Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(liliuke @ 2013 01 04, 16:41)
Aciu aciu aciu uz atsakymus 4u.gif
o jei pasirinkciau tik metukus, tai reikia prarasciau antru metu pinigus smile.gif o pirmus metus visvien gauciau tik po 466lt? tai apsimoka kas-be-ko 2metus rinktis ax.gif

Jei alga maza tai taip vadinamasias grindi 496 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Gal ir man kas paaiskins, i dekreta iseisiu panasiai nuo 2013 06 10. Pašalpai apskaiciuoti man ims 2012 05-2013 04, tai paskaiciavau to laikotarpio vieno menesio vidurkis ant popieriaus 2318,32. O kaip apskaičiuoti busima pašalpa, nes ji kažkaip skaičiuojasi nuo darbo dienu. Paaiskinkit man tundrai, kaip skaiciuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ppaanntteerraa: 04 sausio 2013 - 19:04
QUOTE(Jelenux:) @ 2013 01 04, 18:42)
Jei alga maza tai taip vadinamasias grindi 496  4u.gif

Paskaiciauvau ir man gavos mazdaug vidurkis 550lt tai jei pasirinksiu 1m ir 100proc. tai po tiek metus ir gausiu,o 2trus metus nieko
o jei 2m padalinti po 70 ir 40 proc.tai abu metukai man bus mazesni uz 496lt. Tai tada man tuos 2metus damokes iki dugno? ar taip jau negalima bus,nes pacios algos vidurkis aukstesnis uz 496lt ir nesvarbu kad ji padalinus 2metams ir pirmi ir antri metai nesiekia tu 496lt doh.gif ax.gif blush2.gif 4u.gif
tiesiog nebezinau jau kas manes laukia,ka ir kaip man daryti...
Atsakyti
QUOTE(liliuke @ 2013 01 04, 20:47)
Paskaiciauvau ir man gavos mazdaug vidurkis 550lt tai jei pasirinksiu 1m ir 100proc. tai po tiek metus ir gausiu,o 2trus metus nieko
o jei 2m padalinti po 70 ir 40 proc.tai abu metukai man bus mazesni uz 496lt. Tai tada man tuos 2metus damokes iki dugno? ar taip jau negalima bus,nes pacios algos vidurkis aukstesnis uz 496lt ir nesvarbu kad ji padalinus 2metams ir pirmi ir antri metai nesiekia tu 496lt doh.gif  ax.gif  blush2.gif  4u.gif
tiesiog nebezinau jau kas manes laukia,ka ir kaip man daryti...

Motinystės (tėvystės) pašalpa per mėnesį negali būti mažesnė kaip trečdalis einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, galiojančių vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį (šiuo metu – 496 Lt).
Atsakyti
Suzinojau apie galimybe mamai pirmus metus gavus 70proc, antrus metus likti VPA, o pasalpa 40proc moketi teciui+atlyginimas.

Mano situacija siek tiek kitokia, bet gal bus zinanciu atsakymus i man rupimus klausimus.
Antras vaikutis 2011.05.25. Neemiau dekretiniu ir vaiko prieziuros atsotogas isejau nuo vaikucio gimimo, tokiu budu patekau i senaja tvarka 100/70proc. Ar as galiu nutraukti savo VPA, atsisakyti 70proc pasalpos gavima ir gristi i darba (nes kviecia), o tuo paciu metu vyras neimtu VPA, o tik formintusi pasalpos gavima 40proc+atlyginimas?
Atsakyti
QUOTE(june-july @ 2013 01 05, 00:52)
Suzinojau apie galimybe mamai pirmus metus gavus 70proc, antrus metus likti VPA, o pasalpa 40proc moketi teciui+atlyginimas.

Mano situacija siek tiek kitokia, bet gal bus zinanciu atsakymus i man rupimus klausimus.
Antras vaikutis 2011.05.25. Neemiau dekretiniu ir vaiko prieziuros atsotogas isejau nuo vaikucio gimimo, tokiu budu patekau i senaja tvarka 100/70proc. Ar as galiu nutraukti savo VPA, atsisakyti 70proc pasalpos gavima ir gristi i darba (nes kviecia), o tuo paciu metu vyras neimtu VPA, o tik formintusi pasalpos gavima 40proc+atlyginimas?

