Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(vinniepooh @ 2013 02 21, 16:07)
Rutuliukas1 klausė: "Gal galima taip padaryti, kol dar vaikui ir nesuejo metai? T.y. kad sodra moketu vyrui, nors vaikui 6 men, o mama butu vaiko prieziuros atostogose?"

Ji kalba apie pirmus vaiko auginimo metus, o jūs apie antrus  4u.gif

Jo,atsiprasau,nedaskaiciau smile.gif
Atsakyti
Greitai baigsis mano pirmieji VPA metai. Jeigu antrais metais pradeciau dirbti 0,5 ar maziau etato, t.y. nutraukciau VPA, ir tarkim per artimiausius metus vel pastociau, ar antram vaikui NGA/VPA pinigai skaiciuotusi is to paties DU, kaip pirmam vaikui?
Ar teisingai suprantu, kad pries antrojo vaiko NGA man reiketu "sugrizti" i pirmojo vaiko VPA, kad butu taikomas ankstesnis DU?
Ar tai nebutina, vis tiek galeciau rinktis palankesni varianta, net jei dirbciau puse etato iki pat antro vaiko NGA? (su salyga, kad pirmam vaikui dar nebutu sueje treji metai).
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2013 02 21, 16:46)
Greitai baigsis mano pirmieji VPA metai. Jeigu antrais metais pradeciau dirbti 0,5 ar maziau etato, t.y. nutraukciau VPA, ir tarkim per artimiausius metus vel pastociau, ar antram vaikui NGA/VPA pinigai skaiciuotusi is to paties DU, kaip pirmam vaikui?
Ar teisingai suprantu, kad pries antrojo vaiko NGA man reiketu "sugrizti" i pirmojo vaiko VPA, kad butu taikomas ankstesnis DU?
Ar tai nebutina, vis tiek galeciau rinktis palankesni varianta, net jei dirbciau puse etato iki pat antro vaiko NGA? (su salyga, kad pirmam vaikui dar nebutu sueje treji metai).

Ziures koks bus palankesnis jums variantas,pagal ta ir skaiciuos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 02 21, 17:03)
Ziures koks bus palankesnis jums variantas,pagal ta ir skaiciuos.

JOLANCIUK, aciu, bet vis tiek noriu pasitikslinti, ar gerai suprantu - tikrai galima negrizti is darbo i pirmo vaiko VPA (su salyga, kad jam dar nesueje 3 metai), kad taikytu palankesni varianta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 21 vasario 2013 - 16:14
QUOTE(kismet @ 2013 02 21, 17:14)
JOLANCIUK, aciu, bet vis tiek noriu pasitikslinti, ar gerai suprantu -  tikrai galima negrizti is darbo i pirmo vaiko VPA (su salyga, kad jam dar nesueje 3 metai), kad taikytu palankesni varianta?

Jeigu ieis nors viena diena is ankstesniu VPA i busimu atostogu apskaiciavima,tada galesit rinktis palankesni varianta.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif . Aš čia su kvailoku klausimu blush2.gif , bet gal kas žinosite. Ar galima atgauti pinigėlius, už praeitus mėnesius nes vaikui 1 m. suėjo 2012 05 17 ir tik dabar perleidau pašalpą vyrui. Tiesiog nežinojome įstatymų pasikeitimo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 02 21, 17:16)
Jeigu ieis nors viena diena is ankstesniu VPA i busimu atostogu apskaiciavima,tada galesit rinktis palankesni varianta.

Supratau, visgi siejama su VPA statuso turejimu, o ne faktiniu vaiko amzium iki treju metu. Reiskia, jei ka, reiketu pasiziureti, ar tas menuo, kai buvo paskutine pirmo vaiko VPA diena, ieitu tiek i NGA, tiek i VPA kompensuojamo uzdarbio skaiciavimus, o jei ne, tai pries antro vaiko NGA vel grizti i pirmo vaiko VPA bent trumpam.
Atsakyti
QUOTE(*Anigla* @ 2013 02 21, 22:09)
Sveikutės  4u.gif . Aš čia su kvailoku klausimu  blush2.gif , bet gal kas žinosite. Ar galima atgauti pinigėlius, už praeitus mėnesius nes vaikui 1 m. suėjo 2012 05 17  ir tik dabar perleidau pašalpą vyrui. Tiesiog nežinojome įstatymų pasikeitimo.  doh.gif

Jeigu jus negaudavot,tai atgausit,bet jeigu jus gaudavot,tai jau vyras gaudines nuo tada kai perleidot jam.
Papildyta:
QUOTE(kismet @ 2013 02 22, 06:11)
Supratau, visgi siejama su VPA statuso turejimu, o ne faktiniu vaiko amzium iki treju metu. Reiskia, jei ka, reiketu pasiziureti, ar tas menuo, kai buvo paskutine pirmo vaiko VPA diena, ieitu tiek i NGA, tiek i VPA kompensuojamo uzdarbio skaiciavimus, o jei ne, tai pries antro vaiko NGA vel grizti i pirmo vaiko VPA bent trumpam.

Taip.
Atsakyti
Laukiu JOLANCIUK pagalbos 4u.gif Pagal terminą dekretinių atostogų turėjau išeiti vasario 18 dieną, dėl palankesnio vieno mėnesio atidėjau jį iki kovo 1, o dabar darbdavys prašo padirbėt iki balandžio 1 (terminas 04.30). Ar gausiu pinigėlius už 126 dienas? Man ko gero pasikeis tik tai, kad paskutinis mėnuo, pagal kurį skaičiuos pašalpas bus vasaris? Man taip trupučiuką geriau ax.gif O didžiausias klausimas tai tas, kas atsitiks, jeigu aš pagimdysiu iki balandžio 1 d, tada jau turbūt nuplauks pašalpa už 126 dienas? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2013 02 22, 14:41)
Laukiu JOLANCIUK pagalbos  4u.gif Pagal terminą dekretinių atostogų turėjau išeiti vasario 18 dieną, dėl palankesnio vieno mėnesio atidėjau jį iki kovo 1, o dabar darbdavys prašo padirbėt iki balandžio 1 (terminas 04.30). Ar gausiu pinigėlius už 126 dienas? Man ko gero pasikeis tik tai, kad paskutinis mėnuo, pagal kurį skaičiuos pašalpas bus vasaris? Man taip trupučiuką geriau  ax.gif O didžiausias klausimas tai tas, kas atsitiks, jeigu aš pagimdysiu iki balandžio 1 d, tada jau turbūt nuplauks pašalpa už 126 dienas? Ačiū  4u.gif

Gausit motinystes pasalpa uz 126 dienas,jeigu spesit iseiti i dekreta iki gimdimo,jeigu pagimdisit nespejusi iseiti i dekreta,tai motinystes pasalpos gausit tik uz 56 dienas po gimdimo.
Atsakyti
Jolanciuk ačiū 4u.gif Taip aš gaudavau, tik pramiegojom tuos antrus metus perrašyti ant vyro. Gaila, kad tiek mėnesių praradome doh.gif .
Atsakyti
Sveiki. GAvau paskaičiavimus vaiko auginimo atostogų išmokų. GAl žinote kokį maždaug procentą reiktų atskaičiuoti, kad gaučiau bent apytikrią sumą kiek gausiu į rankas?
Atsakyti