Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Afrė @ 2012 12 29, 13:09)
Zyle., ND tavo atlikti gerai, bet tamsoki.

Matau, kad tamsūs, kažkokie pilki melsvi. Bet ką daryt, kad kitaip būtų? Dėlioju prieš langą, jokio šešėlio nebūna. Žodž, nesuprantu, kame reikalas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2012 12 29, 14:13)
Matau, kad tamsūs, kažkokie pilki melsvi. Bet ką daryt, kad kitaip būtų? Dėlioju prieš langą, jokio šešėlio nebūna. Žodž, nesuprantu, kame reikalas doh.gif

O kokie nustatymai?
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2012 12 29, 13:13)

Koks išlaikymas? Koks ISO? F? Pamėgink visgi pažaisti su ekspozicija wink.gif
Jei įdomu paskaityk kaip išgauti šviesią foto

Kristalines, kažkaip nepamenu tavo ND biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2012 12 29, 13:17)

Kristalines, kažkaip nepamenu tavo ND biggrin.gif

Gal dar nebuvai prisijungusi cia rolleyes.gif As kazkas pries 9 menesius atsiskaitinejau berods g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 12 29, 13:21)
Gal dar nebuvai prisijungusi cia  rolleyes.gif  As kazkas pries 9 menesius atsiskaitinejau berods  g.gif

Jau daugiau nei metai,kaip skaitau temą, bet pati pasijungiau tikrai vėliau nei tu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2012 12 29, 13:22)
Jau daugiau nei metai,kaip skaitau temą, bet pati pasijungiau tikrai vėliau nei tu wink.gif

del to ir neuzkliuvo uz akiu gal mirksiukas.gif
As jau daugumos ND irgi uzmirsau, net nlb pamenu, kas tuo metu dar atlikinejo kartu, o buvo musu tuo metu naujokiu nemazai rolleyes.gif
istryne atminti kazkas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 12 29, 13:25)
del to ir neuzkliuvo uz akiu gal  mirksiukas.gif
As jau daugumos ND irgi uzmirsau, net nlb pamenu, kas tuo metu dar atlikinejo kartu, o buvo musu tuo metu naujokiu nemazai  rolleyes.gif
istryne atminti kazkas biggrin.gif

Na taip smile.gif
Man tik įdomu, ar kas užfiksuoja, kurios ND neatsiskaičiusios 5ND? g.gif Taip ir nuplaukia pasroviui biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(Suprem @ 2012 12 29, 10:27)
Rodau  smile.gif

http://farm9.staticf..._711094f0f8.jpg

Fone lenta persimato  blush2.gif Paspardykit ax.gif

pergyveni dėl lentos, kurios aš nė nepamačiau, jei atvirai ax.gif būtų paprastas, bet ne prastas merginos portretas, jeigu ne ta baisi girlianda doh.gif pati pagalvok, kam čia ji? ar puošia nuotrauką? blizgantis sintetikos gabalas ir tiek, manau - kartok be girliandos ir bus viskas gerai 4u.gif

QUOTE(Zylė. @ 2012 12 29, 13:04)
Tai kodėl manieji per tamsūs netinka?
Kodėl reikalavimai kyla, juk naujokės netobulėja, naujokės yra naujokės, nesvarbu kada prisijungia g.gif
Gaila, lango didesnio neturiu, nuotraukos gaunasi tos pačios, kaip kad pirmame puslapy, kur įkėliau. Na, nebent laukt vasaros ir eit į lauką.

o kodėl laukti vasaros? g.gif žinau, kad LT šiuo metu gal ne pats gražiausias metas ir sniegas nutirpo, bet tikrai galima kažką sugalvoti. kiek kartų siūlyta buvo ND padaryti su žmonėmis, ne su daiktais. Lauke gali bet ką susigalvoti fotografuoti: štai sėdi vaikas ant suoliuko, šalia padėtas jo meškis, o už vaiko matyti medis. Na ir fokusuoji: pirma meškis, tada vaikas, paskui medis. Dėl diafragmos keitimo - pasisodini šunį, už jo krūmai kokie nors ir keiti diafragmą (čia aš pagal save duodu pavyzdį, nes turiu šunį biggrin.gif ). Taigi gali tą patį ir su žmogumi padaryt 4u.gif Susirask lauke eglutę, sukabink tris Kalėdinius žaisliukus ir į juos fokusuok mirksiukas.gif lauke fotografuodama išvengsi tamsumo, be to čia mažiau pašalinių objektų. sėkmės
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2012 12 29, 14:27)
Na taip smile.gif
Man tik įdomu, ar kas užfiksuoja, kurios ND neatsiskaičiusios 5ND? g.gif Taip ir nuplaukia pasroviui biggrin.gif

