Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Sveikos!

Situacija tokia: turejau grizti sausio 8 diena is VPA, staigiai susiradau nauja darba ir grizt neplanuoju, pasambinau i darboviete kaip darom paklausiau, ten pasake sausio 8 dienos data parasysiu prasyma ir viskas. BET o kaip del atostogu?

nes girdejau, kad VPA nesikaupia kasmetines, o per nestumo ir gimdymo bent keletas dienu, bet susidaro. Aisku, jiems neapsimoka ju man suteikt ir moket dar, bet nesinori taip viska nuleist, pinigai labai reikalingi. Kur galeciau suzinot, nes buhaltere man nieko nepasakys.
Atsakyti
QUOTE(Krendel' @ 2013 01 06, 19:42)
Sveikos!

Situacija tokia: turejau grizti sausio 8 diena is VPA, staigiai susiradau nauja darba ir grizt neplanuoju, pasambinau i darboviete kaip darom paklausiau, ten pasake sausio 8 dienos data parasysiu prasyma ir viskas. BET o kaip del atostogu?
nes girdejau, kad VPA nesikaupia kasmetines, o per nestumo ir gimdymo bent keletas dienu, bet susidaro. Aisku, jiems neapsimoka ju man suteikt ir moket dar, bet nesinori taip viska nuleist, pinigai labai reikalingi. Kur galeciau suzinot, nes buhaltere man nieko nepasakys.

Jums pasiule iseiti is darbo ar pratesti VPA?
Jeigu iseiti is darbo,tai gausit atsiskaitima uz nepanaudotas atostogas kurie susikaupe,o jeigu pratesti,tai galesit isnaudoti,kai grisit i darba arba su jumis atsiskaitys kai iseidinesit is darbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 06 sausio 2013 - 18:45
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 06, 18:44)
Jums pasiule iseiti is darbo ar pratesti VPA?
Jeigu iseiti is darbo,tai gausit atsiskaitima uz nepanaudotas atostogas kurie susikaupe,o jeigu pratesti,tai galesit isnaudoti,kai grisit i darba arba su jumis atsiskaitys kai iseidinesit is darbo.

O AS GALIU PRATESTI IR DIRBTI KITAM DARBE? wow, nezinojau. Na, man tiesiog pasake parasysi prasyma savo noru ir skirstomes nes niekas nieko niekam nera skolingas. O vat as suabejojau del tu atostogu..
Atsakyti
sveikos,bukit geros paaikinkit kuri zinot.
esu dirbanti,tik motinystes atostogose,vel laukiames dabar,ir iseisiu i dekreta budama motinystes atostogose. zinau kad pagimdzius gausiu visus pinigelius kiek priklauso. na o dekretiniu turbut negausiu?nebent grysciau padirbet?ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Krendel' @ 2013 01 06, 19:46)
O AS GALIU PRATESTI IR DIRBTI KITAM DARBE? wow, nezinojau. Na, man tiesiog pasake parasysi prasyma savo noru ir skirstomes nes niekas nieko niekam nera skolingas. O vat as suabejojau del tu atostogu..

Taip.Tures atsiskaityti,jeigu iseisit,tik negausit iseitines ismokos,nes savo noru iseisit.
Papildyta:
QUOTE(dymka @ 2013 01 06, 20:13)
sveikos,bukit geros paaikinkit kuri zinot.
esu dirbanti,tik motinystes atostogose,vel laukiames dabar,ir iseisiu i dekreta budama motinystes atostogose. zinau kad pagimdzius gausiu visus pinigelius kiek priklauso. na o dekretiniu turbut negausiu?nebent grysciau padirbet?ar kaip?

Visas ismokas gausit,nepergyvenkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 06, 19:32)
Taip.Tures atsiskaityti,jeigu iseisit,tik negausit iseitines ismokos,nes savo noru iseisit.

Labai aciu uz atsakyma 4u.gif O kur galima suzinot kiek tu dienu atostogu prikapsejo? Tik buhaltere gali pasakyt ar galima i kokia nzn, sodra paskambint ar kur? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Krendel' @ 2013 01 06, 21:01)
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif O kur galima suzinot kiek tu dienu atostogu prikapsejo? Tik buhaltere gali pasakyt ar galima i kokia nzn, sodra paskambint ar kur?  g.gif

Kazkur 9 dienos uz 4 menesius iseina.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 06, 20:08)
Kazkur 9 dienos uz 4 menesius iseina.

