Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 05, 01:02)
gana padoriai smile.gif, ne taip kaip lietuviskai ar rusiskai, bet normaliai.

Eik į youtube ir įrašyk - edit raw [ir turimą fotoshopo versiją], o po to 2 paros žiūrėjimo smile.gif

Tiesa, žiūrint ką Tu nori redaguoti, ta prasme kiek, nes šiaip Lightroom`o pakanka, net ir paprasčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tinsley: 05 sausio 2013 - 00:06
QUOTE(-Tynka- @ 2013 01 04, 23:58)
nu kaip... nuveiksi - t.y. susipažinsi su programa. Nežinau, kiek kainuoja Lietuvoj, bet čia, JAV, kainuoja apie 130$. Anksčiau naudojau tokią nemokamą programą GIMP, nebloga visai, kažkiek panaši į PS.

GIMP raw yra? Reikia ismokti g.gif Raw therapee bandziau, bet nesusikalbam, prie fotiko kompakto nebuvo, PS neatidaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 01 05, 01:05)
GIMP raw yra? Reikia ismokti g.gif Raw therapee bandziau, bet nesusikalbam, prie fotiko kompakto nebuvo, PS neatidaro g.gif

Kaip tai PS neatidaro? Kas per fotikas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 01 04, 18:05)

emm... tiesą sakant, nežinau. Aš kolkas tik jpg fotkinu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2013 01 05, 01:09)
emm... tiesą sakant, nežinau. Aš kolkas tik jpg fotkinu...  blush2.gif

Siūlau kuo greičiau atsisakyti JPG ir pradėti fotografuoti RAW, blogausiu atvėju RAW ir JPG.
Atsakyti
va va ir pas mane prie fotiko kai pirkau jokio kompakto nebuvo,nors kaip supratau turejo but, o PS nesusigaudau su tuo raw nieko.
Na reiktu kartais pvz maziausias smulkmes pakoreguot prie vietos, arba jei padege kur gal kiek eitu pataisyti, nes jpg nieko neina padaryt.
Atsakyti
QUOTE(tinsley @ 2013 01 05, 00:07)
Kaip tai PS neatidaro? Kas per fotikas? g.gif

RAW neatidaro g.gif Nikon d3100 pas mane smile.gif

Tynka-Lightroome yra raw, galesi mokytis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 05, 01:10)
va va ir pas mane prie fotiko kai pirkau jokio kompakto nebuvo,nors kaip supratau turejo but, o PS nesusigaudau su tuo raw nieko.
Na reiktu kartais pvz maziausias smulkmes pakoreguot prie vietos, arba jei padege kur  gal kiek eitu pataisyti, nes jpg nieko neina padaryt.

Iš RAW bet ką galima ištraukti [išdegimus, WB [kas mano galva yra viena svarbiausiu dalyku] ir t.t.] ir kas svarbiausia nenukenčia foto kokybė, beje padegimus, bei WB su Lightroom`u puikiausiai ir lengviausiai galima ištaisyti, kaip ir minėjau youtube`je pilna video medžiagos, pats iš ten daug ką išmokau.
Atsakyti
QUOTE(tinsley @ 2013 01 04, 18:10)
Siūlau kuo greičiau atsisakyti JPG ir pradėti fotografuoti RAW, blogausiu atvėju RAW ir JPG.

QUOTE(Suprem @ 2013 01 04, 18:12)
Tynka-Lightroome yra raw, galesi mokytis  smile.gif

Jap, žinau.... Ruošiuosi tuo užsiimti ir niekaip neprisiruošiu blush2.gif

P.s. niekas nepaaiškino man, kaip i flickr kelti, nu ir be be be tongue.gif pati išmąsčiau po daug neuronų nužudžiusių ieškojimų ir bandymų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Tynka-: 05 sausio 2013 - 00:18
QUOTE(Suprem @ 2013 01 05, 01:12)
RAW neatidaro g.gif Nikon d3100 pas mane smile.gif

Tynka-Lightroome yra raw, galesi mokytis  smile.gif

Kiek pamenu D3100 turėdavo kažkokių CD, bet iš esmės jų nereikia, PS ir Lightroom`as yra geriausias visų fotografų draugas.
Papildyta:
QUOTE(-Tynka- @ 2013 01 05, 01:17)
Jap, žinau.... Ruošiuosi tuo užsiimti ir niekaip neprisiruošiu  blush2.gif

P.s. niekas nepaaiškino man, kaip i flickr kelti, nu ir be be be tongue.gif pati išmąsčiau po daug neuronų nužudžiusių ieškojimų ir bandymų  biggrin.gif

Kuo greičiau pradėsi tuo Pačiai geriau bus, patikėk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2013 01 05, 00:49)
Yvette, aš tau ir AŽ rašiau prašydama, kad pamokytum, kaip įkelt i flickr temą... Niekaip nesuprantu, kaip tai padaryti  unsure.gif

As tau parasius esu 4u.gif
Atsakyti
Kompaktu nedave, gera mintis su youtube, nors man ji ir nepatinka, bet gal ka nors rasiu g.gif
ps kiek pas mus Lightroomas kainuoja? biggrin.gif
Atsakyti