Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Mangute @ 2013 01 05, 10:31)
niu gerai, o kaip ieskoti? nes pvz kai ieskojau kaip padaryti fona bespalvi (cia mano issireiskimas, o kol as radau kaip jis tikai vadinasi), arba kaip iskirpti objekta is foto ir uzdeti kitur, tai niekur normaliai ir nera paaiskinta. arba nesigauna pagal rodoma, tai niekas nepaakina gi toj youtubej  g.gif
atmazkiu as neieskau, tik ieskau lengvesniu keliu. jei kazkas ta kelia praejo, tai gal bent as nuo pusiaukeles galiu pradeti eiti  mirksiukas.gif
man smagu, kad pralinksminau  biggrin.gif

Ui, geriau to nedaryk niekada niekada schmoll.gif

Siulyčiau pirma išmokti esminius dalykus, kurie daug svarbesni už tokias machinacijas. Kad fotkė visų pirma atrodytų kokybiškai, kad kompozicija būtų gera, va apie išdegusias vietas irgi kartu galėsim pasimokyti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Tynka-: 05 sausio 2013 - 16:36
QUOTE(Mangute @ 2013 01 05, 17:33)
o kokiam tikslui sitas forumas sukurtas?  g.gif
manau, kad gera nuoroda verta issisaugoti  g.gif

Visu pirma buvo atskira tema, PS pradziamokslis, galbut ten reiketu klausinetis apie nuotrauku darkyma su PS.

Sita tema ismokti foografuoti, kad nutraukas reiktu apdirbineti minimaliai.

Del nuorodu. Niekada nebelaikau nuorodu, kur nebeturiu ko ismokti... Manau ir kitos ne bibliotekininkes, kad kauptu nuorodu archyvus ar neteisingai mastau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.B.M.: 05 sausio 2013 - 16:40
QUOTE(-Tynka- @ 2013 01 05, 16:36)
Ui, geriau to nedaryk niekada niekada  schmoll.gif

Siulyčiau pirma išmokti esminius dalykus, kurie daug svarbesni už tokias machinacijas. Kad fotkė visų pirma atrodytų kokybiškai, kad kompozicija būtų gera, va apie išdegusias vietas irgi kartu galėsim pasimokyti wink.gif

cia man reikejo imones logotipa padaryti ant bespalvio fono smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 05, 10:41)
cia man reikejo imones logotipa padaryti ant bespalvio fono smile.gif

Aaa.. aš maniau, kad tokiom fotkėm susižavėjai, kur dalis spalvota, dalis juodai balta biggrin.gif nu tai gerai tada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2013 01 05, 16:43)
Aaa.. aš maniau, kad tokiom fotkėm susižavėjai, kur dalis spalvota, dalis juodai balta biggrin.gif nu tai gerai tada smile.gif

uj neeee smile.gif man kartais reikia pamaketuoti smile.gif

o del nuotrauku, tai as noriu ismokti jas padaryti svarias smile.gif
Atsakyti
Mangute, klausei, kodėl foto geltonuoja? jei būtum atlikusi penktąjį, berods, ND, tokio klausimo nekiltų. Antra, kai jau turi suvokima kas yra baltos spalvos balansas ir supratimą kaip jis vadinasi in english, ne taip sunku surasti ir youtubėj, kaip jį pakoreguoti su PS. Jei jau tiek daug visokių pamokų žiūrėjai, reiškia nieko nesupratai arba blogai žiūrėjai, nes beveik visose aiškina, kaip ištaisyti baltos spalvos balansą su PS. Bet iki to reikia pribręsti. Žinoti kas yra RAW failas ir kam jis naudojamas. Tu tikriausiai to nežinai, nes greičiausiai nežinai ir kas yra baltos spalvos balansas. O "photography" jau vadiniesi.
Man, savo ruožtu, pikta, kad žmonės, nežinodami elementariausių fotografijos žinių, jau vadina savo visokiausiais "photography" sad.gif

QUOTE(Mangute @ 2013 01 05, 17:31)
niu gerai, o kaip ieskoti? nes pvz kai ieskojau kaip padaryti fona bespalvi (cia mano issireiskimas, o kol as radau kaip jis tikai vadinasi), arba kaip iskirpti objekta is foto ir uzdeti kitur, tai niekur normaliai ir nera paaiskinta. arba nesigauna pagal rodoma, tai niekas nepaakina gi toj youtubej  g.gif
atmazkiu as neieskau, tik ieskau lengvesniu keliu. jei kazkas ta kelia praejo, tai gal bent as nuo pusiaukeles galiu pradeti eiti  mirksiukas.gif
man smagu, kad pralinksminau  biggrin.gif

o su sluoksniais dirbti ar moki? ar žinai, kas yra sluoksniai? ar žinai, kiek merginų čia dar nežinančių ar nemokančių su sluoksniais dirbti, ar kiek reikėjo pastangų tai išsiaiškinti? tavo ieškojimuose trūksta nuoseklumo. Aš pavyzdžiui, jau moku padaryti foną baltą. Bet praėjo metai, kol suvokiau kaip tą padaryti. Ir be youtubės. Bet rezultatas man nepatiko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 05 sausio 2013 - 16:47
QUOTE(Mangute @ 2013 01 05, 15:31)