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 05, 18:08)
Vyrui reikia,kad buhaltere uzpildytu i sodra forma.

Pala, o kodėl jos vyrui reikia pasakyt darbovietėj, kad buhalterė užpildytų formą sodroj? g.gif Nes mes irgi prieš kelias dienas taip pasidarėm, kad dabar perrašiau vaiko priežiūros atostogų išmokas (40 proc.) ant vyro, bet net nežinojau, kad vyras turi kažką darbovietėj informuoti unsure.gif Nes juk antraisiais metais galima gauti išmoką ir dirbti, tai kokiu tikslu reikia pranešti kažką darbovietei? unsure.gif Kad paskui nebūtumėm padarę kažkokios klaidos ir išvis negausim išmokų... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2013 01 06, 21:03)
Pala, o kodėl jos vyrui reikia pasakyt darbovietėj, kad buhalterė užpildytų formą sodroj? g.gif Nes mes irgi prieš kelias dienas taip pasidarėm, kad dabar perrašiau vaiko priežiūros atostogų išmokas (40 proc.) ant vyro, bet net nežinojau, kad vyras turi kažką darbovietėj informuoti unsure.gif Nes juk antraisiais metais galima gauti išmoką ir dirbti, tai kokiu tikslu reikia pranešti kažką darbovietei? unsure.gif Kad paskui nebūtumėm padarę kažkokios klaidos ir išvis negausim išmokų...  unsure.gif

Tas man irgi idomu g.gif taigi juk atlyginimas nuo to nesikeicia, statusas irgi darbe nepasikeicia.
Ir dar kitas dalykas, nejaugi esant VPA antrus metus ir gaunant ta 40 proc., ir jeigu iseinu dar dirbti i kita darba, tai negi irgi reikia savo darbovietei, kurioje esu VPA tai prasinesti? blink.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KasYra: 06 sausio 2013 - 22:17
QUOTE(babyface @ 2013 01 06, 23:03)
Pala, o kodėl jos vyrui reikia pasakyt darbovietėj, kad buhalterė užpildytų formą sodroj? g.gif Nes mes irgi prieš kelias dienas taip pasidarėm, kad dabar perrašiau vaiko priežiūros atostogų išmokas (40 proc.) ant vyro, bet net nežinojau, kad vyras turi kažką darbovietėj informuoti unsure.gif Nes juk antraisiais metais galima gauti išmoką ir dirbti, tai kokiu tikslu reikia pranešti kažką darbovietei? unsure.gif Kad paskui nebūtumėm padarę kažkokios klaidos ir išvis negausim išmokų...  unsure.gif

O kaip jie skaiciuos pasalpa kitaip,kaip jums skaiciavo,tai reikejo jusu prasymo ir is darbo formos,taip pat ir teciui.Gi is jo pajamu skaiciuos 40%,o ne is jusu.Kol darboviete neissius sodraj formos,tol nieks nieko neskaiciuos,nes nezinos is ko.
Papildyta:
QUOTE(KasYra @ 2013 01 06, 23:08)
Tas man irgi idomu  g.gif  taigi juk atlyginimas nuo to nesikeicia, statusas irgi darbe nepasikeicia.
Ir dar kitas dalykas, nejaugi esant VPA antrus metus ir gaunant ta 40 proc., ir jeigu iseinu dar dirbti i kita darba, tai negi irgi reikia savo darbovietei, kurioje esu VPA tai prasinesti?  blink.gif  g.gif

Prie ko cia dabartinis atlyginimas,gi pasalpa skaiciuojama is paskutiniu 12 men,o is kur sodraj zinoti,kokios tos pajamos,gi darbdavis turi sodraj forma nusiusti,taip pat kaip ir jus ejot i atostogas,gi irgi darbdavis sodraj siunte forma smile.gif
Galit pranesti,galit ne,bet antras darbas bus antraeilis,o ne pagrindinis.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 06, 21:44)
Galit pranesti,galit ne,bet antras darbas bus antraeilis,o ne pagrindinis.

O tai yra kazkoks skirtumas? blush2.gif Bet kokiu atveju tada tureciau naujai darbovietei pasisakyti, jog esu dar VPA ir kad tai ne pagrindine mano darboviete taip?
Atsakyti