Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurpod @ 2012 12 31, 09:09)
Sveiki,
Esu naujoke ir visiskai zalia sitame nuostabiame fotografijos pasaulyje... Visada trauke grazios, meniskos nuotraukos... tos, kuriose be vaizdo dar gyvena ir jausmas, bet pati niekada nebandziau fotografuot (tiktai buitiskai, paprastai su muilinuke)... Taciau vis pamastydavau, o gal pabandyt, gal kazkas gautusi....Ir stai rankose laikau nauja veidrodinu ka:) Taciau tik dabar supratau, fotikas, tai tik dalis sio meno....tik dabar supratau, kad NIEKO NEZINAU biggrin.gif Tiek daug terminu visokiausiu, kuriu net nezinojau egzistuojant biggrin.gif Todel, skaitau, kaupiu info, mokinuosi, o svarbiausia, kad tas mokinimassis "VEZA"...Nezinau kiek laiko truks mano pamokos, kol isdrisiu pas Jus uzsukti su namu darbais, bet zinau viena : Fotografija - nuostabus, itraukiantis menas i kuri noriu isilieti visa siela...

Labai dziaugiuosi, kad egzistuoja si temele, nes daug info suprantama ir aiskia zmoniu kalba radau butent deka Jusu, Aciu 4u.gif

Lyg aš būčiau parašius....
Mokausi pirmam ND, bet dar negaliu kelt, reik bent šiek tiek patobulėt prieš išgirstant jūsų kritiką ax.gif
Atsakyti
Merginos, ar galit pasisakyti kas dar neišsiuntėt mainų foto ir kas jau labai seniai išsiuntėt ir turėjo jau gauti brūkštelkit man až.

Koliažuose gal ir aš sudalyvaučiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 02 sausio 2013 - 20:00
Merginos,

Atsiprašau, kad apleidau... Gal tiesiog neturėjau ką parodyti... Apatiją kažkokia buvo, kitų hobių atsirado. Nesvarbu.

Vėl išlekiu į Aziją, kurią įsimylėjau iš antro žvigsnio wink.gif Visada fotkinu tik su M. Bet darosi baisu pagalvojus apie tuos visus reguliavimus "vėl" vos pasukus fotiką į kitą pusę, kur pvz daugiau saulės ar pan. ( saulės ten daug...). Kartais ir savo kadrą pražiopsodavau...
Forografuoti su A ?
Patarkit, patyrusios 4u.gif
Atsakyti
Mano viena iš paskutinių fs:

user posted image

user posted image

čia dar kelios yra

man kažkoks foto darkymo metas...matyt norisi kažkokių atradimų, kažko naujo... norisi išsidarkyt su spalvomis, truputį bandau su šviesa namie eksperimentuot, bet sunku, neturint normalios lempos....su naktine pasišviečiu taip juokingai biggrin.gif paskui tvarkysiu tas foto, tai irgi pasirodysiu.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2013 01 02, 21:25)

Nežinau dėl spalvos (mano kompas žalsvai rodo).
Bet mintis patinka. Modeliukas superinis.
Atsakyti
Sveikos gyvos!
Visas sveikinu su NAUJAISIAIS!!! Kūrybos, kantrybės ir sėkmės!!!

QUOTE(Yvette @ 2013 01 02, 20:59)
Merginos, ar galit pasisakyti kas dar neišsiuntėt mainų foto ir kas jau labai seniai išsiuntėt  ir turėjo jau gauti brūkštelkit man až.
Koliažuose gal ir aš sudalyvaučiau.

Saviškę išsiunčiau gruodžio viduryje,kol kas negirdėjau, jog būtų gavus...
Papildyta:
QUOTE(Diancikas @ 2013 01 02, 21:46)

Forografuoti su A ? 
Patarkit, patyrusios  4u.gif

manau, gali drąsiai fotografuot su A
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2013 01 02, 16:28)
Merginos, o kas naudojate blykstes, ar jos jums perkaista? g.gif
As per sventes issitraukiau ja (SB 900) , nes kur sventem, gan tamsu, ir pafotkinus, po kokiu 30 kadru uzkaista doh.gif  ir poto kas kelis kadrus vel rodo, akd perkaito  doh.gif 
esu ja pries tai kelis kartus naudojusi, bet nera to buve, o dbr po ilgo laiko istraukiau ir bac, nesamone kazkokia. Tai cia jau gal nest taisyt?  bigsmile.gif

kokiais nustatymais fotkinai (iso/islaikymas/diafragma)?

