Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(maja7 @ 2013 01 03, 00:53)
Cia jau sodroje manau reikia tartis smile.gif

Aciu!!!

P.S. kaip malonu gati atsakymus, o ypac is panasaus niko wink.gif
Atsakyti
Gal kas gali pakomentuoti doh.gif
Jei as dirbu nuo 2011.04.04 iki 2012.04.01 puse etato o nuo 2012.04.01 pilnu etatu ir iki siol.. man priklausis kokie nors pinigai VPA ir NGA metu? Girdejau, kad tam reikia nepertraukiamo stazo 24men iki dekreto.
Man dekretas priklauso nuo 2013.02.01 o nepertraukiamo stazo gerokai truksta iki 24men,kadangi metus dirbau puse etato verysad.gif
blush2.gif Kokie men ieina-mano atveju i VPA ir NGA skaiciavimui?

Atsakyti
QUOTE(liliuke @ 2013 01 03, 14:29)
Jei as dirbu nuo 2011.04.04 iki 2012.04.01 puse etato o nuo 2012.04.01 pilnu etatu ir iki siol.. man priklausis kokie nors pinigai VPA ir NGA metu? Girdejau, kad tam reikia nepertraukiamo stazo 24men iki dekreto.
Man dekretas priklauso nuo 2013.02.01 o nepertraukiamo stazo gerokai truksta iki 24men,kadangi metus dirbau puse etato  verysad.gif

Kiek zinau reikia stazo per 24men kad gautusi 12menesiu,nesvarbu pertraukiama ar ne,svarbiausiai kad gautusi reikalingas stazas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liliuke @ 2013 01 03, 02:29)
Man dekretas priklauso nuo 2013.02.01 o nepertraukiamo stazo gerokai truksta iki 24men,kadangi metus dirbau puse etato  verysad.gif

Sveiki

sodrai svarbiausia kad būtų per paskutinius 24 mėn 12 mėn stažo , o ar pusę etato ar visas nesvarbu skaičiuos pinigėlius pagal pusės etato algą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(maj4onok @ 2013 01 02, 12:50)
aciu!!!!  4u.gif  ax.gif  blush2.gif

ir dar veinas paprastas klausimelis:) tikriausiai negalima ,bet gal....
jeigu pradzioej prasymas buvo parasytas,gauti VPA tik vienus metus 100%.Ar galima po to pakeisti i dvijeu metu gavimo VPA(t.y. 70+40)? Ar gales perskaiciuoti? 4u.gif  ax.gif

sveiki
o prieš kiek laiko parašėt prašymą g.gif nes kai aš rašiau darbe man iš karto pasiūlė rašyti dviems metams, nes paskui kai parašai vieniems tada ką nors pakeisti sunku nes moka už pirmus metus šimtą proc ir jaigu jau gavote visus metus tą 100 proc., antrais metais nebėra iš ko mokėti to 40 proc nes jau išnaudoti 100 proc g.gif bent jau man taip nusakė ir džiaugiuos kad nerašiau vienų metų smile.gif o jaigu dar tik pradžia pirmų metų manau susitarti galima staigia perbėgti į dvejus metus ..o realiai jaigu nori tai žinoma galima perrašyt ir dviem metams sugalvojus po vienų metų tiesiog išmokų nebus antrais metais .... bet čia negarantuoju kad taip ir yra reikia skambintis sodrai 4u.gif

mes taip pat susitrvarkėm su perrašymu MB II metus ir dar paminėjo kad galiu su vaikučiu būti namuose kol sueis du arba trys metai, sakė į DB geriau kreiptis kai vaikuliui bus 2 metai , ligonių kasa mane apdraudė ant trečio vaukulio iki kol jam sueis 18 metų smile.gif

Papildyta:
QUOTE(gretusiu @ 2013 01 02, 12:38)
Nieko as su tuo VPA pinigeliu perkelimu antrais metais nesuprantu... Ale dar turiu laiko issiaiskinti.

KLAUSIMELIS:
Pirmosios NGA prasidejo 2010-07-07. Nuo 2012-09-11 - treti VPA metai.
Antrosios NGA prasides 2013-01-21.
ISMOKA bus 100% tokia pati kaip pirmuju NGA? 4u.gif

skaičiuosisi pagal naująją 2011 tvarką 70%ir 40 % proc arba vieni metai 100 % turėtų skaičiuot pagal pirmojo vaiko pinigėlius antrąjam 4u.gif
Atsakyti
Turiu tokį klausimą:
Esu vaiko priežiūros atostogose su pirmuoju vaiku, bet sausio 16d. išeisiu į dekretą (su antruoju vaiku). Darbe man sako, kad sausio 15d. turiu parašyt prašymą, kad nutrauktų vaiko priežiūros atostogas, kad sausio 16d. galėtų išleisti mane į dekretą. Bet kitos mamos, kurių situacija panaši, sakė, kad darbe nereikėjo nutraukinėti pirmojo vaiko priežiūros atostogų unsure.gif Tiesiog dekretas įsigalioja ir tiek. O tik paskui, kai jau dekretas baigiasi, tai reik atvykti į darbą ir parašyt prašymą dėl išleidimo į antro vaiko priežiūros atostogas. Gal žinote, kaip iš tiesų turėtų būti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2013 01 03, 15:27)
Turiu tokį klausimą:
Esu vaiko priežiūros atostogose su pirmuoju vaiku, bet sausio 16d. išeisiu į dekretą (su antruoju vaiku). Darbe man sako, kad sausio 15d. turiu parašyt prašymą, kad nutrauktų vaiko priežiūros atostogas, kad sausio 16d. galėtų išleisti mane į dekretą. Bet kitos mamos, kurių situacija panaši, sakė, kad darbe nereikėjo nutraukinėti pirmojo vaiko priežiūros atostogų unsure.gif Tiesiog dekretas įsigalioja ir tiek. O tik paskui, kai jau dekretas baigiasi, tai reik atvykti į darbą ir parašyt prašymą dėl išleidimo į antro vaiko priežiūros atostogas. Gal žinote, kaip iš tiesų turėtų būti? unsure.gif