Man atrodo niekas nefiksuoja smile.gif bet va man atrodo, kad rytine kava visko neatsiskaicius, ane? bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2012 12 29, 13:36)
Man atrodo niekas nefiksuoja smile.gif bet va man atrodo, kad rytine kava visko neatsiskaicius, ane? bigsmile.gif  biggrin.gif

teisingai biggrin.gif lyg ir WB neatsiskaite

Bet jei kazkas atlieka jau ne pirma ND, tai man kazkaip automatiskai uzsifiksuoja tas nikas, ir kiek namu darbu liko padaryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2012 12 29, 13:42)
Nu tada kazkas keisto. Sakau, dirbau su placiaformate spauda, visokiu budavo variantu, bet nepataisomu - niekada  schmoll.gif
Arba kazkokie nustatymai negeri.

tai va ir įdomiausia, kad po koregavimo ( jų ar mano) atspaudus gaunasi kažkokia nesąmonė... Kame čia šaknys? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2012 12 29, 13:17)
Koks išlaikymas? Koks ISO? F? Pamėgink visgi pažaisti su ekspozicija wink.gif
Jei įdomu paskaityk kaip išgauti šviesią foto

Ačiū, paskaitysiu.
Štai, pačiai nesinori tyčia ieškoti ko nors kito, nes nesuprantu, kodėl delfinai baltam fone išeina pilkam, vat užsiciklinau ir nieko daugiau nematau. Iso max 6400 berods, f4,5 šiandien, daugiau neleidžia numažint, nors vakar 3,5 buvo, kodėl, nežinau, vieta juk ta pati, nuo ko čia priklauso? Išlaikymas, jei gerai pamenu šiandien 1/25, nrs gal ir klystu, nuotraukas jau perkėliau, tad gal ir maišau. Štai kas gavosi šiandien, (turbūt jau nervuoja mano delfinai, nu bet ką dabar):
user posted image
user posted image
user posted image

Po teisybei, vis tiek nesuprantu, kas ne taip ir kodėl vaizdas ne toks kompo ekrane, kurį matau fiksuodama g.gif

QUOTE(gotte @ 2012 12 29, 13:35)
pergyveni dėl lentos, kurios aš nė nepamačiau, jei atvirai ax.gif būtų paprastas, bet ne prastas merginos portretas, jeigu ne ta baisi girlianda doh.gif pati pagalvok, kam čia ji? ar puošia nuotrauką? blizgantis sintetikos gabalas ir tiek, manau - kartok be girliandos ir bus viskas gerai 4u.gif
o kodėl laukti vasaros?  g.gif žinau, kad LT šiuo metu gal ne pats gražiausias metas ir sniegas nutirpo, bet tikrai galima kažką sugalvoti. kiek kartų siūlyta buvo ND padaryti su žmonėmis, ne su daiktais. Lauke gali bet ką susigalvoti fotografuoti: štai sėdi vaikas ant suoliuko, šalia padėtas jo meškis, o už vaiko matyti medis. Na ir fokusuoji: pirma meškis, tada vaikas, paskui medis. Dėl diafragmos keitimo - pasisodini šunį, už jo krūmai kokie nors ir keiti diafragmą (čia aš pagal save duodu pavyzdį, nes turiu šunį biggrin.gif ). Taigi gali tą patį ir su žmogumi padaryt 4u.gif Susirask lauke eglutę, sukabink tris Kalėdinius žaisliukus ir į juos fokusuok mirksiukas.gif lauke fotografuodama išvengsi tamsumo, be to čia mažiau pašalinių objektų. sėkmės

Biškiuką esu pririšta prie namų ir galimybės lauke žaisti neturiu, kad ir kaip norėčiau.
Atsakyti