QUOTE(Afrė @ 2012 12 29, 13:17)
Koks išlaikymas? Koks ISO? F? Pamėgink visgi pažaisti su ekspozicija
Jei įdomu paskaityk
kaip išgauti šviesią foto
Ačiū, paskaitysiu.
Štai, pačiai nesinori tyčia ieškoti ko nors kito, nes nesuprantu, kodėl delfinai baltam fone išeina pilkam, vat užsiciklinau ir nieko daugiau nematau. Iso max 6400 berods, f4,5 šiandien, daugiau neleidžia numažint, nors vakar 3,5 buvo, kodėl, nežinau, vieta juk ta pati, nuo ko čia priklauso? Išlaikymas, jei gerai pamenu šiandien 1/25, nrs gal ir klystu, nuotraukas jau perkėliau, tad gal ir maišau. Štai kas gavosi šiandien, (turbūt jau nervuoja mano delfinai, nu bet ką dabar):
Po teisybei, vis tiek nesuprantu, kas ne taip ir kodėl vaizdas ne toks kompo ekrane, kurį matau fiksuodama
QUOTE(gotte @ 2012 12 29, 13:35)
pergyveni dėl lentos, kurios aš nė nepamačiau, jei atvirai
būtų paprastas, bet ne prastas merginos portretas, jeigu ne ta baisi girlianda
pati pagalvok, kam čia ji? ar puošia nuotrauką? blizgantis sintetikos gabalas ir tiek, manau - kartok be girliandos ir bus viskas gerai
o kodėl laukti vasaros?
žinau, kad LT šiuo metu gal ne pats gražiausias metas ir sniegas nutirpo, bet tikrai galima kažką sugalvoti. kiek kartų siūlyta buvo ND padaryti su žmonėmis, ne su daiktais. Lauke gali bet ką susigalvoti fotografuoti: štai sėdi vaikas ant suoliuko, šalia padėtas jo meškis, o už vaiko matyti medis. Na ir fokusuoji: pirma meškis, tada vaikas, paskui medis. Dėl diafragmos keitimo - pasisodini šunį, už jo krūmai kokie nors ir keiti diafragmą (čia aš pagal save duodu pavyzdį, nes turiu šunį
). Taigi gali tą patį ir su žmogumi padaryt
Susirask lauke eglutę, sukabink tris Kalėdinius žaisliukus ir į juos fokusuok
lauke fotografuodama išvengsi tamsumo, be to čia mažiau pašalinių objektų. sėkmės
Biškiuką esu pririšta prie namų ir galimybės lauke žaisti neturiu, kad ir kaip norėčiau.