Siulyciau ismokti konkreciai formuluoti konkretu klausima visu pirma (pvz kur galima butu paziureti kaip sutvarkyti WB) ir suvokti, kad nera stebuklingu receptu ir visur reikalingi bandymai, nes pradejai nuo to, kad nieko nesupranti apie RAW o baigei objektu perkelimais, pati sau susimalus viska i viena kruva, atrodo kad be jokio supratimo apie ka sneki, o tikiesi, kad kazkas tai supras ir tau dar iskramtys mirksiukas.gif Ir dar pareiskimas, kad neturi ieskojimams laiko visiskai atbaido savo laika aukoti tau mirksiukas.gif

Nesusilaikiau biggrin.gif

O cia pasizvalgimui, kad nebuciau tusciai prabilus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2013 01 05, 17:50)

oooo bigsmile.gif
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2013 01 05, 15:47)
Man, savo ruožtu, pikta, kad žmonės, nežinodami elementariausių fotografijos žinių, jau vadina save visokiausiais "photography" sad.gif

drinks_cheers.gif pikta ir liudna, dar pridurciau...
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2013 01 05, 16:47)
Mangute, klausei, kodėl foto geltonuoja? jei būtum atlikusi penktąjį, berods, ND, tokio klausimo nekiltų. Antra, kai jau turi suvokima kas yra baltos spalvos balansas ir supratimą kaip jis vadinasi in english, ne taip sunku surasti ir youtubėj, kaip jį pakoreguoti su PS. Jei jau tiek daug visokių pamokų žiūrėjai, reiškia nieko nesupratai arba blogai žiūrėjai, nes beveik visose aiškina, kaip ištaisyti baltos spalvos balansą su PS. Bet iki to reikia pribręsti. Žinoti kas yra RAW failas ir kam jis naudojamas. Tu tikriausiai to nežinai, nes greičiausiai nežinai ir kas yra baltos spalvos balansas. O "photography" jau vadiniesi.
Man, savo ruožtu, pikta, kad žmonės, nežinodami elementariausių fotografijos žinių, jau vadina savo visokiausiais "photography" sad.gif
o su sluoksniais dirbti ar moki? ar žinai, kas yra sluoksniai? ar žinai, kiek merginų čia dar nežinančių ar nemokančių su sluoksniais dirbti, ar kiek reikėjo pastangų tai išsiaiškinti? tavo ieškojimuose trūksta nuoseklumo. Aš pavyzdžiui, jau moku padaryti foną baltą. Bet praėjo metai, kol suvokiau kaip tą padaryti. Ir be youtubės. Bet rezultatas man nepatiko  biggrin.gif

kazkiek moku su sluoksniais dirbti mirksiukas.gif del photografy, o kas uzdraude taip vadintis? g.gif

QUOTE(chiquitka @ 2013 01 05, 16:50)
Siulyciau ismokti konkreciai formuluoti konkretu klausima visu pirma (pvz kur galima butu paziureti kaip sutvarkyti WB) ir suvokti, kad nera stebuklingu receptu ir visur reikalingi bandymai, nes pradejai nuo to, kad nieko nesupranti apie RAW o baigei objektu perkelimais, pati sau susimalus viska i viena kruva, atrodo kad be jokio supratimo apie ka sneki, o tikiesi, kad kazkas tai supras ir tau dar iskramtys mirksiukas.gif Ir dar pareiskimas, kad neturi ieskojimams laiko visiskai atbaido savo laika aukoti tau mirksiukas.gif

Nesusilaikiau biggrin.gif

O cia pasizvalgimui, kad nebuciau tusciai prabilus biggrin.gif

todel, kad noriu visko daug ir is karto tongue.gif

gerai klausimas: kuo skirias jpg nuo raw? ka daugiau galima padaryti su raw? ir pavyzdziais noreciau smile.gif

ir dar kiek reikia gauti namu darbu ivertinimu, kad skaitytusi atliktas?

bjauri as ar ne? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2013 01 05, 15:15)
Aš pati čia naujokė, jei ką  g.gif Dar nė metų nėra, kaip čia atėjau.
Kodėl viską mokant? Ne, toli gražu. Bet reikia norėti tobulėti pačiam, pačiam, savo jėgom to siekti, o ne laukti kol viską padės ant lėkštutės kažkas, nes to nebus  schmoll.gif
Įvesk i google pvz. PS pamokos, nustebsi kiek naudingų dalykų rasi.
O burbėti čia, laiko tai žiūriu negaila ir netrūksta  bigsmile.gif

ot malačius, paskrudink uodegas biggrin.gif

Lietuviškai mažiausiai patarčiau įvedint. Pilnas pasaulis žinių, kas ieško, tas randa, kam ko reik.
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 05, 16:55)
gerai klausimas: kuo skirias jpg nuo raw? ka daugiau galima padaryti su raw?

copy-paste į google ir pirmas pasitaikęs atsakymas.
Gero skaitymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SauJoRa: 05 sausio 2013 - 17:02