QUOTE(mamagute @ 2012 12 29, 13:43)
tai va ir įdomiausia, kad po koregavimo ( jų ar mano) atspaudus gaunasi kažkokia nesąmonė... Kame čia šaknys?
šiaip kur spausdina, jie nurodo kokiu formatu jie priima nuotraukas, vienas dalykas kad tavo koreguota atsisapausdina blogai, gal monikas nekalibruotas ir gaunasi skirtingos spalvos, kaip buna su paprastu spausdinimu viskas ok? Aš pati nesu ant drobės spausdinus bet paprastų eiliniu labu šiaip nemėgstu jei noriu kokybes spausdinu kur kokybiška ir žmonių ir mano patikrinta, nežinau kokie atsiliepimai kur tu spausdini, gal tiesiog jie negali kažko kokybiško padaryt, nes jeigu tu nusiunti geru formatu, kalibruota monika turi tai nesuprantu kodėl nesigauna, kitaip man jau jų išsikalinėjimas atrodo
QUOTE(Zylė. @ 2012 12 29, 13:59)
Ačiū, paskaitysiu.
Štai, pačiai nesinori tyčia ieškoti ko nors kito, nes nesuprantu, kodėl delfinai baltam fone išeina pilkam, vat užsiciklinau ir nieko daugiau nematau. Iso max 6400 berods, f4,5 šiandien, daugiau neleidžia numažint, nors vakar 3,5 buvo, kodėl, nežinau, vieta juk ta pati, nuo ko čia priklauso? Išlaikymas, jei gerai pamenu šiandien 1/25, nrs gal ir klystu, nuotraukas jau perkėliau, tad gal ir maišau. Štai kas gavosi šiandien, (turbūt jau nervuoja mano delfinai, nu bet ką dabar):
Po teisybei, vis tiek nesuprantu, kas ne taip ir kodėl vaizdas ne toks kompo ekrane, kurį matau fiksuodama
Biškiuką esu pririšta prie namų ir galimybės lauke žaisti neturiu, kad ir kaip norėčiau.
kam tiek iso kelti, grudas jau koks didelis, fotofraguok prie lango, ne prieš langą o žiūrėk kad šviesa kristu nuo lango. f3,5 bus prie vieno zoomo galo, prie kito zoomo galo kita, per viduri dar kita, tai norint turėti 3,5 turi zooma susukti prie mažiausio skaičiuko(jei objektyvas 18-55 tai prie 18mm tavo f bus 3,5, prie 55mm 5,6), fotografuodama žiūrėk kaip kinta išlaikymo difragamos ir iso reikšės ir kaip nuo jų pokyčio keičiasi nuotrauka, daug kas paaiškėja pabandžius, bet keisk po vieną, jei balta virsta pilka vadinasi ekspozicija bloga. Ui kiek čia prirašiau, atsimenu kaip nakščiau kildavo pačiia milolijonas klausimų, niekas į visus neatsakys jei pats pastangų neįdėsi, tai kad kantrybės ir sėkmės