Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Afrė @ 2013 01 04, 11:36)
Vilnietės, gal kada jau norėtumėt meetuko? Aš jau ieškausi auklės, turėsiu šiek tiek laiko ir sau, tad galėtumėm pasimatyti kada ax.gif

jau norėtumėm smile.gif
Papildyta:
Beje, visoms vilnietėms ar besilankantiems Vilniuje didžiai rekomenduoju aplankyti Juozo Budraičio fotografijos parodą Prospekto galerijoje. Visų pirma todėl, kad tai puiki paroda smile.gif Visų antra dėl to, kad jis neprofesionalas. Tiesiog žmogus, kuris krapštėsi su tais fotikais, kol ėmė fotografuoti. Savamokslis. Taip, filmavimo aikštelės ir garsūs aktoriai yra gana dėkinga aplinka fotografijai, bet eikit pasižiūrėt, koks kompozicijos, veiksmo pajautimas, koks santykis su žmonėmis ir pan. smile.gif

Trumpas aprašymas ČIA
Atsakyti
O aš dar pasiūlysiu sausio mėn. užbaigti projektą Fotorafai fotografų akimis. Kas dar nespėjot susitikti, pasiorganizuokit. Vasario mėn. galim pradėti mąstyti ką daryti su tom foto. Tarkim atsispausdinti gražuolišką foto albumą. Gražus būtų prisiminimas bigsmile.gif

Gaila, kad niekas arti manęs negyvenat bigsmile.gif labai jau sau patinku, ką tik iš kirpyklos bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 04 sausio 2013 - 13:23
QUOTE(Afrė @ 2013 01 04, 12:36)

Vilnietės, gal kada jau norėtumėt meetuko? Aš jau ieškausi auklės, turėsiu šiek tiek laiko ir sau, tad galėtumėm pasimatyti kada ax.gif

AŠŠŠ noriu smile.gif

QUOTE(gotte @ 2013 01 04, 13:47)
Na aš turiu 1.4 50mm ir niekada nei portretų, nei daiktų nefotografuoju su 1.4 ar su 1.6 ar su 1.8 diafragma (na su šia dar kartais). Irgi muilina ir čia natūralus dalykas, arba tada reikia su stovu fotografuoti  g.gif taigi visada nustačius kraštinius duomenis - tarkim maksimaliai atvirą diafragmą nebus geriausių rezultatų...aišku dar nuo technikos priklauso. Kad ir tas pats mano turimas 24-70 2.8 yra aštriausias prie 2.8 diafragmos.

Aš nežinau, kaip yra su 50 mm 1.8 objektyvu, bet spėju, kad irgi aštresnis jau nuo kokių 2.2 g.gif

anksčiau vengdavau 1.4 nustatyti, dbr karts nuo karto fotkinu ir su 1.4, bet dažniausiai 1.8 ar 2.0 [čia su 50mm 1.4]. O kai turėjau 1.8 50mm, tai geriausiai ir dažniausiai 2.2, 2.8 fotkinau smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2013 01 04, 14:23)
O aš dar pasiūlysiu sausio mėn. užbaigti projektą Fotorafai fotografų akimis. Kas dar nespėjot susitikti, pasiorganizuokit. Vasario mėn. galim pradėti mąstyti ką daryti su tom foto. Tarkim atsispausdinti gražuolišką foto albumą. Gražus būtų prisiminimas  bigsmile.gif

Ooo ne, dar anskti...oj kaip anksti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2013 01 04, 12:47)

Sulaukiau, sulaukiau, sulaukiau assa.gif assa.gif assa.gif
Gavau mainų foto.
Ačiū, ačiū, ačiū.
Labai mielas siuntinukas. Su linkėjimais ir dovanėle. Dėkoju friends.gif
Atsakyti
Skaiciau, kad su 1.8 geriausia gaunasi naudojant 2.8 smile.gif Kas turi 1.4, dziaugiasi, kas turi 1.8 irgi dziaugiasi smile.gif
Atsakyti
Idda gavau žinių, kad tavo mainų foto guli pašte nuo gruodžio 22d. Jei negavai pranešimo, vistiek užsuk ir pasiteirauk. Man rodos ilgai laiškų nelaiko, paskui siuntėjai atgal išsiųs, kaip nepristatytą laišką.
Papildyta:
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 04, 14:24)
QUOTE(gotte @ 2013 01 04, 12:47)

