QUOTE(...little mary... @ 2015 05 02, 12:19)
Aš dabar taip pat maitinuos
Ištisai su Kreonu. Galuojuos su neaiškios kilmės kasos uždegimu. Iš namų išeinu tik apsiginklavusi namuose pasiruoštu maistu. Trečiadienį turėjau tokius du skausmo priepuolius su temperatūra, kad jomajoooo...
Kai nuėjau pas gydytoją, pasakė - viskas, ką galim padaryti, tai paimti kraujo. Bėda, kad esu ne LT, o mane prižiūrinti gydytoja yra iš LT. O kad nevalgius jau dvi dienas buvau, paeit negaliu, visas pilvas užsikimšęs, išpūstas, skausmas nenormalus - tai ką man daryt?? Plius, pas mane cukrus šokinėja, tad negaliu ir paprastų makaronų, bulvių... Viskas pilno grūdo tik. Ir dar žiūrėt, kad ne rupus būtų. Jokių riešutų - taigi nevirškina nieko...
Nebūna dienos, kad neskaudėtų. Tegul ir lengvas tas skausmas - 2-3 balų, bet jis yra. Gerai jaučiuos tik tada, kai nevalgau
Iki kol cukrus nenukrenta
O aplinkiniai aikčioja - vai, kaip tau gerai, sukūdai! Kad jie žinotų, kokia sąskaita aš taip sukūdau
Praietą savaitę nuėjome į kavinę su šeimyna. Aš užsisakiau virtinukų. Be padažo. Ir vandens. Paprasto. Tai padavėja nesuprato - kodėl ne mineralinio, kodėl vandens? Taip kategoriškai
Man sveciuose buvo panasiai-viska siulo, visko atsisakau
Tai ziuri tokiom akim, sako-ko nevalgai. Arba darbe teko i susitikimus eit, tai vis kavos siulo, net kelis kartus, tai nelabai kaip ziuri, kai atsisakau
Siaip tai dar nediagnozavo kol kas pankreatito, bet itariu pati, jau pradejau zygius pas medikus. Tesiasi virs triju metu, prasidejo nuo astraus padazo. Tada nesupratau kas, kaip, keipiausi i daktarus, tai is pradziu prikibo, kad apsinuodijau (na bet zinau kad neapsinuodijau, ne pirmus metus gyvenu), po to skrandis (turejau gastritu, zinau kad si karta ne skrandis), dvylikapirste, kai niekas nepadejo, pasake kad dirglus zarnynas... Kasos net neziurejo, gastreenterologe paklause ar geriu. Sakau kad ne, nes as is tikro negeriu, gal i metus pora tauriu vyno kai butinai reikia. Sako-jei negeri, vadinasi ne kasa. Kankinausi tris metus su tais skausmais, tai pablogedavo, tai pageredavo, pilva pute nesveikai, riaugejau irgi nenormaliai (nors iki to niekad neriaugedavau), plius pykinimai ir visa kita. Pavalgius kazkur po pusvalandzio skauda... Bet nurasiau viska zarnynui, na dirglus, tai dirglus, ka jam padarysi
O sia vasara vel astriai uzvalgiau (siaip nemegstu, tai cia tokie prie progos uzvalgymai pasitaike), bac, vel suriete nesveikai. Po to ir viduriavimas prasidejo, pykino, vel putimas, riaugejimas paastrejo, saltis purte. Badavau dvi dienas, pagerejo, tada atsargiai nuo grikiu vandeny virtu pradejau... Po truputi, po truputi... siaip pastebejau, kad kai nevalgau, tai ir neskauda
Bet po poros savaiciu riebiai uzvalgiau - vel priepuolis, vel badavimas. Po poros savaiciu pas anyta bulviniai blynai, tokie apskrude, riebaluose ismirke
Vel dvi dienos bado. Tada ir pradejau pati dometis, dasilo, kad cia ne jokia dirgli zarna, o kazkas rimciau. Dabar ant dienu echoskopija, bet abejoju, kad ka pamatys, kazkodel nei kraujo del kasos fermentu nedaro, nieko. Visi simptomai atitinka, gydymas nuo kasos uzdegimo padeda, beje, vienintelis is viso, ka bandziau. O ir kai zarna rijau daktaras pasake, kad joks cia ne skrandis ir ne dvylikapirste, o greiciausiai kasa, kreono israse. Padeda
Tai ir lakstau su savo indeliais visur
Darbe sukandu dantis ir valgau tuos grikius, Kreona pasislepus isgeriu, kad nematytu. Aiskinu, kad dietos laikausi. Nenoriu niekam pasakot.
Dar laukia keliones pas mano mama, anyta, motina kaip reikia atskaitys uz "dietinimasi", anyta ir taip ne kokios nuomones apie mane, tai dar daugiau minusu surinksiu
Darbe vaises nusimato, sefai keiciasi, dalyvaut reikia, o ka daryt su valgymu? Beje, svorio numeciau 8 kg, bet geriau jau buciau apkunesne, bet sveika. Kai pasako, kad sukudau, norisi pasakyt, kad tokia kaina man to kudumo nereikia, o ir mano ankstesnis svoris man patiko. Dar laukia vyro jubiliejus, galvoju kas geriau, ar is viso neit prie stalo, ar sedet su savo individualia porcija (grikiai graziai per baliu atrodo
), sulaukt daaauuug demesio ir pestis su visais, kurie per prievarta pils isgerti, kalusyt tokiu-tu mane gerbi ar ne?
Realiai oficialios diagnozes dar neturiu, bet kad viska jau simta kartu tyriausi per tuos tris metus, tik del kasos nieko neziurejo. Bet, greiciausiai cia bus ji, ziuresiu, koks si karta bus galutinis verdiktas
Siandien suvalgiau banana, apemus silpnumo priepuoliui (kitus ismeciau po to, kad po akimis neguletu, nes tada lengva dietos laikytis), tai jau dziaugiuosi pasekmemis. Prie lengvo skausmo as jau pripratau per tuos tris metus, jis visad su manimi, net prie vidutiniu paumejimu, bet tie priepuoliai, tai kazkas tokio...