dietos gan ilgai.Tai po to,man nusisvilpt i kitu nuomone.Ir zinoma,nuo to laiko apie sausa vyna net isgirdus man uzeina panika.
labuti ar kuriai nors is jusu persalimo metu kasa reaguoja y paracitamoly ar y karstas arbatas gripeks nebesuprantu kas daros nebegaliu isvis gerti siu medikamentu perejau ant apap po 1 kapsule 4kart dienoj . apap ten nuo visko tikiuosi nepasikenksiu daugiau gal kuri turite informacijos ........as paer baliukus isvis sakydavau ir sakau kad as apstinente ir vegetare . ir visi atsokdavo tada nereikedavo aiskintis ir yrodineti kas su manim ne taip . ir uzjaucianciu zvilgsniu matyti oj kokia vargsele matai kaip serga ne valgyt negali nei isgert nei laselio . namiskej zino o kitiem nebutinai to zinoti bent jau as tokia riba sau nubrezus esu .
QUOTE(infinity78 @ 2013 01 30, 18:26)
Labai geras pastebejimas,kad nuo nervu gali kasos veikla sutrikti.Ne veltui yra sakoma,kad kasa-antroji zmogaus sirdis,taip man ir gydytoja sake.
QUOTE(infinity78 @ 2013 01 30, 18:42)
,darbe per baliuka man ikyriai isiule sauso vyno,nors gurksneli ir net pasake,kad nemandagu neisgert uz jubiliates sveikata.Isgeriau gurksni,bet kita diena darbe nebepasirodziau,nes visa nakti pravemiau kraujais ir paskui teko atsirgti
va va, ir man taip buna, o as tokia nemokanti ne pasakyt, tenka jau mokytis, jau pramokau, bet esu nesuprasta. nesuprantu as ju.... sako - gi nenumirsi nuo taures vyno su gabaliuku torto. po to sako kai paaiskinu - negi cia visam gyvenimui? nesamoniu nesnekek. uzjaust tai kai kurie net neuzjaucia, o mano kad as perdedu, ispuciu burbula
QUOTE(renatele2828 @ 2013 02 01, 20:51)
....as paer baliukus isvis sakydavau ir sakau kad as abstinente ir vegetare . ir visi atsokdavo tada nereikedavo aiskintis ir yrodineti kas su manim ne taip . ir uzjaucianciu zvilgsniu matyti oj kokia vargsele matai kaip serga ne valgyt negali nei isgert nei laselio . namiskej zino o kitiem nebutinai to zinoti bent jau as tokia riba sau nubrezus esu .
as tai ir tik artimiem draugam apie kasa pasakiau
o kitiem sakau, kad kudinuos, tipo dieta
Ar esa kuriai buvęs toks sunkus ūminis pankreatitas,kad būtų reikėję palikt epidūraliniame tarpe kateterį ir palaikyt nejautrą ištisai?