Sulaukiau, sulaukiau, sulaukiau assa.gif assa.gif assa.gif
Gavau mainų foto.
Ačiū, ačiū, ačiū.
Labai mielas siuntinukas. Su linkėjimais ir dovanėle. Dėkoju friends.gif

kaip džiaugiuosi, kad gavai 4u.gif šiemet neteko nusivilti 4u.gif

Beliko keturios negavusios. Dėl vienos tikra esu, kad nukeliaus, tiesiog tolokai. Kita pašte turėtų pasiklausinėti, o dar dviejų jokių žinių iš gavėjų, senokai rodėsi. Gal jau ir gavo.
Atsakyti
Bet, kas pereina nuo 1,8 prie 1,4, tai džiaugiasi da labiau... lotuliukas.gif

Say , sugundei čia su paroda.. Kaip ti galvoju kur pasikulturint.. biggrin.gif

Yvette , jooo, galėtu ir apsireikšt... unsure.gif Nes mano foto nukeliavo dar prieš šventes.... Siunčiau per pašto kurjerius, kad tą pačią dieną gautu.. g.gif Nors ji rašo, kad išvažiuoja per šventes, bet jos gi jau baigėsi.. unsure.gif
Atsakyti
Temos paįvairinimui - keletas nuotraukų iš kelionės į saulėtąją Tenerifę, kad pavydėtumėte smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi.Kri.: 04 sausio 2013 - 14:33
QUOTE(Yvette @ 2013 01 04, 13:23)
O aš dar pasiūlysiu sausio mėn. užbaigti projektą Fotorafai fotografų akimis. Kas dar nespėjot susitikti, pasiorganizuokit. Vasario mėn. galim pradėti mąstyti ką daryti su tom foto. Tarkim atsispausdinti gražuolišką foto albumą. Gražus būtų prisiminimas  bigsmile.gif

Gaila, kad niekas arti manęs negyvenat  bigsmile.gif labai jau sau patinku, ką tik iš kirpyklos  bigsmile.gif

reiktu dar kauniete kokia nufotkint g.gif , yra savanorių?
Smagu būtu turėt spausdinta albiuma.
O plaukuosena jau mačiau puikiai atrodai:)

Vi.Kri. tikrai pavydžiu, man šiuo laikotarpiu labai trūksta saulės ir šilumos, reiktu kraustytis gyventi kur ištisus metus šilta ir saulėta:D
Atsakyti
Sveiki,

Esu čia naujokas.

Perskaitęs paskutinius puslapius pastebėjau, kad diskutuojate apie 50mm objektyvus. Iš patirties galiu pasakyti, kad Canon 50mm F1,4 muilina prie atviros diafragmos, nuo F1,8 muilinimas ženkliai sumažėja. 50mm F1,8 taip pat muilina prie atviros diafragmos, F2,2 muilina mažiau.

Nikkor 50mm F1,4 panašiai muilina kaip ir Canon, panaši situacija ir su 50mm F1,8.

Sigma 50mm F1,4 mažiausiai muilina iš visų net prie F1,4.

Apie Pentax ir Sony nelabai ką galiu pakomentuoti.

Papildyta:
Tiesa, pamiršau pasakyti, kad nuotraukos darytos su pilnu kadru yra aštresnės, o jei dar Nikon D800 su savo 36Mpix...
Atsakyti
QUOTE(tinsley @ 2013 01 04, 14:53)
Sveiki,

Esu čia naujokas.

Perskaitęs paskutinius puslapius pastebėjau, kad diskutuojate apie 50mm objektyvus. Iš patirties galiu pasakyti, kad Canon 50mm F1,4 muilina prie atviros diafragmos, nuo F1,8 muilinimas ženkliai sumažėja. 50mm F1,8 taip pat muilina prie atviros diafragmos, F2,2 muilina mažiau.

Nikkor 50mm F1,4 panašiai muilina kaip ir Canon, panaši situacija ir su 50mm F1,8.

Sigma 50mm F1,4 mažiausiai muilina iš visų net prie F1,4.

Apie Pentax ir Sony nelabai ką galiu pakomentuoti.
Papildyta:
Tiesa, pamiršau pasakyti, kad nuotraukos darytos su pilnu kadru yra aštresnės, o jei dar Nikon D800 su savo 36Mpix...

o verta tarkim Canon 50mm f1.8 keisti i Canon 50mm f1.4 arba Sigma 50mm f1.4?
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 04, 15:42)
o verta tarkim Canon 50mm f1.8 keisti i Canon 50mm f1.4 arba Sigma 50mm f1.4?

http://www.supermama...?...2126&st=132
Atsakyti