Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos uždegimas

Sveikos mergaitės, šiandien aš vėl po vizito pas reumatologą, šį kartą ne dėl virškinimo negalavimų, o dėl savo vėliausiai sužinotos problemos- osteoporozės su slankstelio lūžimu. Jūs, aišku, visos jaunos mamos, maniau,kad ir aš dar nesena, nors močiutė smile.gif. Tačiau ši klastinga liga išaiškėjo pagaliau,teks su ja gyventi... Daug apie ją sužinojau, visada galvojau, kad serga daug vyresni už mane. Kas ją iššaukė taip nelaiku? Mano močiutė sirgo, viena iš tetų, gal paveldėjimas. Turėjau labai ankstyvą menopauzę, aišku, ir tai labai pagreitino. Dar negaliu valgyti visų maisto produktų, organizmas negauna reikalingų maisto medžiagų, kurių kaulams labai reikia. O vaistai mano omeprazolis, controloc ir kiti mažina rūgštį ir trukdo pasisavinti vit.D ir kt.. Tai va..
Daktaras man patiko, atsižvegdamas į mano ligą skyrė leidžiamą ampulę, kuri kainuoja apie 1000 Lt, kadangi man kompensuoja, mokėjau beveik 200 LT. Visai nedidukė ampulė, suleido į pilvą, o kita kovo pradžioje leis. Tai ir mąstau: kokia ten stiprumo chemija, kad tiek nedaug ir tokius kaulus gali stiprint... Recepte pavadinimo neįskaitau, pavad. neįsidėmėjau, pakuotę durnė išmečiau, tai ir nežinau, ką gavau smile.gif Pirmad. paklausiu šeimos gydytojos.
Dabar privalau susitvarkyti su psichologiniais dalykais, apmažinti nuolatinio antro lūžio baimę, nusiteikti toliau gyventi ir dirbti. Puikiai suprantu tai.
Taigi, teks išsikelt į kitą ligos skyrelį. Ačiū Daivužei už malonų bendravimą, linkiu visoms
nenuilstamai kovoti su ligom ir kt. problemom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2014 07 02, 19:44)
Labas . As neturiu daug patirties is po tokios dideles operacijos . Bet noriu paklausti kodel jus jai duodat gerti ir valgyti ar jos nemaitina laselinem ? . Man is po RCP tyrimo metesi umus kasos uzdegimas . As maisto ir vandenc nemaciau 2 savaites nes sukildavo kasa visada laselinem stiprindavo , maciau zmoniu kur slangutes per nosy buvo sudetos ir y zarnyna nuleistos kad skrandis su kasa ilsetus irr taip maitindavo . O jums is po tokios dideles operacijos jau valgyti reikia . Pasikonsultuokit su gyditojais . Ir ji kur namuose ar ligoninej ?

Ačiū renatele už atsakymą, taip ji buvo ligoninėje maitino ir lašelinėmis ir per zondą ir per burną ir viską vemdavo lauk. Bet kokiu atveju patarimų jau nebereikia :verysad:bet vis tiek ačiū 4u.gif
Atsakyti
Lizute dydziausios jums stiprybes ir daug daug sveikatos buvo malonu bendrauti .Sveikite kuo greiciau smile.gif
Atsakyti
labas rytas kaip cia tylu turbut visos jauciates gerai ir neber kuom pasidalint:), as deja nelabai gerai jauciuos jau savaitele yra sunkumas tarp pilvo ir skrandzio atrodo kad ten gumulys butu ir jis stovi, valgau nes nera kad pikintu bet stovi ir viskas, galvoju gal nuo nuovargio viskas sutriko nes dabar prasidejo intensyviai konservavimo darbai tai visa diena virtuveje darbuojuos ir saltis ar diena ar naktis krecia nemazai .Lynkiu visom kuo sveikesniu dieneliu
Atsakyti
Nuo rytojaus pradėsiu savo žygius pas gydytojus, atsibodo man tas nemalonus jausmas pilve, jau nebesuprantu net ką skauda, lyg skrandį, lyg šoną... doh.gif
Atsakyti
sveikute,lauksim zyniu is taves ka daktariukai pasakys, kuo geresniu zyniu tau:)
Atsakyti
QUOTE(Sasorisa @ 2014 08 22, 19:16)
Ačiū renatele už atsakymą, taip ji buvo ligoninėje maitino ir lašelinėmis ir per zondą ir per burną ir viską vemdavo lauk. Bet kokiu atveju patarimų jau nebereikia :verysad:bet vis tiek ačiū 4u.gif

Uzuojauta Sasorisa tau didele .
Atsakyti
sveikos, kaip ramu cia turbut visos sveikos ir neber serganciu su kasa tai labai dziaugiuos uz jus , neber su kuo paplepet:)
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif atejau paskaityti kaip temos senbuves laikosi smile.gif ziuriu, kad Renatele susitvarkiusi mityba atsigauna ir jauciasi geriau? Labai dziaugiuosi smile.gif)))
As tiesa pasakius pastaruosius kelis metus net neturiu kada pagalvoti apie ligas,nes sunus paseles ir neleidzia man net pagalvoti apie bloga savijauta smile.gif Aciu D. kad po operacijos reikalai susitvarke, jauciuosi geriau,nors visko buna. Neigaluma is manes ndnt neseniai ateme... Na ir buvo geras spyris i uzpakali savo versla pradeti smile.gif
Visos aukstyn nosis ir sveikateles sveikateles, darkart sveikateles!
Atsakyti
O kaip daro kasos tyrima? Skauda sirdi del drauges. Jai pries metus iseme tulzies pusle, norsne akmenys, o uzdegimas buvo. Bet niekas nepasikeite, savijauta nepagerejo. Uzeina priepuoliai pykinimo, skausmo daugiau kasos srityje. Pas gydytojus nebegali nuvaryt, nusivyle , i rimtesni miesta nevaziuoja, gydosi kaip ismano pati, tik nezino nuo ko gydytis unsure.gif
Atsakyti

Labas Jammin, tai ko tai ndnt trūko kad neigaluma ateme? verysad.gif

naca,specifinio tyrimo nėra,echo,mrt,kt,bet jei kartojasi gali būti kad latakuose likę akmenuku,juos pašalina be operacijos(ercp)bet tai rajonuose nedaro,o gal ir kasa nuo akmenligės yra nukentėjus ir dar nebėra tulžies tai tik griežta dieta gali padėti.Panašiai ir man jau vargstu šešti metai ir pagalbos nėra nors daug kur buvau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 05 spalio 2014 - 11:42
Tu akmenuku nebuvo ir pries operacija. tik uzdegimas. Vienas gydytojas sake, kad neoperuot, nes nepades, kitas liepe operuoti. Tai operavosi. Dabar tas, kur sake neoperuoti, barasi, kad nepaklause, tai jau bijo ir eiti doh.gif Viskas vyksta Kelmeje, reiktu i didesni miesta pavaziuot, bet kad nesiuncia, o pati tiesiog neisdrista.

Manau, kad su dietos nesilaikymu tikrai susije, bet nevisad.

Issitirtu normaliau, bent nesigriauztu, jei ir nepadetu. Gal del dietu sudrausmintu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 05 spalio 2014 - 12:50