Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zylė. @ 2012 12 29, 14:59)
Štai kas gavosi šiandien, (turbūt jau nervuoja mano delfinai, nu bet ką dabar):

biggrin.gif prizoominai siandien, todel ir f pasikeite smile.gif
as uzskaityciau, fokusas aiskus 4u.gif
Atsakyti
Zyle., objektyvą atverk iki pat galimos 18mm, diafragamą irgi atverk kiek gali iki 3.5. Techniškai jie atlikti gerai wink.gif Kai prieisi 5ND, suprasi kodėl jie pilkai-mėlyni wink.gif Tad arba dar kartą nori išbandyti ND arba lauk užskaitymų wink.gif Aš linkusi užskaityti būčiau, bet matau, kad foto jau šviesėja, vadinasi,jei dar būtum viską atvėrusi ir būtų dar šviesiau wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 29 gruodžio 2012 - 14:07
QUOTE(ich @ 2012 12 29, 14:05)
biggrin.gif prizoominai siandien, todel ir f pasikeite smile.gif
as uzskaityciau, fokusas aiskus 4u.gif

Ok tu velnias, tikrai zoomas doh.gif pati matau. Nu bet jei nezoomas, tada kaži ar šviesiau išgaučiau.
Pirmas pliusas karsta.gif

QUOTE(Afrė @ 2012 12 29, 14:05)
Zyle., objektyvą atverk iki pat galimos 18mm, diafragamą irgi atverk kiek gali iki 3.5. Techniškai jie atlikti gerai wink.gif Kai prieisi 5ND, suprasi kodėl jie pilkai-mėlyni wink.gif Tad arba dar kartą nori išbandyti ND arba lauk užskaitymų wink.gif

O kaip ma atvert iki 3,5 jei ties 4,5 sustoja? Vakar galėjo, šiandie kaip ožys į vartus ir ką.
Jau imu nervintis. Palauksiu, gal taryba leis antrus ND parodyt, jie man pačiai fainesni blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2012 12 29, 14:09)
Jau imu nervintis. Palauksiu, gal taryba leis antrus ND parodyt, jie man pačiai fainesni blush2.gif

Nesinervink wink.gif O instrukciją skaičiusi? g.gif Nzn ką naudoji?
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2012 12 29, 14:11)
Nesinervink wink.gif O instrukciją skaičiusi? g.gif Nzn ką naudoji?

Skaičiau. Aišku, visko neatsimenu nuo iki, bet kažką - taip. Pvz, 18- tai reiškia be zoomo, o 55 - max zoomas? Instrukcijoj to nerašo, kaip ir to, kodėl šiandien f4,5, o vakar 3,5, nors režimas tas pats. O gal neužfiksavau. Taip, mokausi aš, neneigiu to.
Čia klausi koks aparatas mano?
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2012 12 29, 14:15)
Skaičiau. Aišku, visko neatsimenu nuo iki, bet kažką  - taip. Pvz, 18- tai reiškia be zoomo, o 55 - max zoomas? Instrukcijoj to nerašo, kaip ir to, kodėl šiandien f4,5, o vakar 3,5, nors režimas tas pats. O gal neužfiksavau. Taip, mokausi aš, neneigiu to.
Čia klausi koks aparatas mano?

Kaip ir su kokiu rateliu pasukti F tikria rašo instrukcijoje wink.gif Taip koks fotikas?
Kokiu režimu fotkinai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 29 gruodžio 2012 - 14:18
QUOTE(mamagute @ 2012 12 29, 13:43)
tai va ir įdomiausia, kad po koregavimo ( jų ar mano) atspaudus gaunasi kažkokia nesąmonė... Kame čia šaknys? g.gif

šiaip kur spausdina, jie nurodo kokiu formatu jie priima nuotraukas, vienas dalykas kad tavo koreguota atsisapausdina blogai, gal monikas nekalibruotas ir gaunasi skirtingos spalvos, kaip buna su paprastu spausdinimu viskas ok? Aš pati nesu ant drobės spausdinus bet paprastų eiliniu labu šiaip nemėgstu jei noriu kokybes spausdinu kur kokybiška ir žmonių ir mano patikrinta, nežinau kokie atsiliepimai kur tu spausdini, gal tiesiog jie negali kažko kokybiško padaryt, nes jeigu tu nusiunti geru formatu, kalibruota monika turi tai nesuprantu kodėl nesigauna, kitaip man jau jų išsikalinėjimas atrodo g.gif

QUOTE(Zylė. @ 2012 12 29, 13:59)
Ačiū, paskaitysiu.
Štai, pačiai nesinori tyčia ieškoti ko nors kito, nes nesuprantu, kodėl delfinai baltam fone išeina pilkam, vat užsiciklinau ir nieko daugiau nematau. Iso max 6400 berods, f4,5 šiandien, daugiau neleidžia numažint, nors vakar 3,5 buvo, kodėl, nežinau, vieta juk ta pati, nuo ko čia priklauso? Išlaikymas, jei gerai pamenu šiandien 1/25, nrs gal ir klystu, nuotraukas jau perkėliau, tad gal ir maišau. Štai kas gavosi šiandien, (turbūt jau nervuoja mano delfinai, nu bet ką dabar):