Va tau pavyzdys: http://www.youtube.c...h?v=fG6x1f6uciE
Esme ta, kad bet kuriam blicui full poweriu istisai dirbti nesveika. SB-910 apsauga tokia, kad automatiskai numusa poweri, ir tiesiog "nedasviecia" - biski protingiau realizuota apsauga, nors velnias zino ar cia geriau smile.gif. As issijungiau ta termo apsauga, kad bent jau leistu toliau fotkint ekstra atveju.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 01 02, 22:40)
Va tau pavyzdys: http://www.youtube.c...h?v=fG6x1f6uciE
Esme ta, kad bet kuriam blicui full poweriu istisai dirbti nesveika. SB-910 apsauga tokia, kad automatiskai numusa poweri, ir tiesiog "nedasviecia" - biski protingiau realizuota apsauga, nors velnias zino ar cia geriau smile.gif. As issijungiau ta termo apsauga, kad bent jau leistu toliau fotkint ekstra atveju.

iso 200, f ~5, islaikymas 160 berods. nu mazdaug taip +- smile.gif
o tarkim dar tai, kad batarkes mygom issikrauna, bandziau ir paprastas idet, ne pakraunamas, tai tos isvis nieko neatlaiko doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 01 02, 13:23)
As noriu pasiulyti naujokems auto pasizaidima, ale laukiu pultelio is kiniecio jau menesi gun_bandana.gif Butu norinciu? ax.gif

Būtų, pats laikas jau pabandyti bigsmile.gif

QUOTE(gotte @ 2013 01 02, 22:25)

pirmoji nuostabi, labi patiko, ir spalvingumas toks malonus akiai.
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2013 01 03, 00:01)
iso 200, f ~5, islaikymas 160 berods. nu mazdaug taip +- smile.gif
o tarkim dar tai, kad batarkes mygom issikrauna, bandziau ir paprastas idet, ne pakraunamas, tai tos isvis nieko neatlaiko doh.gif  g.gif

Su tavo nustatymais turbut vien tik blico sviesa ir belieka. Islaikyma ilgink, iso didink. F irgi tiek paprastai irgi nereikia, tiek ant platesnio kampo patalpose (nes ryskumo zona ir taip didele), tiek ant portretinio (nes fona specialiai lieji). Nors kartais reikia ir daugiau.

Batarkes tai ziurint kokias naudoji, na ir jei ant full powerio tai tikrai greitai isdzius, SB-900 galingas blicas.
Atsakyti
O kaip suprast auto pasizaidima? blush2.gif Ir cia naujokems ar pradziamokslems, ar cia tas pats? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2013 01 02, 22:15)

manau, gali drąsiai fotografuot su A

Bandysiu pažiūrėti kaip ten "darosi" smile.gif
Po Laukinės patirto šoko vienąsyk, net nebebandžiau.

QUOTE(robobebras @ 2013 01 02, 22:40)

Nu va, o aš po vieno renginio rūsyje nutrenkiau savo blykstę baisiai susikompleksavusi, kad ji niekam tikusi (greičiau - aš nemokša). Išsijungdavo įdomiausiu momentu.

Šiandien pakraupau nuo "profesionalo" nuotraukų darželyje, darytų per šventę. (Fotografas buvo "komplekte" su Kalėdų Seneliu). Pavyzdinės nuotraukos labai mažos, tačiau įžiūrėti buvo galima ir akis badė tai vienoj, tai kitoj foto makabriškai nukirsta kažkieno galva. Likęs tik kaklas su kūnu ir pan. Jau neklabu apie kitus niuansus.
O matytumėt kiek nuotraukų tėveliai užsakė ohmy.gif Sąrašas norinčių ilgas buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diancikas: 02 sausio 2013 - 23:27