As dar su vienu klausimeliu.
Kaip yra skaiciuojamos vaiko prieziuros atostogos, jeigu pirmais metais jomis nesinaudoja nei motina, nei tevas, taciau norima pasinaudoti antrais metais (40 proc.). Vis tiek ima laikotarpi iki tada, kada turejo prasideti VPA pirmais metais?
QUOTE(Prime @ 2013 03 01, 18:22)
As dar su vienu klausimeliu.
Kaip yra skaiciuojamos vaiko prieziuros atostogos, jeigu pirmais metais jomis nesinaudoja nei motina, nei tevas, taciau norima pasinaudoti antrais metais (40 proc.). Vis tiek ima laikotarpi iki tada, kada turejo prasideti VPA pirmais metais?
Taip,nuo NGA pabaigos.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 01, 18:52)
Taip,nuo NGA pabaigos.
norecau paklausti as iseiniu y vpa nuo lapkricio men 4d koki man ketvirti skaicuos vaikui pinigus aciu...
QUOTE(Ausra79 @ 2013 03 01, 20:05)
norecau paklausti as iseiniu y vpa nuo lapkricio men 4d koki man ketvirti skaicuos vaikui pinigus aciu...
Skaiciuos pajamas nuo 2012-10-01 iki 2013-09-30
Papildyta:
QUOTE(IwonaBogd @ 2013 03 01, 16:13)
O kokia yra ta minimali sodros ismoka? Nes sake kad man priklausys.
475 Lt
QUOTE(KasYra @ 2013 03 01, 22:31)
475 Lt
Aciu. O gal galit pasakyt, ar ta ismoka moka ir kai i dekreta iseini, ar tik kai prasides VPA?
Ir ar nuo jos isskaiciuoja dar kazka?
QUOTE(IwonaBogd @ 2013 03 02, 10:14)
Aciu. O gal galit pasakyt, ar ta ismoka moka ir kai i dekreta iseini, ar tik kai prasides VPA?
Taip,ta ismoka moka ir kai iseini i dekreta,t.y i NGA,tik vienu kartu uz 4 men.
Cia jau su nuskaiciuotais mokesciais,nes su mokesciais minimali yra 490 lt.
Atėjau su klausimu Dirbu su terminuota darbo sutartimi iki birželio 14d. Taip atsitiko, kad tom dienom turėčiau išeiti į dekretą. Kelių dienų skirtumas. Ar mane vis tiek atleis?
Ir dar, esu dirbusi praitais metais 9mėnesius, tada vasarą buvau bedarbė, ir vėl dirbu, iki dekreto vėl bus 9 mėnesiai. Nelabai suprantu kaip man skaičiuos dekretines Ar ims dirbtus dvylika mėnesių ar skaičiuosis ir vasara su nuliniu atlyginimu?
Ir dar, esu dirbusi praitais metais 9mėnesius, tada vasarą buvau bedarbė, ir vėl dirbu, iki dekreto vėl bus 9 mėnesiai. Nelabai suprantu kaip man skaičiuos dekretines Ar ims dirbtus dvylika mėnesių ar skaičiuosis ir vasara su nuliniu atlyginimu?
QUOTE(vėjo_blaškoma @ 2013 03 03, 11:20)
Atėjau su klausimu Dirbu su terminuota darbo sutartimi iki birželio 14d. Taip atsitiko, kad tom dienom turėčiau išeiti į dekretą. Kelių dienų skirtumas. Ar mane vis tiek atleis?
Atneskit pazyma ir jus neatleis,tiesiog perkels atleidimo data menesi po NGA pasibaigimo,o pasalpa skaiciuos is paskutiniu 12 men atemus viena menesi iki dekreto vidurkiu,t.y jeigu kazkurie menesiai yra nedirbti,tai tiesiog zymes kaip 0 pajamos ir nuo to bus mazesne pasalpa.
QUOTE(KasYra @ 2013 03 01, 23:31)
aciu uz greita atsakyma...
laba diena norejau pasiteirauti siandien isejau i dekreta ar man reikia eiti kazkur i sodra ar pildyti kazkokius prasymus kad ismoketu dekretines ar ta padaryti internetu,buvau prisijungus bet neradau nieko apie nestumo ir gimdymo atostogu ismokas,aciu
QUOTE(armi06 @ 2013 03 04, 13:20)
laba diena norejau pasiteirauti siandien isejau i dekreta ar man reikia eiti kazkur i sodra ar pildyti kazkokius prasymus kad ismoketu dekretines ar ta padaryti internetu,buvau prisijungus bet neradau nieko apie nestumo ir gimdymo atostogu ismokas,aciu
Galit per el.bankininkyste uzpildyti ir issiusti
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
per cia prisijungiat,tada
Naujas prasymas - Skirti pašalpą/išmoką - GPS2, Prašymas skirti motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpą - Kurti
Tik nustatymuose visus duomenys irasykit.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 04, 13:37)
Galit per el.bankininkyste uzpildyti ir issiusti
Naujas prasymas - Skirti pašalpą/išmoką - GPS2, Prašymas skirti motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpą - Kurti
o ka reikia pildyti treciame lape del npd pas mane vienas vaikas jau yra