Po teisybei, vis tiek nesuprantu, kas ne taip ir kodėl vaizdas ne toks kompo ekrane, kurį matau fiksuodama g.gif
Biškiuką esu pririšta prie namų ir galimybės lauke žaisti neturiu, kad ir kaip norėčiau.

kam tiek iso kelti, grudas jau koks didelis, fotofraguok prie lango, ne prieš langą o žiūrėk kad šviesa kristu nuo lango. f3,5 bus prie vieno zoomo galo, prie kito zoomo galo kita, per viduri dar kita, tai norint turėti 3,5 turi zooma susukti prie mažiausio skaičiuko(jei objektyvas 18-55 tai prie 18mm tavo f bus 3,5, prie 55mm 5,6), fotografuodama žiūrėk kaip kinta išlaikymo difragamos ir iso reikšės ir kaip nuo jų pokyčio keičiasi nuotrauka, daug kas paaiškėja pabandžius, bet keisk po vieną, jei balta virsta pilka vadinasi ekspozicija bloga. Ui kiek čia prirašiau, atsimenu kaip nakščiau kildavo pačiia milolijonas klausimų, niekas į visus neatsakys jei pats pastangų neįdėsi, tai kad kantrybės ir sėkmės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 29 gruodžio 2012 - 14:17
QUOTE(Afrė @ 2012 12 29, 14:16)
Kaip ir su kokiu rateliu pasukti F tikria rašo instrukcijoje wink.gif Taip koks fotikas?

Ratelį žinau, didint leido šnd, o numažint iki 3,5 ne. Mistika.
Canon600D 18-55.
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2012 12 29, 14:18)
Ratelį žinau, didint leido šnd, o numažint iki 3,5 ne. Mistika.
Canon600D 18-55.

Tai atsuk kiek leidžia ir nezoomink, tada tikrai bus 3.5, palik 18mm ir ISO turėtų namie prie lango užtekti tikrai max 800

Na va, Vienintelė, kaip visad gražiai sudėsto viską 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 29 gruodžio 2012 - 14:21
QUOTE(vienintelė @ 2012 12 29, 14:17)
kam tiek iso kelti, grudas jau koks didelis, fotofraguok prie lango, ne prieš langą o žiūrėk kad šviesa kristu nuo lango. f3,5 bus prie vieno zoomo galo, prie kito zoomo galo kita, per viduri dar kita, tai norint turėti 3,5 turi zooma susukti prie mažiausio skaičiuko(jei objektyvas 18-55 tai prie 18mm tavo f bus 3,5, prie 55mm 5,6), fotografuodama žiūrėk kaip kinta išlaikymo difragamos ir iso reikšės ir kaip nuo jų pokyčio keičiasi nuotrauka, daug kas paaiškėja pabandžius, bet keisk po vieną, jei balta virsta pilka vadinasi ekspozicija bloga. Ui kiek čia prirašiau, atsimenu kaip nakščiau kildavo pačiia milolijonas klausimų, niekas į visus neatsakys jei pats pastangų neįdėsi, tai kad kantrybės ir sėkmės smile.gif

O kaip yra "prie lango"? Šviesa turi kristi iš šono? Nes aš stengiausi daryti, kad šviesa kristų tiesiai, kad niekas neužstotų. Objektyvas žiūrėjo nuo lango, o ne į langą.
Dėl f ir zoomo, dėkuj, supratau jau 4u.gif Kaip ir dėl ISO.
O dėl šviesos, dar nelabai.
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2012 12 29, 14:09)

As tai neuzskaitau, ir tik todel, kad darytum tol, kol suprasi kame saknys, kaip viskas veikia kartu (diafragma, iso, islaikymas) kad nepaliktum spragu ir neskubetum bile atsikaityti 4u.gif cia, kaip sakant, del tavo pacios geroves ax.gif
daug patarimu gavai, ramiai atsisesk, susikonspektuok, issiaiskink ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 12 29, 13:35)
pergyveni dėl lentos, kurios aš nė nepamačiau, jei atvirai ax.gif būtų paprastas, bet ne prastas merginos portretas, jeigu ne ta baisi girlianda doh.gif pati pagalvok, kam čia ji? ar puošia nuotrauką? blizgantis sintetikos gabalas ir tiek, manau - kartok be girliandos ir bus viskas gerai 4u.gif

Ačiū, galvojau vėl liksiu nepastebėta blush2.gif Ji norėjo a la šventinės nuotraukos bigsmile.gif

Zyle-skaitai ką rašau? Dėk fotiką ant lygaus pagrindo, atsuk M, pailgink išlaikymą ir bus valio 4u.gif Aš ir putojaus kol padariau, tai praleisk tą dalį, viskas vyks greičiau 4u.gif
Atsakyti