Man nereikėjo nieko rašyt, tik po antro vaiko gimimo nuėjau ir parašiau prašymą dėl VPA.
Atsakyti
laba diena merginos, gal paaiskintumet man 100%pirmus metus moka pagal atliginima i rankas, kiek gaudavai tiek ir gausi. bet sakykim as dirbu per 2 darbus, man reikia atisakyti NDP skaiciavimo, tada ant popieriaus rasosi maziau, ar nenukentes dekretines?
tikiusi kanors supratos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(samantila @ 2013 01 03, 16:24)
skaičiuosisi pagal naująją 2011 tvarką 70%ir 40 % proc arba vieni metai 100 % turėtų skaičiuot pagal pirmojo vaiko pinigėlius antrąjam  4u.gif

As apie NGA ismoka klausiau 4u.gif Su VPA man aisku.
Atsakyti
Sveiki
Gal galetumete padeti ir paaiskinti kaip skaiciuosis man NGA IR VPA (kokius tiksliai menesius ziures)
I NGA iseinu 2013-02-01
Aciu
Ir dar, jei algele labai maza,bet stazo uztenka, kokia minimali VPA buna ar yra?
Jei net 500lt nesigauna menesinio VPA,tai jau prasmes rinktis 2metams 70 ir 40 proc. nera blush2.gif ar net negalima? bet ta minimalia VPA moka tik vienerius metus mamytem kuriu algeles labai mazos bet stazo uztenka ar du metus? kaip tai buna..
Gal kas zino ka apie tai ir gali man paaiskinti doh.gif blush2.gif
Aciu aciu aciu 4u.gif
Atsakyti
Jei antrus metus vyras perema VPA 40 %,o as ir toliau lieku VPA o jis dirba, tai tuos 40 % kaip vyrui paskaiciuos?
Pagal jo paskutiniu 12 men. uzdarbio vid.?
Tai jis gaus kas men.pilna savo alga + 40%savo algos?
ar as visai paklidau ir jau neko nesuprantu blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(liliuke @ 2013 01 04, 15:03)
Jei antrus metus vyras perema VPA 40 %,o as ir toliau lieku VPA o jis dirba, tai tuos 40 % kaip vyrui paskaiciuos?
Pagal jo paskutiniu 12 men. uzdarbio vid.? 
Tai jis gaus kas men.pilna savo alga + 40%savo algos?
ar as visai paklidau ir jau neko nesuprantu blush2.gif  doh.gif

Taip gaus alga ir plius 40procentu is sodros..skaiciuoja numetus viena menesi is 12 menesiu..pvz gruodi vyras iseina lapkriti isema skaiciuosis 2011-10-01 iki 2012-10-31 jei neklystu
Papildyta:
QUOTE(liliuke @ 2013 01 04, 11:46)
Sveiki
Gal galetumete padeti ir paaiskinti kaip skaiciuosis man NGA IR VPA (kokius tiksliai menesius ziures)
I NGA iseinu 2013-02-01
Aciu
Ir dar, jei algele labai maza,bet stazo uztenka, kokia minimali VPA buna ar yra?
Jei net 500lt nesigauna menesinio VPA,tai jau prasmes rinktis 2metams 70 ir 40 proc. nera blush2.gif ar net negalima? bet ta minimalia VPA moka tik vienerius metus mamytem kuriu algeles labai mazos bet stazo uztenka ar du metus? kaip tai buna..
Gal kas zino ka apie tai ir gali man paaiskinti  doh.gif  blush2.gif
Aciu aciu aciu 4u.gif

Maziau ne 496lt negausite+30lt nuskaiciuoja mokescius tai kazkur 466lt du metus gaudinesite ax.gif tai jei jus pasirinksite 2 metus tiek ir gaudinesite 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenux:): 04 sausio 2013 - 15:19
QUOTE(Jelenux:) @ 2013 01 04, 15:16)
Taip gaus alga ir plius 40procentu is sodros..skaiciuoja numetus viena menesi is 12 menesiu..pvz gruodi vyras iseina lapkriti isema skaiciuosis 2011-10-01 iki 2012-10-31 jei neklystu
Papildyta:

Maziau ne 496lt negausite+30lt nuskaiciuoja mokescius tai kazkur 466lt du metus gaudinesite  ax.gif tai jei jus pasirinksite 2 metus tiek ir gaudinesite 4u.gif

Aciu aciu aciu uz atsakymus 4u.gif
o jei pasirinkciau tik metukus, tai reikia prarasciau antru metu pinigus smile.gif o pirmus metus visvien gauciau tik po 466lt? tai apsimoka kas-be-ko 2metus rinktis ax.gif
Atsakyti