Galit savo VPA nutraukti, o vyras išeitų jau pagal naująją tvarką - gerai supratot 4u.gif , gautų algą +40% pagal savo atlyginimą iš 12 mėn. laikotarpio.
Atsakyti
QUOTE(june-july @ 2013 01 04, 23:52)

Gal kas apie sita varianta placiau zinote? ax.gif
Dukrytei kovo menesi sueis 1 metukai, darbe ir sodroje prasymai yra parasyti 2 metams. Nezinau kaip toliau reikes elgtis.
Jeigu Sodroje nuo 2 metu perrasome pasalpos mokejima vyrui, tai ka man tada reiktu daryti? Imanoma kazkas tokio? Nes taip nuo vyro algos priklausanti pasalpa gautusi dvigubai didesne, tai mums nauda butu. Antrus metus vistiek skaityciausi kaip esanti VPA? Kaip butu su antru vaiku? Jeigu neuzilgo jis butu. Nes kaip suprantu antrus metus mano pajamos skaitytusi kaip 0 ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2013 01 05, 18:40)
Gal kas apie sita varianta placiau zinote?  ax.gif 
Dukrytei kovo menesi sueis 1 metukai, darbe ir sodroje prasymai yra parasyti 2 metams. Nezinau kaip toliau reikes elgtis.
Jeigu Sodroje nuo 2 metu perrasome pasalpos mokejima vyrui, tai ka man tada reiktu daryti? Imanoma kazkas tokio? Nes taip nuo vyro algos priklausanti pasalpa gautusi dvigubai didesne, tai mums nauda butu. Antrus metus vistiek skaityciausi kaip esanti VPA? Kaip butu su antru vaiku? Jeigu neuzilgo jis butu. Nes kaip suprantu antrus metus mano pajamos skaitytusi kaip 0 ar ne?  g.gif

O kas cia placiau,apie tai visa tema smile.gif
Jus ir toliau liekat darbe VPA,o vyrui perleidziat pasalpos mokejima,jeigu vyras turi stazo,tai ir gaudines pasalpa,kuria skaiciuos is jo DU vidurkio.
Su antru vaiku butu tas pats,kol esat VPA ir jeigu i antro vaiko apskaiciavimus ieis nors viena diena is buvusiu atostogu,tai skaiciuos antram vaikui pasalpa is to DU kaip ir pirmam,nesvarbu,kad 0 pajamos butu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 05, 16:48)
Su antru vaiku butu tas pats,kol esat VPA ir jeigu i antro vaiko apskaiciavimus ieis nors viena diena is buvusiu atostogu,tai skaiciuos antram vaikui pasalpa is to DU kaip ir pirmam,nesvarbu,kad 0 pajamos butu.

Tai reiskia bet kokiu atveju bus naudinga perleisti antrais metais pasalpa vyrui? O man darbe nieko pranesti juk nereikia? Tik nueiti i sodra ir prasyti perpasyti pasalpa vyro vardu taip? Ir jeigu vaikui 1 metukai sueina kovo 5, tai nuo kada galiu prasyti perrasyti, nuo balandzio taip? Vyrui darbe irgi nieko nereikia pranesti?
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2013 01 05, 19:06)
Tai reiskia bet kokiu atveju bus naudinga perleisti antrais metais pasalpa vyrui? O man darbe nieko pranesti juk nereikia? Tik nueiti i sodra ir prasyti perpasyti pasalpa vyro vardu taip? Ir jeigu vaikui 1 metukai sueina kovo 5, tai nuo kada galiu prasyti perrasyti, nuo balandzio taip? Vyrui darbe irgi nieko nereikia pranesti?

Taip,nes daugiau gaus smile.gif
Taip,darbe nieko jums nereikia.
Kovo menesi ir eikit.
Vyrui reikia,kad buhaltere uzpildytu i sodra forma.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 05, 17:08)
Taip,nes daugiau gaus smile.gif
Taip,darbe nieko jums nereikia.
Kovo menesi ir eikit.
Vyrui reikia,kad buhaltere uzpildytu i sodra forma.

O kokia ta forma? Buhaltere tikiuos zinos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2013 01 05, 19:13)
O kokia ta forma? Buhaltere tikiuos zinos  biggrin.gif

Zinos smile.gif
Atsakyti